Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוקא הוא לא הוציא עליו הרבה, והוא מיושר לחלוטין (במו עיני ראיתי ולא האמנתי)

בהנחה ויצליח בסכום סביר לשפץ את הגיר ברמה גבוהה - אחת ההחלטות הכלכליות שיש (בהתעלם מה3008 שבחניה איציק)

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

8 שנים לא הולכות ברגל. בהחלט עברנו תקופות קשות אבל גם טובות.

בינתיים , גם אם תיקח את שווי הרכב הזה ותכפיל ב 10 - עדיין לא אמצא רכב במצב הזה.

ממשיך לחפש גיר משומש במטרה לרענן אותו. מי שיודע על הימצאו של גיר AL4 מדגם:
20TS11 או 20TS25 או 20TS44 או 20TS62
מוזמן לפנות אליי בה"פ.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק שלום לך ידידי היקר.

אבדוק לך מחר בבוקר אצל מכר טוב שאני עובד איתו בשיתוף פעולה,  אבי "אביר הגיר" ברמת השופט.

• רעיון טוב! 1

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

יש בebay גרמניה גיר AL4 שהגיע מקסארה 2.0. המוכר עם ביקורות טובות, רק זה 20TS61 אז אני לא יודע אם זה מתאים.

1500 שקל לפני משלוח.

לינק

פורסם
לפני 15 שעות, discoTD5 כתב:

אוטו רוצה למות. 

תן לו. 

שחרר אותו. 

תניח לו. 

די. הוא לא נהיה יותר צעיר. 

תראה כמה כבר שפכת עליו, וזה לא ייגמר. 

תרפה ממנו, שחרר. תן לו נשיקה ותגיד לו שאתה אוהב אותו והוא בליבך לעולמים. 

ותקרא לי למדורה. 

זוכר את האוטו הזה?

https://carsforum.co.il/topic/605180-סיכום-35-עידכון-7-שנים-שנים-עם-פורד-פוקוס-ghia-20-2007/?do=findComment&comment=6033437

זוכר באיזה מצב הוא היה ובכמה הוא נמכר? בערך מחיר של שיפוץ גיר או פחות.

יש מקרים שהגיון הישיר לא עובד כי באמת, רכב נוח מרווח מאובזר ברמת איבזור הכי גבוהה שקיימת אצל היצרן, עם 150 כ"ס, מהנה לנהיגה, מטופל פיקס ותקין, שווה הרבה יותר לבעליו מאותם 5000 או 6000 ש"ח שאפשר לקבל עליו במכירה. זה משום שבשביל לקנות משהו אחר שיהיה לפחות באותה רמה ובאותו מצב, צריך לשים סכום פי 10 יותר גבוה.

ובשביל 1500 ק"מ בשנה? אני חושב שכן הייתי משפץ גיר בפוקוס אם הייתי עומד בפני אותה שאלה. אפילו שזה אותו ישן.

תסתכל בתמונות ותגיד אם אתה לא חושב ככה. 

האוטו של איציק לא פחות יפה, לדעתי יותר יפה.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, avargel כתב:

נו ואיך תכניס את זה לארץ?

אהממ… מעטפה גדולה?

מנקודת המבט שלי הרבה יותר מסובך מלהביא את הגיר זה לשפץ את הגיר אבל בכל מקרה זו השאלה הרביעית בסדר השאלות.

קודם האם הגיר מתאים, מה המצב שלו, מה האפשרויות האחרות שיש בארץ ואז איך אפשר להביא אותו.

שאלה אחרונה זה כמה זה יעלה והאם זה כדאי.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם

אני לא נעול רק על שיפוץ, מבחינתי גם תיקון או פרוייקט עצמי בא בחשבון.

ולכן - ישב היום @מלטבשי ועשה בשבילי עבודת קודש.
הוציא מק"טים של חלקים מגירים אוטומטיים של מודלים חדשים יותר עם דגש על סדרת 20TS, בדק בורג בורג מק"ט מק"ט, ומצא שסך ההבדלים בין הגירים הוא באמת - זניח. זה בא לידי ביטוי ב-2 אופנים:

1. שוני ב 1-2 גלגלי שיניים ספציפיים (יחס העברה סופי או יחס העברה כלשהו)

2. האוזינג ניתן לפירוק.

ממה שניתן להסיק - כל החלקים הפנימיים זהים ב 99% בכל הגירים. ב AT8 החדשה יותר יש ממיר מומנט אחר.

ההאוזינג ניתן להחלפה (העברה) מגיר לגיר.

הדיפרנציאל גם כן.

הבלוק (לב ליבו של הגיר) זהה בכל הדגמים. זה אומר שההאוזינג יכול לעבור מגיר לגיר.
החלקים מסביב (פיסטונים, טבעת חיכוך, בנד-ברקסים וכד') - הכל אותו הדבר.

אפשר לבצע הכלאה. אפשר לקחת את הגיר הזה ולחדש אותו באמצעות השתלה של חלקים מגיר חדש יותר.

אפשר להגיע כאן לתוצאה טובות מאוד.
קיט אטמים זה לא סיפור יקר, אבל צריך לצרף לו גם קיט פיסטונים ולהיות פתוחים לעוד עניינים שיכולים לצוץ - אבל במידה ויש גיר נוסף תורם והוא במצב טוב, העניין הופך להיות פשוט יותר (וזול יותר).

אני ממשיך ללמוד את הנושא.

• אהבתי 4
  • מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

ירידת הערך לא חשובה. אלא עלויות התחזוקה, ביטוח חובה, טסט....

