Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקראת טיפול 45k קיבלתי הצעה של 600 שקלים לטיפול שמן + פילטר.

ברכבים הקודמים שלי שלא היו באחריות הייתי מטפל במוסך לא מורשה מאזדה. הייתי קונה שמן קסטרול edge ופילטר מקורי ומחליף במוסך אחר שאני סומך עליו. היה יוצא לי בערך 400 שח מקסימום(אפילו 350).

השאלה עכשיו בגלל שהרכב באחריות האם עדיין לא כדאי לחשוש ולקנות את החלקים לבד ולטפל במוסך אחר?

אני פשוט חושב שהשמן שאני קונה הרבה יותר טוב ממה שנותנים במוסך ועדיין אני חוסך כסף.

מצד שני אולי יעשו לי בעיות עם האחריות?

פורסם

כמה זמן נשאר עד לסיום האחריות?

קיבלת הצעת מחיר סטנדרטית לטיפול במוסך מורשה יבואן ( אולי אפילו על הצד הפחות יקר ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה צריך שמן שמאושר ע"י  היצרן ולציין מק"ט, קח בחשבון שלפעמים יש עידכונים לתקן ולכן אתה צריך לקנות שמן עדכני, בשביל 250 שקל הבדל, הייתי מטפל ביבואן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, vladclar כתב:

כמה זמן נשאר עד לסיום האחריות?

קיבלת הצעת מחיר סטנדרטית לטיפול במוסך מורשה יבואן ( אולי אפילו על הצד הפחות יקר ).

כן קיבלתי הצעה של 600 שח

פורסם

אין לך ברירה.

תטפל אצל היבואן. 

הם אומנם הרבה יותר יקרנים, מאשר מוסכים אחרים, אבל כאשר חלילה ייקרה משהו בלתי צפוי עם הרכב, הם עלולים להתנער מזה, ללא צורך בחיפוש תירוצים כאלה ואחרים.

וזה גם נכון, במקרה של מתן "רצון טוב", גם מעבר לתקופת האחריות. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

זה אולי לא "פוליטיקלי קורקט" לומר זאת אבל פעם בשנה כדי לשמור על הרכב, הפרש של 150 ש"ח לא מזיז, בכלל, למי שקנה CX30 שעדיין באחריות ולכן לדעתי הדיון קצת מיותר, הרי בסופו של יום טיפול אצל היבואן פותח פתח לאפשרות של "רצון טוב" אם משהו קורה מיד לאחר תום האחריות, מוסך יבואן/מורשה יבואן יכול לבצע עדכוני תוכנה כשצריך ולא תמיד הלקוח יודע עליהם ורוב הסיכויים שתקבל חלפים מקוריים ושמן על פי המלצת היצרן שהוא, מה לעשות, השמן הנכון ביותר.

עריכה אחרונה על ידי spidrman

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
לפני 17 שעות, amirba כתב:

שמן ופילטר זה הבסיס של הבסיס. על זה יכולות להתווסף "הפתעות" כמו ברקסים, מצתים, פילטר מזגן...
אם תצליח לקבל מהם מידע על עלות ההחלפה של רכיבים כאלו אשמח אם תעדכן.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

טיפול אצל היבואן במקרה שלך (מנקודת מבטי):

הרע :

רוב מוסכי היבואן עושים שימוש בשמן מוטורקראפט חצי סנטטי. תנסה לקבל אישור להביא את השמן שאתה רוצה (קסטרול A5 למשל).

הטוב:

1. בקיאות ושליטה ב "מחלות" הרכב ועידכונים שוטפים מהיבואן בנוגע לזה.

2. אחריות על העבודה.

3. דלק מוטורס מציעים אחריות מורחבת להרבה חלקים/רכיבים שהבלאי שלהם מואץ. טיפול ממושך ומתועד אצלהם עוזר להשיג את זה ביותר קלות.

כמו שאמרו מעלי - בשביל הפרש של 200 ₪ לא הייתי נותן למוסך כללי שלא מכיר את רכבי מאזדה לעומק לטפל לי ברכב. 

