Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נפילת הבנקים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלושה בנקים קרסו בארהב, שניים קטנים ונישתיים ואחד בינוני בגודלו.

כרגע נראה שקרדיט סוויס הוא  הבא התור.

היום המשקיעים של קרדיט סוויס אמרו שלא יזרימו יותר כספים לבנק לטובת נזילות. המניה התרסקה ב25% היום, ובכללי היא בנפילה של כ93%.  אני אהמר שעד יום ראשון הבנק ייפול.

כתוצאה מזה, הבנק השני בגודלו באירופה, pnb paribas,  החל להתרסק גם, המניה כבר במינוס 20% והמסחר בה נעצר.

אלו כבר בנקים גדולים ומאוד משמעותיים, אם הם נופלים זו די קטסטרופה.

אם זה אכן יקרה,  ואם זה  אכן יגיע לארץ,  אני מקווה שרוב האזרחים פה לא יהיו מודעים כך שאולי אף בנק לא ייפגע קשות...

מצד שני, אם זה יתפשט לארץ, הנדלן יהיה זול. לא בטוח שנוכל להוציא כסף מהבנקים בשביל לקנות, אבל הוא יהיה זול.

יש מצב שזו חתיכת היסטוריה מה שאנחנו עדים לו עכשיו.

Brace yourself.

פורסם

אז איך בעצם אני מתנהל כלכלית אם הבנק קורס - איך אני אשלם משכנתא, איך יורידו חיובים של כרטיסי אשראי, איך אקבל משכורות וכדומה?

אולי כדאי כבר עכשיו להתחיל לעבוד במזומן?

יש פה כאלה שחוו את שנות השמונים?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 דקות, Nakamichi כתב:

למה שהבנקים קורסים החסכונות נמחקים והחובות נשארים?

אם בנק למשכנאות כלשהוא קורס אז החוב נמחק?

שואל ברצינות..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תהילים נגד טילים - מדפסות נגד קריסות בנקים.  כל עוד שהבנקים המרכזיים נותנים לבנקים חמצן, אמון הציבור לא יפגע.  במקרה של Silicon Valley Bank ה FDIC דאג להחזיר את כל הסכום שהופקד בבנק - גם מעבר ל-250,000 דולר שמבטוחים על הנייר. 

מה יקרה ללא תמיכה של בנק מרכזי?  אללה-יוסטור... לא רוצה אפילו לחשוב על זה.

No worries 8)

פורסם
לפני 5 שעות, DareDevil כתב:

יש פה כאלה שחוו את שנות השמונים?

בשנות ה-80 המדינה קרסה, לא בנקים. במשבר 1983 (מניות הבנקים) המניות הוקפאו וניתן חילוץ.

ומשבר שנות ה-80 קידם את השימוש בכ״א, כי דחיה של שבוע של תשלומים היתה משמעותית מבחינת אבדן ערך הכסף. למעשה ישראל הקדימה את אירופה בעניין באיזה 30 שנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

פרופורציות. בנקים בארה"ב קורסים זה עניין שבשגרה.

image.thumb.png.9d489a35b24f16902d331562e979af6d.png

קרדיט סוויס, זה מוסד שמעורב באינספור שערוריות ונמצא בהידרדרות מתמדת כבר לא מעט זמן.

כולם ידעו את זה. לא היה פה סוד. הבנק הזה במגמת קריסה כבר עשור אבל זה לא שלפני הקורונה הוא היה בריא.

סה"כ התנהגות שוק תקינה.

image.png.4add337915cf74f719b69ab6eab7b375.png

עריכה אחרונה על ידי stum
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, vxlan כתב:

אלו כבר בנקים גדולים ומאוד משמעותיים, אם הם נופלים זו די קטסטרופה.

נשמע לי כמו משהו מוכר.

קריסה של בנקים... אולי משהו ממזמן מזמן. אז הממשלות הלאימו את החוב, אבל עוד לא היה אז טיק טוק, אז לא היה תיעוד אמין של המאורעות.

