Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנות אינטרנטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, ChaoscripT כתב:

לא מתכוון להזמין מוצרים/להחזיק מחסן. מעדיף למצוא ספקים ושהם ישלחו ישירות ללקוח את ההזמנות.

סלח לי על הבוטות, אז למה אתה טוב?

מה מיוחד בך?

למה שאקנה ממך ולא ישירות מאותו ספק?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, תודה רבה על התגובות של כולכם. אנסה לענות על כל השאלות.

אציין ואומר שהייתה לי חנות בעבר, אך התעסקתי עם משלוחים/אריזה וכו'. לא פרסמתי ממומן ועדיין הניבה בערך 1000 ש"ח נטו בחודש.

לפני 16 שעות, Gavrik כתב:

אני עובד בחברה שמנהלת 1500 אתרי מסחר פעילים באינטרנט.
ההמלצה שלי היא לצבור ניסיון מא' עד ת' בתור עובד שכיר ורק אז ללכת לפתוח חנות כשאתה ב100% יודע מה אתה עושה ומה הסיכונים והתוכנית שלך.
עלויות הפרסום מאוד גבוהות כיום וכמעט כל נישה שתכנס אליה לא תהיה רווחית וגם אם איכשהו התמזל מזלך למצוא "נישה רווחית" אז תוך חצי שנה-שנה התחרות תסגור את הפער ותמצא את עצמך מוציא X2-X3 יותר כסף על שיווק ממה שאתה מרוויח במעמד המכירה.

כדי לכסות על הפער הזה חנויות אינטרנט היום נדרשות להיות מאוד יצירתיות. אתה תצתרך גם להתמחות בCROSS CHANEL MARKETING ולדעת לייצר קשר עם לקוחות בכל מיני ערוצים שונים ולא להסתמך על ערוץ שיווק בודד מסוים וגם תצטרך להתמחות בRETENTION ולהבין איך זה בדיוק עובד כי בלי רכישות חוזרות אתה לא תצליח להתמודד מול התחרות.

אני מניח שאתה עובד באחת מהחברות (קוניםבו, eshop וכו'), אני יודע מה כרוך בניהול של חנות אינטרנטית, איש 100% שבזה.

זאת לא המטרה, ולא מחפש להתעשר מזה, כמו שציינתי מההתחלה, מחפש את זה כעסק צדדי.

לי יש "יתרון" (בכוונה שמתי את זה במרכאות) שאין לי תשלומים חודשיים למעט אחסון, לעומת חברה כמו קוניםבו וכו' שצריך לשלם הרבה יותר ואז באמת העסק יכול להפסיד.

לא מתכוון לפרסם את החנות ממומן, אלא רק אורגנית.

לפני שעתיים, yaniv572 כתב:

מעבר לכל מה שרשמו כאן, צריך לזכור כי חנות ישראלית צריכה לעמוד בחוקי מדינת ישראל. וכן, יש הרבה כאלו שלפעמים פחות מודעים אליהם.

גם אם החברה תעשה משלוח ישירות ללקוח, אתה כמוכר תמיד תהיה האחראי. תמצא את עצמך עוסק לא מעט בשאלות שירות לקוחות, ביטול עסקאות, פניות נגדך במועצה להגנת הצרכן, רכישות עם כרטיס אשראי גנוב וכו'.

שלא נדבר על חוקי הספאם למיניהם - יש עורכי דין שזו העבודה שלהם - לתפוס את האתר שלא עומד בחוקים ולקבל סכום של 5 ספרות. וכדי שיהיו לך רכישות חוזרות, תצטרך להיות אקטיבי בשליחת מיילים, סמסים וזה פתח רציני לתביעות הללו.

ואל תשכח את תקנות הגנת הפרטיות - הקטע המצחיק הוא כדיברתי עם אחת החברות המובילות בארץ עבור פתיחת חנות וירטואלית, הגעתי עד המנכל שלא היה לו שמץ של מושג על מה אני מדבר וטען שלא צריך להתייחס לתקנות האלו. שעה לפני כן דיברתי עם עורכת הדין של החברה שאמרה שהיא כבר מכירה תביעות בנושא(שלא נדבר על מה קורה אם המאגר נפרץ, ראה ערך מאגר המידע של שירביט. אצלך יהיו "רק' מיני מרשם אוכלוסין - שמות, כתובת, טלפון, מס' ת.ז).

