Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, zaf כתב:

במדינת הקומבינה חייבים בבדיקות רישוי. ורצוי באופן אובייקטיבי, כלאמר לא במוסך.

בעלי הרכב כאן ידועים בחסכנותם ויכולת הקומבינה. ללא מבחן רישוי אובייקטיבי נראה כאן מכוניות בנויות מפאזל של חלקים. החלפות/שדרוגי מנוע בקומבינה והעיקר הרכב שיוכרז כשיר לנוע על הכביש.

עוד מעט נראה דברים כאלה.🥺

מכוניות קומבינה עוברות טסט בלי שום בעיה כבר עכשיו. ממש לא קשה לשלם קצת. המטרה של הטסטים היא שבאנדם נורמטיבי ייבדק לו האוטו פעם בשנה ויגידו לו אם יש בעיה לסדר.

וגם לא צריך לעשות סיפור מכל קומבינה, אם בארהב ואנגליה כל מה שיש לו גלגלים הגה מנוע וברקסים יכול להיות על הכבישים אז גם פה לא יקרה כלום מזה כמו שאצלם לא קורה כלום מזה. אנשים לא מתאבדים, אפשר קצת לתת להם אחריות אישית.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ליטור, בשונה משאר העולם המערבי, אחריות אישית זה לא הצד החזק כאן בארץ.🙄

אני לא מדבר על המקמבנים היום. אלא על התמימים שיקומבנו על ידי אחרים בבואם לקנות רכב מקומבן.

אחריות אישית, הנה :

• אהבתי 3

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

זה הטקסט החשוב :

במהלך שנת 2021 יזמה הנציבות האירופאית מהלך לבחינה מחדש של כל תחום החקיקה בנושא כשירות רכב לתנועה בדרכים, וזו כוללת בדיקות תקופתיות, בדיקות מזדמנות בצד הדרך, ותיעוד של רישום רכב.
ההסבר הרשמי למהלך האירופאי הוא שכלי הרכב הפכו למורכבים יותר מבחינה טכנית, ומבחנים שבודקים את כשירותם חייבים להתעדכן בהתאם. הנציבות האירופאית קיימה בשנה שעברה דיון פתוח לציבור וכל מי שיש לו דעה או ניסיון בנושא הוזמן להביע בו את עמדתו. בהתאם לתוצאות שהתקבלו עודכנה הרפורמה שנכנסת לתוקף בימים אלה באירופה.

אל הבדיקות שנכנסו לתוקף בשנת 2018 נוספות כעת בדיקות של רכיבי בטיחות אלקטרוניים כמו בקרת יציבות והגברת בלימה אוטונומית, וכן נוספו צעדים למאבק בהונאות קילומטראז'. בנוסף – לראשונה עבור רוב המדינות באירופה – נוספות כעת בדיקות לאופנועים כבדים (אלא אם כן מדינה חברה משיגה שיפור בטיחות באמצעים אחרים). הרפורמה הנוכחית כוללת סטנדרטים אחידים חדשים להיבטי בקרה, ציוד בדיקה, הסמכת מפקחים והערכת ליקויים ברכב.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

קורה יותר מדי פעמיים שאני מציץ ברמזור על צמיגי רכב שנעמד לידי ומגלה צמיגים שאין מצב שעברו טסט לפני שנתיים או שלוש. שחיקה/יובש חריג/פגמים/חוסר אחידות.

ברור שיש פה קומבינה.

סיירת יעילה בדרכים יכולה לאתר מקרים בוטים כל כך ולא להסתפק רק בהורדה מהכביש אלא גם בירור היכן עבר טסט ומפה להתקדם ולחקור. מדובר בחיי אדם ובפושעים שמוכרים אותם בשביל שטר מקומט. (מניח שיש תעוד מי הבוחן שחתם על האישור - ומכאן בדיקה של תפקודו, קצרה)

בקיצור בלי אכיפה והרתעת פושעים, לא נשפר את המצב לא במכונים ולא במוסכים.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

לא יודע איך זה עובר טסט. זה רכב מהגולן. רק בקומבינה זה עובר.

