Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אין האצ'בקים גדולים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, פבל כתב:

איך הגענו למספרי מכירות של פיאט מולטיפלה? 
מי יכול לחשוב (או עדיף - יודע) על סיבות למה למעט אותן הבלחות חד-פעמיות פחות או יותר (מאליבו, FF, ואני אעצור פה כדי שלא תלכו לחפש בגוגל והעיניים שלכם ייפגעו...) רובם המוחלט של היצרניות ירדו מהרעיון של האצ'בק גדולה?

לפי הניסוח של פבל, הוא מתכוון למכוניות שיש להן את הצורה והפרופורציות של האצ׳בק קלאסי מסגמנטים A-C, אבל פשוט גדולות יותר. נראה לי שבאופן כללי אם מגדילים האצ׳בק למימדים האלה, מקבלים מכונית שהיא רחבה מדי (ואולי גם גבוהה מדי, כשהכוונה לא לגובה הגג אלא לגובה הפנימי) לטעם של רוב האנשים; אם המטרה היא יותר מקום למטען, אז הנוסחה הרגילה היא ללכת לכיוון של סטיישן קלאסי, כשפחות או יותר שומרים על אורך, רוחב וגובה של גירסת סדאן, ורק הופכים את הזוית בין פרופיל החלון האחורי לקו העליון של תא המטען מקהה לחדה, כמו למטה, והאופציה הזו היתה קיימת במגוון מאד גדול של דגמים מקטגוריות B עד E עד שנות ה-90, אם כי לפי הבנתי מעולם לא היתה מאד פופולרית מחוץ לצפון אמריקה .  הירידה בפופולריות היא לדעתי תולדה של זה שאנשים (בכל העולם המפותח) יותר ויותר קונים רכבים לא פרקטים בגלל מצב כלכלי טוב יותר, והעובדה ששני כלי רכב למשק בית נהיה דבר נפוץ (בארה״ב ליותר מ-20% ממשקי הבית יש שלושה רכבים או יותר, לא כולל דו״גים):
https://transportgeography.org/contents/chapter8/urban-transport-challenges/household-vehicles-united-states/

Wagon_and_sedan.jpg

לפני שעתיים, פבל כתב:

אז אני שואל "למה". יש פה מספיק רוכשי סגמנט D, אולי הם יוכלו לתת קצת Insight*

קראתי כמה הסברים על למה מכוניות יוקרה (S קלאס ודומותיה) תמיד מגיעות כסדאן ואף פעם לא סטיישן או האצ'בק - אחד מהם הוא הרבה יותר קל לבודד את תא הנוסעים מרעשים במכוניות עם תא מטען נפרד. בהאצבק, המדף שמפריד בין תא המטען לתא הנוסעים עשוי מחומר פחות מבודד מאשר ה"תקרה" של תא המטען בסדאנים, ואם שוכחים לסגור אותו אז בכלל אללה יוסתור ולהקתו עם ההדהוד.

* Insight מתורגם לעברית כ"תובנה". במקור על ידי אדם או קבוצה.

דווקא סטיישנים בסגמנטים D ו-E (סגמנט מכוניות היוקרה האמיתי, כמו ה-E-Class ומעלה, ב.מ.וו. סידרה 5 ומעלה, וולבו S90 ומעלה וכו׳) יש הרבה מאד דגמים עם גירסאות סטיישן; אמנם ל- S-Class ספציפית אין (חוץ מדגם שפעם יוצר במיוחד לסולטן ברוניי, אא״ט), אבל בהחלט יש ל- E-Class, לאאודי (A6 Avantֿ, ה-RS6 Avant שאפילו נמכרת בארץ), לב.מ.וו. ה- M3 Touring  בסידרה 5 וכו׳.

פורסם
לפני 37 דקות, PinkDolphin כתב:

אבל פשוט גדולות יותר. נראה לי שבאופן כללי אם מגדילים האצ׳בק למימדים האלה, מקבלים מכונית שהיא רחבה מדי (ואולי גם גבוהה מדי, כשהכוונה לא לגובה הגג אלא לגובה הפנימי) לטעם של רוב האנשים

הסיטרואן CX למשל  סותרת את זה. היא גדולה גם במונחים של היום ונראית טוב.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

הסיטרואן CX למשל  סותרת את זה. היא גדולה גם במונחים של היום ונראית טוב.

