Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההשוואה בוצעה שורה מול שורה, גיר מול גיר.

להוציא את השקף שמתעסק בתושבות צמות וחיישנים חיצוניים שונים, ההבדל באמת קטן. 

הבלוק הבסיסי של הגיר, זהה. כל מכלול המכסה האחורי (כולל הציר) זהה. ניתן בעצם להעביר מכלולים שלמים בין הגירים

הדבר שצריך לקחת בחשבון זה את שיש בכל צד בגיר דיסקה עם גובה משתנה (יש 9 או 8 מק"טים שונים). 

דבר ששמתי לב אליו -

גיר של 407 לא זהה ומתאים ל-C4 עם אותו מנוע RFJ. בדקנו את זה כי קל יותר להשיג גיר כזה.

אבל שבדקנו C5, בשנים 2005-2008, הגיר מתאים (למעט תושבות של צמות, חיישנים חיצוניים, קולר שונה). ממש 1:1.

אבל, עלות הגיר+העבודה עליו+העבודה של להחליף גיר גורמת לפעמים לחשוב שאולי כדאי בכלל לשפץ לבד את הגיר.

זה משהו שעדיף ש- @איציק נ. ירחיב אם ירצה 

• מעניין 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@מלטבשי עבר בורג בורג, מקט מקט.
מעולם לא פזלנו לגיר של 1.6 כי יש הבדלים גדולים מידי.

נכון לעכשיו: תורם איברים פוטנציאלי הוא גיר של C5 דור שני - מכל הסיבות שציינת שכבר ראינו אותם בשירטוטים של החלקים של כל גיר וגיר. אגב, גם גיר 20TS28 הוא בחלקו בעל יכולת מסויימת להיות תורם איברים (לא החלפה ראש בראש) והוא נמצא במודלים יותר חדשים עם האוזינג למנוע EP6 (אפשר להעביר את ההאוזינג של ה RFJ אליו).
ב"מאגר" הציעו לנו גיר של C5 בלי טורק. הייתי חושב על זה אם היה לו טורק ואז כבר הייתי מהמר: מוריד מהאוטו גיר, שם על האוטו גיר (מקסימום עושה לו רינגים, קיט אטמים, שסתומים לגיר וניקיון קליל לבלוק) ומרכיב. אממה, בלי טורק אין לי מה לקנות גיר משומש - הרי חלק מהסיפור זה לא רק הגיר אלא גם הטורק.

קריטי לא פחות (במיוחד אם מדובר בגיר הספציפי שלי) - הפיסטונים של הבנד ברקס(ים). הם מגיעים עם אטם מובנה ואצלי הם בטוח הלכו (הנוזל קירור ניפח אותם וריכך אותם). לא אתפלא אם הם נקרעו או שהם מאבדים לחץ בטירוף, וזה גורם לחלק מהדיזסטר שמתרחש לאחרונה.
אגב, בגיר כמו שלי ששתה נוזל קירור אבל החומרים לא החברו בינהם (אין אמולסיה, הם חיים יחד אבל בנפרד) עוד קיים סיכוי שאטמים חדשים ורינגים\שסתומים\ניקיון מחזירים אותו לקו הבריאות (לא חדש, אבל סבבה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

איציק, אם מצאת גיר ללא טורק במאגר, אתה יכול לבדוק איתם כמה ק"מ בדיוק הרכב עבר.

אולי הגיר הזה יהיה מציאה עבורך, וללא הטורק יש אפשרות מיקוח גדולה במחיר, וכל שיהיה עליך לעשות הוא לשלוח את הטורק שלך לשיפוץ או לרכוש כבר משופץ מוכן לזכרוני סביב ה 1200ש"ח.

הכל תלוי בשיקולים שלך וכמה אתה מוכן כספית ונפשית להשקיע, כי פתרון עברוך בטוח שקיים, רק תצטרך לקבל החלטה מה הכיוון שלך.

אם אתה רוצה לשפץ במכון אתה פשוט מעביר אליו את הרכב שלם ונותן לו להתמודד, ואתה רק משלם בסוף.

אם אתה רוצה לקחת את זה כפרוייקט תצטרך להשקיע המון אנרגיות ואולי העלות תהיה נמוכה יותר אם השגת חלקים טובים.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

@מלטבשי הצדיק (שיזכה לבנים זכרים, שנה טובה, ישועות רכות, בריאות אושר ופרנסה בשפע) כבר בדק. זה אפילו פחות מזה.
אם אני נכנס לגיר "הפתעה" בלי טורק - לא עשיתי כלום.
מעדיף לזרוק על הגיר שלי 1500-2000 שח ולקנות הכל חדש ולהחליף.
בדקנו עלויות.
קיט אטמים, בנד ברקסים, קיט פיסטונים, סט דיסקיות חיכוך וכד' - זה יגיע למספרים האלו.

השאלה הנשאלת - אם צריך. התשובה: ברור שלא.
לא צריך לשפץ את הגיר לרמה של חדש בשביל שיסע עוד 200,000-300,000 קמ.
לא צריך לבדוק כל פיפס בשביל שיהיה חדש.

הגיר נוסע ככה כבר 5 שנים.
בהתחלה מצבו היה טוב (אחרי 4-5 שטיפות).
הוא היה עושה בעיות בעיקר מתי שהיה חם לו מאוד. בכל היתר היה עובד בובה.
החלפתי לו רינגים לפחות פעמיים, כולל כל האטמים בבלוק ההידראולי כולל כל הגומיות של הבלוק ההידראולי.
הטעות שעשיתי דאז היא שלא החלפתי את האורינגים בפיסטון השחור הקטן מתחת למכסה האחורי של הגיר, איפה שפותחים לעשות רינגים.

