Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בפיג'ו 208 ידנית דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי מסורת משפחתית של החזקת מכוניות שמגיעות ממדינות של אנשים בעלי עיניים מלוכסנות בלבד החלטתי לשבור את הסטיגמה ולחפש רכב "מעניין" - משימה מאוד פשוטה כשמגיעים ממיצובישי ספייס סטאר. 😄

אז אחרי משהו כמו 5 חודשים של ישיבה על הלוחות ובערך 12 אקזמפלרים שונים של 208\קקטוס דיזל שתוחזקו ברמות שונות הסבלנות השלמה.

מצאתי רכב שטופל ביסודיות כל 10 אק"מ אצל היבואן, לאורך כל ההיסטוריה הרכב טופל בשמנים לפי התקן המיוחד שהתחלף עם השנים, החלפות פילטר סולר ואוויר כמו שעון כל 20-30 אק"מ, והכי חשוב עבר החלפת מיכל אוריאה ורצועת טיימינג+משאבת מים לפני 20 אק"מ!

בעל הרכב התגלה כאדם מאוד פדנט, וחוץ מהעניין המכני הרכב מבפנים שמור ברמה יוצאת דופן, וחוץ מהשריטות הקטנות שעושים עם הרגל על הפלסטיק למטה כשיוצאים\נכנסים לרכב הכל במצב מצוין!

אחרי שנסעתי קצת בסופש והיום בבוקר לעבודה הרכב הרגיש נפלא, ההגה נעים ומדויק, הכיסאות סופר נוחים, והרכב נוסע חלק והרכב לא מתאמץ לטפס - מזכיר שוב שזה יחסית לספייס  סטאר אבל באמת שהכל ברכב מרגיש ממש ממש טוב.

לחלק הרע - אני מודה שאני קצת (מאוד) מפחד מהעניין שהרכב לא הונדס ביפן ובכלל שהרכב שותה סולר, ובנימה פסימית זו אשמח לשאול כמה שאלות של שוקיסט:

1.סולר - לפי מה אתם בוחרים את התחנה שלכם? אני מדבר מבחינת איכות הסולר, מחיר זה דבר שקל להשוות, אשמח לעצות כלליות\קונקרטיות לאורך כבישי קריות-כרמיאל (781,85,70,79,805,784)

2.גומיות חלון עליונות בדלתות האחוריות (בעיה מוכרת) - משום מה המצב אצלי מצוין, אולי בגלל שהרכב חנה בחניה מקורה, בכל אופן לצערי אין לי אפשרות להמשיך את המסורת של הבעלים והרכב צפוי להחנות בשמש באופן די קבוע, אשמח לעצות איך ניתן לשמור על הגומיות ואולי להאריך את אורח החיים שלהם.

3.אוריאה ☠️(האייקון נועד להבהיר עד כמה אני מפחד מהמערכת אחרי קריאה ארוכה פה בפורום) - מאיפה קונים? איך ממלאים? איך יודעים מתי צריך למלא? יש המלצות לתחזוקה מונעת למערכת?

4.אשמח להמלצות לקניית חלפים מקוריים לרכב.

כמובן שמאוד אשמח לקבל טיפים ועצות באופן כללי ממחזיקי רכבי דיזל ופיג'ו/סיטרואן בפרט

תודה

רועי.

פורסם

אחלה בכירה, גם חסכונית, גם זריזה ונוחה.

חבל שאין הרבה כאלו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 4 שעות, Roy142 כתב:

1.סולר - לפי מה אתם בוחרים את התחנה שלכם? אני מדבר מבחינת איכות הסולר, מחיר זה דבר שקל להשוות, אשמח לעצות כלליות\קונקרטיות לאורך כבישי קריות-כרמיאל (781,85,70,79,805,784) כידוע מחיר הסולר איננו מפוקח ולכן בחירה נכונה תביא אותך למחיר מנצח שיכול להיות נמוך נומינאלית ממחיר ליטר 95... בעבר תדלקתי סולר ללא בעיות ב-3 תחנות זולות: טן (מפרץ חנייה מוזר בסוף כביש 22 צפונה) ועוד אחת פרטית שמולה, בדיוק צפונית לפני רפא"ל, וכן דור אלון בעין המפרץ.

