Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם שאלה. למה אתה לא קונה פילטר מקורי שסוגר לך את הפינה אם זה מתאים או לא?

ההבדל במחיר כל כך קטן ( אם הוא קיים בכלל) שאני באמת לא מבין מה הסיפור.

מצד אחד זה רכיב מאוד קריטי ולכן חשוב שיהיה איכותי.

מצד שני, המקורי עולה כ 50-60 שקל אז מה יש לחפש חוץ ממקורי?

לא הייתי קונה פילטרי שמן בעלי אקספרס.

קונה בחנות חלפים טובה בארץ או מזמין מאתרים אמינים בחו"ל ( ואז בדרך כלל אין הבדל גדול מהמחיר בארץ) אבל בטוח לא קונה מעלי אקספרס.

• רעיון טוב! 3
  • תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כמה חודשים לפני שנרשמתי לפורום, קניתי 3 פילטרים מעליאקספרס ושמרתי אותם למקרה חירום. היה מחיר טוב ל-3, דבר אחד בטוח - ה o-ring שלהם תואם ל housing ואין נזילות. בכל מקרה הפילטרים לא יכנסו למנוע יותר (נשאר רק אחד)

קניתי פילטר שמן של בוש מ ak24parts שהוא לא ננעל, או שממש קשה לנעול אותו. לא חושב שזה משנה בכל מקרה.

בכל מקרה הזמנתי 2 פילטרים של PURFLUX שהם המקוריים ויהיה טוב, לשנה הבאה.

בכל מקרה חשוב לציין שהפילטרים גם שלשום וגם בסוף ספטמבר, לא נראו קרועים או משהו. יש מצב שזה המקורי (מיוצר באותו מפעל בסין וכל זה) , אבל לא שווה לקחת סיכון.

חשוב לציין שמתוך כל הפילטרים שיש ב ak24parts רק 2 לא ננעלים - של BOSCH ושל MANN

כנראה לא חובה לנעול עם קליק וזה סתם פיצ'ר

(לגבי התמונה, לא הוצאתי את הפילטר מהמנוע כרגע, פשוט בפעם הראשונה שניסיתי להתקין ולא הצלחתי לנעול צלמתי אותם אחד ליד השני)

WhatsApp Image 2026-05-21 at 18.08.59.jpeg

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

בדקת כמה עולה הפילטר המקורי במוסך מורשה יבואן או חנות חלפים טובה בארץ?

היתרון בקנייה במוסך מורשה יבואן שאתה בטוח שהחלק מתאים ומקורי.

כנ"ל לגבי חנויות החלפים הגדולות. בדרך כלל יש הם הסדר רכישה מממוסכי יבואן בסביבה.

לטעמי, אם ההבדל לא גדול מאוד, הייתי קונה במקום שהמק"ט אצלו זה בטוח המק"ט הנכון  והחלק בטוח שמקורי. לא הייתי מתחיל במחקרים וניסיונות בחלק כזה.

נתקלתי בהרבה חלפים שמיוצרים בסין שנראים בול כמו המקורי אבל הם לא מקוריים.

בפילטר שמן לא הייתי לוקח סיכונים אבל זה משהו שמבינים עם הזמן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

1. ברשת כתוב שזה פשוט ה PURFLUX אבל פג'ו שמו עליו חותמת ולכן המחיר עלה. זה הלינק: https://www.justmotor.co.il/product/hu-71151-x-1

פג'ו לא אלה שמייצרים את הפילטר, הם שמים חותמת אחרי שהם בודקים.

2. אם הייתי קורא את ההודעה שלך כשהייתי ברחובות הייתי כנראה קונה פילטר כזה, או בעצם פשוט מזמין PURFLUX כמו שעשיתי היום. כאילו, הצבע של ה PURFLUX שהזמנתי לבן אבל זה נראה לי אותו דבר. זיג-זג פילטר לשטח פנים גדול יותר.

3. מסכים איתך לגמרי שפילטר שמן לא צריך לחסוך בו, לפני שנרשמתי לפורום לא הכרתי לא את cars245 לא את ak24parts ולא את אבי חלקי חילוף.

4. כל הפילטרים שיש בעמוד של ak24parts לדגם המנוע EP6C הם מתאימים, פשוט לפחות 1 מהם כפי שראינו, לא ננעל. ואז מה שיקרה כשאחליף אותו שאצטרך לשלוף אותו ידנית, לא בעיה, אבל ברור לי שעדיף אחד שננעל כמו ה PURFLUX מעליאקספרס - ייתכן שזה המקורי וייתכן שלא. 

5. קניתי כזה בעבר בב"ש אצל דוד לוי, שאני חושב שיש עליו אותה חותמת כמו בפילטר מאבי חלקי חילוף, ועלה 50 ש"ח. אבל בכל מקרה, לקנות PURFLUX מ ak24parts יוצא יותר זול משמעותית. וזה נראה לי המקורי.

https://www.ak24parts.com/en/spareparts/purflux-l358a

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

הגיע המקורי

שוקל 2 גרם יותר מהזה מעליאקספרס

ונראה אחרת..

רואים שזה שונה, וואלה.

IMG_20260618_174137.thumb.jpg.ce84b4d1c2d0b191878c6a4d74412e27.jpgIMG_20260618_174720.thumb.jpg.94e6db89111b3cb406da4e6825a0f6e8.jpgIMG_20260618_174710.thumb.jpg.26967539bf8582936e07eeeedee35f72.jpg

והגיעו גם בית פילטר ופילטרים אחרים

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...