Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בפולין אף אחד לא ישלם כאלה מחירים על סושי, אולי רק הגרסה הפולנית של טרנספורטר.

למה? כי השכר הממוצע שם נמוך משמעותית מבישראל.

יש משהו בפולין שיותר יקר מישראל?

זה כמו שטטוס לשוויץ ולא תבין איך הם חיים ככה שהכל יקר שם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, flytomars כתב:

יכול להבין למה הסויה המיושנת יקרה, ראיתי באיזה תכנית איך מכינים, וזה תהליך שלוקח הרבה זמן (התססה וכל מיני) וגם נראה דוחה ברמות 🤣

יש דברים שעדיף לא לדעת.

לא יותר דוחה מהכנת בירה, יין או טבסקו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

וואסאבי זו בעיה. 

https://il.gojapan.net/collections/wasabi/products/mitsuwa-okonomi-sauce-420

זה לא רע, אבל לא כזה מדהים.

התחילו לגדל ואסאבי בארץ, הוא עדיין לא שווה את המחיר- צריך עוד כמה שנים לדעתי עד שהם יעשו fine tuning לגידול עד שיגיע לטעם שזה צריך להיות

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, יובל .מ. כתב:

אתה מתכוון מקום לזקנים שמגיעים עם מתחזות שבבוקר הלכו פיצוצים עם פנסו מהדגים בשוק בנתניה ובערב חוגגות לאיזה חטייאר על הארנק בזמן שאשתו בבית לא יודעת מה הוא עושה בזמן "נסיעת העסקים".

יש לך דמות של איש עסקים רציני אני לא מבין איך כל פעם מאכילים אותך את החארטות האלה, ועוד יותר לא מבין למה אתה מנסה להאכיל אותנו את זה.

לא הבנתי למה אתה חושב שמישהו מאכיל אותי חרטות?

היית שם?  אני מאמין שלא

תסתכל על תמונות וסרטונים מהמקום. אחד המקומות היפים שהייתי ונהנתי בהם ולא רק בגלל האוכל.

אווירה, קהל מאוד יפה ומיוחד שבא.בכלל מקומות כמו מיקונוס, מונקו , דובאי, מושכים בחורות מאוד יפות שמן הסתם מחפשות גברים מבוססים שמחפשים אותן,

אבל לא זקנים מהשוק בנתניה תהיה בטוח

ואם המסעדה קיבלה מישלן, כנראה האוכל שם לא כל כך גרוע ואף אחד לא מוכר לך חרטות.

ד"א במקומות כמו זומה, בודהה וכו' יושבים אנשים שיש להם מטוסים פרטיים ויאכטות פאר, אנשים שיותר מבוססים ממני בכמה מאות דרגות, ואני בטוח שאף אחד לא האכיל אותם חארטות.

לפני 10 שעות, Trilandian כתב:

מה אתה אומר? אנחנו מכינים סושי בבית עם חומרי גלם מהסופר והוא יוצא הרבה יותר טעים מהדרעק שמוכרים במקומות כמו ג'פאניקה

קודם כל

לא כל כך קשה לצאת יותר טעים מגפניקה כי זה באמת סושי לא טוב.

אבל האצות שקונים בסופר הן פשוט זבל. מניסיון

הרי זה לא שיש לך מתכון שהופך אותה לאצה יותר טובה. היא זבל.

לפני 10 שעות, Trilandian כתב:

לא מגיע לרמה של סושיה באמת איכותית, אבל גם לא רחוק ממנה.

פה אתה כבר  נסחף

כי התיבול שאתה קונה בסופר והאצות שאתה קונה בסופר זה הכי בסיסי שיש ואתה לא מגיע לטעמים ולמרקמים שיש במקומות שציינתי

בדיוק כמו שסטייק קפוא של טיבון וויל לעולם לא יגיע לרמה של הדסון, לא קרוב אליה ולא חצי ממנה

לפני 8 שעות, Pika007 כתב:

יש לי שאלה, באיזה חומרים נראה לך שסוהו שאתה כל כך מעריך משתמשים? בדיוק מה שאתה קונה בסופר

מאיפה אתה יודע שהם משתמשים בחומרים שאני קונה בסופר?

