Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, IsraCar כתב:

זה סיפור חינוכי שמספרים לילד.

בת'כלס, אני לא מבין איך מכוני הרישוי מתפרנסים.

מאה שקל לבדיקת רכב, 20 שקל לטסט חוזר, זה פרנסה דחוקה מאוד.

פעם חשבתי שהם מקבלים מהמדינה נתח מסויים מתשלום אגרת הרישוי השנתית, של כל רכב שהם בודקים.

הופתעתי לדעת שלא כך הדבר.

להפעיל כזה מקום עם כל המיסים המשכורות, התשלומים לרשות המקומית בה הם פועלים.

זה כסף גדול והוצאה כבדה. 

כי הם גם עושים בדיקות לרכב משומש, ואל תשכח שעל 2 3 מיליון רכבים בארץ יש לך כמה עשרות מכוני טסטים, תחשב לבד את התנועה.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 24.8.2023 בשעה 16:21, IsraCar כתב:

זה סיפור חינוכי שמספרים לילד.

בת'כלס, אני לא מבין איך מכוני הרישוי מתפרנסים.

מאה שקל לבדיקת רכב, 20 שקל לטסט חוזר, זה פרנסה דחוקה מאוד.

פעם חשבתי שהם מקבלים מהמדינה נתח מסויים מתשלום אגרת הרישוי השנתית, של כל רכב שהם בודקים.

הופתעתי לדעת שלא כך הדבר.

להפעיל כזה מקום עם כל המיסים המשכורות, התשלומים לרשות המקומית בה הם פועלים.

זה כסף גדול והוצאה כבדה. 

מה ז'תומרת? זה מאד פשוט. 

המכון מוצא ליקוי>המכון מכריח אותך לתקן>באורח פלא, בתוך שטח המכון יש מוסכים יעודיים לכל מה שהכשילו אותך עליו, שהתיקון בהם בד"כ יקר יותר מאשר במוסכים חיצוניים. 

המכון לא מרוויח מהטסטים אלא מהתיקונים שכל הממהרים\לא מבינים\תמימים עושים בתוך שטח המכון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

תוך שטח המכון יש מוסכים יעודיים לכל מה שהכשילו אותך עליו

זה היה פעם. היום משרד התחבורה אוסר עליהם לבצע עבודות
למעט נורות ולוחית רישוי.

פורסם

ומי (ואיך) אוכפים את האיסור הנ"ל?

פורסם
לפני כשעה, teyal כתב:

זה היה פעם. היום משרד התחבורה אוסר עליהם לבצע עבודות
למעט נורות ולוחית רישוי.

אז זה לא בשטח המכון אלא צמוד אליו. 

לפחות עלות המבחן החוזר (20 ₪) מקוזזת. או שלא - תלוי במצב הרוצצשל הפקידה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

והנה מתפוצצת הבועה - בכנסת.

לא יהיו טסטים לרכב במוסכים: דוד ביטן פוצץ את הבועה של מירי רגב
הפרצוף האומלל של משרד התחבורה נחשף הבוקר בדיון הזוי שנערך בוועדת הכלכלה. הפקידים נאלצו לפעול על-פי הנחיה פוליטית שלא מבוססת על עבודה מקצועית או על צורך אמיתי, לא התקיימו דיונים עם גורמי השוק ועם משרדי ממשלה אחרים, ואת כל ה"בעיה" אפשר לפתור בלחיצה על כפתור אחד במחשב. 

https://thecar.co.il/לא-יהיו-טסטים-לרכב-במוסכים-דוד-ביטן-פוצ/

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני חושב שאין חולק על כך שמירי רגב היא השולפת הכי מהירה בירושלים. מכירים את זה מהנת"צ פלוס, מהרכבת לק,ש ומסיפורי נת"ע. קורה כל אימת שאיזה חבר מרכז ליכוד פולט משהו.

לגבי נציגי האופוזיציה - להעביר לפוליטי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חבורת ליצנים חסרי תועלת.

העיקר לעשות כותרות.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חבל
עדיין יש בישראל מוסכניקים אמינים שהייתי שמח להבדק אצלם ולא במכון רישוי
ואם יש בעיה בכיוון השפריצרים או אם הנורה שרופה הם יחליפו תוך כדי בדיקה ובמחיר מוזל

[מצחיק אותי שחושבים כאן שרק מירי רגב מרושעת ויכולה לפעול שלא כהוגן והשאר (מכוני רישוי-כתבים-בעלי עניין) כולם קדושים וטהורים...]

• אהבתי 4
פורסם

אני לא חושב שמישהו בפורום הזה נותן יותר מדי אמון במכוני רישוי, וגם לא במוסכניקים. בסופו של דבר בנושע הטסטים קיימת אותה בעיה, כאשר למוסכניק אפילו מנופים יותר חזקים על בעלי הרכב, מה שמגדיל את האפשרויות לסחטנות ורמאות.

