Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות נתיך של חברת חשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, איציק נ. כתב:

שירות של יום שישי בצהריים (או אחרי) - מי יקום מהספה בשביל 200 שקל ? שיצביע עכשיו.

אבל זה של חברת החשמל ויש להם שירות 24/7 תוך 3 שעות.

לי נשרף נתיך של חברת החשמל בשישי בערב. התקשרתי 103, אמרו שיגיע תוך 3 שעות. בפועל הגיע אחרי שעה וחצי. עלה לי 50₪ שחויבו בחשבון החשמל הבא.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם החשמלאי ידע מראש (ניחש בסבירות גבוהה) שזה הפיוז של חברת חשמל, יכל לומר ללקוח שיתקשר אליהם וזה יעלה לו 50 ש"ח ויסודר תוך שעות בודדות, או שהוא יגיע עכשיו ויגבה כך וכך. לתת ללקוח את הבחירה. כך היה מרוויח לקוח והמלצות לעתיד בלי להרים את התחת מהספה בשישי. העדיף להרוויח את הסכום שהרוויח (שבמקרה אחר היה מוצדק), אבל הפסיד את הלקוח הזה לעתיד ואולי גם יחטוף דיס-המלצות.

גם לי, דרך אגב, יצא לקבל את השירות הזה מחברת החשמל באיזו דירה שכורה בבניין ישן. גם אצלי הגיע מישהו להחליף תוך זמן קצר. הוא אפילו היה מספיק "עבריין" כדי לתת לי פיוז נוסף להחלפה עצמית במידה וזה יקרה שוב, לאחר שהבין שאני איש טכני. מאמין שהפיוז הזה עדיין זרוק אצלי באיזו קופסה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אבל זה של חברת החשמל ויש להם שירות 24/7 תוך 3 שעות.

לי נשרף נתיך של חברת החשמל בשישי בערב. התקשרתי 103, אמרו שיגיע תוך 3 שעות. בפועל הגיע אחרי שעה וחצי. עלה לי 50₪ שחויבו בחשבון החשמל הבא.

לא מכיר את הלך השיחה בינהם - ובטח שלא את רמת ההגינות הפנימית של אותו חשמלאי שדיברו איתו.

במקרים כאלה הכל יכול להיות - וחשמלאי דרך הטלפון ***לא*** יכול לדעת האם מדובר בתקלה במא"ז הראשי של הדירה או בנתיך של חברת חשמל.

כן, לעיתים, גם שאלות טכניות להדיוט דרך הטלפון יכולות רק לסבך את המצב יותר ממה שהוא. אי לכך, לא הייתי רץ להאשים את החשמלאי בחוסר הגינות מוחלט. המקסימום שהייתי מפיל עליו זה 50% "אשמה" - שכן תקלה כזו יכולה להתרחש גם בלוח חשמל של הדייר ולכן במקרה כזה הקריאה היתה יכולה להיות מוצדקת לחלוטין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמו שנכתב, לחשמלאי פרטי אסור לגעת בהם.

טיפ: לנתיכים האלו יש אורך חיים והם נשרפים גם בלי עומס יתר. כשנשרף נתיך התקשרו לחברת חשמל. מגיעים די מהר גם בשבת וחג. 

כשהם מגיעים, בקשו מהם להחליף את שלושת הנתיכים (לבעלי תלת פאזי). הם מסכימים ולא גובים יותר (החיוב הוא בחשבון).

:turn-l:
פורסם

זה העניין, החשמלאי הזה "קפץ" על המציאה ופינה לי את הלוז שלו כי ידע מראש מה הבעיה. הוא עלה עם שני מברגים, מקדחה ו2 פיוזים כאלה.

הוא גם שיחק אותה בודק עוד דברים, אבל אני קלטתי שזה סתם לשואו ולא לסיים תוך 30 שניות.

בדיעבד, היה אצלי קצת כאוס בבית באותו הזמן, אבל אחרי זה קלטתי שהוא גם לא הוציא קבלה.

הוא יחטוף דיס-המלצה מכל מי שישאל אותי, וגם יעבור דיווח לידיעה למי שהמליץ לי.

האם הוא יפסיד מזה? אני בספק. אבל אעשה את שלי מה שנקרא.

פורסם
לפני 6 שעות, yuvk כתב:

לנתיכים האלו יש אורך חיים והם נשרפים גם בלי עומס יתר.

מעניין. אני גר בדירה הנוכחית 31 שנים, עם הנתיכים המקוריים.

אגב, מה צריך לעשות/לקרות כדי לשרוף אותם?

פורסם
לפני 8 שעות, איציק נ. כתב:

לא מכיר את הלך השיחה בינהם - ובטח שלא את רמת ההגינות הפנימית של אותו חשמלאי שדיברו איתו.

במקרים כאלה הכל יכול להיות - וחשמלאי דרך הטלפון ***לא*** יכול לדעת האם מדובר בתקלה במא"ז הראשי של הדירה או בנתיך של חברת חשמל.

כן, לעיתים, גם שאלות טכניות להדיוט דרך הטלפון יכולות רק לסבך את המצב יותר ממה שהוא. אי לכך, לא הייתי רץ להאשים את החשמלאי בחוסר הגינות מוחלט. המקסימום שהייתי מפיל עליו זה 50% "אשמה" - שכן תקלה כזו יכולה להתרחש גם בלוח חשמל של הדייר ולכן במקרה כזה הקריאה היתה יכולה להיות מוצדקת לחלוטין.