כאמצעי תחבורה הרכב הזה סיים את תפקידו.

כפריט אספנות או תחביב זה כבר עניין אחר

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

לא חושב שאתה יכול לומר דבר כזה מבלי שאתה מכיר את מכלול השיקולים, לא הכל זה נתונים בטבלת אקסל.

אני דווקט מזדהה עם הרעיון להשאיר את הרכב. עלות התחזוקה, ביטוח וטסט קיימות בכל רכב. ברכב הזה ספציפית התחזוקה אף תהיה זולה יותר כי הוא שמור ולא מצריך יישור קו מכני.

על כל ההגיון מגיע הקטע של @איציק נ. - ללמוד לתקן לבד. אין על ההרגשה הזו שתיקנת את הרכב של עצמך לבד 

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני כשעה, razi_pazi כתב:

ירידת הערך לא חשובה. אלא עלויות התחזוקה, ביטוח חובה, טסט....

כסף זה כסף, מה זה משנה אם הוא מופיע תחת השורה של ירידת ערך או טסט?

בגלל שלרכב אין ירידת ערך והוא מטופל בבית, (ומטופל למשעי, יש להוסיף, ככה שהחשש שהוא ייתקע באמצע הדרך הוא קטן) אז ההוצאות עליו הן קטנות.

תוסיף לשקלול את החופש לסוע מתי שאתה רוצה, לאן שאתה רוצה, עם המוסיקה שאתה רוצה, בלי חפירות על פוליטיקה - אז גם אם יש הפרש לטובת נסיעה במוניות, הוא די קטן ולא בטוח שהוא שווה את כל הדברים שציינתי.

פורסם (נערך)

ברור שיש יתרונות להחזקת הרכב.

אבל אם מסתכלים על עלות בלבד אז אני מעריך שמונית תעלה פחות.

בהערכה גסה 6000-8000 שח בשנה.

אני מבין שיש מי שלא אוהב מונית. אבל גם זה עניין של טעם 

אם החזקת הרכב מהנה ומספקת אז בודאי שזה שיקול. אני לא יכול לכמת אותו

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
בתאריך 12.9.2023 בשעה 19:02, איציק נ. כתב:

אני לא נעול רק על שיפוץ, מבחינתי גם תיקון או פרוייקט עצמי בא בחשבון.

ולכן - ישב היום @מלטבשי ועשה בשבילי עבודת קודש.
הוציא מק"טים של חלקים מגירים אוטומטיים של מודלים חדשים יותר עם דגש על סדרת 20TS, בדק בורג בורג מק"ט מק"ט, ומצא שסך ההבדלים בין הגירים הוא באמת - זניח. זה בא לידי ביטוי ב-2 אופנים:

1. שוני ב 1-2 גלגלי שיניים ספציפיים (יחס העברה סופי או יחס העברה כלשהו)

2. האוזינג ניתן לפירוק.

ממה שניתן להסיק - כל החלקים הפנימיים זהים ב 99% בכל הגירים. ב AT8 החדשה יותר יש ממיר מומנט אחר.

ההאוזינג ניתן להחלפה (העברה) מגיר לגיר.

הדיפרנציאל גם כן.

הבלוק (לב ליבו של הגיר) זהה בכל הדגמים. זה אומר שההאוזינג יכול לעבור מגיר לגיר.
החלקים מסביב (פיסטונים, טבעת חיכוך, בנד-ברקסים וכד') - הכל אותו הדבר.

אפשר לבצע הכלאה. אפשר לקחת את הגיר הזה ולחדש אותו באמצעות השתלה של חלקים מגיר חדש יותר.

אפשר להגיע כאן לתוצאה טובות מאוד.
קיט אטמים זה לא סיפור יקר, אבל צריך לצרף לו גם קיט פיסטונים ולהיות פתוחים לעוד עניינים שיכולים לצוץ - אבל במידה ויש גיר נוסף תורם והוא במצב טוב, העניין הופך להיות פשוט יותר (וזול יותר).

אני ממשיך ללמוד את הנושא.

מניסיוני יש הבדלים ב:

דיפרנציאל

גלגל שיניים פיניון (בין הפלנטרי לדיפרנציאל)

מכלול פלנטרי

בלוק שסתומים (החלק המכאני).

הבלוק גיר לא מתאים, אין מצב לקחת דיפרנציאל של 1.6 ולהרכיב בבלוק של 2.0 ולהפך כי קיים שינוי בגדול הפיזי קוטר ואורך וסוג מייסבים בעלי מידות שונות שלא יתאימו לבלוק, גם האטם של ההאוזינג שונה.

כל זאת התייחסתי בין גיר של נפחים 1.6 ל 2.0.

לפני הכל עכשיו שאתה יודע איזה דגם גיר יש אצל במדוייק, כל שעליך לבדוק הוא זמינות של גירים אחרים מפירוק ולאחר שתמצא ותדע את הדגם שלו תשווה לשלך.

אם תמצא גיר מתאים, אולי הוא יהיה במצב מצויין, וכל שעליך לעשות כדי לוודא זאת זה לפתוח אותו ולבדוק את מצב הדיסקיות, ולהחליף בכל מקרה רינגים ושסתומי EVM ולהרכיב, למרות שניתן גם במועד מאוחר יותר לבצע זאת על הרכב.

אם אתה רוכש גיר מפירוק אולי הוא מוכן על המדף או שיקח להם זמן מה לפרק אותו עבורך מהרכב המושבת שלהם.

• תוכן חדש...