Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות נתיך של חברת חשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לי נשרף הפיוז הראשי לפני 5 שנים בגלל שטות שעשיתי (ביום שישי בצהריים), לא היה לי מושג שזה הפיוז הזה, הלוח פשוט לא הגיב.

בגלל שהתארחתי באותו היום בערב השארתי את המצב כפי שהוא, חזרתי לישון ובשבת בבוקר התקשרתי לחשמלאי שעובד בשבת והיה בעיר סמוכה חצי שעה נסיעה,

מתיאור הבעיה הוא אמר לי שצריך להחליף פיוז ראשי, אם הוא יגיע יקח לו כשעה ויקח לי 300 שקלים ולחילופין הציע לי להתקשר לחברת חשמל, ציין שיחייבו אותי בחשבון הבא ב50 שקלים בערך אבל זמן ההגעה שלהם עד 3 שעות. אמרתי תודה רבה על הייעוץ והתקשרתי אליהם, הגיע בחור תוך 20 דקות והחליף תוך 2 דקות, סיפרתי לו על החשמלאי הנחמד והוא אמר לי בין היתר שלשום חשמלאי שלא מטעם חברת החשמל אסור לגעת בפיוז הזה, עד כמה שהעבודה מאוד פשוטה.

חייגתי לחשמלאי להציע לו תשלום סמלי על הייעוץ, שבסופו של דבר חסך לי כ250 שקלים.. הוא סירב. אחרי שנה אותו חשמלאי הוזמן להחליף לי את כל הלוח חשמל של הדירה.

• אהבתי 5
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 25.2.2023 בשעה 12:11, איציק נ. כתב:

זה בדיוק העניין.

מי שמחפש כמה עולה פיוז וכד' - מחטיא את המטרה.

שירות של יום שישי בצהריים (או אחרי) - מי יקום מהספה בשביל 200 שקל ? שיצביע עכשיו.

זה מחזיר אותי למקרה שקרה לפני כעשור.

יום העצמאות (יום ה"על-האשים" הלאומי). בבוקר אני שומע מהחלון בדירה רעש של פריקת אויר\מים. כמו "פסססס" אבל חזק מאוד.

מסתכל והחלון ומנסה להבין אם ניתן לראות משהו חריג בסביבה, אבל לא רואה כלום.

אחרי שעה שעתיים זה החמיר, אני מסתכל שוב, ורואה סימנים של מים על האדמה, בסמוך לברז גינה מאחורי הבניין.
טו מייק אלונג סטורי שורט, מצאתי מישהו בשכונה (אינסטלטור) שהגיע תוך כמה דקות.
לקח מעדר, חפר קצת באדמה, פתח את הצינור עליון (לא יודע אם הוחלפה הזווית או לא), שם צינור חדש וברז חדש.

עבד סדר גודל של שעה, שעה וקצת.

לקח 1500 שח. לא התווכחנו איתו אפילו - שכן לא היה אף אחד אחר שיכל להגיע לתת שירות, ומדובר בתעריף חג (של לפני עשור !).

אז החשמלאי גבה 700 שח. הוציא חשבונית, שילם מיסים -> 50 אחוז הלך למדינה, נשאר עם 350 ש"ח בכיס - פחות עלות הפיוז. 

סביר לגמרי בשביל קריאה של יום שישי.

איציק

אתה מתעלם לחלוטין מכך שה״חשמלאי״ הזה עבר עבירה פלילית. אסור לו לגעת ברכוש חברת החשמל, נקודה.
כל חשמלאי יודע את זה, וכפי שהעידו אחרים -- במקרים דומים עוד בשיחה הטלפונית החשמלאים הסבירו להם את זה. אם תיאור הבעיה בטלפון לא היה כזה שממנו אפשר היה להבין מה קרה (בספק -- כל החשמלאים שקראתי להם בשנים האחרונות ביקשו תיאור עבודה מסודר בכתב מראש, וצילומים אם דובר בתקלה), הוא יהה יכול לקחת סכום בסיסי על עצם ההגעה וזהו.
לא מקרי שהוא גם לא טרח לתת קבלה.

פורסם
בתאריך 24.2.2023 בשעה 17:16, aviaviavi כתב:

היי,

עשיתי איזה שטות ונשרף לי נתיך של הקופסה של חברת חשמל.

כל המפסקים היו למעלה ועדיין לא היה חשמל.

לונג סטורי שורט, הזמנתי חשמלאי, נכון, יום שישי אחר הצהריים ועדיין עבודה של כמה דקות עלו לי 700 ש''ח.

לידיעה, מישהו יודע כמה עולה נתיך כזה? אלה העגולים האלה.

PXL_20230224_151355544.MOTION-01.COVER.jpg

קודם כל, תשיג תיעוד של העבודה על ידי החשמלאי.

לאחר מכן תפנה לחברת חשמל, על מנת שיבוא וישימו פלומבה על הארון שלהם.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 25.2.2023 בשעה 17:03, aviaviavi כתב:

זה העניין, החשמלאי הזה "קפץ" על המציאה ופינה לי את הלוז שלו כי ידע מראש מה הבעיה. הוא עלה עם שני מברגים, מקדחה ו2 פיוזים כאלה.

הוא גם שיחק אותה בודק עוד דברים, אבל אני קלטתי שזה סתם לשואו ולא לסיים תוך 30 שניות.

בדיעבד, היה אצלי קצת כאוס בבית באותו הזמן, אבל אחרי זה קלטתי שהוא גם לא הוציא קבלה.

הוא יחטוף דיס-המלצה מכל מי שישאל אותי, וגם יעבור דיווח לידיעה למי שהמליץ לי.

האם הוא יפסיד מזה? אני בספק. אבל אעשה את שלי מה שנקרא.

דיס-המלצה? אתה רחמן.
אני היתיי שוקל הגשת תלונה פלילית, במיוחד אם אין לו רשיון עבודה רשמי בחשמל. אם יש לו, אפשר להגיש תלונה לחברת החשמל.
באתר הבא ניתן לבדוק לפי ת.ז./מס׳ רשיון/שם אם אדם מוסמך לבצע עבודות חשמל:
https://data.labor.gov.il/Electricians/GetLicenseList.aspx

• תוכן חדש...