Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, אשמח לעזרתכם 🙏

למרות שאני כרגע במצב כלכלי מורכב הכנסתי את הרכב לטיפול 15,000.

רכב יונדאי 2018, נמצא אצלי מיומו הראשון. בתחילה היה כליסינג תפעולי ואחר כך קניתי אותו. יש לו פחות מ 60,000 קילומטרים במצטבר. 

במשך כל תקופת הליסינג היה בתחזוקה מסודרת.

מאז שקניתי אותו, בערך שנתיים, לא עשיתי לו טיפולים, אך מאז נסעתי במצטבר פחות מ 15,000.

הבוקר במוסך נאמר לי שיש לי בוצה חמורה במנוע וכי לא בוצע בו טיפולים לפחות 50,000 קילומטר. 

איך זה יכול להיות? 😔

ומה שהכי מטריד אותי: הם ביקשו אישור להתחיל לעשות ניקוי של הבוצה ואמרו שקיים 30% שבגלל הניקוי עצמו המנוע ילך לגמרי.

אשמח לעזרה, איך נכון להתנהל מכאן. 

והאם יש סוג ניקוי אחר שלא מסכן את המנוע? כרגע ביקשתי מהם לעצור כדי שאוכל להתייעץ. 

תודה 🙏

פורסם

רכב 2018 ובוצה מי שמע על דבר כזה, איזה זלזול של היד הקודמת שהחזיקה בו

וגם לך לא חסר, לא עשית יישור קו, נסעת 15 אלף בלי לבדוק כלום (שגם להחליף כל 15 אלף יש על זה וויכוח אם זה תקין או לא) ועכשיו אתה צריך להתמודד עם ההשלכות, הרי שאם היית בודק לפני המצב היה פחות גרוע.

אני כותב לך את זה כדי שתבין, רכב ומנוע זו מכונה מכאנית שצריכה שימון וקירור מתאימים לפני הכל (גם לפני הצתה והזרקה) לא משנה אם זה 2018 או 2002 ואם לא תתן לה את זה, אז חראם על הרכב.
כרגע אתה במצב שצריך לטפל בבוצה שנגרמה ואני מציע לגרור למוסך שלא יתן לך סיכויים של X אחוזים שבגלל הטיפול שלהם ילך המנוע, על כסתח כזה לא שמעתי הרבה זמן

פורסם

היא כתבה שהוא אצלה מיומו הראשון (2018) והיה בתחזוקה מסודרת בתקופת הליסינג, אך לא ציינה מתי היה הטיפול האחרון.

אחד מהשניים: או שהתחזוקה ה"מסודרת" התבררה כפייק (כאמור, ליסינג אז קל לוודא את זה עם ספר הטיפולים), או שהמוסך הנוכחי מגזים עם ה-50000 ק"מ כמו שהוא מגזים עם ה-30%.

פורסם
לפני 7 דקות, CiUiK כתב:

רכב 2018 ובוצה מי שמע על דבר כזה, איזה זלזול של היד הקודמת שהחזיקה בו

וגם לך לא חסר, לא עשית יישור קו, נסעת 15 אלף בלי לבדוק כלום (שגם להחליף כל 15 אלף יש על זה וויכוח אם זה תקין או לא) ועכשיו אתה צריך להתמודד עם ההשלכות, הרי שאם היית בודק לפני המצב היה פחות גרוע.

אני כותב לך את זה כדי שתבין, רכב ומנוע זו מכונה מכאנית שצריכה שימון וקירור מתאימים לפני הכל (גם לפני הצתה והזרקה) לא משנה אם זה 2018 או 2002 ואם לא תתן לה את זה, אז חראם על הרכב.
כרגע אתה במצב שצריך לטפל בבוצה שנגרמה ואני מציע לגרור למוסך שלא יתן לך סיכויים של X אחוזים שבגלל הטיפול שלהם ילך המנוע, על כסתח כזה לא שמעתי הרבה זמן

תודה על המענה, 

המוסך הזה דווקא אמין. 

אבל אשמח להבין אם אתה יודע איזה סוגי ניקיון יש להסרת בוצה ואיזה מהם הכי בטוח. 

גם המלצה למוסך אשמח.

אגב, למה לגרור את הרכב למוסך? הוא נוסע כרגיל.

פורסם
לפני 7 דקות, יעלרום כתב:

תודה על המענה, 

המוסך הזה דווקא אמין. 

אבל אשמח להבין אם אתה יודע איזה סוגי ניקיון יש להסרת בוצה ואיזה מהם הכי בטוח. 

גם המלצה למוסך אשמח.

אגב, למה לגרור את הרכב למוסך? הוא נוסע כרגיל.