אני במקרה מסכים איתך שהיא נראית טוב, אבל חושב שפבל לא היה קורא לה hatchback, אלא liftback בגלל הזוית הכמעט שטוחה של הדלת החמישית.  לרבים מהדגמים של סיטרואן יש אותו פרופיל, משיקולים נטו של אוירודינמיות (לסיטרואן ממש לא היה איכפת מה היה מקובל בתעשיה): ה-GS/GSA, ה-C6, ה-BX, ה-M35, ה-SM, ה-XM . ובכלל לכמעט כל הדגמים האחרים גם יש והיה האצ׳בק.
האמת של טעמי אין כמעט דגם מכוער סיטרואן, כי בכמעט כל המקרים העיצוב הוא פונקציונלי.
יוצאים מהכלל בולטים: חוץ מכל דגמי המותג המזויף  DS, שכולם זוועה אמיתית. 

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם
לפני שעה, PinkDolphin כתב:

דווקא סטיישנים בסגמנטים D ו-E (סגמנט מכוניות היוקרה האמיתי, כמו ה-E-Class ומעלה, ב.מ.וו. סידרה 5 ומעלה, וולבו S90 ומעלה וכו׳) יש הרבה מאד דגמים עם גירסאות סטיישן; אמנם ל- S-Class ספציפית אין (חוץ מדגם שפעם יוצר במיוחד לסולטן ברוניי, אא״ט), אבל בהחלט יש ל- E-Class, לאאודי (A6 Avantֿ, ה-RS6 Avant שאפילו נמכרת בארץ), לב.מ.וו. ה- M3 Touring  בסידרה 5 וכו׳.

זו בדיוק הנקודה שגרמה לי לתהות. הרי יש מלא סטיישנים, בכל קטגוריה כמעט. והאצ'בקים "קלאסיים" (כמו שתארת בחלק הראשון של ההודעה) - כמעט ואין, וגם אלה שהיו פעם, לא קיימים יותר. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 5 דקות, פבל כתב:

זו בדיוק הנקודה שגרמה לי לתהות. הרי יש מלא סטיישנים, בכל קטגוריה כמעט. והאצ'בקים "קלאסיים" (כמו שתארת בחלק הראשון של ההודעה) - כמעט ואין, וגם אלה שהיו פעם, לא קיימים יותר. 

בגדול, כל הקטגוריות כולן הצטמקו בגלל הקרוסאוברים (אני הייתי בשוק כשפורסם לפני כמה שנים שפורשה תייצר דגם כזה... ובינתיים הם מוכרים אא״ט פי שניים יותר כאלה מכל הדגמים האחרים שלהם יחד), בכל העולם. בארה״ב כל הסוגים האחרים בסכנת הכחדה ממש (חוץ מטנדרים ו-SUV, כמובן), באירופה עדיין לא אבל אפילו הקטגוריה הפרקטית מאד של MPV הצטמקה לפחות משליש בנתח השוק.
סטיישנים עדיין חשובים בכמה שווקים בתוך אירופה (בסקנדינביה קרוב ל-25%, בגרמניה (שוק הרכב #1 באירופה) כ-20%), אבל לא ברבים אחרים (בארה״ב רק 2%). 64% מכל הסטיישנים בעולם נמכרים באירופה (היה 72% ב-2017), והמכירות יורדות, כך שאין עתיד בטווח היותר רחוק לקטגוריה באופן כללי.

פורסם

לא רוצה להישמע נאד, אבל אני יודע את כל זה. 

אני מנסה לשמוע את הדעות שלכם ולהבין למה לדעתכם זה קרה/קורה (הקיום הנדיר מלכתחילה של ההאצ'בקים הגדולים - אפילו לא בהכרח ההתכווצות של כל הקטגוריות בגלל ה-SUVים).

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 3 שעות, PinkDolphin כתב:

האמת של טעמי אין כמעט דגם מכוער סיטרואן, כי בכמעט כל המקרים העיצוב הוא פונקציונלי.
יוצאים מהכלל בולטים: חוץ מכל דגמי המותג המזויף  DS, שכולם זוועה אמיתית. 

