Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהמס ירד המחיר של טסלה ירד עוד יותר.

לא ראית טסלה משומשת ב-160? חכה קצת… לאנשים לוקח לפעמים זמן להפנים את המציאות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היגיון הפשוט אומר,

ברגע שיש המון רכבים יד שניה 0 ק”מ של מגרשים שקנו מכוניות,

הם יהיו חייבים למכור אותם בסיבות 190 אלפש”ח בערך,

אז תעשו חשבון פשוט כמה יעלו המשומשות,

בסוף הציבור ירוויח ע”ח אלו שניסו לעשות על הגב שלנו כסף.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 14 שעות, llaavvii כתב:

לא חושב שטסלה תשפיע על הקיה,
טלקר מזמן הבינו שיש להם פרה חולבת מניבה מצויין, וכל עוד הם על הסוס הם ינצלו את זה חזק.
אני עם נירו PHEV בת שנתיים שמחושבת לפי מחירון של 153K,

לא רק על קיה...רוחבית על כל השוק של חשמליות כולל של דגמי צ'ינג צ'אנג צ'יונג, תהיה רגוע !
פרא חולבת שנמכר ב135אש"ח ב-0 ק"מ יד שניים, לא דומה למחיר הזוי של נירו + לא לדבר על נירו חדשה וברמת ריביות של היום, גם טלקאר זקוק למכירות של מאסות !
אני עם דגם מאובזר עם גג נפתח פרטי בציר 2019 שאז הפאר בין HEV ל-PHEV היה הבדל של 18 אש"ח, נקנה ב-151 אש"ח, לפני שנזרק לליסינג בגימור מעאפן....רכב הזה מעולם לא היה שווה יותר ממחיר הזה !

לפני 13 שעות, CX25GTI כתב:

למזלי הטוב , הנירו ברשותי שנה ושלושה חודשים , סגרה 45K ק"מ ואני מרוצה מהתמורה.

אני מסרתי לאישתי ב-125 אק"מ, לפני 8 חודשים היא עשתה עוד 10K ואני עם EV כבר 29 אק"מ.
מתדלק לה פעם בחודשיים/שלוש, עושה מעל 3000 ק"מ עם מיכל, וכמובן כבר פעמיים קניתי ביטוח לסוללה, בלי זה לא שווה כלום הרכב הזה, ורוב הליסינג/חברה מסורבים בקטע הזה !

פורסם

לכמה אנשים /משפחות יש באמת אמצעים לרכישת רכב ב 200-300 אלף ש"ח? 

פעם עוד אנשים לקחו הלוואות על ימין ועל שמאל כי הריבית הייתה אפסית. כיוון כשהריבית עלתה, אנשים פחות ופחות נכנסים להרפתקאות האלה, ומתחילים להפנים את המציאות החדשה. 

עד שמחירי החשמליות ( והרכב בכלל) יהיו הגיוניים יותר אני לא רואה הצלחה שלהן, כעת עם עליית הריבית מישהו יצטרך לחתוך במחיר. 

אגב, בדיונים אחרים ניסו להסביר של עניין המחירים הוא של המדינה בלבד ולא רק של היבואנים. זה לא שהמדינה לא חזירה, ועליה של 30 אש"ח כנראה מקורה בעלייה של 15 אש"ח מהיבואן, ועדיין בנזין בדנמרק עם מיסים זהים עולה 10% פחות. שמישהו יסביר לי את זה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, AOZ כתב:

לכמה אנשים /משפחות יש באמת אמצעים לרכישת רכב ב 200-300 אלף ש"ח? 

פעם עוד אנשים לקחו הלוואות על ימין ועל שמאל כי הריבית הייתה אפסית. כיוון כשהריבית עלתה, אנשים פחות ופחות נכנסים להרפתקאות האלה, ומתחילים להפנים את המציאות החדשה. 

עד שמחירי החשמליות ( והרכב בכלל) יהיו הגיוניים יותר אני לא רואה הצלחה שלהן, כעת עם עליית הריבית מישהו יצטרך לחתוך במחיר. 

אגב, בדיונים אחרים ניסו להסביר של עניין המחירים הוא של המדינה בלבד ולא רק של היבואנים. זה לא שהמדינה לא חזירה, ועליה של 30 אש"ח כנראה מקורה בעלייה של 15 אש"ח מהיבואן, ועדיין בנזין בדנמרק עם מיסים זהים עולה 10% פחות. שמישהו יסביר לי את זה. 

