Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחודש יולי בלבד נמסרו מעל 1,000 כלי רכב חשמליים • את טבלת המסירות מוביל המותג GEELY, ומיד אחריו טסלה • בחודש אוגוסט בלבד צפויים לנחות בישראל משלוחים עם עוד אלפי כלי רכב חשמליים מתוצרת סין • וגם: המותג הסיני החדש שעושה עליה

החודש חצו מסירות הרכב החשמלי לראשונה את הרף של עשרת אלפים יחידות עם כ-10,460 כלי רכב שנמסרו ללקוחות מתחילת השנה עד אתמול. זוהי עליה של כ-70% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בחודש יולי בלבד נמסרו עד כה כמעט 1,100 כלי רכב חשמליים, זאת למרות המחסור הכללי ורשימות ההמתנה. את טבלת המסירות בפלח הרכבים החשמליים מובילה עד כה GEELY עם 2,624 כלי רכב ולאחריה מודל 3 של טסלה עם 1,949 כלי רכב, יונדאי איוניק 5 עם 1,433 כלי רכב ויונדאי קונה עם 644 כלי רכב.

וזו כנראה רק ההתחלה. בחודש אוגוסט צפויה להגיע לשיא ההסתערות של כלי רכב חשמליים מתוצרת סין על השוק הישראלי. בשבועיים האחרונים יצאו מהנמלים בסין לכיוון ישראל שלוש אוניות ועליהן למעלה מ-3,000 כלי רכב חשמליים מתוצרת סין, שאמורים לנחות בישראל עד סוף אוגוסט.

בין השאר יגיע לישראל באוגוסט המשלוח הגדול ביותר השנה של המותג GEELY, ובו למעלה מ-1200 כלי רכב. משלוח דומה של המותג צפוי להגיע גם בספטמבר.

במקביל יגיעו לישראל בחודש הקרוב שני משלוחים של רכב הפנאי החשמלי AIWAYS שיצאו מסין ב-11 וב-24 ביולי ובהם סה"כ 522 כלי רכב, המשלוח הגדול ביותר של המותג הסיני בשנה החולפת. גם המותג SKYWELL מצפה למשלוח של כמה מאות יחידות במהלך אוגוסט. את השיא צפויה לשבור טסלה, שמצפה לקבל בשבועות הקרובים מעל 2,000 כלי רכב מתוצרת המפעל של טסלה בשנחאי, שעשויים להגיע ביותר מספינה אחת. גם לובינסקי, יבואנית המותג הסיני MG, מצפה למשלוח גדול של דגם הפלאג-אין EHS.

WM MOTOR: החשמלית הסינית החדשה שעושה עליה 

למשלוחים הללו צפוי להצטרף לראשונה גם מותג "עולה חדש" מסין והוא יצרן הרכב החשמלי WM MOTOR. רכב הפנאי החשמלי העיקרי של המותג, EX5, משלים בימים אלה תקינה אירופאית מלאה (WVTA) ובשבועות הקרובים ינחתו בארץ כלי רכב ראשונים לתקינה ולהדגמה, כאשר משלוח מסחרי של מאות כלי רכב צפוי לנחות בישראל ברבעון האחרון של השנה

הרכב הראשון של המותג שינחת בארץ, EX5, הוא באורך של 4.58 מ' עם בסיס גלגלים באורך 2.7 מ'. הוא יגיע עם סוללה של כ-70 קילוואט-שעה וטווח של 420-440 ק"מ ב-WLTP. הרכב יגיע ברמת אבזור גבוהה במיוחד ויכלול ערכה מקיפה של מערכות בטיחות אקטיביות (ADAS). מחיר היעד של ה-EX5 ינוע סביב כ-180 אלף שקל. שיווק הרכב יתבצע ישירות על ידי היבואן EV MOTOR ובמקביל על ידי חברת הליסינג "אלדן" שעמה חתום היבואן על הסכם שיווק אסטרטגי. היבואן מעריך שגם הדגם השני והגדול יותר של המותג, W6, יקבל השנה תקינה אירופאית מלאה. יצוין כי ישראל עתידה להיות שוק הייצוא המערבי הראשון של WM MOTOR שיקדים את חדירת המותג לכלל אירופה.

יצוין כי גם בחודשים ספטמבר, אוקטובר ונובמבר צפויים להגיע לישראל עוד משלוחים ובהם אלפי כלי רכב חשמליים מתוצרת סין, שלהם מחכים לקוחות פרטיים וציים בישראל כבר מעל שבעה חודשים.

"הגל" הגדול נובע בין השאר מהקדמת ייבוא לקראת עליית מס הקניה על רכב חשמלי בינואר הקרוב מ-10% ל-20%, שצפויה לייקר את כלי הרכב החשמליים בשיעור משמעותי. בנוסף צופים היבואנים, כי אם השקל יישאר ברמתו הנוכחית מול הדולר צפויה בחודשים הקרובים התייקרות נוספת של כלי הרכב החשמליים מתוצרת סין בשל העובדה, שהדולר הוא מטבע הייצוא המועדף של כמעט כל תעשיית הרכב הסינית. בענף מציינים כי ההזמנות המוסדיות של ציים לכלי רכב חשמליים בישראל הגיעו בחודשים האחרונים לשיא בשל הזינוק במחירי הדלק.