איך החלטת שהם לא מביאים את האצות, החומץ, תיבול אחר שהם מוסיפים לאורז וכו' ממקום אחר?

האורז עצמו ברמת האורז זה המרכיב אולי באמת הכי פחות חשוב. אבל כל השאר חשוב מאוד

ואין מצב שהם קונים את האצות בסופר או במזרח ומערב או בטיב טעם, כי האצות שאנחנו מדברים עליהן הן מסטיק שאתה צריך ללעוס חצי שעה כדי לא להחנק ובסוהו אתה לא מרגיש את האצה בכלל.

לפני 8 שעות, Pika007 כתב:

אגב, באצות ההבדלים ממש קטנים, גולד של מזרח או מערב אלו אחלה אצות.

זה לא משפט של מישהו שאכל סושי במסעדות טובות

כי האצות האלה הן הזבל של הזבל של הזבל 

אם אתה טוען שסוהו או TYO או נישי משתמשים באצות האלה

אתה באמת חייב לעשות בדיקת חוש טעם

זה מסטיק שלא עובר בגרון

968999163_--.png.8992ccb39b7bafcde18ead00bdbf0617.png

לפני 12 שעות, יבגניפ כתב:

כנראה  שיש משהו במה שאתה אומר. אבל אנשים גם אוכלים מה שהם רגילים אליו. זה פערים מכיוונים שונים. גם חומרי גלם, כנראה גם טבחים. כמו שאין שום מקום בארץ שמגיש ראמן שדומה בכלל למשהו שיש ביפן. הבעיה שלי אישית עם רוב הסושיות בארץ היא שהדגים פשוט לא טעימים, אלוהים יודע למה. בהתחשב בזה שיפן ספציפית הפכה ליעד מאוד פופולרי לתיירים ישראלים ב5-6 שנים האחרונות, ועכשיו זה חוזר - אולי גם זה עוד ישתנה.

זה בדיוק כמו להגיד שוואגיו בארץ שמייובא מאוסטרליה הוא לא ברמה של A5

זה נכון

אבל זה לא רלוונטי

כי הוואגיו שכן מיובא לארץ הוא טעים. ואני משווה אותו לנתחים אחרים שיש בארץ.

את הסושי בסוהו אני לא משווה לסושי ביפן. אני משווה אותו למסעדות אחרות בארץ. בסוהו מאוד טעים לי. אולי ביפן יהיה טעים יותר, אולי לא. אבל בסוהו טעים מאוד, גם בנישי, גם ב TYO וכ'ו

אז לא קריטי לי אם הם העתיקו מיפן, או הרסו את ההמתכון המקורי  או לא יודע מה. בסוף התוצאה טובה מאוד

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 16 דקות, Transporter כתב:

פה אתה כבר  נסחף

כי התיבול שאתה קונה בסופר והאצות שאתה קונה בסופר זה הכי בסיסי שיש ואתה לא מגיע לטעמים ולמרקמים שיש במקומות שציינתי

בדיוק כמו שסטייק קפוא של טיבון וויל לעולם לא יגיע לרמה של הדסון, לא קרוב אליה ולא חצי ממנה

מאיפה אתה יודע שהם משתמשים בחומרים שאני קונה בסופר?

איך החלטת שהם לא מביאים את האצות, החומץ, תיבול אחר שהם מוסיפים לאורז וכו' ממקום אחר?

האורז עצמו ברמת האורז זה המרכיב אולי באמת הכי פחות חשוב. אבל כל השאר חשוב מאוד

ואין מצב שהם קונים את האצות בסופר או במזרח ומערב או בטיב טעם, כי האצות שאנחנו מדברים עליהן הן מסטיק שאתה צריך ללעוס חצי שעה כדי לא להחנק ובסוהו אתה לא מרגיש את האצה בכלל.