בחודשים האחרונים הוא דופק בכל מעבר הילוכים.
לפני שנה החלפתי חיישן לחץ שמן (הקודם התפגר. תאר לעצמך שהנוזל שבא איתו במגע ניפח לו את הדיאפרגמה עד שהיא נפרצה) והגיר העביר הילוכים יפה לאחר מכן אבל שמר על הבעיות הקבועות (שהוא מגיע לטמפ' גבוהה). 

אחרי שדיברתי עם @מלטבשי לא מעט על הנושא, החלטתי לנסות להיכנס להימור.
זה הימור מושכל שאני יודע שאני יכול להפסיד וגם להרוויח.

ראשית, לבדוק מה מצב הנוזלים בגיר נכון להיום (האם מאז השטיפות - האטמים החדשים ששמתי שרדו או לא. זה סימן ראשון לזה אם יש או אין נוזל קירור אדום בגיר).
במידה ואין נוזל קירור והאטמים שרדו מהפעם האחרונה שחידשתי אותם - לבצע החלפה מלאה של האטמים שניתן להחליף מבלי לפרק את הגיר, לרבות רינגים (לא רק ה-3 במכסה, אלא גם את הקטן בקצה השאפט + 2 אורינגים של הפיסטון עם הקפיץ) שסתומים חדשים, ***פיסטונים*** לבנד ברקסים וכד'.
לכן, בלי קשר אם הולכים לגיר אחר או לא, הזמנתי כבר: חיישן לחץ שמן חדש, שסתומים וקיט אטמים. במידה והולכים לגיר אחר - ארכוש גיר מתאים, אפרק אותו בבית לבדיקה ואזמין חלקים לפי הצורך (בנד ברקס למשל או כל דבר אחר שעלול לצאת לא תקין).
כשהוא יהיה מוכן, זאת תהיה החלפה ראש בראש באותו היום.

עדכונים נוספים - מחר.

איציק

• אהבתי 3

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עדכון:

פתחתי היום 4 ברגים של מכסה הבלוק שסתומים הידראולי, לא היום שאריות נוזל קירור והגומיה היתה במצב טוב ולא מנופחת.

מכאן אני מתקדם לשלב הבא ולטפל בכל מה שאפשר בלי להוריד גיר, ובשלב הבא אחריו - אם נזדקק - להורדת הגיר למטרת חידוש האטמים בצד השני (צד הטורק ומשאבת השמן) והחלפת הבנד ברקס השני.

יש סיכויים לא רעים להצליח לשפר את המצב ואולי להביא את הגיר למצב טוב (מצב נסיעה נעים, בלי דפיקות).

מאחר וזה המצב כרגע בגיר - אני מעדיף להשקיע בו חלקים חדשים (מה שמצריך החלפה) ולא לקנות נבלה משומשת ב 1500-2000₪ שח כאשר היא מגיעה בלי טורק והיא למעשה לא תעזור לי בכלום (וגם, במחיר של הגולם כבר אפשר לקנות מה שצריך - חדש - לגיר הזה).

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, איציק נ. כתב:

בחודשים האחרונים הוא דופק בכל מעבר הילוכים.
לפני שנה החלפתי חיישן לחץ שמן (הקודם התפגר. תאר לעצמך שהנוזל שבא איתו במגע ניפח לו את הדיאפרגמה עד שהיא נפרצה) והגיר העביר הילוכים יפה לאחר מכן אבל שמר על הבעיות הקבועות (שהוא מגיע לטמפ' גבוהה). 

מעלה לך למחשבה..

בגלל שאני יודע מה מקור החיישן לחץ שהזמנת, תבדוק אותו שוב. המוצר מסין, לא בטוח שמחזיק לאורך זמן. שווה לחפש מקורי ולהרכיב

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

היי @איציק נ.,

אני מתעניין ברכישת רכב עם גיר AL4 דופק/לא תקין. כמובן במחיר המתאים.

תוכל לתת לי סדר גודל עלות שיפוץ גיר? לכמה זה יכול להגיע בשיפוץ אצל יניב?

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם
לפני 19 שעות, tza כתב:

היי @איציק נ.,

אני מתעניין ברכישת רכב עם גיר AL4 דופק/לא תקין. כמובן במחיר המתאים.

תוכל לתת לי סדר גודל עלות שיפוץ גיר? לכמה זה יכול להגיע בשיפוץ אצל יניב?

תודה רבה

לא משתלם לשפץ.

מחיר שיפוץ אצל יניב 6-7k+מעמ.

יש אופציה לשפץ גם בחצי מזה במקומות אחרים.

אם זה מנוע 1600, הסיכוי למצוא גיר מפירוק או לשפץ גיר קיים בעלות נמוכה, טובים בהרבה.

• רעיון טוב! 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על המידע!

מעניין מה שאתה אומר לגבי ההבדל בין 1.6 ל 2.0 כי באמת יש לי על הפרק דגם אחד עם 1.6 ודגם אחר עם 2.0.

הרכב עם הגיר הדופק הוא 1.6, אם אני מבין נכון העלות שציינת לא נוגעת אליו והוא אמור להיות זול משמעותית גם אצל יניב. הבנתי נכון?

פורסם

טכנית, השיפוץ הוא אותה עבודה בדיוק וגם אותם החלקים. אממה, במקרה של גיר 1600 יש סיכוי למצוא אחד סביר מפירוק ולשפצר אותו "בקטנה".

במקרה שלי זה לא ממש בקטנה כי היה מעורב פה נוזל קירור. הכל כמובן תלוי גם מה הבעיה, גיר דופק אולי אפשר לסדר עם שסתומים חדשים וריענון של שמן או החלפה של חיישן לחץ שמן... בקיצור זה מצריך בדיקה ראשונית ולא ישר לרוץ לשפץ.

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...