כשמנקים בוצה שמים פלאשינג נותנים למנוע לעבוד ואז מוציאים את הקרטר ומנקים הכל, חוזרים על התהליך אם צריך

התכשיר של הפלאשינג יכול לפגוע כי הוא מאוד מרוכז

עבדתי על הרבה רכבים, לאף אחד מהם לא היה בוצה במנוע, מדובר בדבר חריג (אך לא מידי בנוף הישראלי) 

לא יודע לתת לך תשובה לגבי איזה סוגי נקיון יש ומה הכי טוב

למה לגרור? הרי שפירטתי לך בתגובה שלי בדיוק למה מכונה מכאנית צריכה שמן וקירור ומה יקרה אם לא תתן, יש לך בוצה במנוע, ספק אם השמן עושה משהו שם בכלל, כל הנעה שלך אתה פשוט יוצר בלאי כפול בסדרי גודל ממה שהיית יוצר אם היית שם שמן תיקני

אל תניע, גם לא לשניה, נגמר, מעכשיו לגרור

פורסם
לפני 13 דקות, CiUiK כתב:

כשמנקים בוצה שמים פלאשינג נותנים למנוע לעבוד ואז מוציאים את הקרטר ומנקים הכל, חוזרים על התהליך אם צריך

התכשיר של הפלאשינג יכול לפגוע כי הוא מאוד מרוכז

עבדתי על הרבה רכבים, לאף אחד מהם לא היה בוצה במנוע, מדובר בדבר חריג (אך לא מידי בנוף הישראלי) 

לא יודע לתת לך תשובה לגבי איזה סוגי נקיון יש ומה הכי טוב

למה לגרור? הרי שפירטתי לך בתגובה שלי בדיוק למה מכונה מכאנית צריכה שמן וקירור ומה יקרה אם לא תתן, יש לך בוצה במנוע, ספק אם השמן עושה משהו שם בכלל, כל הנעה שלך אתה פשוט יוצר בלאי כפול בסדרי גודל ממה שהיית יוצר אם היית שם שמן תיקני

אל תניע, גם לא לשניה, נגמר, מעכשיו לגרור

תודה על המענה,

אני עדיין לא יודעת מה לעשות בנקודה הזאת. איזה טיפול לעשות והיכן, אז אשמח לעוד הכוונה ממך או מאחרים.

פניתי לחברת הליסינג, הם ישלחו אליי ספר טיפולים.

המוסך שלחו אלייי תמונות משל המנוע, ניסיתי לצרף כאן אבל לא הצלחתי.  מדובר במוסך אמין, אבל אני כבר ממש מבולבלת. 

לפני 30 דקות, אלעדית כתב:

היא כתבה שהוא אצלה מיומו הראשון (2018) והיה בתחזוקה מסודרת בתקופת הליסינג, אך לא ציינה מתי היה הטיפול האחרון.

אחד מהשניים: או שהתחזוקה ה"מסודרת" התבררה כפייק (כאמור, ליסינג אז קל לוודא את זה עם ספר הטיפולים), או שהמוסך הנוכחי מגזים עם ה-50000 ק"מ כמו שהוא מגזים עם ה-30%.

תודה על המענה. אקבל בקרוב טופס טיפולים מחברת הליסינג. 

בינתיים בדקתי בגוגל וראיתי שיש ניקוי עם פירוק וניקוי ללא פירוק. ושהאחד עם הפירוק בטוח יותר כי זה מונע יצירת סתימות בצנרת בהמשך.

רעיון היכן עושים כזה ניקוי עם פירוק? 30% זה סיכון גבוה מידי.

פורסם
לפני כשעה, יעלרום כתב:

היי חברים, אשמח לעזרתכם 🙏

למרות שאני כרגע במצב כלכלי מורכב הכנסתי את הרכב לטיפול 15,000.

רכב יונדאי 2018, נמצא אצלי מיומו הראשון. בתחילה היה כליסינג תפעולי ואחר כך קניתי אותו. יש לו פחות מ 60,000 קילומטרים במצטבר. 

במשך כל תקופת הליסינג היה בתחזוקה מסודרת.

מאז שקניתי אותו, בערך שנתיים, לא עשיתי לו טיפולים, אך מאז נסעתי במצטבר פחות מ 15,000.

הבוקר במוסך נאמר לי שיש לי בוצה חמורה במנוע וכי לא בוצע בו טיפולים לפחות 50,000 קילומטר. 

איך זה יכול להיות? 😔

ומה שהכי מטריד אותי: הם ביקשו אישור להתחיל לעשות ניקוי של הבוצה ואמרו שקיים 30% שבגלל הניקוי עצמו המנוע ילך לגמרי.