קרדיט סוויס שוב בצרות: הבנק המרכזי של שוויץ צפוי לסייע

ימים לאחר קריסת SVB וסיגניצ'ר בנק בארה"ב, מניית הבנק השווייצרי קרדיט סוויס צנחה בעשרות אחוזים לאחר דיווח על אי-סדרים בדוחות של 2022-2021. ברקע, המשקיע הסעודי הגדול הודיע כי לא יזרים עוד כספים לבנק, אך הבנק המרכזי במדינה צפוי לסייע במקרה של משבר נזילות. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בהכללה גורפת, הבנקים בארץ נוטים להיות שמרנים בהרבה בהשוואה לארצות הברית, ונהנים מתזרים קבוע ושמנמן של עמלות גבוהות. לעקוב, אבל לא בדאגה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הבנקים בארץ כפופים לרגולציה יותר נוקשה ובאופן כללי מראים רווחים יפים מאוד, גם בימים אלו.

אני לא מומחה לבנקאות, אבל אפילו אני שמעתי על צרות בקרדיט סוויס כבר לפחות שנה.

הבנק המרכזי השוויצרי הודיע שיגבה אותו במקרה של בעיית נזילות (ריצה אל הבנק). האם זה יספיק? לא יודע, אבל לא הייתי ממהר להקיש מזה על הבנקים פה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, stum כתב:

פרופורציות. בנקים בארה"ב קורסים זה עניין שבשגרה.

image.thumb.png.9d489a35b24f16902d331562e979af6d.png

קרדיט סוויס, זה מוסד שמעורב באינספור שערוריות ונמצא בהידרדרות מתמדת כבר לא מעט זמן.

כולם ידעו את זה. לא היה פה סוד. הבנק הזה במגמת קריסה כבר עשור אבל זה לא שלפני הקורונה הוא היה בריא.

סה"כ התנהגות שוק תקינה.

image.png.4add337915cf74f719b69ab6eab7b375.png

כמו תמיד התקשורת מנסה לנפח את הסיפור ולזרוע פאניקה בשביל רייטינג.

אני זוכר שראיתי לפני מספר שנים סרט על התנהלות של ראשי בנק שוודי כלשהם שמתנהלים כמו מאפיה או כמה רשות מקומית בישראל, מצחיק אם זה הבנק הזה כי במקרה הנ"ל זה היה צפוי מאוד.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, DareDevil כתב:

אם בנק למשכנאות כלשהוא קורס אז החוב נמחק?

שואל ברצינות..

או שנמחקים גם חובות וגם חסכונות או שלא נמחק כלום..

לדעתי מי שחייב לבנק יותר כסף ממה שהבנק חייב לו (כל אדם ממוצע עם משכנתא) אין לו מה לדאוג.

אבל השאלה היא אחרת, כמה זה ישפיע על הריבית והאם אנחנו עדים לקריסת החלום של ”נחיתה רכה”.

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני כשעה, - XM - כתב:

לדעתי מי שחייב לבנק יותר כסף ממה שהבנק חייב לו (כל אדם ממוצע עם משכנתא) אין לו מה לדאוג.

משכנתאות מגובות בערבויות ולכן הן נכס רווחי שבזמן קריסה של בנק נמכרים לבנקים/מוסדות אחרים. כך שמי שיש לו חוב - עדיין יהיה חייב רק לבנק אחר. כמובן שיש הלוואות (בעיקר מינופים לטייקונים עבור מניות) שאין להן ערבות מתאימה וגם אז אני משער שיהיה מי שיקנה את ההלוואות האלו מהבנק הקורס (קרוב לוודאי במחיר זול יותר מערך החזר ההלוואה/ערבויות).

מצד שני, אם לבנק יש חסכונות של לקוחות שאין לבנק איך לגבות משיכה שלהן - אז הלקוח לא יקבל את הכסף (אלא אם כן יש חילוץ מבנק מרכזי).

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...