Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת דלת ממ”ד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמא שלי. מתגוררת בבית חדש יחסית והדלת של הממד נמצאת במחסן ולא הורכבה בזמנו, משהו שקשור לזווית הפתיחה.

כעת מעוניינת להרכיב  אותו עקב המצב.

במחשבה ראשונה חשבתי לבוא עם 2 חברים ולחבר. למעשה אני סבור כי זו משימה כבדה, תרתי משמע. לא נראה לי בעיה לסחוב את הדלת לממד אלא החשש בעיקר הוא כי נסתבך עם הצירים וכדו’.

דרושים טיפים מניסיונכם. 

תודה ובשורות טובות.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

באיזו דלת מדובר? יש תמונה, גם תמונה מהאינטרנט יכולה להיות בסדר, לפחות לדעת כיוון כללי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא סביר להניח שהדירה קיבלה אישור אכלוס ללא דלת ממד מותקנת. כנראה שהוסרה מטעמי אסתטיקה. 

אם המשקל לא מהווה בעיה, תבדוק לפני כן שיש את כל החיבורים ועם שתיים / ארבע ידיים טובות לא צריכה להיות בעיה להחזיר את הדלת למקומה. 

פורסם

לפי חיפוש באינטרנט דלת ממ״ד (נקראת גם דלת הדף רסיסים) שוקלת בין 300 ל- 350 ק״ג.

אולי עם ג׳ק עגלה תצליח להרים אותה למקום בתנאי שיש מספיק מרווח תחתיה. לנסות להרים בידיים זה לדעתי מתכון לאסון.   

גם אותי מעניין איך הדירה קיבלה אישור ועברה ביקורת פקע״ר אם הדלת לא מורכבת. 

פורסם

דלת רסיסים זה מוצר שונה מאד מדלת ממ"ד רגילה. אין צורך להוסיף פאניקה כשלא יודעים את התשובה.

דלת ממ"ד רגילה שוקלת פחות מ-80 ק"ג. 

ההתקנה מאד פשוטה. אתה+2 חברים בריאים זה צוות מצויין לעבודה כזו.

יש לדלת בסך הכל 2 צירי ספר מחוזקים. בצד המשקוף אמור להיות תקוע פין עבה בתוך כל ציר. אתה דופק אותו החוצה מלמטה עם מברג. 

שני החברים שמים את הדלת על הציר, ואתה דופק את הפין חזרה, לא עד הסוף, אבל כן עד שהוא קצת עובר לתוך המוביל התחתון בציר.

אחר כך, כמ "ניעורים" (פשוט לפתוח ולסגור את הדלת, אבל לא עד הסוף). כשאתה מרגיש שהיא נוסעת טוב, אתה  נותן עוד קטנה על כל פין, שיתקע היטב עד הסוף.

**תוודא היטב, כמה פעמים שהמנגנון בדלת מכניס ומוציא את הבריחים כמו שצריך (במיוחד שהם חלקים עם הקנט של הדלת בפתיחה) לפני שסוגרים את הדלת עד הסוף בפעם הראשונה, כדי שלא תתקעו חלילה עם דלת טרוקה שלא נפתחת.**

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נתקו אני מקבל בהכנעה את מה שכתבת. אבל אתה בטוח שהדלת שוקלת 80 ק״ג? אני שוקל 80 ואני נאבק למשוך את הדלת בכל סגירה. מרגיש לי שהיא כבדה בהרבה. 

פורסם

WD 40 או סיליקון גריז. הדלת נעה בקלות.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, ArikB כתב:

אתה בטוח שהדלת שוקלת 80 ק״ג?

אנחנו עוברים באופן סדיר וובינרים בפקע"ר... מדקלמים תקנות מתוך שינה 😁

ההגיון הוא:

דלת הדף "רגילה", כפי שמותקנת ב-99 אחוז מהבתים בישראל, אינה אמורה לעצור רסיס של טיל טיל/פצמ"ר ווטאבר.

היא אמורה לעמוד בהדף של פיצוץ של X קילוטון במרחק Y מהמבנה. (באמת שלא הקשבתי בשלב של המספרים...)

לכן, כדי שלא יחדור דרכה רסיס, מגנים עליה עם קיר בטון, שחוסם את המבט הישיר בינה לבין קירות החוץ/חלונות המבנה.

זו דלת שהיא פחות או יותר במפרט של פלדלת בכניסה לדירה...

ב-2018 נכנסה תקנה 1171, שמאפשרת להתקין דלת ללא קיר מגן. זו דלת שמעטי הפלדה שלה עבים משמעותית, וגם מנגנון הנעילה שלה מאסיבי מאד. 

זו הסיבה שהיא נהיית כבדה מאד.

היא אמורה להגן בפני רסיסים, כמו שחלון ההדף אמור (תשאל את ההורים של עידו אביגל הי"ד). 

אם הדלת אצלך תקועה, אולי היא צריכה שימון, או שאולי זו באמת דלת רסיסים...

מצ"ב מפרט הדלת מתוך תקנה 1171

הגנה על דלתות1171.pdf

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

ננצל"ש
דלת הממ"ד אצלי כנראה שקעה, ומאוד קשה לסגור אותה. וגם בשביל לפתוח אותה, אני צריך לחבוט בה עם הכתף.
בשביל לאפס אותה לגובה הנכון, צריך בעל מקצוע?
או שאפשר גם לבד?

פורסם

אצלנו סיפור דומה- דלת ממ"ד שהייתה מאוכסנת במחסן של הדירה שקנינו, ואחרי שהשיפוצניק החזיר אותה למקומה אף אחד, כולל אנחנו, לא בדק שהיא נסגרת. אז היא לא שקעה אבל כן התעקמה (כנראה באחסון לא נכון).

בקיצור, אשתי הזמינה אתמול בחור דרך מידרג ש-שיחק עם הצירים, קדח קצת באזור לשון הנעילה ועכשיו הדלת נסגרת- וננעלת. עלה 450 ש"ח בקרית אונו, כנראה אפשר היה זול יותר אבל בעיתוי הזה לא היה שום סיכוי שנתחיל לחפש מישהו זול יותר.

• תוכן חדש...