Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שודר היום בחדשות 13.

https://13tv.co.il/item/news/domestic/internal/zvys2-903680510/?pid=62&cid=903680510

מכוני הרישוי נגד הרפורמה בטסטים לרכב: "ייצור ניגוד עניינים"

לפני כחודשיים פורסם בחדשות 13 ששרת התחבורה מקדמת רפורמה בתחום רישוי הרכב שתעביר את תחום בדיקות הרכב מעשרות מכוני רישוי לאלפי מוסכים מורשים ברחבי הארץ, כדי להגדיל את התחרות בענף ולשפר את השירות לאזרח. מי שצפויים להיפגע מכך הם מכוני הרישוי, שיצאו בימים האחרונים למאבק במהלך. "היד שמעבירה לא יכולה להיות היד המתקנת לעולם, יש פה פתח לשחיתות".

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

מה שמדהים אותי,

מי שמפחד מהמהלך הם ככל הנראה דוקא המוסכים הפחות אמינים.

כי תכל'ס למכונאי מוכר ואמין הלקחות לא יברחו...

ממש ניסיתי לשכנע את המכונאי שלי להצטרף למהלך אם וכאשר יקרה,

יהיו לו פי שניים לקוחות, וכולם יעדיפו להעביר אצלו טסט!

• אהבתי 1

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם

מבחינת נוחות - מדובר ביתרון ללקוח.

מבחינת רמת הבטיחות של הרכבים על הכביש - לא בטוח. נראה לי שיש יותר סיבות למה זה לא ישפר את המצב. אני מאמין שהפרדת רשויות (מבצע מול מבקר) זה תנאי לאיכות. 

מבחינה כלכלית - מתקשה להבין איך מוסכים ירוויחו מהעומס הזה, אלא אם הם יראו קשר ישיר בין השירות להכנסות נוספות (ואז ניגוד עיניינים שנמצא בבסיס ההחלטה להכנס לזה).

בשורה התחתונה... חצי קלאצ'

• אהבתי 1
פורסם

זה מצחיק שמכוני הרישוי יוצאים נגד זה, ובאותה עת לא רואים את הבעיה שהם אלו שמוכרים לוחיות רישוי, נורות, פחים ווסת צהוב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

"פתח לשחיתות"  😂 ברור...

הפתח הוא מצד המכונים שנסגרים מידי פעם עקב זה שתפסו אותם על שוחד \ ליקויים.

ואם פוחדים שיהיו קומבינות אז שיגדילו את כמות הניידות שעוצרות לבדיקה ואת כמות המפקחים שמבקרים במוסך.

מוסך שיתפס על קומבינת רישוי ייסגר כולל שלילת הרישיון שלו להפעלת מוסך וההסמכה. אף מוסך לא ירצה להתעסק עם זה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

ROOONEEYY

פורסם
לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

זה מצחיק שמכוני הרישוי יוצאים נגד זה, ובאותה עת לא רואים את הבעיה שהם אלו שמוכרים לוחיות רישוי, נורות, פחים ווסת צהוב.

כסף קטן, מול כסף גדול.

כמו שנאמר: "זוטי זוטות".

פורסם
לפני 3 שעות, IsraCar כתב:

כסף קטן, מול כסף גדול.

כמו שנאמר: "זוטי זוטות".

אותי לימדו שהרבה כסף קטן זה כסף גדול.

פורסם (נערך)

הבעיה העיקרית שאני חושב עליה, איך בדיוק ניפטר מהבעיה של הבלמים. הרי המוסך יכול להחזיק את הרכב בן ערובה עד שלא נשלם את הבקשיש שיבקשו על התיקון.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

^

כבר ציינו קודם שכל הפתרון כאן הוא בתנאי אחד חשוב,

שיהיה אפשר לתקן ולהשלים את הטסט מיד, בכל מוסך או מכון רישוי אחר.

לא עברתי טסט? צריך לתקן משהו? אם אני לא סומך על המוסך אני הולך למקום אחר!

חסל סדר קומבינות.