יודע שבדנמרק יש את המיסוי על כלי רכב מהגדולים בעולם, אבל לא את הפרטים.
אבל תן לי לנחש -- יש שקיפות, וכשקונים שם רכב, יש חשבון מפורט שממנו ברור לקונה בדיוק כמה מתוך מה שהוא משלם הולך למדינה, ועבור איזה סעיף; הנקודה המרכזית, הוא שהמחיר שבו היבואן מקבל את הרכב בנמל ידוע, ולא סוד כפי שמתעקשים היבואנים שזה יהיה כאן (ולא ברור לי באיזו הצדקה: בדיוק כפי שבמכולת אני יכול לדעת כמה מוצר עולה לפני מע״מ, אם אני רוצה) . גביה של מחיר גבוה יותר ״בגלל עליית המס״ כשיבואן לא שילם אותו זו הונאה פלילית וצריכה להיחשב כזו.
בכלל, חוק שירותים בענף הרכב מחייב ש(1) מחיר של דגם יתעדכן פעם בשנה, בתחילת ינואר, ו-(2) המחיר הסופי חייב להיות בהסכם המכר. כל נסיון לשנות את המחיר לאחר מעשה הוא עבירה על החוק, אלא אם כן אכן חלה עליה במס שהיבואן שילם בפועל (או במע״מ, למשל).
מה שהיה פותר הרבה מהבעיות שיש כאן הוא חיוב פירסום מחיר ה-CIF שיבואן משלם.

פורסם
לפני 14 שעות, PinkDolphin כתב:

יודע שבדנמרק יש את המיסוי על כלי רכב מהגדולים בעולם, אבל לא את הפרטים.
אבל תן לי לנחש -- יש שקיפות, וכשקונים שם רכב, יש חשבון מפורט שממנו ברור לקונה בדיוק כמה מתוך מה שהוא משלם הולך למדינה, ועבור איזה סעיף; הנקודה המרכזית, הוא שהמחיר שבו היבואן מקבל את הרכב בנמל ידוע, ולא סוד כפי שמתעקשים היבואנים שזה יהיה כאן (ולא ברור לי באיזו הצדקה: בדיוק כפי שבמכולת אני יכול לדעת כמה מוצר עולה לפני מע״מ, אם אני רוצה) . גביה של מחיר גבוה יותר ״בגלל עליית המס״ כשיבואן לא שילם אותו זו הונאה פלילית וצריכה להיחשב כזו.
בכלל, חוק שירותים בענף הרכב מחייב ש(1) מחיר של דגם יתעדכן פעם בשנה, בתחילת ינואר, ו-(2) המחיר הסופי חייב להיות בהסכם המכר. כל נסיון לשנות את המחיר לאחר מעשה הוא עבירה על החוק, אלא אם כן אכן חלה עליה במס שהיבואן שילם בפועל (או במע״מ, למשל).
מה שהיה פותר הרבה מהבעיות שיש כאן הוא חיוב פירסום מחיר ה-CIF שיבואן משלם.

מסכים איתך שהעלאת מחיר בדגש על הזמנות קיימות שטרם סופקו "בגלל עליית המס", ללא שקיפות מלאה של כמה הוא אותו המס, פותחת פתח ממשי להונאה.

אבל ההשוואה שלך למוצר בסופר לא נכונה. לחשב כמה עולה המוצר לפני מע"מ אפשר לחשב גם על רכב. הצרכן לא יודע מהו מחיר ה-CIF של סכיני הגילוח שקנה בסופר, נכון? ולעולם גם לא יידע כי להרוויח 100% זה סוד מסחרי.

לדעתי אי אפשר לצפות ובטח לא לכפות על היבואנים (מכל התחומים) לדווח לקונה הסופי מהו מחיר ה-CIF. ספציפית לשוק הרכב כן אפשר לצפות, ואם זה לא קורה - אז לכפות בחוק, שקונה הרכב יקבל חשבונית שבה מפורט כמה מס שולם: מכס, מס קנייה ומע"מ. בדיוק כמו שטסלה עושה פה מראשית דרכה וכל הכבוד לה על זה. על אחת כמה וכמה שלפי החוק ולפי חוזי הזמנת רכב בישראל מותר לשלם את המיסים האלו ישירות לרשות המיסים, ואת ההפרש ליבואן - אבל זו פרקטיקה שקיימת רק אצל מקבלי פטורים למיניהם. ניסיתי בשנה שעברה לעשות זאת מול כלמוביל, התחיל שם מחול שדים ובסוף אמרו לי שאוכל לפנות למכס בדיעבד ולבקש פירוט של רשומון היבוא. פניתי למכס ולא קיבלתי תשובה, מאז לא עשיתי עם זה כלום אבל אולי עכשיו אנסה שוב... מפליא אותי שאין בפורום סיפורים של כאלו שעשו זאת וקיבלו פירוט של המיסים, ממנו אפשר לחשב בקלות את ה-CIF הכל כך סודי וממנו לגזור את הרווח הגולמי של היבואן.

