Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם ברחבימטרופולין חיפה. בגיצור - מאבק בפרישה ארצית

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה הבעיה בזה?

מי שרוצה להמשיך לעשות טסט במכון יכול.

חוץ מזה הפרסום מגוחך כי גם יש מכונים שעובדים בסמוך למוסכים/חנויות אביזרים מכשילים בכוונה כדי לספק להם פרנסה.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מי שתומך ברפורמה (בכל צורה שתהיה) שוכח שלרוב הישראלים הטיפול/טסט זו משימה שהם "זורקים" על המוסך. 

שמים/אוספים מהם את האוטו בבוקר ומחזירים אחה"צ עם חשבונית. 

קחו את החיבה של מוסכים להחליף רפידות ותרחיבו, למוסך יהיה אינטרס חזק להחליף דברים ולהעביר טסט, ללקוח לא תהיה ברירה אלא לבלוע את הצפרדע ולהיזכר שזה רק "פעם בשנה". 

ובכל יום יזרמו כמה פעם בשנה כאלו בשביל שהעסק יניב הכנסות יפות למוסכים. 

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

מי שרוצה לרמות תמיד יצליח

מכונאי שרוצה לסחוט את הלקוח הממוצע תמיד יצליח. אם תראה שהמוסך שלך כל שנה מחליף לך רפידות אחרי שנה-שנתיים זה יקפיץ לך נורה אדומה, תעשה את הבדיקה ולא תחזור אליו יותר.

מה גם שתמיד אתה יכול להגיד לו אל תחליף ותלך למכון טסטים אחר

עזבו את כל הקומבינות בין בעלי מוסכים למכוני טסטים זה פשוט יוריד עוד "יד" של מתווך

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 42 דקות, yairba כתב:

קחו את החיבה של מוסכים להחליף רפידות ותרחיבו, למוסך יהיה אינטרס חזק להחליף דברים ולהעביר טסט, ללקוח לא תהיה ברירה אלא לבלוע את הצפרדע ולהיזכר שזה רק "פעם בשנה". 

ומה עם החיבה של מכונים מסוימים להחליף לוחית רישוי או למכור לך תוסף לדלק?

בסוף מי שאמין ולא משחיל את הלקוחות שלו, אנשים עומדים אצלו בתור בין אם זה מוסך או מכון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 49 דקות, yairba כתב:

מי שתומך ברפורמה (בכל צורה שתהיה) שוכח שלרוב הישראלים הטיפול/טסט זו משימה שהם "זורקים" על המוסך. 

שמים/אוספים מהם את האוטו בבוקר ומחזירים אחה"צ עם חשבונית. 

ובכל יום יזרמו כמה פעם בשנה כאלו בשביל שהעסק יניב הכנסות יפות למוסכים. 

מאין המידע שרוב האנשים נותנים למוסך להעביר רכב טסט? ההתרשמות שלי היא שאלה אחוזים נמוכים מאד (ציי רכב זה כמובן סיפור נפרד).

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, SlowRide כתב:

ומה עם החיבה של מכונים מסוימים להחליף לוחית רישוי או למכור לך תוסף לדלק?

בסוף מי שאמין ולא משחיל את הלקוחות שלו, אנשים עומדים אצלו בתור בין אם זה מוסך או מכון.

חד משמעית, בכל מקום יכולים לרמות ולהשחיל.

הנזק במקרה של מוסכים יהיה גדול יותר. במקרה של מכונים הדיוט יכול לקבל מושג אם השחילו אותו או לא. 

בחלפים זה יותר קשה, חופשים / בלאי תמיד יש, ולקוח לא עומד ליד האוטו בזמן (או בכלל במוסך) להבין שמשחילים אותו. 

אתה לא שולל מוסך לא אמין שעומדים אצלו בתור, גם כאלו יש לצערנו. 

לפני 19 שעות, PinkDolphin כתב:

מאין המידע שרוב האנשים נותנים למוסך להעביר רכב טסט? ההתרשמות שלי היא שאלה אחוזים נמוכים מאד (ציי רכב זה כמובן סיפור נפרד).

אתה צודק, אין לי מידע מדויק. גם אני כמוך מתרשם מהסביבה. 