עבדתי בחברה שהפעילה אתר דרופשיפינג בארץ. אולי היה בשיא בטופ 10 של אתרי הקניות בארץ מבחינת תעבורה. זה שואב אנרגיה בצורה בלתי רגילה וזה ממש לא פשוט רק נכנסה מהצד - צריך להיות מודעים לזה לפני שנכנסים לזה.

אחרי מה שאני ראיתי וחוותי, לא הייתי פותח עסק כזה לעיסוק צדדי(החברה שילמה קרוב ל 100k סה״כ בעבור תביעות שונות ומשונות, בעיקר תלונות ספאם של אנשים שידעו טוב מאוד מה הם עושים (וכידוע, אי ידיעת החוק לא פותרת מעונש).

בוודאי שאני מודע לזה, לא מתכוון להספים וכו'. מכיר את רוב החוקים של מיילים, אי-שמירת כרטיסי אשראי וכו'. לא מתכוון להתעסק עם זה.

שירות לקוחות זה חלק מהתפקיד.

לפני שעתיים, falou כתב:

לפני כ-15 שנה זוגתי ניהלה עסק למכירה של תכשיטים באינטרנט, בעיקר סביב קבלה ויהדות. זה התחיל ממכירת כל מיני תכשיטים דמיקולו ב-eBay והתפתח עד חנות אינטרנטית שמוקמה מקום שלישי בחיפוש הכי רלונטי בגוגל. העסק הכניס משכורת ממוצעת עבור כמה שעות עבודה ביום. עד כאן החלק היפה.

זה עבד כי היא הייתה פעילה בנישה קטנה וסיציפית, סיפקה (ספקתי...) תוכן וסיפור רקע אטרקטיבי ו... העניין עוד לא היה ממוסד. היא גם השקיעה ה-רבה שעות בללמוד את החומר. מאז התעשייה זזה ואני ספק אם זה כ"כ קל (1) למצוא את הנישה (2) להצליח לבלוט יחסית. בסוף היכולת לחדש את ההיצע נגמר, למצוא את הטרנד הבא הוכיח עצמו קשה, והעניין נפסק.

מה שבטח לא הייתי עושה זה נכנס לשוק רווי פתרונות ומתחרים, בלי שיש לי יתרון תחרותי מהותי מהיום הראשון. בשום עסק.

נ.ב. חשוב לציין שכל המכירות היו לחו"ל, כך שלא הייתה את כל המורכבות הרגולטורית, בטח לא משהו שקרוב למכירה של מוצרים לבנים. היתרון היחסי היה הסתמכות על קו מוצרים ייחודי מיצרן ישראלי שלא היה לו מושג בשיווק אונליין בזמנו. זה היה היתרון היחסי.

אולי באמת לפני 15 שנה זו הייתה אחלה נישה :)

מניח שכמו שרשמת, הכל התפתח מאז והתחרות גדלה.

לפני 42 דקות, ברווז כתב:

אני לא רוצה להוציא לך את האוויר מהגלגלים, אבל...

אתה יודע כמה יש לך ללמוד מראש לפני שאתה מתחיל בכלל לחשוב על למכור משהו?

בניית אתר זה החלק הקל לדעתי. 

אתה צריך להבין ב:

שיווק, קידום אתרים, תהליכים שהלקוחות שלך עושים כדי לקנות משהו, עלויות (גלויות וסמויות), היכרות עם ספקים (כי תנאי התשלום שלך יהיו דרעק עם ספקים חדשים), חוקי המדינה, מיסים שונים ומשונים, עלויות שילוח, פתיחת עסק (פטור? מורשה? בע"מ?)-כמובן שאתה חייב להיות לפחות חצי מומחה לתחום שבחרת (להבין מה אתה מוכר, יתרונות, חסרונות, את השוק וכדומה) ועוד ועוד ועוד ועוד. 