אני אוהב את העיצוב של רוב הסיטרואנים אבל חושב שהיה אחד ממש מכוער - AMI 6

https://en.wikipedia.org/wiki/Citroën_Ami

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

בתמונה היא עם גריל. הזיכרון שלי מאלה שנעו על הכבישים הוא של רכב בצבע מאט דהוי, בלי גריל ועם המאורר של האין רדיאטור מבצבץ ממנו.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עוד רעיון הצבק ניכנס לחניה שסדאן לא ניכנס 

אז אם יש הרבה הצבק בגודל של גולף הם יקחו תחניות של ההצבק הגדול שאתה מדבר עליו 

ככה שמי שרוצה לארג יקבל סדאן מי שרוצה מדיום יש לו אופציה של הצבק לשימושיות של החניות

מיני ניכנס לחניה יותר קטנה אבל בין עירוני אנשים מעדיפים מישפחתית

מאמין שהסיבה הסופית היא ביגלל אוסף של כמה סיבות אז זה עוד רעיון

עוד רעיון בתאונה מאחורה האוטו הגדול יפגע יותר מהגיון אבל יכול להיות שאני טועה # # אם זה 2 מכוניות שמיתנגשות זה תאונה רגילה אבל אם תרחיב את ה״אותו״ הראשון והשני יפגע בו מאחורה באמצע יגיע יותר מהר לספסל האחורי

פורסם
לפני 5 שעות, פבל כתב:

לא רוצה להישמע נאד, אבל אני יודע את כל זה. 

אני מנסה לשמוע את הדעות שלכם ולהבין למה לדעתכם זה קרה/קורה (הקיום הנדיר מלכתחילה של ההאצ'בקים הגדולים - אפילו לא בהכרח ההתכווצות של כל הקטגוריות בגלל ה-SUVים).

תגדיר "גדולים".

אם זה D - זה כי נכון להיום הקטגוריה הזאת די מתה באירופה, איפה שכל ההאצ׳בקים הסכמנו הזה נמכרו. לא זכור לי שיש הרבה האצ׳בקים בקטגוריה הזאת בשוק אמריקאי או אסייתי. אצל אמריקאים במשך המון זמן סדאן היה שם נרדף לרכב פרטי. כן היו דגמים כמו שברולט סיטיישן, טויוטה קאמרי והונדה אקורד האצ׳בק אי שם בשנות ה80, אבל שם זה נגמר פחות או יותר. ההאצ׳בק האירופאית האחרונה בסגמנט הזה זה סקודה סופרב.

אם זה E - לא היה הרבה כאלה מלכתחילה, וכמעט כולם היו בתקופה שהיו דגמים כאלה ליצרנים עממיים - פורד סקורפיו, רנו safrane, סיטרואן XM. הדגם האחרון מהסוג הזה היה סיטרואן C6 ב2006. מה שכן, אצל יצרני יוקרה יש שני דגמים כאלה - פורשה פנאמרה וטסלה מודל S.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הן פחות פופולריות במדינות מערביות, אבל תעשה סיבוב בתאילנד, הודו ודרום אמריקה, שלל שיקוצים בין מיני לסופר מיני עם תא מטען נפרד ועם מראה של מצבור פלולות מחוברות.

פורסם

לאחרונה יש נסיון לחזור לסגמנט של האצ'בק גדולות, בדמות פיג'ו 408 וסיטרואן c5x.

יש היום גם גי'פונים עם עיצוב של האצ'בק מוגבהת (ללא חלון צד מאחורי הדלת האחורית) - קיה ספורטאג', לקסוס ux, אלפא רומיאו טונאלה...

peugeot-408-2023.jpg

Citroen-C5_X-2022-hd.jpg

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני שעה, Mike808 כתב:

הן פחות פופולריות במדינות מערביות, אבל תעשה סיבוב בתאילנד, הודו ודרום אמריקה, שלל שיקוצים בין מיני לסופר מיני עם תא מטען נפרד ועם מראה של מצבור פלולות מחוברות.

ומה מצב החניה שם. דומה לתל אביב. או יותר מרווח?

פורסם
לפני 9 שעות, דובצע כתב:

בהמשך לתגובה שלי מהצד ההפוך מיני עם בג’אז בחוץ כמו פולו קלאסיק גם לא ראיתי

יש, מיצובישי אטראז׳ ומאזדה 2 דמיו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...