במוסכים מורשה יצרן שאני הכרתי מציעים איסוף מהבית חינם, תשלום סמלי למעבר טסט (100-150 ש"ח) והחזרת האוטו הביתה (ועוד פינוקים" לחברי מועדון"). אם הבאת את האוטו לבד, יקפיצו אותך לאן שתרצה. על הדרך קיבלת שטיפה לרכב חינם. 

שירות כזה חוסך כסף למי שירוויח יותר בעבודה במקום לקחת כמה שעות חופש לטיפול וטסט. 

רוב האנשים בעלי רכב פרטי שאני מכיר משתמשים בשירות בשמחה רבה. 

עריכה אחרונה על ידי yairba

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
לפני 19 שעות, PinkDolphin כתב:

תופעה נפוצה: אנשים מכירים הרבה דומים להם במובנים שונים, ונמצאים בקשר עם הרבה דומים להם, ולכן פחות מודעים לקיומם של אחרים.

רובנו כאן באתר הפורומים הזה מתעסקים או לפחות מתעניינים בענייני רכב יותר מהממוצע. אבל יש רבים מאוד שמבחינתם הרכב פחות נוכח בחיים, כלומר משתמשים בו אבל לא מעבר לזה ויש טיפול שנתי צמוד לטסט וזהו וכל מילה שקשורה לעניינים הטכניים של הרכב היא סינית, ואצלם יש כנראה אחוז גבוה מאוד של מעבירי טסט דרך המוסך.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

אם מוסך ימציא לכל אלו שמעבירים אצלו טסט תקלות שיש לתקן במיידי, הוא לא יוכל לעמוד בעומס.

יש מספיק תיקונים שוטפים שצריך לעשות מסביב לטסטים בלי לרמות, אני סבור שזה ימלא את הלו"ז לכל מוסך שלוקח עליו את התפקיד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 34 דקות, EliC25 כתב:

אם מוסך ימציא לכל אלו שמעבירים אצלו טסט תקלות שיש לתקן במיידי, הוא לא יוכל לעמוד בעומס.

יש מספיק תיקונים שוטפים שצריך לעשות מסביב לטסטים בלי לרמות, אני סבור שזה ימלא את הלו"ז לכל מוסך שלוקח עליו את התפקיד.

הוא פשוט יגדיל את המוסך,

יגדיל את הרוחים,

למה לא?

אבל מחמת כך שהרבה מאוד לקוחות נותנים את האוטו למוסך לפני בדיקה, והיו למוסך עד היום יכולות לספר סיפורים, לא רואה שממחר הם יתחילו לגנוב יותר,

למה שבוע שעבר שהבאתי למוסכניק את האוטו להעביר טסט לא יכל לדחוף לי חישן קרשפנט+ בויטלינג + עוד איזה שם מפוצץ העיקר שאני יחשוב שהוא עשה משהו,

(אני מעביר לבד, אני מתכוון על אחוזים גבוהים מהעם)

ואלו שלא פשוט יוכלו להעביר במוכנים הרגילים.

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

אנחנו קצת חוזרים על עצמינו נראה לי, לרוב האנשים יש איזה מוסך שהם מכירים שלא יחרטט להם בעיה שלא קיימת. לסמוך עליהם עם איכות התיקון כמובן שאי אפשר אבל לא-רמאים עדיין אפשר למצוא. אשמח להעביר טסטים במוסך כזה. מוסך שיחרטט יקבל בgoogle maps ביקורות עם כוכב אחד ואף אחד לא יבוא אילו לשום דבר והוא יסגר. כרגע למכוני טסטים זה כולם כוכב אחד +- רק שאין ברירה בכלל אז הם כולם מלאים.

• אהבתי 4

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לכל ההיסטרים -

שנים שאני מעביר רכבים טסט דרך המוסכים בהם טיפלתי ומטפל ברכבי.  נוח מאוד כשזה משתלב עם הטיפול השנתי.  הרכבים (שלושתם) צרפתיים שאחת מהם היתה בת 16 כשעזבה אותי - ולפי התיאוריה כאן על רכבים צרפתיים שלא לאמר, מזדקנים, יכלו הרי לדפוק אותי בלי חשבון.