אשמח לעזרה, איך נכון להתנהל מכאן. 

והאם יש סוג ניקוי אחר שלא מסכן את המנוע? כרגע ביקשתי מהם לעצור כדי שאוכל להתייעץ. 

תודה 🙏

ליסינג תפעולי

איפה הרכב טופל? 

במורשה?

לפעמים חברות הליסינג מעגלות פינות בכל נושא ההחזקה.

רשמת שלא עשית טיפול שנתיים, זה גם הוסיף למצב 

באיזה מוסך היית? מורשה, כללי?

ומאיפה את שנוכל להמליץ על מוסך.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 23 דקות, יעלרום כתב:

תודה על המענה,

אני עדיין לא יודעת מה לעשות בנקודה הזאת. איזה טיפול לעשות והיכן, אז אשמח לעוד הכוונה ממך או מאחרים.

פניתי לחברת הליסינג, הם ישלחו אליי ספר טיפולים.

המוסך שלחו אלייי תמונות משל המנוע, ניסיתי לצרף כאן אבל לא הצלחתי.  מדובר במוסך אמין, אבל אני כבר ממש מבולבלת. 

תודה על המענה. אקבל בקרוב טופס טיפולים מחברת הליסינג. 

בינתיים בדקתי בגוגל וראיתי שיש ניקוי עם פירוק וניקוי ללא פירוק. ושהאחד עם הפירוק בטוח יותר כי זה מונע יצירת סתימות בצנרת בהמשך.

רעיון היכן עושים כזה ניקוי עם פירוק? 30% זה סיכון גבוה מידי.

חייב לפרק, עדיין לא מבין את העניין עם האחוזים
תשלחי בבקשה תמונות

פורסם
לפני 10 דקות, לירון .ה. כתב:

ליסינג תפעולי

איפה הרכב טופל? 

במורשה?

לפעמים חברות הליסינג מעגלות פינות בכל נושא ההחזקה.

רשמת שלא עשית טיפול שנתיים, זה גם הוסיף למצב 

באיזה מוסך היית? מורשה, כללי?

ומאיפה את שנוכל להמליץ על מוסך.

אני מפ"ת.

הרכב במוסך שכונתי, אמין.

פורסם
לפני 16 דקות, CiUiK כתב:

חייב לפרק, עדיין לא מבין את העניין עם האחוזים
תשלחי בבקשה תמונות

יש לי תמונות, אבל לא מצליחה להעלות כאן. דרך אחרת אולי?

פורסם
לפני 16 דקות, יעלרום כתב:

אני מפ"ת.

הרכב במוסך שכונתי, אמין.

מוסך שכונתי? אמין על סמך מה? רק בן אדם שמגיע מהתחום או לכל הפחות מגיע עם ידע טכני ברכבים יכול להעיד אם מוסך הוא אמין או לא כי הוא יודע לשפוט את העבודות שהוא עושה 

לגרור למורשה או מוסך יבואן

אני מצטער יעל, נדמה שאת פשוט עושה כל טעות אפשרית עם היונדאי שלך

Just now, יעלרום כתב:

יש לי תמונות, אבל לא מצליחה להעלות כאן. דרך אחרת אולי?

סקרין שוט עבד לי כשהעלתי לפה פרוייקטים שלי

פורסם
לפני 1 דקה, CiUiK כתב:

מוסך שכונתי? אמין על סמך מה? רק בן אדם שמגיע מהתחום או לכל הפחות מגיע עם ידע טכני ברכבים יכול להעיד אם מוסך הוא אמין או לא כי הוא יודע לשפוט את העבודות שהוא עושה 

אשמח להכוונה, בשביל זה כתבתי כאן. המלצה על מוסך למשל, דברים לשים לב. 

פורסם
Just now, יעלרום כתב:

אשמח להכוונה, בשביל זה כתבתי כאן. המלצה על מוסך למשל, דברים לשים לב. 

תחילה לא לתת אמון במוסך שכונתי שנותן לך "30 אחוז שהמנוע ילך אחרי שנסיים את הטיפול" זה פשוט בדיחה, בדיחה ישראלית במיטבה.

לא מכיר מוסכים, כן מכיר שכדאי לך מאוד לקחת למורשה או מוסך יבואן, ופה בפורום אני יודע שמאוד אוהדים את גבע 

פורסם
לפני 4 דקות, CiUiK כתב:

סקרין שוט עבד לי כשהעלתי לפה פרוייקטים שלי

הצלחתי להעלות תמונות 😀

IMG-20231221-WA0006.jpg

IMG-20231221-WA0007.jpg

IMG-20231221-WA0008.jpg

• מבאס 3
  • תוכן חדש...