Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, Boltik כתב:

ושנה-שנתיים-שלום זה לא בזבוז זמן על דברים שאולי מיותרים?

יכולתי לחסוך לפחות שנתיים שלוש שבזבזתי על מערכת החינוך.

כשאתה אומר אולי  מיותרים זה אומר שאולי הם נחוצים. לא שווה להשקיע אותם בשביל האולי הזה במקום ללכת מיד אחרי הצבא לעשות תואר בהנדסה, לגלות שזה ממש לא מתאים לך וללכת מיד לעשות תואר אחר בלי לעבוד יום במקצוע שהשקעת בו 4 שנים (סיפור אמיתי של חבר שלמד איתי)?

ההתנסויות בשוק העבודה הם גם לימוד ולימוד לא פחות חשוב מהאקדמיה. אם תשווה גישה ללימודים ובשלות לעבודה בסיומם בין אנשים שעבדו שנה או שנתיים לפני לבין אלה שלא אתה תגלה שהפער עצום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1-3 שנים זה לא זמן קריטי כדי להיות שלם עם הכיוון שבחרת להמשך חייך.

אני גם הלכתי לעבוד (לפני הצבא ואחריו) ולא מיהרתי להתחיל ללמוד עד שהחלטתי מה אני רוצה מעצמי. אז סיימתי תאר בגיל 28 אבל כנסתי אליו כשאני יודע שזה מה שאני רוצה ושאני מבין למה הדברים שהמרצים אומרים משתייכים ומה המטרה שלם וסיימתי כשאני יודע שזה הכיוון שאני באמת רוצה.

אני היום בן כמעט 54 ומעולם לא הרגשתי חנוק בעבודה, צורך לחופש או קמתי לעבודה בלי חשק (ואני עובד הרבה שעות גם עבודה משרדית וגם פיזית). מבחינתי הזמן ש"בזבזתי" שווה כל שנייה כי אני אוהב את העבודה שלי ולא מוצא את עצמי אף פעם מהרהר אולי היה עדיף לבחור כיוון X או Y.

פורסם
לפני 5 שעות, falou כתב:

זה גם נכון, אבל לא לכל אחד יש את האישיות והכישורים המתאימים להיות איש מקצוע מדופלם. מה שחשוב, כמו שכתבו למעלה, זה להיות בעשייה.

אמר לי פעם איזה איש עסקים/משקיע מצליח (עם לא מעט כישלונות גם...): צריך להיות במקום הנכון, בזמן הנכון. מה המקום הנכון והזמן הנכון אתה יודע בדיעבד, אז מה שצריך להשתדל זה "להיות" כמה שיותר.

חייב להגיד שרוב האנשים המוצלחים מקצועית והמאושרים שפגשתי, אמרו לי בדיוק את הדבר הזה. "כן עבדתי קשה, כן ככה וככה, אבל האמת היא שגם הייתי בזמן הנכון ובמקום הנכון". מאוד מעניין שכתבת את זה, כי גם אני נתקלתי בזה לא מעט פעמים. מזל בהחלט משחק תפקיד, אבל גם אותו אפשר לכוון בכיוון שלך. מגניב. 

לפני שעתיים, Boltik כתב:

אני חושב שהבעיה היא ב-"עוזרים" ו-"תומכים" שנותנים לאותם ילדים בני 23 לגיטימציה לא להחליט, לא ללמוד משהו חדש בערב ביוטיוב (אפילו לא חייבים לדעת לקרא בשביל זה). גישה חפיפניקית של עבודה זמנית, שאם לא מצליחים אז לא נורא, לא תקדם אותו לשום מקום.
@Transporter

אני לא יודע אם אתה סובייטי (או בעל שורשים כאלו), אבל זו בדיוק הגישה שאני גדלתי איתה מצד מסוים של המשפחה שלי. לגישה הזו יש יתרונות מסוימים ויש לה גם חסרונות עצומים, בעיקר בפן הנפשי והבריאותי. 

הדבר השני שכתבת, שהגישה שאם לא מצליחים אז לא נורא, היא ממש לא חפיפניקית, אלא מאוד מפתחת. אני מבין איזו דמות בנית לעצמך בראש (חייל משוחרר עצלן חפיפיניק) אבל חשוב לדייק כאן. אין שום בעיה בכישלונות או החלפה של מקצוע, כל עוד אדם מנסה ושואף לאן שהוא. 