וזה עוד לפני שדיברתי על כך שלוקח זמן לחנות לתפוס תאוצה- ובינתיים יש לך הוצאות עליה. תסריט של חצי שנה לפני הלקוח הראשון שלך זה בהחלט בגבולות האפשרי.

אם יש לך את הגב לזה, לך על זה! רק אל תשכח להקדיש הרבה זמן ללמידה של כל מה שאתה יכול ללמוד שקשור לניהול עסקים, וכמובן מה שקשור לתחום שבחרת לעסוק בו.

להוציא אוויר? חלילה :)

מכיר את התחום מקרוב, וכמו שציינתי הייתה לי חנות אינטרנטית באוויר.

מתעסק בין היתר בקידום אתרים אורגני, מודע לעלויות סליקה/חשבוניות וכו', לגבי הספקים, כמו שציינתי דרופשיפ זה שהספק מקבל הזמנה ממני ושולח ישירות ללקוח, אני כבר עוסק פטור (ושכיר).

לגבי ההוצאות, יש לי כבר אתרים באוויר, ככה שההוצאות שלי לא ישתנו למעט רכישת דומיין חדש (עלות של 60 ש"ח בשנה אם קניתי דומיין ישראלי)

לפני 37 דקות, aviaviavi כתב:

בתור התחלה הייתי מנסה לפתוח חנות באמזון שאמנם יש השקעה ראשונית אבל היא הרבה פחות דרמטית מלפתוח עסק.

בשביל לסבר את האוזן, מכיר חברה לשעבר מהעבודה, שעזבה משרת פיתוח תוכנה עם שכר לא רע כדי להיות מוכרת בחנות באמזון ומשם להתפתח לכיוונים ויעדים גדולים יותר, היא לא יכלה לעשות את זה במקביל לעבודה + משפחה. לקחה סיכון ועזבה את עולם התכנות לטובת זה. כמות המידע שצריך לדעת, כמות העבודה שצריך לעשות, הצורך האינסופי לחדש היא תובענית.

רק אחרי שנה ומשהו היא התחילה לראות רווחים כלשהם(שעדיין לא מתקרבים לשכר+תנאים שהיו לה)

ההסתכלות של אני קונה בזול, מוכר ברווח נאה ופה נגמר הסיפור היא אמנם תמצית כל העסקים בעולם, אבל  היא רדודה ולא קרובה לסיפור האמיתי אם לא לוקחים בחשבון שזה טומן בתוכו הרבה בירוקרטיה, עבודת שטח אמיתית, מרדף אחרי הספקים, התמודדויות עם תקלות אספקה, תביעות וכו'.

כמו שהמליצו לפניי, רק אם תחיה בעולם הזה תקופה מסויימת תוכל לקבל רושם ראשוני על היכולת להרוויח בתחום הזה.

בעבר היה לי חנות באמאזון וגם הייתי עושה שם דרופשיפ, כרגע שוקל גם לחזור לשם :)

בנתיים מוכר באמאזון חולצות.

אני מניח שאותה חברה עשתה מוצר PL (Private Label), חיפוש מוצר מצליח, ייצור מוצר בסין, קבלת סמפלים שהמוצר טוב ואיכותי, שליחה למחסני אמאזון, פירסום וכו'. היא לקחה מוצר מצליח שינתה משהו וייצרה חדש, רשמה TradeMark וכו', זו לא הכוונה שלי (אם מדבר על חנות באמאזון).

לפני 10 דקות, vadim6385 כתב:

מה מיוחד בך?

שום בוטות, דו שיח לגטימי.

אף אחד לא מחייב אותך לקנות ממני, כמו שאף אחד לא מחייב אותי לרכוש מ- KSP לדוגמא.

תחרות בין החנויות זה משהו בריא, וכל אחד בוחר לקנות בחנות אחרת וזה בסדר גמור.

לגבי רכישה מאותו ספק, לרוב ספקים לא ימכרו לאנשים פרטיים כי מחפשים שיקנו מהם כמויות או שאתה לא עסק.