• רעיון טוב! 1

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
לפני כשעה, Cadillac58 כתב:

מסכים איתך שהעלאת מחיר בדגש על הזמנות קיימות שטרם סופקו "בגלל עליית המס", ללא שקיפות מלאה של כמה הוא אותו המס, פותחת פתח ממשי להונאה.

אבל ההשוואה שלך למוצר בסופר לא נכונה. לחשב כמה עולה המוצר לפני מע"מ אפשר לחשב גם על רכב. הצרכן לא יודע מהו מחיר ה-CIF של סכיני הגילוח שקנה בסופר, נכון? ולעולם גם לא יידע כי להרוויח 100% זה סוד מסחרי.

לדעתי אי אפשר לצפות ובטח לא לכפות על היבואנים (מכל התחומים) לדווח לקונה הסופי מהו מחיר ה-CIF. ספציפית לשוק הרכב כן אפשר לצפות, ואם זה לא קורה - אז לכפות בחוק, שקונה הרכב יקבל חשבונית שבה מפורט כמה מס שולם: מכס, מס קנייה ומע"מ. בדיוק כמו שטסלה עושה פה מראשית דרכה וכל הכבוד לה על זה. על אחת כמה וכמה שלפי החוק ולפי חוזי הזמנת רכב בישראל מותר לשלם את המיסים האלו ישירות לרשות המיסים, ואת ההפרש ליבואן - אבל זו פרקטיקה שקיימת רק אצל מקבלי פטורים למיניהם. ניסיתי בשנה שעברה לעשות זאת מול כלמוביל, התחיל שם מחול שדים ובסוף אמרו לי שאוכל לפנות למכס בדיעבד ולבקש פירוט של רשומון היבוא. פניתי למכס ולא קיבלתי תשובה, מאז לא עשיתי עם זה כלום אבל אולי עכשיו אנסה שוב... מפליא אותי שאין בפורום סיפורים של כאלו שעשו זאת וקיבלו פירוט של המיסים, ממנו אפשר לחשב בקלות את ה-CIF הכל כך סודי וממנו לגזור את הרווח הגולמי של היבואן.

מסכים שזה לא סביר לכפות על כל יבואן בכל תחום, ואולי לא התנסחתי כראוי בפוסט. אבל בתחום הספציפי של רכב -- היחיד או בין היחידים שמידת המיסוי בו כ״כ גבוהה -- כן יש מקום לחייב זאת, כפי שאתה מציע. בדיוק כפי שאתה אומר, כשמדובר בבעלי פטור, הרי המחיר שקוף יותר. ואני בטוח שגם כיום לכל יבואן יש הערכה גסה סבירה כמה משלמים מתחריו ב-CIF.
באחד או שנתיים מאתרי העיתונות פורסם (ואין לי מושג אם זה נכון) שכ-12000 כלי רכב שוחררו מהמככס בדצמבר שלא נמסרו ללקוחות אז אלא בינואר, בכוונה כדי שאפשר יהיה להגדיל רווחים.
אינני משפטן, אבל חוזה המכר לפי חוק שירותים בענף הרכב חייב לכלול מחיר מוגדר לכל הסכם מכירה של רכב (מעבר למיפרט מפורט, מועד אספקה, ודברים נוספים, כמו אופציה לערבות בנקאית). מן הסתם פרשנות סבירה היתה מאפשרת העלאת מחיר בדיעבד אם מיסוי עלה, אך לא מכל סיבה אחרת (כמו ״היצרן העלה מחירים״, או ״שער מטבע השתנה״ -- לא חוקי בארץ לנקוב בעיסקאות מול צרכן פרטי במט״ח -- ושמעתי על אנשים שנדרשו לשלם יותר, במסירה של נובמבר-דצמבר  לאחר ששילמו את מלוא התמורה המוסכמת קודם לכן קודם).
אז למיטב הבנתי, היבואנים שמנסים לפעול חוקית מתמודדים עם המצב שלא ידוע מתי יגיע רכב שהוזמן, ובאיזה מפרט, ושהיצרן עלול פתאום להעלות מחיר ללא התראה השנה (עד לפני שנה, מחירונים לא השתנו בארץ אלא בתחילת שנה ברוב המקרים, חוץ מטסלה), ע״י כך שהם הפסיקו בעצמם לחתום על חוזי מכר אלא אחרי שהרכב הספציפי כבר בארץ, ועד אז זו ״הזמנה״ (מושג שלא קיים בחוק הנ״ל).

לפני 9 שעות, orsh99 כתב:

לפי דבריך, אין אפשרות לחייב את היבואן להוכיח שאכן חלה עליה במס ששולם בפועל, כתנאי להעלאת המחיר?

