Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדבר הזה היה צריך להיכנס כבר לפני איזה 4-5 שנים ופה ושם התחלתי לראות מסופוני EMV ב-2018-9, למשל בדיוטי בנתב"ג ובקספ. אבל רוב הסוחרים התעקשו לדחות עוד ועוד, כשהופיעה הקורונה עם חשש להדבקה נגמרו להם התירוצים.

דרך אגב, אני נתקלתי ב-EMV (עם קוד, לא בנפנוף) בפורטוגל ב-2007, ודאגתי להחליף את כל הכרטיסים שלי בכאלה עם צ'יפ ב-2014, אחרי שנתקלתי בקושי לשלם בביקור בפינלנד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני רק שאלה
אלה מכם שמסתובבים ללא תעודה מזהה (לא רשיון ולא תעודת זהות ולא שאר התעודות), איך אתם אוספים דואר?

זה המקום היחיד שבו אני נדרש להציג תעודה בשנים האחרונות

ולא, הם לא מסתפקים בצילום בטלפון

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

פעם הכיר גם אותי

בשנה האחרונה הדואר שלי מגיע ל6-7 מרכזים שונים בכל רחבי העיר, והם דוקא מתעקשים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני אספתי היום דואר, לא ביקשו לראות תעודה, רק הראיתי את הסמס, אמרתי שם ומספר טלפון.

זה היה בעסק פרטי שהדואר מחלקים דרכו, ולא בסניף דואר.

פורסם

יש סיבה טובה לדרוש הצגת תעודה מזהה לא מזמן היה סיפור על מישהו שלא קיבל זימון למשפט כי השליח מסר את הזימון לאדם אקראי שלא קשור למשפט.

מה שלא תקין זה החפיף במרכזי המסירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היה היה פעם, לפני שנים רבות,

באחד מסניפי הדואר הממוקמים בקריות.

יומיים בשבוע, הסניף פתוח עד שש, 

וכשמגיעים אליו אפשר להתייבש. 

אבל אם איתרע מזלך להגיע בחמש וחצי, 

ולהיתקע בתור בגודל של ה"שי הציצי".

או-אז הפקידים החביבים היו מפעילים שיטה, 

והנה אספר לכם על הכצעקתה:

פתאום המספר שלקחתם לא מעניין איש, 

ללא שום קשר לאיך לגבי זה אתה מרגיש. 

היו לוקחים את מספרי המדף מכ-ו-ל-ם, 

זה שממתין שעה וזה שהגיע עכשיו משפרעם, 

לא צריך תעודות ולא צריך אסמכתה, 

רק הגעת, מסרת מספר מדף, והחבילה- קיבלת.

מוסר השכל?

כשהפקידים רוצים ללכת הבייתה, הם יודעים איך לעבוד זריז. 

אבל עם מוסר עבודה, הקפדה וחוקיות של יונה מפריז.

(מרגיש חולה. נא להתעלם מהחרוזים הגרועים מאד שלי. תודה מראש)

• אהבתי 1
  • מצחיק 4

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש ארנקים שמיודים לת.ז וכרטיסי אשראי שאתה לוחץ על כפתור וזה נשלף. זה קטן ולא מורגש בכיס, ואם אתה צריך כסף שים גם כמה שטרות

זה לא שאתה מסתובב עם שקלים עלייך. אם מחזירים לך עודף בכסף קטן שים אותו באוטו..גם ככה כמה כבר זה יהיה...5-10 שקל

פורסם
לפני 17 דקות, Transporter כתב:

יש ארנקים שמיודים לת.ז וכרטיסי אשראי שאתה לוחץ על כפתור וזה נשלף. זה קטן ולא מורגש בכיס, ואם אתה צריך כסף שים גם כמה שטרות

זה לא שאתה מסתובב עם שקלים עלייך. אם מחזירים לך עודף בכסף קטן שים אותו באוטו..גם ככה כמה כבר זה יהיה...5-10 שקל

יצא לי כבר להוציא מהמאפרה שהפכה לקופה מאוד קטנה של מאתיים שקל בעשיריות מבלי לספור את שאר הברזלים..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 6 שעות, Transporter כתב:

יש לי ארנק כזה אבל רציתי להיפטר גם ממנו.

אחרי מה שליביו כתב על ארנק מגנטי לאייפון, החלטתי לנסות את זה. לא התחשק לי לשלם סביב ה350 שקל לארנק מקורי אז הזמנתי אחד ב20 דולר מאמאזון.

כשיגיע נראה איך זה יהיה להסתובב עם אחד כזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 שעות, Transporter כתב:

ש ארנקים שמיודים לת.ז וכרטיסי אשראי שאתה לוחץ על כפתור וזה נשלף. זה קטן ולא מורגש בכיס, ואם אתה צריך כסף שים גם כמה שטרות

כל אלו שיצא לי לנסות היו דרעק מוחלט שנחמד רק בתיאוריה.

Ridge לוקח גישה דומה (אך שונה) שאתה דוחף עם האצבע - זה הרבה יותר מוצלח.

לפני 46 דקות, Night Driver כתב:

ארנק מגנטי לא דופק את הפסים המגנטיים של הכרטיסים?

אם הכוונה סטייל אפל וולט שיושב על המאגסייף - אני משתמש בו כבר שנתיים שלוש , אין לי שום בעיה עם שום כרטיס שהיה שם (כנ״ל אצל אשתי). למרות שבקופות ברוב המקומות זה צ׳יפ או nfc - בתחנות דלק פה אני עדיין מתדלק עם כרטיס והם מעבירים אותו בקורא המגנטי (יכי ג׳רזי - אין תדלוק עצמי… סיפור ארוך , זה הסטייט האחרון לדעתי שעדיין ככה).

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

כל אלו שיצא לי לנסות היו דרעק מוחלט שנחמד רק בתיאוריה.

יש לי את זה כבר שנתיים והוא סבבה לגמרי.

עובד יופי ואני אחד ששולף ממנו את הרבקו לפחות 6 פעמים ביום.

image.thumb.png.b90522a4b952cadd76377176b8a978d4.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...