איציק

אם הוא היה הגון - היה מגיע, רואה שזה נתיך של חברת החשמל (בקופסא שסגורה עם פלומבה ובה הוא לא אמור לגעת).לוקח ממנו 250 שח עלות ביקור, ואומר לו להזמין את חברת החשמל.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 13 שעות, aviaviavi כתב:

זה העניין, החשמלאי הזה "קפץ" על המציאה ופינה לי את הלוז שלו כי ידע מראש מה הבעיה. הוא עלה עם שני מברגים, מקדחה ו2 פיוזים כאלה.

הוא גם שיחק אותה בודק עוד דברים, אבל אני קלטתי שזה סתם לשואו ולא לסיים תוך 30 שניות.

בדיעבד, היה אצלי קצת כאוס בבית באותו הזמן, אבל אחרי זה קלטתי שהוא גם לא הוציא קבלה.

הוא יחטוף דיס-המלצה מכל מי שישאל אותי, וגם יעבור דיווח לידיעה למי שהמליץ לי.

האם הוא יפסיד מזה? אני בספק. אבל אעשה את שלי מה שנקרא.

לא יודע מה איתך אבל אני מעדיף לשלם יותר לאיש מקצוע שבא ופותר את התקלה יותר מהר.

אם היה מושך את זה ומבזבז לך שעה וחצי היית יותר מרוצה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא הבנתי איך עוד אף אחד לא שאל את זה-

האם במעמד ההזמנה הסברת לו בטלפון מה הבעיה? ואם באותה נשימה שאלת עלות? 

אם לא שאלת- בעיה שלך. כל הצעקות על "אני הולך לתת לו דיס-המלצות" לא במקום בכלל. אף אחד לא גנב אותך.

פעם הבאה שאל עלויות בטלפון.

בעסק שאני עובד בו הייתה לפני שבוע סתימה. התקשרתי לאינסטלטור, הסברתי בדיוק מה הבעיה ושאלתי את המחיר. אמר 400 שקל אם אין הפתעות והסתבכויות נוספות.

הגיע אחרי שעה, עבד 4 דקות בערך, יצא עם מעמ 468, קיבל, לחצנו יד ונפרדנו.

מה, בגלל שזה 4 דקות אז הוא גנב? 

גם הוא רוצה להתפרנס. 

אני הזמנתי אותו, ביקשתי ממנו לעבוד, והוא גובה את מה שהוא חושב שהוא שווה.

בין זה לבין 'גנב' יש מרחק עצום.

• אהבתי 2
פורסם

ובדיוק בשביל זה, הסיפור הבא:

מנוע ספינה התקלקל ואף אחד מאנשי הצוות או ההנהלה לא ידע כיצד לתקן אותו, חיפשו ואיתרו גמלאי שפרש לאחר 40 שנות ניסיון במקצוע.

הגמלאי בדק את המנוע בזהירות ובקפדנות, מלמעלה עד למטה. לאחר שהסתכל על הדברים, שלח יד אל תוך התיק שלו והוציא פטיש קטן.

בעדינות הוא טפח עם הפטיש על משהו בספינה ומיד, המנוע קם לתחיה. המנוע תוקן!

שבוע לאחר מכן, הבעלים של הספינה קיבלו את החשבון לתשלום, על סך $10,000.

"מה?!" הבעלים הופתעו, והמשיכו ואמרו לגמלאי: "בקושי עשית משהו. שלח לנו חשבון מפורט בבקשה."

פירוט החשבון ששלח להם הגמלאי היה פשוט: - הקשה בפטיש: $2. - לדעת איפה להקיש עם הפטיש: $9,998."

• אהבתי 1
פורסם

הוא אמר שהחשמלאי הגיע כבר בדיוק עם הציוד להחליף נתיך, אז כנראה שהוא תיאר לו מספיק טוב את הבעיה.

כשזה קרה אצלי, תיארתי את הבעיה לחשמלאי בטלפון והוא המליץ לי להתקשר לחברת החשמל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, אורח לרגע כתב:

אמר 400 שקל אם אין הפתעות והסתבכויות נוספות.

הגיע אחרי שעה, עבד 4 דקות בערך, יצא עם מעמ 468

הוא אמר לך בטלפון שזה 400 פלוס מע"מ או רק 400?

אם זה השני, אז גם הוא לא הכי ישר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

כשזה קרה אצלי, תיארתי את הבעיה לחשמלאי בטלפון והוא המליץ לי להתקשר לחברת החשמל.

זה בדיוק העניין, פגשתי אנשי מקצוע הגונים, שידעו שניתן להוזיל את העבודה עבור הלקוח ו"פספסו" הזדמנות כספית, אבל, מבחינתי הרוויחו מניות וכנראה אפנה אליהם בהזדמנות הבאה.

אבל הבחור הזה לא היה הגון. לא קראתי לו גנב ולא צעקתי להוקיע אותו.

זאת המתודה שלו? שיהיה לו בכיף, אז כן, אם מישהו יחפש אני לא אמליץ עליו, ואם מישהו ישאל אותי ספציפית אני אמליץ שלא, על בסיס החוויה שלי.

לדוגמה לפני כמה חודשים הלכתי למתקין מערכות כי המולטימדיה לא פעלה, בדק, החליף פיוז, שאל אם קניתי ממנו את המערכת, אמרתי שלא, רק התקנתי. לקח 50 שקלים, הוגן, אני יודע שמחיר פיוז כזה הוא 2-3 שקלים, אבל על ה5 דקות עבודה בטוח מגיע לו. 

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם

היה לי מקרה דומה לפני חודשים.

החשמלאי שלי בטלפון שאל מספר שאלות ואמר לי תתקשר לחברת החשמל יקחו ממך כמה עשרות שקלים ויחליפו פיוז וזה בדיוק מה שקרה.

לצערי נשמע שהחשמלאי שלך עקץ אותך, ויותר מזה אני לא חושב שהוא מורשה לגעת במערכת של חברת החשמל.

טסלה 3 2022

• תוכן חדש...