Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא אוהב לשים תמונות ממצלמת הדרך אבל אלו מקרים מיוחדים.

אופנוע BMW C1! לא ראיתי כזה שנים. אני זוכר שכשהדגם הזה יצא הוא פורסם עם יתרון שהרוכב לא צריך קסדה בגלל שיש לו חגורה. הרוכב הזה באמת היה בלי קסדה (כנראה סמך על הקפוצ'ון) ולפי זווית הישיבה הכפופה שלו נראה לי שגם היה בלי חגורה. מעניין כמה מכרו מהדגם המגניב הזה.

image.png.54d74a07406ed3d374bd5a93c073fe10.png

מרחוק חשבתי שזה PT cruiser אבל זו שברולט HHR. מודל 2008, יבוא אישי...

image.thumb.png.e49649fd79ea7d520a217ff0a504ebfe.png

סיוויק הצ'בק 3 דלתות (ידנית)

image.thumb.jpeg.873688d30f9611d7b5b8438d3f1ff274.jpeg

image.thumb.jpeg.eb3bd6db2c92650e42d9b17b670680d5.jpeg

• אהבתי 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 26 דקות, ArikB כתב:

שהרוכב לא צריך קסדה בגלל שיש לו חגורה.

לא רק שלא צריך, אסור לרכב עליו עם קסדה.

החגורה וכלוב המגן אמורים לשמור על הרוכב בתוך המסגרת של הקטנוע במקרה תאונה,

ובמצב כזה (כשהגוף נבלם והראש נזרק) המשקל של קסדה על הראש עלול לסכן את חוליות הצוואר.

ה-C1 נבחן במבחני ריסוק, והוכיח לטענת ב.מ.וו יכולת הגנה על הרוכב שוות ערך לרכב קטן.

החסרונות היו משקל ומרכז כובד גבוה, מנועים חלשים שהגבילו לשימוש עירוני בלבד, וחוסר אהדה של הקהל.

הקונספט נגנז אחרי שנתיים וקצת יותר מעשרת אלפים כלים שנמכרו, כמה עשרות מהם בישראל.

שש שנים אחרי ה-C1 ניסו גם פיאג'ו להמציא את הגלגל מחדש, ולייצר כלי דו-גלגלי (תלת במקרה הזה) בטיחותי יותר.

בהתחלה היה נראה שגם הגימיק הזה ילך בדרכו של הקטנוע עם הגג, וייגנז לעד בפח האשפה של ההיסטוריה המוטורית.

בארץ הוא זכה לתגובה לעגנית מצד עורך מוטו, המגזין המוביל דאז, שכינה אותו "מוטציה להומואים"...

אבל ההיסטוריה המוטורית מצידה דווקא הביעה אמון בסידרת ה-MP3 שמיוצרת כבר 20 שנה,

וגם חברות נוספות נכנסו לתחום.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
פורסם

אוסיף כמה מילים חמות על ה-C1:

• הדבר הזה אמנם היה מגניב ברמה ההנדסית אבל היה מיועד לרוכב אחד בלבד (לפחות בחלק המוגן) ושקל כמו קטנוע סטנדרטי + מורכבת (בערך 50-60 קילו אקסטרא בגלל הגג). 
  • הוא גם עלה כמו מכונית קטנה, וביחד עם יחס המנוע-משקל שבועז תיאר לעיל מיצב את עצמו די מהר כמוצר נישה יוקרתי במקום כלי התחבורה האישית של העתיד.
  • גרסת 200 סמ"ק הופיעה בהמשך, אבל לא עזרה בהיבט הפיננסי וממילא בשלב הזה התדמית השלילית של הכלי כבר די התגבשה.

איפשהו באמצע בינו לבין ה-MP3 היה גם את הבנלי אדיבה, שהגג הקשיח שלו ידע להתקפל לתוך תא המטען:

Moto del día: Benelli Adiva 125/150

גם פה המשקל הגבוה שהעמיס על המנוע הצנום לא עזר, אפילו שהמחיר היה נוח יותר. בנוסף, הגג לא הגן על הרוכב מהתהפכות אלא רק מגשם, ומרכז הכובד הגבוה יצר מכונה שהיה די מפחיד לרכב עליה ברוחות צד. בנלי עוד היה אז יצרן איטלקי, וכשהסינים השתלטו עליו ב-2006 'אדיבה' הפך למותג נפרד ודי פופולרי באסיה, שהמשיך לפתח דגמים באותו סגנון. כיום הם אפילו מייצרים תלת-גלגלי עם גג מתקפל:

Essai Adiva AD3 : Trois roues et un toit pour mieux commuter - Moto-Station

• אהבתי 6
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 4.5.2026 בשעה 13:22, tu3s כתב:

זוג ווברים כפולים / Bikecarbs + קמשפט + סעפת פליטה נורמלית והאוטו הזה יסע מדהים.

כל כך מכיר שאומרים את זה על רכב אספנות או על רכב משומש כלשהו.

"רק תיתן לי ואני שם לו טורבו/סעפת/אגזוז/מנוע xyz".

וכל כך שגוי.

כדי שרכב ייסע מדהים: קודם כל יישור קו.

צמיגים מעולים.

בולמים מעולים.

שיפוץ כל מה שבלוי במתלים/בלמים.

רק בסוף, אם צריך, תוספת כח. ובצורה שלא תפגע באמינות. זוג קרבורטורים כפולים זה מתכון מעולה לצרות.

Power is nothing without control.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

סבתא שלי שלחה לי את התמונות האלו לפני כמה דקות...

IMG-20260505-WA0006.thumb.png.22003b7fc441e1e1c3859b6b5d2da58f.pngIMG-20260505-WA0005.thumb.png.5e195e633151f67475d00afa759ee569.png

כבר חתכתי את התמונות, להנאתכם

• אהבתי 3
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

הערה לעצמי:

תמיד להעלות רק מכוניות נדירות, אספנות, רכבי ספורט וחד פעמיים לשרשור תצפיות הרכבים המעניינים.

פורסם
לפני 21 שעות, BoazB11 כתב:

לא רק שלא צריך, אסור לרכב עליו עם קסדה.

יותר מזה, BMW לא היו מוכנים לשווק את הכלי במדינות שלא דאגו להכניס פטור מקסדה לרישיון הרכב. 

אגב מעניין לראות רישון רכב של C1, האם הניסוח שמופיע שם הוא "פטור מחבישת קסדה" או "אסור לחבוש קסדה". 

פורסם
לפני 12 שעות, TLE60 כתב:

IMG_4801.jpeg

IMG_4803.jpeg

IMG_4800.jpeg

IMG_4802.jpeg

בדיוק מחפש כזו.
מעניין אם הרכב למכירה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 12 דקות, EliC25 כתב:

הלוחית הוסרה באמצעות ai

שכחו להסיר את ההשתקפות של הלוחית במכסה מנוע של הרכב המצלם... 

• אהבתי 2
  • מצחיק 4

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...