בנוסף, כתבת שישיג מקצוע כל שהוא ומשם השמיים הם הגבול. אז האמת היא שברובם המוחלט של המקצועות השמיים הם ממש לא הגבול. להפך, יש גבול מאוד ברור, אשר מושג (או לא) אחרי מספר מועט של שנות עבודה ושם זה נגמר. זהו. מעט מאוד מקצועות מאפשרים "הגעה לשמים" כגבול, בוודאי שכשכיר. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 38 דקות, Night Driver כתב:

ההתנסויות בשוק העבודה הם גם לימוד ולימוד לא פחות חשוב מהאקדמיה. אם תשווה גישה ללימודים ובשלות לעבודה בסיומם בין אנשים שעבדו שנה או שנתיים לפני לבין אלה שלא אתה תגלה שהפער עצום.

אפילו יותר חשוב.

יותר מזה - סיכוי מאוד גבוה שהדבר הזה ששנאת באקדמיה, אתה תאהב בעבודה, רק מהסיבה שצורת הלימוד שונה לגמרי והמוטיבציה אחרת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 4 דקות, ניקו פ. כתב:

בנוסף, כתבת שישיג מקצוע כל שהוא ומשם השמיים הם הגבול. אז האמת היא שברובם המוחלט של המקצועות השמיים הם ממש לא הגבול. להפך, יש גבול מאוד ברור, אשר מושג (או לא) אחרי מספר מועט של שנות עבודה ושם זה נגמר. זהו. מעט מאוד מקצועות מאפשרים "הגעה לשמים" כגבול, בוודאי שכשכיר. 

אם נשים בצד את השירות הציבורי אז כן, השמים הם הגבול.

המקצוע שלמדת הוא הבסיס אבל אתה יכול להתפתח ממנו להרבה מאוד כיוונים. רוב המנהלים הבכירים לא נולדו מנהלים אלא התחילו ממקצוע אחר והתקדמו. כך גם אחוז לא קטן מבעלי החברות.

הלימודים זה עוד מברג או סט בוקסות בארגז הכלים וזה לא משנה אם זה תואר, קורס מקצועי או לימוד עצמי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באקדמיה התמריץ שלך הוא בעיקר לא להיכשל בקורס.
בעבודה התמריץ שלך הוא להשתפר כדי להתקדם ולקבל כסף, יותר טוב לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 דקות, ניקו פ. כתב:

אני לא יודע אם אתה סובייטי (או בעל שורשים כאלו)

לא יודע מה זה "סובייטי" בשפה שלך, אבל אני לא חבר במועצה אם זה מה שאתה שואל. עליתי מברה''מ כילד לפני הרבה שנים, גדלתי בישראל.

אין בעיה עם כשלונות, כל עוד לבן אדם יש תוכנית עם יעדים, זמנים והסקת מסקנות מאותם כשלונות. 

לפני 15 דקות, ניקו פ. כתב:

בנוסף, כתבת שישיג מקצוע כל שהוא ומשם השמיים הם הגבול.

איפה?

פורסם

לפני 56 דקות, ניקו פ. כתב:

חייב להגיד שרוב האנשים המוצלחים מקצועית והמאושרים שפגשתי, אמרו לי בדיוק את הדבר הזה. "כן עבדתי קשה, כן ככה וככה, אבל האמת היא שגם הייתי בזמן הנכון ובמקום הנכון". מאוד מעניין שכתבת את זה, כי גם אני נתקלתי בזה לא מעט פעמים. מזל בהחלט משחק תפקיד, אבל גם אותו אפשר לכוון בכיוון שלך. מגניב. 

זו האמת העצובה אולי של החיים. המקריות שלא תלויה בנו שולטת בנו הרבה יותר מכל דבר שאנחנו עושים במכוון. 

בגלל זה אני לא מאמין במשפט: אני רוצה להיות מאושר.

הכי טוב שאפשר זה לעשות הכי טוב שאתה יכול. אושר יכול ללכת לאיבוד ברגע מקרי אחד שאתה מגלה שלאשתך יש סרטן או שיש מלחמה ברוסיה והלך כל העסק שבנית שם.

אז זה מה שיש, לכוון לטוב, להשתדל ולזכור שמי שלא משקיע, בטוח שוקע, כי יותר גרוע תמיד יכול להיות...

מי שמבין את זה, יש לו יותר סיכוי לא להתייאש. יש לו גם יותר סיכוי שהשתן לא יעלה לו לראש כשהוא מצליח.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני כשעה, SlowRide כתב:

יש לי תעודת מצטיין דיקן ממוסגרת אצל ההורים בחדר שינה.