2.גומיות חלון עליונות בדלתות האחוריות (בעיה מוכרת) - משום מה המצב אצלי מצוין, אולי בגלל שהרכב חנה בחניה מקורה, בכל אופן לצערי אין לי אפשרות להמשיך את המסורת של הבעלים והרכב צפוי להחנות בשמש באופן די קבוע, אשמח לעצות איך ניתן לשמור על הגומיות ואולי להאריך את אורח החיים שלהם. טיפול מונע טוב הוא לשמור את הגוניות כמה שיותר רכות וגמישות ע"י ריסוס נדיב של ספריי סיליקון או תכשיר ייעודי לגומיות ע"ג סמרטוט נקי, ומעבר יסודי עם הסמרטוט הספוג על כל הגומיות. עשה זאת פעמיים בשנה - וזה ישמור גם מדליפות מים וגם מפני רעשי רוח. ובלי קשר - מגן שמש לשמשה הקדמית - חובה.

3.אוריאה ☠️(האייקון נועד להבהיר עד כמה אני מפחד מהמערכת אחרי קריאה ארוכה פה בפורום) - מאיפה קונים? איך ממלאים? איך יודעים מתי צריך למלא? יש המלצות לתחזוקה מונעת למערכת? אוריאה קונים בחנויות חלפים ותחנות דלק (זול) או שממלאים לך בעת טיפול במוסך (יקר יותר). ממלאים במיכל ייעודי (לרוב עם מכסה כחול) רק אם נדלקת נורת מפלס נמוך בלוח השעונים. זהירות משפיכה של הנוזל על הצבע - הוא מאד מאכל (קורוזיבי). ממליץ להחזיק מיכל קטן (5ל') בבית ולמלא לבד כשהנורה הנ"ל נדלקת. אזהרה מגיעה לפחות 1000 ק"מ לפני שנגמר.

4.אשמח להמלצות לקניית חלפים מקוריים לרכב. פנה אלי בפרטי - אחבר אותך למוסך יבואן במפרץ חיפה שלא יקרע את כיסך אבל ישמור על הבובה הזו במצב אופטימלי.

• אהבתי 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

נקודה לגבי האוריאה - שים לב שכאשר נדלקת הנורה, זה בדרך כלל לא מספיק למלא קצת כדי לחזור להיות מעל לקו ההתרעה, אלא יש למלא מיכל מלא. 

• אהבתי 1
פורסם

מכונית נפלאה. תתחדש ותהנה! 

העצות של הלוחש מעולות, ועוד טיפ - תשתדל למצוא תחנה אחת טובה ולתדלק בה באופן קבוע. מיכל דלק מספיק ל-800 קילומטר ויותר ואין בעיה לתזמן. 

מחיר סביר יש בחלק מתחנות סונול כאשר משלמים דרך האפליקציה.

כשתדלקתי בתחנת מיקה המצב היה בסדר גמור והמחיר היה טוב.

אני השתדלתי לא להגיע לנורת אוראה דולקת. כמה זה עזר? לא יודע. 

• אהבתי 1
  • ספונסר פורום
פורסם
לפני 12 שעות, פריג'י כתב:

אני השתדלתי לא להגיע לנורת אוראה דולקת. כמה זה עזר? לא יודע.

זה לא באמת משנה, העיקר לא להגיע למצב שבו המיכל מתרוקן לחלוטין מאוריאה, היות ומערכת ה-SCR הנ"ל מתוכנתת שלא להניע יותר את הרכב במצב של מיכל ריק...

כלומר - ניתן להמשיך בנסיעה אם המיכל התרוקן, ולהמשיך ישר לתחנת דלק - אבל לא לכבות מנוע עד המילוי.

חשוב לקנות אוריאה נקייה ממותג טוב (למשל AdBlue הוא סמל ושם לאוריאה לפי התקן האירופאי המקורי) כי המזרק שמרסס אותה על גזי הפליטה הוא מאד עדין ורגיש לסתימות.

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

-- ^ -- לא מדויק.

ההתרעה אינה כאשר המיכל מתרוקן אלא הרבה לפני.  מרגע ההתרעה ניתן ליסוע עוד 2,400 ק'מ לפני שהמערכת מונעת התנעה נוספת של המכונית (בלי קשר האם עדין יש או כבר אין אוריאה במיכל).  נכון שאם לא תכבה מנוע לפני הסוף אולי תצליח לרוקן את מיכל האוריאה, אבל יש לך מספיק זמן כדי להוסיף אוריאה בלי לחץ בכלל.