שאלה טובה. אינני משפטן, ואני מניח שזה תלוי בניסוח חוזה המכירה, שאמור להגיד באיזה תנאים מחיר עלול להשתנות (כל החוזים העסקיים או גם הצרכניים הגדולים שאי פעם ראיתי למוצר/שירות שמסופק טווח זמן משמעותי אחרי חתימה תמיד כללו סעיף  של ״מוסכם שבמידה ויחולו שינויים במיסוי רלוונטי, המחיר משתנה בהתאמה״), ובפרשנות של חוק השירותים בענף הרכב. אני מניח שאם כבר נחתם חוזה, שולמה מלוא התמורה, ואז היבואן בא בדרישה לתשלום נוסף, ומסרב להראות פירוט ע״ס מה, בית משפט לא יאהב את זה -- אבל זה יצטרך להגיע לבימ״ש קודם. אבל כאמור, נתקלתי במספר מקרים כאלה בפורומים של חשמליות בארץ בחודש-חודשיים האחרונים.
אולי חבר פורום משפטן ו/או בעל נסיון רלוונטי יוכל לחוות דיעה לא רשמית בעניין?

פורסם

איך זה בכלל חוקי, לא לפרסם את מחיר המוצר ללא המיסים השונים? 

אבל בכל אופן, אני עדיין בספק אם זה היה ממתן את עליות המחירים בענף. 

שאלתם תם: האם גם באירופה לקוח מחויב לטפל במוסך היבואן כדי לקבל אחריות? 

כי לדעתי זאת ה-סיבה שמקשה על היבוא המקביל. 

פורסם

בישראל אם לא תטפל אצל היבואן,

תהיה בטוח שכשיהיה בעיה, הוא ימצא איפה לדפוק אותך.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 3 שעות, omricn כתב:

אף אחד לא מחוייב לטפל במוסך היבואן כדי לממש אחריות במקרה הצורך.

חוקית, לא.
מעשית, מאד תלוי ביבואן, ולגבי הרבה מהם, עדיף להיות חכם ולא צודק. יש הרבה עדויות על יבואנים שהתנערו מאחריות בגלל שלא נעשה שימוש במותג השמן הספציפי שהיצרן ממליץ עליו, גם אם נעשה שימוש בשמן בתקינה ואיכות זהים, וההתנערות היתה על משהו שבכלל לא קשור למנוע.
רכב חדש בד״כ צריך טיפול פשוט, לא יקר במיוחד, אחת לשנה (בחלק מהחשמליות זה אפילו פחות). הפרש העלות לעשות טיפול כזה במוסך מורשה יבואן מול מורשה משרד התחבורה כללי הוא מאות נמוכות של ש״ח. במצטבר על פני 3-4 השנים של אחריות טיפוסית, מדובר ב-1000 ש״ח חיסכון לכל היותר. אני מסתכל על זה כחלק מעלות האחריות.
החיסכון הכי משמעותי היה לעשות טיפולים כאלה לבד, אא״ט בארץ לא מקבלים יומן עבודה אישי בתור עדות לטיפול, ואא״ט את רוב הטיפולים בכלל אסור חוקית שיעשה אדם שאיננו מכונאי מוסמך, אז ודאי שהם לא ייחשבו לצורך ״טיפולים שוטפים לפי הוראות יצרן״.
https://www.kipa.co.il/חדשות/1126816-0/

פורסם
בתאריך 18.1.2023 בשעה 00:27, orsh99 כתב:

לפי דבריך, אין אפשרות לחייב את היבואן להוכיח שאכן חלה עליה במס ששולם בפועל, כתנאי להעלאת המחיר?

מקרה המבחן יהיה למשל כלמוביל ביחס לאיוניק 5 . 

כל מי שהזמין לפני נובמבר 22 המחיר שלו סגור!  ולא ניתן לשינוי , מלבד עליית מס .

אם באמת המס שעלה ישאר 20%  והיבואן יבקש להעלות מחיר לרוכשים אלו,   הוא יצטרך לחשוף  את "המחיר הסודי " ולהוכיח להם שהסכום שמוסיף הוא באמת 10 אחוז מהמחיר שקיבל מחברת יונדאי . וזה דבר ששום יבואן ( מלבד טסלה ) לא רוצה בישראל לעשות . או שכלמוביל תהיה חכמה,  ותעלה לקונים אלו את המחיר בתוספת זעומה שלא תרגיז אף אחד.  אחרת מחכה לה תביעה יצוגית של מאות רוכשים . 

פורסם

כנראה הרבה אנשים ימכרו רכבים כרגע כדי להתמודד עם המשכנתאות אחרי שעלתה הריבית

להרבה אנשים שחשבו שההלוואות הן בחינם כבר אין כסף לשלם אותן

אז מתחילים בלמכור את הרכב

בהמשך ימכרו גם את הבית אם הריבית תעלה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

האם מישהו הבחין באימפקט על כלל הדגמים החשמליים בעקבות ההוזלה החדה של טסלה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...