ברור לי שאני לא יכול להתחרות עם רשתות גדולות, אבל מנסים כמה שאפשר, ושוב, לא מחפש להתעשר מזה, אלא כמשהו צדדי.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם
לפני 57 דקות, ChaoscripT כתב:

אציין ואומר שהייתה לי חנות בעבר, אך התעסקתי עם משלוחים/אריזה וכו'. לא פרסמתי ממומן ועדיין הניבה בערך 1000 ש"ח נטו בחודש

בדיוק. עדיף לעשות בייביסיטר

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

מה מיוחד בך?

וואדים, התשובה היא פשוטה: תן ללקוח לבחור. 

לא כולם רצים לקנות ב-KSP כי זול, יש כאלו שיקפצו להום סנטר כי זה נוח ויש כאלו שיפנו לאתר בחו"ל ויזמינו משם כי זה יותר זול מKSP ויש כאלו שיראו מחיר סביר באתר שעושה דרופשיפינג ויקנו משם כי הוא בעברית ולא באנגלית. 

תן ללקוח להחליט מה טוב לו. 

מפה, שיווק נכון רק עוזר. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

בדיוק. עדיף לעשות בייביסיטר

בול.

אפשר גם לענות על סקרים ולמחזר בקבוקים.

אם אתה מצפה ל 5 הזמנות בחודש.. סבבה.

לא מזלזל בהכנסה נוספת אבל לדעתי, אחרי מה שחוותי, חנות אינטרנטית של דרופשיפינג כהכנסה צדדית, זה ביג no no .

אם זה היה למוצר אמיתמ - משהו אחר. לדוגמה חנות צדדית לפיתוח מגנטים (יש תחרות עזה בתחום, אבל עדיין סתם אפשרות)

פורסם

בגדי ים לנשים, אין מס קניה, אין מכס, מוצר קטן, עולה 2-5 $ ליח. רק צריך דוגמניות לשוק ישראלי וגם זה לא בטוח.

פורסם

עוד דבר בפתיחת חנות אינטרנט יש צורך שעורך דין יכתוב את התקנון- פתח אדיר לתביעות. 

יש גם אמזון fba שזה אומר לשלוח כמות מסוימת של סחורה למחסנים של אמזון והם מטפלים בשילוח ושירות לקוחות.

זה דבר מעולה למתחילים אבל מצריך בירוקרטיה עם מלא כאב ראש בפתיחת חנות באמזון ורצוי מי שלא מבין שיקח יעוץ מקצועי.

אמזון זה לא אייבי ששם כל סוחר יכול להיכנס ולמכור מה שהוא רוצה.

באמזון לדוגמא עם אתה מעוניין למכור צעצועים אתה צריך להציג כל מיני אישורים שהמוצר מתאים לשימוש ילדים ולשים מקטים על המוצרים- זה רק מראה כמה אמזון רצינית וזה עסק לכל דבר.

פורסם

לפני 6 שנים בערך קניתי מאמזון מוצר רפואי (סטטוסקופ ) של היצרן הכי מוכר ונפוץ.

6 שנים השתמשתי בו והוא היה מעולה. בגלל שהוא כזה נפוץ ויש אותו בערך לכל מי שעבד איתי אז השתמשתי גם באחרים. המוצר שלי מקורי. אני בטוח בזה.

אחרי 6 שנים קיבלתי מייל מאמזון שייתכן שחלק מהמוצרים שנמכרו מהמוכר הספיציפי ההוא מזוייפים והם מחזירים לי את הכסף.

אין לי ספק שאת הסנקציות שלהם מול המוכר הם יעשו.

מה שאני בא להגיד מהסיפור הזה שאם אתה חושב שאתה עושה דרופ שיפינג או לחילופין מוכר דרך חברה גדולה ואתה מוגן איכשהו. אתה ממש לא.

אני גם לא הבנתי את הטענה שעל מכירת מזגנים אתה תפסיד כסף. הרי לא מעט עסקים שעוסקים במכירת מוצרי חשמל רבים על לקוחות בתחום ומשקיעים המון כסף בפרסום ספציפית של מזגנים. זה לא כמו שרמי לוי מוכר עוף בשקל בשביל שתקנה אצלו סל קניות.