עריכה אחרונה על ידי ETStudio
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם

קראתי כתבה שלמה על הנושא לא מזמן. 

בגדול הכתבה בכתה על כך שבכלל לא צריך (לטענות הכותב) את הבדיקה השנתית, בוטלה בארצות אחרות וכולו וכולו. 

אני שמח שיש צורך בבדיקה שנתית. הנהג הממוצע לא בדיוק יטרח לתחזק את הרכב בכלל אם לא יהיה חייב לעשות את זה. 

אני מאד כועס על האגרה...אין שום צורך שתהיה בגובה הזה. 

כנראה האזרחים הפשוטים מממנים את העלות האפסית של אגרה לנכים או משהו כזה (עלות אגרה שנתית לנכה, לא יודע לגבי כל הנכויות אלא רק בודדים שאני מכיר אישית- מקבלים עודף מ-30 ש"ח).

ולנושא השירשור. 

אני דווקא אשמח אם המוסך שלי יהיה גם מוסמך להעברת טסטים. אני סומך על המוסך שלי מספיק. וניכוויתי מספיק במכוני רישוי חולרות.

אבל בסופו של יום כל הסיפור הזה נועד לפתור בעייה שלא קיימת בכלל. וספק אם יקרום עור וגידים בצורה בריאה ותקינה...

ובסופו של יום, זה די ברור שלא תהיה אכיפה על המוסכים. משום מה אין תקציב לזה (אבל כן מצליחים למצוא תקציבים רבים, שונים ומגוונים למטרות "נעלות" יותר, שלא משרתות באמת את רוב הציבור, אבל זה כבר חורג מנושא השירשור).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מקווה שחוק הזה יעבור בקרוב.תחרות זה תמיד טוב ללקוח. 

במוסך שמתקן ועושה טיפול לפני הטסט לא אמור להיות רכב נכשל אחרת מוסך הוא זה שנכשל והדבר חוסר לנהג זמן ועוד הצעות מיותרות וכבר לא מדבר על בריאות ועצבים שמבזבזים בטסט. 

שמעתי וראיתי המון מצבים כאשר טסטר מכשיל ומוסכניק אומר שזה תקין ואז לקוח נמצא בין הפטיש לסדן ומבזבז זמן ומשלם בבריאות.

מקווה שתהיה אופציה של מכון הטסטים וגם מוסכים כך שהבחירה היא של ללקוח .

מה לא טוב בזה?!!!

מעולה!

פורסם
לפני 2 דקות, alechko01 כתב:

המון מצבים כאשר טסטר מכשיל ומוסכניק אומר שזה תקין ואז לקוח נמצא בין הפטיש לסדן ומבזבז זמן ומשלם בבריאות.

שלחו אותי לכיוון פרונט. עולה על הליפט. באים אלי בטענות, "מה אתה רוצה הכל בסדר". משלם 100 ש"ח, מקבל אישור תנועה, ועושה טסט חוזר. 

כן, זה מביא את הסעיף. 

עברתי למכון אחר אחרי (מתבייש לומר כמה ) פעמים ולא הפנמתי שמברווזים אותי.

• מבאס 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, ברווז כתב:

בגדול הכתבה בכתה על כך שבכלל לא צריך (לטענות הכותב) את הבדיקה השנתית, בוטלה בארצות אחרות וכולו וכולו. 

אני שמח שיש צורך בבדיקה שנתית. הנהג הממוצע לא בדיוק יטרח לתחזק את הרכב בכלל אם לא יהיה חייב לעשות את זה. 

במדינת הקומבינה חייבים בבדיקות רישוי. ורצוי באופן אובייקטיבי, כלאמר לא במוסך.

בעלי הרכב כאן ידועים בחסכנותם ויכולת הקומבינה. ללא מבחן רישוי אובייקטיבי נראה כאן מכוניות בנויות מפאזל של חלקים. החלפות/שדרוגי מנוע בקומבינה והעיקר הרכב שיוכרז כשיר לנוע על הכביש.

עוד מעט נראה דברים כאלה.🥺

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...