Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

עקב בעיית חשמל שצצה, הבאתי את הרכב לבדיקה במוסך. השארתי אותו במוסך, לבדיקה שהיתה אמורה להערך ביום למחרת.

למחרת בצהריים אני מקבל הודעה מהמוסך, שעץ ששיך למבנה סמוך, למקום בו הרכב הוחנה, נשבר ופגע ברכב שלי. הנזק העיקרי במכסה המנוע וכן נפגעה הכנף שמתחתיו והחלק הפנימי של הפנס. מלבד הרכב שלי, רכב נוסף נפגע מקריסת העץ.

הבעלים של המוסך הודיע לי שהזמין שמאי ומעוניין לתבוע את הבעלים של המבנה השכן.

מבקש ממני לחתום על מסמך שיאפשר לו לתבוע את עלות הנזק מהשכן, כדי שיוכל לתקן את הנזק שנגרם למכונית שלי. במסמך נכתב שאני מתחייב שלא לתבוע את הנתבע.

האם כדאי ללכת עם בעל המוסך ולחתום לו, או להפעיל את חברת הביטוח שלי, כדי שתתבע את האשם?

האם בעל המוסך גם אחראי /אשם במה שקרה?

תודה.

20230201_132055.jpg

פורסם

מה קרה לעצים שנופלים לאחרונה על פיג'ו??

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 58 דקות, yo12 כתב:

זה ממש אותו העץ שנפל גם על ה 308 החומה...

מה אתה מסתלבט...?

כנראה שיש משהו מכוון שם אחי.

תחשוב טוב ותבדוק אמינות של בעל המוסך לרכבים ולפי זה גם אפשר לדעת אם הוא אמין בכללי.

זה מוזר לחלוטין...

פורסם
לפני 10 שעות, yo12 כתב:

האם כדאי ללכת עם בעל המוסך ולחתום לו, או להפעיל את חברת הביטוח שלי, כדי שתתבע את האשם?

אני הייתי מפעיל את הביטוח, ונותן להם להסתדר עם מי שצריך על מה שצריך. הרכב שלך נפגע? בשביל זה יש ביטוח, שהם ישברו את הראש מי אשם ואת מי לתבוע.

פורסם

בעל המוסך דואג לתיקון ותובע את הנזק מהאחראי על כך.

להבנתי, לא מתחמקים מאחריות - למה להפעיל ביטוח של הרכב?

אני הייתי נמנע רק מהסיבה שזה יכתים את היסטורית התביעות של הרכב.

ברכב הזה כל חלק יקר מאוד וסכון התביעה יהיה גבוה ויפחיד רוכשים עתידיים פוטנציאליים

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מצד אחד, אם אתה נותן לבעל המוסך להתעסק עם זה, זה חוסך לך כאב ראש.

מצד שני, אתה לא שולט במצב ולא זה שמקבל החלטות.

אם אתה סומך על בעל המוסך, ונראה לפחות עד עכשיו שהוא אדם אחראי, תחסוך לעצמך את הטרטור ותן לו לריב. אם חשוב לך לשלוט במצב (לפחות מהצד שלך, אין לדעת מה יעשה הצד השני בכל מקרה), טפל בנושא בעצמך.

פורסם (נערך)

ממה שהבנתי, אכן האחריות היא של השכן.

הבעיה העיקרית שאני רואה בנושא, זה הדרישה שלא תתבע את השכן. ליתר דיוק,  יש כאן 2 בעיות :

1. אם יש ירידת ערך - זה על חשבונך. אף אחד לא מפצה אותך. (גם אם המוסך כולל ירידת ערך בתביעה, מי יקבל את הכסף ? הוא משלם על זה מיסים. מי משלם אותם ? מה עם עלות עו"ד במקרה הצורך ?)

2. מה קורה אם יש נזק עתידי ? זה גם על חשבונך.

לדעתי, הדבר הבסיסי שאתה צריך לעשות (כמו בכל תאונה אחרת) זה להזמין שמאי מטעמך. שהוא יבדוק ויכמת את הנזק.

לגבי התביעה כנגד השכן :

לא ברור אם מדובר בתביעה לחברת הביטוח או תביעה בבימ"ש. אם זה מגיע לבימ"ש, אז זה בימ"ש שלום. סיפור שדורש עו"ד (מי משלם ? האם יש השתתפות בעלות ?). יכול להמשך שנים על גבי שנים.

אם אתה יכול כלכלית לספוג את העלות, אני ממליץ לטפל אישית בתביעה.  אופציה #2 - להפעיל ביטוח ולתבוע את השכן בגין עליית פרמיה צפוייה. לטעמי, האופציה של המוסך שתובע זאת האופציה הכי פחות טובה מבחינתך.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

שהמוסך יביא שמאי.
תסכימו בינכם על הנזק, הפיצוי, התיקון וכד...
תחתום שאתה לא תובע את השכן והמוסך חותם על ההסכמות בעקבות דו"ח השמאי

ושלום על ישראל

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 7 דקות, סולל הדרך כתב:

שהמוסך יביא שמאי.
תסכימו בינכם על הנזק, הפיצוי, התיקון וכד...
תחתום שאתה לא תובע את השכן והמוסך חותם על ההסכמות בעקבות דו"ח השמאי

ושלום על ישראל

זה ממש מה שהמוסך הציע. השמאי שלו העריך את הנזק, שלא בנוכחותי. המוסך התחייב להחליף מכסה מנוע ופנס ולתקן את הכנף. 

אשתי (בעלת הרכב) לא הסכימה לחתום ומעוניינת להפעיל את הביטוח שלנו. כלומר שמאי, תביעת האשם וכו'.

פורסם

מן הסתם מי שישלם יהיה הביטוח של בעל העץ.

נסה להבין מה קבע השמאי שבדק את הרכב והאם קבע ירידת ערך. אם כן, היא אמורה להיות משולמת לך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אשתי רוצה לקבל את הפיצוי דרך הביטוח ועם זה לשלם את התיקון.

למרות שזה יוסיף לנו טירטורים.

פורסם (נערך)

ויעלה השתתפות עצמית ועלית פרמיה. בתלות בתנאי הפוליסה תשרפו אלפי שקלים על כלום.

מציע שתדבר עם סוכן הביטוח שלך ותקבל תדרוך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מתקשה לבין את ההגיון של אישתך...אבל גם את של אישתי...
עדיף לך לתת לו לטפל וזה גם לא ירשם כתביעה או במסלקה
תעברו על הדו"ח של השמאי, אם הוא נראה לכם הגיוני (אתם גם מוזמנים לשתף בטשטוש פרטים מזהים) אז מה הבעיה?
רק שבח למוסך שלוקח אחריות על האירוע

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...