Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מותג על הלפטופ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, avizaz כתב:

ASUS - שלחתי מחשב עם בעיה X בזמן האחריות, פירמטו לי אותו, החליפו איזה חלק לטענתם, החזירו עם סוללה שלא נטענת.

אמרתי להם שהחזירו תקול, לקחו אותו, אמרו שמבחינתם הכל תקין ועכשיו אני צריך לשלם על המשלוח או שהם לא מחזירים לי אותו.

אחר כך קניתי סוללה לבד, בבעיה הבאה כבר לקחתי לטכנאי פרטי כדי שיחליף לי מאוורר שהתחיל להרעיש, החליף מאורר ודפק לי את הכרטיס WIFI, סידר את הכרטיס WIFI ואיבד איזה חלק אחר, בקיצור, דפק את המחשב לחלוטין.

אחר כך קניתי ACER - מחשב חדש, על השבוע הראשון החליט שהוא נותן מסך כחול כל כמה דקות אחרי הדלקה.

עכשיו עם עוד ACER שעושה בעיות אחרי פחות מ3 שנים (מחשב ב12 אלף שקל)

אני כבר עם לפטופ שישי נראה לי, לא היה אחד שהחזיק אצלי יותר מ3 שנים.

צ'מע, במקרה שלך כבר הייתי מחפש פתרונות בקברי צדיקים ומים קדושים, כי זה באמת רצף רע. 

המחשב שלי מלפני עשר שנים עוד מחובר לטלוויזיה ועובד, למרות שפינה אחת שלו ליד המסך מרוסקת ומתוקנת עם איזוליבנד. 

אני רק דואג לשאוב את פתחי האוורור שלו מידי פעם, כי אבק זה קילר לטופלופים. 

ה-ThinkPad הבסיסי שהחליף אותו עוד עובד מצויין אצל הבת שלי. הוא בן 6 בערך.

אפרופו אוורור, ה-ideapad הבסיסי שקניתי להורים לפני שמונה שנים עוד עובד. המאוורר שלו כבר עושה קולות של חרררקקקק... אבל ממשיך לסחוב ככה מעל שנה. מצד שני, זה מחשב גלישה נטו. 

ככה שבאמת נראה לי שהיה לך מזל רע. 

לגבי מחשבים ב-12 אלף ש"ח, כאן באמת צריל ללכת על מכשיר עם גב של שירות, בטח אם הוא לעבודה. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, avizaz כתב:

ASUS - שלחתי מחשב עם בעיה X בזמן האחריות, פירמטו לי אותו, החליפו איזה חלק לטענתם, החזירו עם סוללה שלא נטענת.

אמרתי להם שהחזירו תקול, לקחו אותו, אמרו שמבחינתם הכל תקין ועכשיו אני צריך לשלם על המשלוח או שהם לא מחזירים לי אותו.

אחר כך קניתי סוללה לבד, בבעיה הבאה כבר לקחתי לטכנאי פרטי כדי שיחליף לי מאוורר שהתחיל להרעיש, החליף מאורר ודפק לי את הכרטיס WIFI, סידר את הכרטיס WIFI ואיבד איזה חלק אחר, בקיצור, דפק את המחשב לחלוטין.

אחר כך קניתי ACER - מחשב חדש, על השבוע הראשון החליט שהוא נותן מסך כחול כל כמה דקות אחרי הדלקה.

עכשיו עם עוד ACER שעושה בעיות אחרי פחות מ3 שנים (מחשב ב12 אלף שקל)

אני כבר עם לפטופ שישי נראה לי, לא היה אחד שהחזיק אצלי יותר מ3 שנים.

יש נטייה בארץ להסתנוור ממפרטים\מותגים ולהתעלם בקנייה מנותן השירות, אבל בניידים קל להימנע מזה. בDELL הרוב עם 3 שנים אחריות בבית לקוח\עסק (ושירות מהיר יותר בדגמים עיסקיים),בלונבו בדגמים היקרים יותר. עסק יכול לקנות מראש עם 4\5 שנים אחריות, לא יודע מה הפער בארץ.

פורסם (נערך)

הACER הנוכחי של מקום העבודה, אז לא נורא, יש עדיין אחריות נראה מחר במשרד מה הוא יציע, אולי באמת רק ניקוי מאווררים.

הקודם - הפרטי שלי - עדיין עובד כמו שצריך אחרי כל הבעיות שהיו איתו בהתחלה ותוקנו

שכחתי MSI שפשוט... המסך התפרק לי בשלב כלשהו :) (אבל זה MSI של לפני 15 שנה, לא של היום)

ציטוט

יש נטייה בארץ להסתנוור ממפרטים\מותגים ולהתעלם בקנייה מנותן השירות, אבל בניידים קל להימנע מזה. בDELL הרוב עם 3 שנים אחריות בבית לקוח\עסק (ושירות מהיר יותר בדגמים עיסקיים),בלונבו בדגמים היקרים יותר. עסק יכול לקנות מראש עם 4\5 שנים אחריות, לא יודע מה הפער בארץ.

לא קשור למותג, אני לוקח מפרט, ומי שהציע אותו במחיר הטוב ביותר ניצח, זה לא יקרה שוב.