זה לא משפט של מישהו שאכל סושי במסעדות טובות

כי האצות האלה הן הזבל של הזבל של הזבל 

אם אתה טוען שסוהו או TYO או נישי משתמשים באצות האלה

אתה באמת חייב לעשות בדיקת חוש טעם

זה מסטיק שלא עובר בגרון

איזה תיבול אתה קונה בסופר? חומץ אורז? מירין? אלו דברים פשוטים סה"כ. ההבדל בין חומץ אורז כזה לכזה הוא לא היסטרי, זה דבר ראשון.

מאיפה אני יודע שהם משתמשים בחומרים שאתה קונה בסופר? עבדתי תקופה בחברה שמפתחת תוכנה למערכות POS+מתקינה פתרונות שלמים. סוהו היו בין הלקוחחות שלנו, אני יודע בדיוק מאיפה הם קונים מה. (אתה תתפלא כמה דברים הם קונים בדיוק מאיפה שג'פניקה קונים....)

"האורז עצמו ברמת האורז שה המרכיב אולי באמת הכי פחות חשוב"

מה? אורז זה החיים של הסושי, זה הטעם וזה המרקם. זני אורז שונים יגיבו שונה לסושי-סו, ויפתחו כמויות שונות של ג'לטין בשלב הקירור. חלק יהפכו למשהו קרוב לעיסה, חלק לא יחזיקו ותרגיש יותר מדי "ביס". 

אין לי מושג איזה מין נסיון נוראי היה לך עם האצות גולד של מזרח ומערב. ניסית לאכול אותן בפני עצמן? לא על סושי? לוודא שהמוצר במצב הבסיסי שלו טרי ופריך? מה שאתה מתאר טיפוסי לאצות שחדרה לאריזה שלהן לחות, או אם אתה מדבר על סושי- לשימוש יתר בסושי-סו או תהליך לא נכון שגרם ליצירת יותר מדי ג'לטין. ברגע שזה נוגע באצות הסיפור נגמר, אתה תלעס את זה במשך 20 השנים הבאות בין אם מדובר באצות הכי פשוטות של מזרח ומערב ובין אם מדובר באלו שקישרתי אליהן פה ב 120 שקל לחבילה.

אני יודע במה סוהו משתמשים, אין לי מושג במה TYO או נישי משתמשים.

חוש הטעם שלי עובד נפלא תודה רבה, בכל מקום משוק הדגים בטסוקיג'י (שכבר לא נמצא בטסוקיג'י לצערנו והחלק שפתוח לציבור בטויוסו הוא פחות שוק דגים ויותר אטרקציה בינונית) ועד לסושי דוחה במקום יומרני בתל אביב שאת שמו לא אזכיר.

לא הייתי מספיק אמיץ לנסות gas station sushi בארה"ב.

פורסם
לפני 15 דקות, Pika007 כתב:

מאיפה אני יודע שהם משתמשים בחומרים שאתה קונה בסופר? עבדתי תקופה בחברה שמפתחת תוכנה למערכות POS+מתקינה פתרונות שלמים. סוהו היו בין הלקוחחות שלנו, אני יודע בדיוק מאיפה הם קונים מה. (אתה תתפלא כמה דברים הם קונים בדיוק מאיפה שג'פניקה קונים....)

פחות קריטי מאיפה הם קונים את המלפפון או את הסלמון או את המיונז. הם לא מה שהופך את הסושי של הסוהו למושלם אלא האצה, התיבול של האורז וכו'.

האצה זה מרכיב חשוב ואני  אומר לך שיש הבדל שמים וארץ בין האצה בגפניקה לאצה בסוהו

בגלל שמדובר ברכיב פשוט שלא עובר תהליכים כמו יישון או דברים שעושים לבשר, כי זה בסך הכל אצה, לא נראה לי שסוהו קונים את האצה של גפניקה ומעבירים אותה תהליכים כאלה או אחרים שהופכים אותה למוצר שונה לגמרי.

לפני 17 דקות, Pika007 כתב:

"האורז עצמו ברמת האורז שה המרכיב אולי באמת הכי פחות חשוב"

מה? אורז זה החיים של הסושי, זה הטעם וזה המרקם. זני אורז שונים יגיבו שונה לסושי-סו, ויפתחו כמויות שונות של ג'לטין בשלב הקירור. חלק יהפכו למשהו קרוב לעיסה, חלק לא יחזיקו ותרגיש יותר מדי "ביס". 