אם המיכל התרוקן (כל הכבוד לך - 2,400 ק'מ של התרעות לא הספיקו?)  - כנראה לא תוכל להמשיך בנסיעה.

אוריאה ניתן לקנות פחות או יותר בכל תחנת דלק - או במשאבות (לא נוח ב 208 לאור מיקום פתח המילוי) או במיכלים של 10 ליטר.  אם נורא בא לך, ניתן גם לרכוש במוסכים מורשי יבואן מיכלים ממותגים (לזכרוני יש גם של ליטר).  יש להם שני יתרונות :

- המוסך והיבואן מרוויחים טוב כל פעם שאתה ממלא אצלם ולא בתחנה.

- לזה של ה 1 ליטר יש פיית מילוי נוחה לשמוש.  אפשר לרכוש אותו פעם אחת, ואחרי השמוש לחתוך את תחתיתו ולהשתמש כמשפך.

ספציפית התקן הנדרש לאוריאה הוא ISO 22241 לפי PSA (זה מחליף את din 70070).

דור אלון לדוגמא, עומד בתקנים - ISO 22241-3 DIN 70070 ISRAELI STANDARD 5852  והכל טוב.  מניח שכל הספקים האחרים בארץ עומדים בדיוק בתקנים האלה גם (ולו בגלל שסביר להניח שכולם מקבלים את האוריאה מאותו מקור).

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • אהבתי 1
פורסם

ההנחיות למילוי אוריאה הם 10 ליטר לאחר שהופיעה התראה למפלס נמוך.

בהחלט לא למלא מיכל מלא.

• אהבתי 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

תודה לכולם על התגובות, ניראה שכל עוד המיכל של האוריאה תקין לא מדובר בטרחה גדולה 😅

לגבי עניין הטיימינג: הרכב עבר את הריקול של הרצועה לפני כ12 אק"מ, כל כמה זמן\ק"מ אני צריך להחליף את הרצועה הזאת אם אני רוצה להימנע מבעיות מראש? הבנתי שהיא מחזיקה פחות מהממוצע (?)

פורסם
לפני 24 דקות, Roy142 כתב:

כל כמה זמן\ק"מ אני צריך להחליף את הרצועה

יש את החלק השני של הריקול, 4 שנים/60.000 אחרי הראשון.

פורסם

תעקוב אחרי נזילות שמן מהבית קאמשפט. יש תופעה כזו במנועים האלה.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 7 שעות, Mega כתב:

היי, אם יורשה לי לשאול, בכמה קנית את הרכב ? איזה שנה קילומטארז ?

בפרטי

לפני 7 שעות, Buki כתב:

יש את החלק השני של הריקול, 4 שנים/60.000 אחרי הראשון.

לפי התיעוד הרכב עבר רק החלפה אחת ב120:

image.thumb.png.002db250ec19995885fcd6c107e60f07.png

זה אומר שאצטרך לגשת למוסך ב180 להחלפה שנייה, נכון? 

לפני 5 שעות, מלטבשי כתב:

תודה על הטיפ, אעקוב בטיפולים!

פורסם
לפני 32 דקות, Roy142 כתב:

זה אומר שאצטרך לגשת למוסך ב180 להחלפה שנייה, נכון? 

בעיקרון כן אבל הריקול הזה פורסם לפנט כשנה וחצי, אין  מישהו שאנונו מכירים שהספיק לבצע את החלק השני של הריקול לכן לא ברור עדיין איך זה יתבצע בפועל.

יש לריקול שני שלבים - 60 ו 120 אלף.

שלב ראשון רק רצועה ומותחנים, שלב שני רצועה מותחנום וגלגלות. 

פעם ראשונה אמורים לעשות ב 60, פעם שניה ב 120.

אם במועד ביצוע ריקול כבר יש לרכב 120 אלף, עושים ישר את השלב השני.

אם אחרי עוד 60 יבצעו את השלב הראשון שוב - אני לא יודע לאמור בוודאות. 

פורסם
לפני 10 שעות, מלטבשי כתב:

ההנחיות למילוי אוריאה הם 10 ליטר לאחר שהופיעה התראה למפלס נמוך.

בהחלט לא למלא מיכל מלא.

לא ידעתי שיש הנחייה כזו, אני אאמץ, תודה.

לפני 6 שעות, מלטבשי כתב:

חשבתי שרק אני הבר מזל שזה קרה אצלו.

• תוכן חדש...