זה ככה אולי שנתיים כבר.

20230824_161150.thumb.jpg.cca3c43a15ab7eab97e0658364e1dea3.jpg

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 16 שעות, EliC25 כתב:

אותי לימדו שהרבה כסף קטן זה כסף גדול

זה סיפור חינוכי שמספרים לילד.

בת'כלס, אני לא מבין איך מכוני הרישוי מתפרנסים.

מאה שקל לבדיקת רכב, 20 שקל לטסט חוזר, זה פרנסה דחוקה מאוד.

פעם חשבתי שהם מקבלים מהמדינה נתח מסויים מתשלום אגרת הרישוי השנתית, של כל רכב שהם בודקים.

הופתעתי לדעת שלא כך הדבר.

להפעיל כזה מקום עם כל המיסים המשכורות, התשלומים לרשות המקומית בה הם פועלים.

זה כסף גדול והוצאה כבדה. 

פורסם
לפני 5 דקות, מיץ פטל כתב:

מה הבעיה? יש אויר בצמיג!

אין ידית פתיחה דלת. אי אפשר לפתוח במצב חרום.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני כשעה, IsraCar כתב:

בת'כלס, אני לא מבין איך מכוני הרישוי מתפרנסים.

מאה שקל לבדיקת רכב, 20 שקל לטסט חוזר, זה פרנסה דחוקה מאוד.

פעם חשבתי שהם מקבלים מהמדינה נתח מסויים מתשלום אגרת הרישוי השנתית, של כל רכב שהם בודקים.

הופתעתי לדעת שלא כך הדבר.

להפעיל כזה מקום עם כל המיסים המשכורות, התשלומים לרשות המקומית בה הם פועלים.

זה כסף גדול והוצאה כבדה. 

ויחד עם זאת, לא ראיתי ולא שמעתי על מכון טסטים אחד אפילו שנסגר. כנראה שזה יותר ריווחי ממה שנדמה לך :)

• מעניין 1

ROOONEEYY

פורסם

זה רוחי בגלל הכסף השחור שזורם שם,

וברגע שזה יעבור למוסכים זה סוגר להם את הברז העיקרי,

ובדיוק בגלל זה הם מתנגדים.

(רוב הכסף השחור מגיע מבעלי מוסכים שמעבירים ללקוחות שלהם טסטים בקומבינות)

ולתפארת מדינת ישראל.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 5 שעות, yor2 כתב:

זה ככה אולי שנתיים כבר.

מספר לבוחן שהוא לא מסיע מאחורה אף אחד 🤣

• מצחיק 1

.

פורסם
לפני 5 שעות, yor2 כתב:

זה ככה אולי שנתיים כבר.

עובר טסט בקונייטרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במדינת ישראבלוף ארץ הקומבינות,

בעלות זניחה של 200 ש"ח ניתן להעביר חמור ללא פרסות ללא אוזנים וללא אוכף וכמובן זנב קצוץ (חוקים מנדטורים לנסיעת חמורים)

ועשיו ברצינות, אז ראית רכב בלי ידית שעבר טסט,

אני ראיתי גרוטאות שמפחיד לעבור לידם שהם חונות, כי אין בקסים ואין כלום, והם עוברות טסט לפעמים גם בלי לבקר במכון,

מידית אתה עושה רעש?

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

הרכב הזה מסיעה ילדים. הגדולה אולי בת 7. יש לה שני אחים קטנים.

זה שיש רכבים יותר מסוכנים. אני יודע.

זה שלאבא/ואמא לא אכפת זה כבר לא בעיה שלי.

איבתי את זה להמחשה. שמכונים/מוסכים. זה לא הרובה לבטיחות.

תודה🙂

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...