אין לי מושג איזה מין נסיון נוראי היה לך עם האצות גולד של מזרח ומערב. ניסית לאכול אותן בפני עצמן? לא על סושי? לוודא שהמוצר במצב הבסיסי שלו טרי ופריך? מה שאתה מתאר טיפוסי לאצות שחדרה לאריזה שלהן לחות, או אם אתה מדבר על סושי- לשימוש יתר בסושי-סו או תהליך לא נכון שגרם ליצירת יותר מדי ג'לטין. ברגע שזה נוגע באצות הסיפור נגמר, אתה תלעס את זה במשך 20 השנים הבאות בין אם מדובר באצות הכי פשוטות של מזרח ומערב ובין אם מדובר באלו שקישרתי אליהן פה ב 120 שקל לחבילה.

הסברתי לך איפה ההבדלים הכי משמעותיים בטעם

בארץ ובטעם של האורז לא במרקם שלו.

האצה של מזרח ומערב לא טעימה והאצה של גפניקה מאוד דומה לה. אין לי מושג במה הם משתמשים אבל בשני המקרים צריך ללעוס אותה מה שאי אפשר להגיד על הסושי של הסוהו.

ואם אתה מכיר כלכך את החומרי גלם של הסוהו בוא שתף אותנו שנדע גם

פורסם

כלומר, אתה מתייחס לאצה כאשר היא על הסושי. לא בפני עצמה.

וזה בול מה שאמרתי- ההבדל שאתה מרגיש נובע בעיקר מתהליך ההכנה ושאר המרכיבים שמשתמשים בהם. זה לא תהליך ההכנה של האצה- אלא של האורז.

שים אצה על אורז שהוכן כהלכה= הכל שיגעון.

שים את אותה אצה על אורז עם אובר ג'לטיניזציה= בלאגן דביק, מסטיק, מאבד כל זכר לפריכות- אתה תלעס את זה בלי סוף.

עוד גורם חשוב- זמן. אצה לא תישאר פריכה לנצח כאשר היא על אורז, חשוב לאכול סושי כמה שיותר מהר לאחר ההכנה, ופה לסוהו ללא ספק יש יתרון על ג'פניקה. אפשרי שזה אחד הגורמים להבדל החד שאתה מרגיש.

לגבי חומרי הגלם של סוהו- יש לי חופש מוחלט להגיד מה הם לא קונים, מה הם לא עושים, או להגיד דברים כמו "הם קונים כמו ההוא", אבל אסור לי לפרט את המוצרים הספציפיים ולא את המחירים. אני חתום על חוזה עוד מאותה תקופה.

אגב, בשום מקום לא כתבתי שג'פניקה וסוהו משתמשים באותן אצות, הם לא. אבל זה לא שבסוהו משתמשים באיכותיות יותר.

אורז, מצד שני, בדיוק אותו דבר.

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

תספר אם אתה מוצא מאצ'ה סבירה במחיר עממי :)

לא סובל. 

משנה פאזה: סבבה יש להם את האוכל הכי טוב בעולם והתחבצ הכי טובה בעולם ובכללי הכל סבבה, אבל, 

איכככככככ מה זה השיט הזה מאצ׳ה, למה מישהו נהנה מהטעם של פטריות ברגליים בתוך גלידה או תה? 

ומה הקטע עם הממרח שעועית הדוחה הזה שהם משתמשים בו בקינוחים וכמילוי. דוחה ברמות. 

• משעמם 1
  • מבאס 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אפרופו סושי  אני התחלתי להכין סושי בעצמי אבל קניתי אצה לא טובה

רכה כזאת מושי ולא פריכה מכירים חברה נורמלית שאפשר לקנות?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לפני שעה, Pika007 כתב:

HOW DARE YOU

על מאצ'ה תלכלך כמה שאתה רוצה, אבל אנקו זה אחד הדברים. מתיקות עדינה, אלף שימושים. מכין בבית מדי פעם. 

image.thumb.png.78f63072eba7eb3a0710b6c084c34740.png

כמובן על טעם וריח וכו' :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...