99% מהאנשים שבאים לחנות לקנות מזגן קונים מזגן. לא תכולת דירה.

וזה שמחירי המזגנים יעלו? זה נטו רווח.

תקנה 10 יחידות. תחכה קצת. יעלה. תמכור במחיר החדש שקנית במחיר הישן.

לא מבין את ההגיון מאחורי הטענה שלו.

לא שאני אומר שאתה צריך ללכת למכור עכשיו מזגנים.

עוד אופציה להרוויח זה לעשות סוג של שיווק רשתי. כמו שעושות כמה קבוצות פייסבוק וכו' (עליבאי, רעות תקני לי וכו').

בעיקרון כאן אתה באמת מוריד מעצמך המון אחריות. אתה לא מוכר כלום. אתה מציע מוצרים דרך לינק ממומן. עדיף עם הנחות ייחודיות שאתה משיג.

אגב נישה - זה לקחת תחום שאתה טוב בו.

לעשות סרטוני הסבר ולשים לינקים למוצרים שהשתמשת בהם בסרטון.

• אחראי פורום
פורסם
בתאריך 17.7.2022 בשעה 09:47, ChaoscripT כתב:

בערך 1000 ש"ח נטו בחודש

כמה שעות השקעת עבור הסכום הזה?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בתשובה לשאלה המקורית שלך- אם אנחנו מכירים נישה טובה, התשובה היא מאד פשוטה: 

אם הייתה כזו, היא הייתה מתמלאת מאד הרבה ומאד מהר, וכבר לא כל כך טובה בעקבות זה. 

צ'מע, בתור הכנסה צדדית שמצריכה לא מעט עבודה יחסית אבל זה הולך לאקסטרה חיסכון בחודש או עבור מטרות מסויימות, על חשבון הזמן הפנוי, סבבה. 

אמרו פה ש"עדיף בייביסיטר", אני לא משוכנע. לכל אחד יש סיבות משלו לפתוח עסק להכנסה צדדית, ולא בהכרח שכל המטרה היא לעוף על מליונים הכי מהר שאפשר- אפשר (כמעט בלתי אפשרי, אבל ייתכן) לפתוח "בקטנה" ולגדול משם, עם המון מזל שלא קשור לכלום הרבה יותר מאשר עבודה קשה. אז לא הייתי שולל על הסף בגלל שעומס העבודה מול רווחים נמוך כי זה לא השיקול היחידי שקיים בעולם. 

ממליץ לך לחשוב על דברים שלעולם תהיה להם דרישה קבועה, ולהתחיל מהם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פותח השרשור

שהיית עוסק בחנות שהייתה לך

כמה שעות עבדת כל יום על החנות? 

1000 שקל נטו כהכנסה צדדית חודשית זה נמוך.נמוך מאוד אפילו.

מה מכרת אם אתה יכול לספר.

אפשר לשלוח גם בפרטי אם לא נוח לך כאן.

פורסם
בתאריך 17.7.2022 בשעה 09:47, ChaoscripT כתב:

אני מניח שאתה עובד באחת מהחברות (קוניםבו, eshop וכו'), אני יודע מה כרוך בניהול של חנות אינטרנטית, איש 100% שבזה.

זאת לא המטרה, ולא מחפש להתעשר מזה, כמו שציינתי מההתחלה, מחפש את זה כעסק צדדי.

לי יש "יתרון" (בכוונה שמתי את זה במרכאות) שאין לי תשלומים חודשיים למעט אחסון, לעומת חברה כמו קוניםבו וכו' שצריך לשלם הרבה יותר ואז באמת העסק יכול להפסיד.

לא מתכוון לפרסם את החנות ממומן, אלא רק אורגנית.

גם אם אתה לא משלם אלפי שקלים על הקמה פרסום וניהול החנות זה אומר שזה יקח לך לא מעט זמן.
כך בחשבון שחנות אינטרנט זה לא נושא של זבנג וגמרנו, אלא צריך לנהל אותה באופן שוטף, להעלות מוצרים חדשים כל הזמן ולעדכן מחירים. גם קידום SEO זה לא משהו של שעה שעתיים בחודש. מחקר מילות מפתח, שיפור מהירות אתר, עבודה על הSEO... אלו דברים שלוקחים זמן.