יותר תמריץ מזה?

לגבי עבודה,כל עבודה שהייתי בה נתנה לי עוד קצת כיוון ועוד הבנה לגבי המקום שאני רוצה לצעוד אליו(כי אף אחד לא יכול להבטיח לי שאגיע) או המקומות שאני לא רוצה להיות בהם.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

לא.

באקדמיה התמריץ שלי היה לקבל ידע שברתי לרכוש ובעבודה זה האתגר והסיפוק.

אם היה מעניין אותי רק כסף הייתי הולך להיות שכיר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה תלוי בך ומה בחרת ללמוד.

בערך חצי מהקורסים שלמדתי בתואר היו משעממים ולא רלוונטיים למה שאני עושה היום. אם היה אפשר הייתי מוותר עליהם. עשיתי אותם כי אין ברירה והשקעתי רק בקורסים המעניינים. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

העניין בתואר אקדמי, במיוחד ראשון, הוא הרחבת בסיס הידע מעבר למה שאתה מתכוון לעשות, כי לא תפעל בחלל ריק, ותזקק להבנה של תהליכים גם מחוץ לתחום העיסוק הצר שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

להגיד לך שהכל היה מעניין ממש לא אגיד. גם להגיד שהכל נראה לי רלוונטי גם לא אגיד אבל מה שכן אגיד זה שאם אאסוף את כל מי שאני בקשר איתו מתקופת הלימודים כולנו יחד משתמשים כמעט בכל מה שלימדו אותנו.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אם נשים בצד את השירות הציבורי אז כן, השמים הם הגבול.

המקצוע שלמדת הוא הבסיס אבל אתה יכול להתפתח ממנו להרבה מאוד כיוונים. רוב המנהלים הבכירים לא נולדו מנהלים אלא התחילו ממקצוע אחר והתקדמו. כך גם אחוז לא קטן מבעלי החברות.

הלימודים זה עוד מברג או סט בוקסות בארגז הכלים וזה לא משנה אם זה תואר, קורס מקצועי או לימוד עצמי.

אז נסכים שלא להסכים. ברוב המקצועות יש גבול מאוד ברור של הצלחה. אחרת כולם היו מיליונרים. עובדתית, הרוב לא. 

בסוף בכל עבודה יש איזו תקרת שכר מסוימת ותקרת מקצועיות מסוימת שלהגיע מעבר אליה כבר לא ניתן. נגיד כל מי שעובד אצלך, בסוף יגיע לשכר מסוים וזהו. נגמר. אתה לא תוכל להפוך את כולם למנהלים. בהגדרה הרוב לא יהיו מנהלים. המנקה שלך, לאן יש לו להתקדם? מנכ"ל? עובד פס יצור שלך? מקסימום ינהל את פס היצור. ומה עם האחרים? הנה זה הגבול. לא השמיים. 

גם בהייטק, בסוף, הרוב המוחלט מגיעים לתקרת שכר מסוימת וזהו. 

כנ"ל סנדלרים, מלצרים, שפים וכו' וכו'. יש איזו תקרת שכר מסוימת לכל מקצוע ולשם אנשים שואפים להגיע. הרוב לא יגיעו. 

אז לא, לדעתי השמיים הם לא הגבול ברוב המקצועות. אלא יש גבול מאוד ברור ותחום שחלק מגיעים אליו וחלק לא. 

לפני שעתיים, Boltik כתב:

לא יודע מה זה "סובייטי" בשפה שלך, אבל אני לא חבר במועצה אם זה מה שאתה שואל. עליתי מברה''מ כילד לפני הרבה שנים, גדלתי בישראל.

אין בעיה עם כשלונות, כל עוד לבן אדם יש תוכנית עם יעדים, זמנים והסקת מסקנות מאותם כשלונות. 

איפה?

סובייטי בשפה שלי זה מי שעלה מבריה"מ (או האזור) או בן למשפחה שעלו מברית המועצות. החשיבה הזו מאפיינת אותם מאוד. בממוצע כמובן, לא כולם. 

לגבי הציטוט, טעות שלי. מתנצל. לא אתה כתבת. 

לפני 4 שעות, Transporter כתב:

הוא לא חייב מקצוע מסודר עם תעודה מאונ'

מספיק שיתחיל במשהו, יתמקצע בו ומשם השמיים הם הגבול

הוא כתב. 

אני כאמור לחלוטין לא מסכים עם האמירה הזו. עבור רוב האנשים, השמיים ממש לא הגבול. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...