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
בתאריך 2.10.2022 בשעה 16:10, amirba כתב:

ברכבים הקודמים שלי שלא היו באחריות הייתי מטפל במוסך לא מורשה מאזדה. הייתי קונה שמן קסטרול edge ופילטר מקורי ומחליף במוסך אחר שאני סומך עליו. היה יוצא לי בערך 400 שח מקסימום(אפילו 350).

השאלה עכשיו בגלל שהרכב באחריות האם עדיין לא כדאי לחשוש ולקנות את החלקים לבד ולטפל במוסך אחר?

אני פשוט חושב שהשמן שאני קונה הרבה יותר טוב ממה שנותנים במוסך ועדיין אני חוסך כסף.

מצד שני אולי יעשו לי בעיות עם האחריות?

מסכים בהחלט, הפרש המחיר כלל לא משמעותי.

לגבי איכות השמן, תן קרדיט למוסך המורשה המפוקח ומבוקר ע"י שירות מאזדה המרכזי.

תבחר מוסך מורשה שאתה מרגיש טוב איתו ותמשיך איתו לפחות עד סוף תקופת האחריות.

באזור המרכז, ממליץ על מוסך מורשה מאזדה רכב דוד ברחוב נירים 6 תל אביב.

לא מציע לך כלל להסתכן עם מוסך לא מורשה מאזדה (למרות שלפי החוק, אתה יכול, בתנאי שהמוסך מורשה משרד התחבורה), כך אתה עלול להכנס לפינות מיותרות, שיהיה קשה לצאת מהן.

פורסם
בתאריך 3.10.2022 בשעה 20:50, LEGACY 1.8 כתב:

רוב מוסכי היבואן עושים שימוש בשמן מוטורקראפט חצי סנטטי. תנסה לקבל אישור להביא את השמן שאתה רוצה (קסטרול A5 למשל).

משתמשים גם ב-ACDelco סינתטי מלא, אך כשחיפשתי עליו ראיתי שהוא בתקן C3, להבדיל ממה שאני מכיר שמאזדות צריכות A5/B5. הקסטרול בדרגה GF-4, שזה די נמוך ולא מקובל כיום, מאמין שאפשר למצוא טובים ממנו, אישית רכשתי וולווליין עם התקן הזה, אפשר גם לקנות מוטול, שלא לדבר על מוביל1 שנראה שבליגה אחרת.

לגבי המוטורקראפט, הוא עומד בתקן 961 של פורד, ודווקא לתחושתי הוא עושה את העבודה, אך לא ראיתי אזכור לגבי תקן ACEA, אפשר להבין בעקיפין שהוא עומד בכך, אבל זה לא מצוין במפורש בכל מקרה.

פורסם

מציע לעצור ולהכנס לפרופורציות:

אתה מחזיק היום רכב בשווי לפחות 120,000 ש"ח, ומנסה לחסוך 200 ש"ח (כ-  0.2%) תוך סיכון אחריות הרכב. כפי שהצעתי, תעבוד עם מוסך מורשה מאזדה שאתה מרוצה ממנו גם בעבודה וגם במחירים (המחירים במוסכים המורשים לא זהים, יש כאלה שנותנים הנחות ללקוחות הקבועים שלהם).

כשתיגמר תקופת האחריות, מצא לך מוסך טוב  מקצועי והוגן, שאתה תיתן בו אמון ותתמיד לעבוד איתו.

פורסם

זה 600 שקל כשחצי מזה זה קלאם פאדי כמו שאומרים, וכן, זה מעצבן לזרוק 300 שקל לפח.

מה מקצועי בדיוק בלהחליף שמן ופילטר. ?!

10 דקות עבודה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מוטורקראפט זה לא שמן זה מים.

אני עם מאזדה 2 (2011) 220000 אלף קילומטר כל יום 120 קילומטר שהייתי משתמש בשמן הזה מפסידים כמעט 50 קילומטר למיכל.

עם סינטטי מלא אותם ערכים של מוטורקראפט אני עושה היום 500 קילומטר על 30-32 ליטר,עם המים של מוטורקראפט 440-450. 

• תוכן חדש...