יצוין כי הקצאות המלאי המשמעותיות לישראל הן חריגות בקנה מידה בינלאומי בשל העובדה שרוב היצרנים דוחים כיום את ייצוא כלי הרכב למערב בשבועות עד חודשים לעומת המתוכנן בשל עודפי הביקוש בשוק הרכב הסיני. המשלוחים הקרובים צפויים להגדיל משמעותית את נתח השוק של כלי הרכב החשמליים השנה, שבחודשים ינואר-יוני עמד על כ-6%.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001419506

פורסם

כן, מגניב והכל,  אבל טרם סיפקו לי את ה-GEELY שהזמנתי באמצע חודש דצמבר, עם צפי למרץ-אפריל

גם הפרסום על האוניות העמוסות לא מסייע ואין צפי

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, Ragnar כתב:

כן, מגניב והכל,  אבל טרם סיפקו לי את ה-GEELY שהזמנתי באמצע חודש דצמבר, עם צפי למרץ-אפריל

כתוב שיגיע משלוח של 1,200 רכבים באוגוסט ומשלוח דומה בספטמבר. עדין לא הודיעו לך על הגעה של הרכב?

איזה דגם וצבע הזמנת?

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 23 דקות, Ragnar כתב:

זה מתקדם 

אני מכיר שניים שהזמינו עם צפי להספקה במרץ-אפריל 

אחד קיבל את הרכב שבוע שעבר, והשני קיבל מייל מהחברה שהרכב שלו יגיע לארץ באמצע אוגוסט 

כנראה ששלך נמצא במשלוח הבא שיגיע בספטמבר

• אהבתי 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

מה שמשעשע בכל הסיפור זה שככה נסללה הדרך לכניסה של מכוניות סיניות בכמויות גדולות יותר.

הסינים מנצלים את הביקושים העצומים באירופה, ושבגלל זה לא נשלחים לארץ רכבים חשמליים ומחדירים ככה כלים סיניים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני כשעה, Gopher כתב:

כתוב שיגיע משלוח של 1,200 רכבים באוגוסט ומשלוח דומה בספטמבר. עדין לא הודיעו לך על הגעה של הרכב?

איזה דגם וצבע הזמנת?

שלילי, לצערי.

אדרבא - הנציגים בסניף לא יודעים לומר אפילו צפי מושכל.

קשה להבין כיצד כל שרשרת האספקה שלהם עובדת. שמעתי על לא מעט אנשים שהזמינו אחרי, דגם ושילוב צבעים דומה - ואכן קיבלו הודעה שיקבלנו את הרכב בתחילת אוגוסט.

אני הזמנתי ב-27/12, 460PRO דו גווני לבן שחור

לפני כשעה, לב טוב כתב:

זה מתקדם 

אני מכיר שניים שהזמינו עם צפי להספקה במרץ-אפריל 

אחד קיבל את הרכב שבוע שעבר, והשני קיבל מייל מהחברה שהרכב שלו יגיע לארץ באמצע אוגוסט 

כנראה ששלך נמצא במשלוח הבא שיגיע בספטמבר

אני רוצה להאמין שכן. עושה שכל שכן, אבל כבר הופתעתי לרעה

• מעניין 1
פורסם

תרים טלפון לסוכן תגיד שאתה מעוניין לבטל את ההזמנה כי הבטיחו לך איוניק/אסלה או וואטאבר עד סוף אוגוסט 

ותגלה מה הוא מסוגל לעשות 😃

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

אותי מעניין האם זה על חשבון רכבי הבנזין או בנוסף

יש ירידה במסירות של רכבי בנזין?

עריכה אחרונה על ידי טרט

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם
Just now, טרט כתב:

מסירות רכבים חשמליים זינקו ב־84%, ומסירות פלאג אין הייבריד עלו ב־17%. לעומת זאת מסירות רכבי בנזין רשמו צניחה של 28%, ומסירות רכבי דיזל צנחו ב־29%.

המכוניות הירוקות זינקו במסירות, המזהמות צנחו

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, טרט כתב:

שאלה מצויינת. בגלל המחסור, כרגע אנשים קונים מה שיש. ומה שמספקים מהר יותר.

מעניין מה היה קורה אילו היה מלאי זמין, והספקה מיידית, גם לכל רכבי בנזין, וגם לכל החשמליות.

האם רוב הלקוחות היו מפסיקים לקנות רכבי בנזין כלל? 

פתאום החשש מרכבים סיניים בארץ, מתפוגג כלא-היה.

יותר מזה. ביד 2 על רכבי גילי משומשות,[למשל] מבקשים עשרות אלפי שקלים יותר, מאשר עלותה בחברה כחדשה.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

אין קשר בין מכירות הרכב החשמל לביקוש.

זה לא שוק שפועל לפי כללי ההיצע וביקוש, אלא לפי מלאי זמין והקצאות שהיבואן בוחר ומצליח להביא לארץ.

אם רכב נמכר ביותר יחידות בחודש מסוים, זה לא אומר שיש לו יותר ביקוש בגלל שהלקוחות יותר רוצים אותו מרכב אחר, אלא שהיבואן הצליח להביא לארץ כמות יותר גדולה מהדגם הזה החודש.

כמות הרכבים החשמליים שנמכרת מצביעה על הסטוקים היבואנים שמו עליהם יד ולא על היקף הביקוש לרכב חשמלי.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...