עם זאת במקומך הייתי מנסה מקסימום אין לך מה להפסיד מלבד זמן. תראה מה אתה יכול לקדם באופן אפקטיבי בSEO ותתחיל לקדם מוצרים.

לפני 16 שעות, ANUTKK כתב:

פותח השרשור

שהיית עוסק בחנות שהייתה לך

כמה שעות עבדת כל יום על החנות? 

1000 שקל נטו כהכנסה צדדית חודשית זה נמוך.נמוך מאוד אפילו.

מה מכרת אם אתה יכול לספר.

אפשר לשלוח גם בפרטי אם לא נוח לך כאן.

נמוך מאוד ביחס למה? 

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Gavrik כתב:

כך בחשבון שחנות אינטרנט זה לא נושא של זבנג וגמרנו, אלא צריך לנהל אותה באופן שוטף, להעלות מוצרים חדשים כל הזמן ולעדכן מחירים. גם קידום SEO זה לא משהו של שעה שעתיים בחודש. מחקר מילות מפתח, שיפור מהירות אתר, עבודה על הSEO... אלו דברים שלוקחים זמן.

יש מה להפסיד. בתביעות.

רשמתי וארשום שוב - החברה שעבדתי בה שילמה מעל 100k עבור מספר פשרות. אציין גם שממש לא היינו אגרסיבים, אבל כל החוקים לא היו מוכרים לנו. אחרי שצצה לה התביעה הראשונה, כל החברים שלו הגיעו כפטריות אחרי הגשם. הם עובדים בקליקה.

יש עורכי דין שהפכו את זה ממש לעבודה - לחפש איך לתבוע על ספאם.

מכיר מעורכת הדין של החברה על עו''ד שתבע מעל 100 אתרים באותו שבוע. כניראה בכולם הוא יקבל הסדר פשרה של 10k (זו גם הייתה ההצעה שלה ללקוחות שלה). עשה את החשבון.

צריך לקחת עורך דין שיסביר לך ויעזור לך טוב טוב (מעריך 10k).

צריך לדאוג להנגשת האתר.

צריך לדאוג עבור תקנות הגנת הפרטיות.

יש המון דאגות ולדעתי, אם זה לא העסק המרכזי שלך, אני לא הייתי נכנס לזה.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם (נערך)

מהיכרותי עם התחום הדברים שציינת לא רלוונטיים לפות"ש.

על פי חוק אתה חייב להנגיש אתר רק אם המחזור שלך הוא מעל לסכום מסוים, לזכרוני מעל ל50K אם יש לך פחות לא יכולים לתבוע אותך.
כנ"ל לגבי הגנת פרטיות, אתה צריך להגיע לרף מסוים של רשומות (למיטב זכרוני 10,000 רשומות) כדי שחוק הגנת הפרטיות יחול עליך, עד אז מה שיש בוורדפרס + SSL + תקנון העתק הדבק מספיק.
גם ספאם לא רלוונטי פו כי הבחור הולך לפרסם בSEO.

אגב גם אלי לא פעם הגיעו מכתבי איומים מעורכי דין שמצאו את האתרים שלי באינטרנט, לא שהיה להם על מה לטבוע כי אף אחד מהאתרים שלי לא עמד ברף המינימאלי בחוק.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

למי שמתחיל ,בהתחלה לדעתי יותר מומלץ להתחיל למכור באמזון לראות איך זה עובד ללא בניית אתר ולהתחיל לשלם מלא כסף לשיווק. גם באמזון יש יתרון עצום- fba 

שולחים את הסחורה עם מקטים למחסני אמזון והם עושים את השילוח ושירות לקוחות. כמובן שמשלמים לאמזון עמלה מסוימת.

למצוא ספק טוב ומוצר מתבקש.

דרופ מאליאקספרס, רוב האנשים מוצאים את מה שהם רוצים שם על זה פחות הייתי ממליץ.

• מעניין 1

• תוכן חדש...