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)

קונים את הכי זול +השירות הכי זול ואח"כ מופתעים שמבקרים 4 פעמים במעבדה. גם DOWNTIME עולה כסף וקל מאוד להקטין אותו.

עריכה אחרונה על ידי shake
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לפני 35 דקות, avizaz כתב:

לא קשור למותג, אני לוקח מפרט, ומי שהציע אותו במחיר הטוב ביותר ניצח, זה לא יקרה שוב.

זו טעות. 

יש פערים משמעותיים בין מחשבים שלכאורה יש להם מפרט זהה של מעבד/מסך/זיכרון וכו'. לפעמים אין בכלל תיעוד של ההבדלים.

מעבר לזה, יש הרבה פרטים משמעותיים שלא תמצא במפרטים הסטנדרטים 

לבסוף, גם קורה שמחשב עם מפרט טוב יותר, יש לו ביצועים פחות טובים כי, דוגמא, הקירור שלו לא יעיל. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 17 שעות, Pika007 כתב:

כל מחשב נייד שהיה לנו במשפחה החזיק זמן ארוך.

שלי- HP ENVY שבילה אצלי 4 שנים ונמכר במצב 100% תקין הוחלף ב DELL inspiron 7000 (אלו מאלומיניום) שבילה פה גם 4 שנים, שהוחלף ב ASUS G14, ומאז אני בלי נייד פרטי אלא עם של העבודה (כרגע לנובו יוגה פרו 7x נהדר)

אחותי עם ACER SWIFT 3 שבילה איתה 4 שנים במהלך התואר, נמכר (תקין אבל עם קצת נזקי משתמש....) והוחלף ב YOGA 7i (סדרה פשוט נהדרת. איכות בניה כל כך טובה)

ואמי היקרה שכבר שנתיים נהנית מ DELL inspiron כלשהו של 15", שכחתי את הדגם שלו- הסוללה עוד מחזיקה כמעט כמו ביום בו המחשב היה חדש, משתמשת בו לעבודה מהבית על בסיס יומיומי.

להינעל על חברה זה דבר די חסר פואנטה. לקרוא סקירות ולהבין את הדגם בו מעוניינים זה המתכון הנכון לבחירה טובה.

זה בעיה,

למשל בבלאק פריידי שקניתי את המחשב הנייד שלי מKSP היה לי אופציה לבחור בין  מעבד I5 לבין מעבד I7 וכל הסקירות באינטרנט שמצאתי היו למעבד I5 ולא לI7.. 

בחרתי בסוף בI7 כי היה הבדל של 300 שקל אבל בכל זאת לא ידעתי באמת מה אקבל...

פורסם
לפני 15 דקות, ANUTKK כתב:

ומה קיבלת?

אותו איכות חומרים כמו i5 ?

האמת שלא קראתי את הביקורות כי חשבתי שהן לא רלוונטיות , המחשב עצמו מתחמם ממש מהר והסוללה די חלשה בלי מטען.

פורסם

מבחינת אתרי ביקורת, הכי טוב זה notebookchek 

ערוץ הטיוב just josh גם מוצלח. 

פורסם
לפני 10 שעות, falou כתב:

יש פערים משמעותיים בין מחשבים שלכאורה יש להם מפרט זהה של מעבד/מסך/זיכרון וכו'. לפעמים אין בכלל תיעוד של ההבדלים.

אין תיעוד למעגלים החשמליים שתורמים את רוב צריכת החשמל, משפיעים על איכות הטטעינה ואורך חיי וסוללה.

אין ממש אפשרות לבחון את המיקומים  היחסיים של הרכיבים בלפטופ ואת ההשפעות שלהם  בעיקר מבחינת חום אבל גם זרם. באיזור זה יש לפעמים המון פשרות ואילוצים שאפילו מתכננים מעולים לפעמים לא יכולים להתמודד איתם.

לפטופים זה דבר קשה לתכנון ולכן כמעט כולם הם מחשבי מותג.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

מבחינת אתרי ביקורת, הכי טוב זה notebookchek 

ערוץ הטיוב just josh גם מוצלח. 

בדיוק ראיתי שגם RTINGS התחילו לסקר לפטופים

• מעניין 1
פורסם
לפני 13 דקות, lolmit כתב:

בדיוק ראיתי שגם RTINGS התחילו לסקר לפטופים

גם אתר טוב. 

פורסם
לפני 3 שעות, lolmit כתב:

האמת שלא קראתי את הביקורות כי חשבתי שהן לא רלוונטיות , המחשב עצמו מתחמם ממש מהר והסוללה די חלשה בלי מטען.

איזה מחשב?דגם?

פורסם

מה ההבדל בין להתלבט על מותג לפטופ ללהתלבט על מותג רכב בעצם? בשני המקרים מדובר ביצרנים שמרכיבים assembly מחלקים שהם מזמינים\קונים ממס' מצומצם של ספקי משנה בעולם ועוטפים בממשק ועיצוב משלהם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הרגע תיארת בערך כל מוצר צריכה, כולל טלויזיות, מכשירים סלולריים, מסכי מחשב, אפילו קטגוריות מסוימות של רמקולים.

נראה לי שרק מצלמות SLR/מירורלס ואוזניות אלו יוצאי הדופן.

• תוכן חדש...