Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיקאסו דיזל 2016-2017

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

מתעניין ברכישת הנ"ל. מבקש לדעת איך הדגם מבחינת אמינות ושאר ירקות.

1. מכיר בגדול את נושא מיכל האוריאה. על כמה אגב עומד היום הנזק ומה הסבירות להתקל בזה?

2. בעיות אחרות שעלולות לצוץ?

3. על מה צריך לשים לב כשבודקים רכב כזה?

4. באופן כללי על דיזל - פעם ההנחה היתה שרק מנסועה יחסית גבוה כדאי להחזיק. אגרה וכו'. מה המצב היום? מדבר על נסיעה שנתית של כ22א.

5. איך הרכב מבחינת עלויות אחזקה אל הבנזין? יש סיבה להעדיף את הדיזל על הבנזין?

6. שורה תחתונה - ממליצים? 

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי elihershko
הוספה
פורסם (נערך)

אתה מתכוון למנוע 2.0 149כ"ס?

למעט האוריאה, הוא דגם מוצלח.

מה שכן, בדיזל מומלץ לבצע לפחות פעם בשבוע נסיעה ארוכה ורציפה בכביש מהיר.

אם אתה חושב על סיטרואן, אני ממליץ לך לקחת לבדיקה במוסך מתמחה כגון גבע.

*אני מחזיק בזה בגרסת 7 מקומות*

עריכה אחרונה על ידי שימי 85
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 3.1.2023 בשעה 10:15, elihershko כתב:

אגרה וכו'. מה המצב היום?

כבר שנים רבות שאין הבדל באגרה בין רכב בנזין לדיזל.  יחד עם זאת, ברר מה מחירי הסולר בסביבה שלך ואיך הם ביחס למחיר הבנזין.

איך הרכב מבחינת עלויות אחזקה אל הבנזין? יש סיבה להעדיף את הדיזל על הבנזין?

בגדול, ועם מנועי טורבו בנזין הזרקה ישירה מודרניים מול מנועי סולר מודרניים - עלויות האחזקה צריכות להיות די דומות.

שורה תחתונה - ממליצים?

בתור חובב דיזל PSA וותיק, אני בהחלט ממליץ.  יחד עם זאת, צריך להיות ער להבדלים -

- מנוע דיזל נותן לך ביצועים טובים בסלד נמוך ובינוני ולא אוהב לעלות בסל'ד.  מנוע בנזין - הפוך.  אם אתה אוהב ללחוץ - קח מנוע בנזין.

- אם כל הנסיעה שלך עירונית - קח מנוע בנזין, אבל אם מדי פעם (ותשכח את ה"פעם בשבוע") אתה יוצר לנסיעה בין עירונית, לא רלוונטי.  כרפרנס, ה 208 שלי (אבל עם 1.6 HDI ולא ה 2 ליטר) עושה בנסיעה שקרובה ל 100% עירונית [חיפה] מעל 1:17.

- אם אתה רוצה ראש שקט מצד הרכב, אז באמת קח מנוע בנזין אטמוספרי + גיר פלנטרי וזהו (או דיזל ללא טורבו אבל הם יהיו ישנים, חלשים ועם קילומטראז' בשמיים).

פורסם

הנזק של החלפת משאבת אוריאה בימינו יהיה קצת יותר מ ₪3000

החלפת משאבת FAP קצת יותר מ ₪1500

החלפת חיישן NOx : קצת יותר מ ₪1000 אם תביא אותו מחו"ל

פורסם

בפיקאסו למזלך אפשר פשוט לבטל את מערכת האוריאה על ידי צריבת תוכנת ניהול מנוע של c4 ללא אוריאה.

העלות היא כ1000 ש"ח.

לפני שעתיים, dani666 כתב:

- אם אתה רוצה ראש שקט מצד הרכב, אז באמת קח מנוע בנזין אטמוספרי + גיר פלנטרי וזהו (או דיזל ללא טורבו אבל הם יהיו ישנים, חלשים ועם קילומטראז' בשמיים).

זה לא נכון, ה2.0/1.6 HDI אלו מנועים מצויינים שמיוצרים מאז שנות ה90 והם מספקים לבעלים שלהם לרוב ראש שקט יותר מהרבה מנועי בנזין (G4FC לדוג...) בשילוב עם גיר אוטומטי פלנטרי של אייסין וביטול מערכת האוריאה, הוא יזכה לחיים יותר שקטים וארוכים מכל מנוע בנזין בשוק.

פורסם (נערך)

אה ותשתדל לא לקנות ק"מ גבוה (מונית ?) כי בק"מ מתקדם המזרקים דורשים החלפה. יש 4 מזרקי סולר למנוע והם לא זולים. עלות מזרק כזה בקלות ₪2000. זה נחשב בלאי טבעי להבדיל ממיכל אוריאה. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

ממה שאני רואה בקבוצת הווטצאפ הפתרון הזול לארואה וחלקיקים זה פשוט ביטול של המערכות במוסך. (הרכב עובר טסט גם ככה)

פורסם

אני ממליץ לכל הממליצים לבטל מסנני חלקיקים, ממירים וכו' לנסוע לאחת המדינות העניות שם בדיפולט בתקלה הראשונה מעיפים את כל זה, לעמוד שם כמה דקות ליד כביש ראשי, להריח טוב את הרעלים ולחשוב אם אתם רוצים את זה בשביל לחסוך כמה אלפי שקלים.

הזיהם במקומות האלו מאוד מאוד מורגש, זה לא איזה משהו בחדשות שאומרים "זיהום אוויר גבוה" אלא ממש מריחים ומרגישים את זה.

• אהבתי 4

פורסם

1- tאתה צודק.

2- פרקטית זה קצת פחות נורא. גם ללא המערכות האלו הרכב עובר בדיקת זיהום אויר ברף הנמדד בארץ. אז נכון הוא כבר לא יזכה לתוית "רכב עם זיהום מופחת" אבל זה לא מזהם כמו טנק.

פורסם

אני אגיד לך עוד משהו, אני לא רוצה להתקין ברכב שלי תוכנת ניהול פרוצה שאני לא יודע מי ערך ואיזה התראות הוא הוריד שם, האם בוצעה הסרת אוריאה בלבד או שהעיפו את על מנגנוני ההתראה, לא יודע מי עומד מאחורי העריכה הזו וברכב שלי אני לא שם את זה. 

לא אוהב קומבינות וזה וואחד קומבינה. 

פורסם
לפני 9 דקות, elihershko כתב:

מה זה dpf?

מסנן חלקיקים שלוכד את הפיח שהדיזל פולט. 

פורסם
בתאריך 5.1.2023 בשעה 06:51, dani666 כתב:

כבר שנים רבות שאין הבדל באגרה בין רכב בנזין לדיזל.  יחד עם זאת, ברר מה מחירי הסולר בסביבה שלך ואיך הם ביחס למחיר הבנזין.

ראיתי 7.9 ש"ח ליטר. אפשר למצוא גם בפחות?

לפני 2 דקות, elihershko כתב:
בתאריך 5.1.2023 בשעה 06:51, dani666 כתב:

ראיתי 7.9 ש"ח ליטר. אפשר למצוא גם בפחות?

• תוכן חדש...