אבל כשהצעה מגיעה ממירי רגב השאלה הראשונה היא מי בכלל העלה את הרעיון והאם נעשתה עבודת מטה כלשהי. הרי היא קודם כל זורקת פקודות ורק אחר כך, במקרה הטוב, ממנה מישהו לחשוב.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 8 שעות, אבי ים כתב:

חבל
עדיין יש בישראל מוסכניקים אמינים שהייתי שמח להבדק אצלם ולא במכון רישוי

אכן חבל, יכול להיות יעיל מאד- לעשות טיפול מתוזמן במוסך ועל הדרך גם לעבור את הטסט, באותו יום ומקום, בלי להתייבש בתור.

לפני 8 שעות, אבי ים כתב:

[מצחיק אותי שחושבים כאן שרק מירי רגב מרושעת ויכולה לפעול שלא כהוגן והשאר (מכוני רישוי-כתבים-בעלי עניין) כולם קדושים וטהורים...]

עלילת דם! השמצות ושקרים! 

אני לא חושב. 

זה קשה, בגלל הקושי אני מתחמם, החום גורם לי להזיע- ולחות גורמת לחלודה. 

יותר בריא לא לחשוב.

עד שהיה לגברת רעיון אחד מוצלח, איזה בעסה איתם... בכנות, זה יכל להיות לא רע. 

פורסם
בתאריך 24.9.2023 בשעה 19:27, ברווז כתב:

אכן חבל, יכול להיות יעיל מאד- לעשות טיפול מתוזמן במוסך ועל הדרך גם לעבור את הטסט, באותו יום ומקום, בלי להתייבש בתור.

בהחלט, אתה צודק, אבל... מה עם ניגודי עניינים? ובגדול, זה יתן יתרון מוחץ למוסכים גדולים, מה שבסופו של דבר ייצר מונופולים והקטנת תחרות.

פורסם

"ניגודי עניינים"? פשוט. לאפשר בחירה בין מכון לבין מוסך. מי שסומך על המוסך שלו ירוויח. 

ואיך יהיה יתרון למוסכים גדולים על פני קטנים? כל מוסך עם ליפט יוכל לעשות טסט לרכב. לא חייבים בור. כך שלגודל אין פה משמעות כל כך.

פורסם
בתאריך 24.8.2023 בשעה 14:36, ברווז כתב:

...

כנראה האזרחים הפשוטים מממנים את העלות האפסית של אגרה לנכים או משהו כזה (עלות אגרה שנתית לנכה, לא יודע לגבי כל הנכויות אלא רק בודדים שאני מכיר אישית- מקבלים עודף מ-30 ש"ח).

....

שימותו הקנאים.

מה הקשר שנכה משלם על רכב בבעלתו רק 28₪.

לא בגלל זה נגבת אגרת רישוי של אלפי שקלים מכלל האזרחים. גם אם נבטל את ההנחה שמקבלים הנכים ונחלק את "הרווחים" שיצטברו בקופת המדינה עקב ביטול ההנחה על כלל האזרחים, אזי כל אחד ייקבל מאות ש"ח בודדים.

דרך אגב נכים סיעודים ברמה גבוהה מקבלים גם הנחה בחשמל... גם זה בטח על חשבון האזרחים הפשוטים.

נכים לפני גיל פנסיה קונים רכב ללא מיסים, זה כבר שווה רבבות ש"ח... גם זה בטוח על חשבון אזרחים פשוטים.

☹️

פורסם
לפני 18 דקות, Ron Poh כתב:

שימותו הקנאים.

מה הקשר שנכה משלם על רכב בבעלתו רק 28₪.

לא בגלל זה נגבת אגרת רישוי של אלפי שקלים מכלל האזרחים. גם אם נבטל את ההנחה שמקבלים הנכים ונחלק את "הרווחים" שיצטברו בקופת המדינה עקב ביטול ההנחה על כלל האזרחים, אזי כל אחד ייקבל מאות ש"ח בודדים.

דרך אגב נכים סיעודים ברמה גבוהה מקבלים גם הנחה בחשמל... גם זה בטח על חשבון האזרחים הפשוטים.

נכים לפני גיל פנסיה קונים רכב ללא מיסים, זה כבר שווה רבבות ש"ח... גם זה בטוח על חשבון אזרחים פשוטים.

☹️

כל זכות של נכים בכל תחום היא אכן על חשבון כלל משלמי המיסים.

לגבי נכים אמיתיים, אני שמח להיות ממשלמי המיסים שמממנים את המטרה החשובה הזאת.

לגבי מתחזים לנכים ולגבי כלי רכב "של נכים" שקרוביהם הבריאים חוגגים עליהם על חשבון נכים אמיתיים, זה באמת מעצבן.

• אהבתי 2

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...