ולהגדיל חטא על פשע, בשנים האחרונות אני גם נותן למוסך לאסוף את הרכב מהבית (!) ולא בודק בציציותיו של הפועל.  ולא רק שלא מזיינים אותי גם לא לוקחים כסף על האיסוף וההחזרה לבית או על העברת הטסט.

אז אם מחר הוא יעשה את הטסט אצלו - נראה לכם שפתאום הוא יתחיל לדפוק אותי?

אם יש בעייה אם המוסך ואתם לא סומכים עליו - תחליפו מוסך.  לי שווה לשלם קצת יותר ולא לחשוש שנדפק בכל טפול. 

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 6.6.2023 בשעה 22:22, eladts כתב:

אם יהיו הרבה מוסכים שמורשים להערוך מבחן שנתי, הלחץ הקיים במכונים יעודים יפחת. בארה"ב אפשר לערוך מבחן שנתי כמעט בכל מוסך בין עם זה מוסך של סוכנות רכב ובין עם זה מוסך בתחנת דלק. המוסכים היחידים שאני מכיר שלא מבצעים בדיקות רישוי הם המוסכים של טסלה, כיוון שהחוק מחייב מוסך שמורשה לבצע בדיקות רישוי לקבל כל לקוח. המוסכים של טסלה לא בנויים לכניסה של מכוניות עם מנוע שריפה פנימית מבחינת אוורור ואין להם ציוד לבדיקת זיהום אוויר.

בארה"ב זה משתנה דרמתית בין מדינות - ברוב המדינות אין טסט בכלל, יש כאלה שיש להן רק בדיקת זיהום אחת לכמה שנים  - https://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_inspection_in_the_United_States

אני עשיתי בניו יורק טסט שנתי לא מזמן, המחיר?(קבוע מפוקח ע"י המדינה) 37 דולר(לדעתי אפילו יותר גבוהה מישראל).

הטסט היה ככה -

1. בדקו TINT בחלון

2. הרימו את האוטו על ליפט ושיחקו עם הגלגלים לבדוק חופש

3. חיבור מחשב רכב לראות אם יש שגיאות

וקיבלתי מדבקת טסט חדשה דנדשה - הרגיש לי הרבה יותר קצר ופחות יסודי ממה שאני זוכר מישראל.

אבל הרבה פעמים בארה"ב רואים רכבים מוזנחים הרבה יותר עם בעיות שברור מאליו שלא היו "עוברות טסט בארץ".

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מוסכים שמרמים גם כעת (בזדון או מפאת חוסר מקצועיות).

אפשר רק לשער מה יעשו כאשר הם יהיו הרגולטור.

מה הבעיה להשאיר את המצב הקיים? גם כך המוסכים מספקים את השרות של העברת טסט.

פורסם
לפני כשעה, teyal כתב:

מוסכים שמרמים גם כעת (בזדון או מפאת חוסר מקצועיות).

אפשר רק לשער מה יעשו כאשר הם יהיו הרגולטור.

מה הבעיה להשאיר את המצב הקיים? גם כך המוסכים מספקים את השרות של העברת טסט.

גם אני לא מבין. יש ניגוד מובנה בין מי שבודק ומי שמבצע תיקון.
אז מילא אם מדובר בתיקונים ממש קטנים כששם ברור שאכן זה היה נחוץ, כמו החלפת נורה שרופה -- גם היום מכוני הרישוי גובים פי 3 ממחיר השוק לנורה, אבל זה באמת חוסך זמן משמעותי למצוא חנות חלפים שמוכרת נורות בבודדים.
אבל עכשיו יהיה פיתוי גדול יותר למוסכים להיות לא ישרים. רעיון רע, ובכל מקרה, מוסך כזה עדיין יצטרך להשקיע בציוד, בהכשרת בוחני רכב וכו׳, ויותר שטח עבודה ושטח המתנה. זה חוסך מעט מאד. לחילופין, יהיה פיתוי למוסכים לחפף כשמי שעושה אצלם את הבדיקה בדיוק עשה אצלם עבודה גדולה אחרת בנושא לא קשור.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...