Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו שעשה קורס פייתון והתחיל לעבוד בתחום?

האם מדובר בעבודה עם דינמיות מסוימת או שכמו הסטיגמה מדובר בלשבת מול המקלדת כל היום?

מודה שמה שבעיקר מדבר אליי זה השכר אבל על פני לא נראה כמו עבודה איומה

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תגדיר דינמיות. 
לשפה כשלעצמה אין יותר מדי משמעות. צריך גם ללמוד מה אתה רוצה "להגיד" באותה שפה.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

שלא להסכים. ברוב המקצועות יש גבול מאוד ברור של הצלחה. אחרת כולם היו מיליונרים. עובדתית, הרוב לא. 

בסוף בכל עבודה יש איזו תקרת שכר מסוימת ותקרת מקצועיות מסוימת שלהגיע מעבר אליה כבר לא ניתן. נגיד כל מי שעובד אצלך, בסוף יגיע לשכר מסוים וזהו. נגמר. אתה לא תוכל להפוך את כולם למנהלים. בהגדרה הרוב לא יהיו מנהלים. המנקה שלך, לאן יש לו להתקדם? מנכ"ל? עובד פס יצור שלך? מקסימום ינהל את פס היצור. ומה עם האחרים? הנה זה הגבול. לא השמיים. 

גם בהייטק, בסוף, הרוב המוחלט מגיעים לתקרת שכר מסוימת וזהו. 

כנ"ל סנדלרים, מלצרים, שפים וכו' וכו'. יש איזו תקרת שכר מסוימת לכל מקצוע ולשם אנשים שואפים להגיע. הרוב לא יגיעו. 

אז לא, לדעתי השמיים הם לא הגבול ברוב המקצועות. אלא יש גבול מאוד ברור ותחום שחלק מגיעים אליו וחלק לא

עצם זה שרק הרוב המוחלט ולכ כל העובדים מגיעים לתקרה שתיארת מראה שהיא למעשה לא קיימת.

אני לא יכול להפוך את החרט שלי לטייקון אבל החרט שלי עם הידע והניסיול שלו יכול לפתוח בית מלאכה שיכול לגדול משמעותית (סתם דוגמא קטנה https://www.google.com/amp/s/www.themarker.com/markets/2021-05-20/ty-article/.premium/0000017f-f825-d2d5-a9ff-f8ad8f320000%3f_amp=true)

אם אתה חושב על להישאר באותו התפקידאז אתה צודק אבל אותו איש היי טק יכול מחר להוביל סטארטאפ מצליח, על החרט כבר דיברתי וכמוהן גם מנהל הייצור.

מנהל הרכש יכול להיות יבואן גדול וכו'. לגבי המנקה או עובד כללי אתה צודק אבל אלה מקצועות שהם לא באמת מקצוע אלא עבודה 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, שליקו99 כתב:

מישהו שעשה קורס פייתון והתחיל לעבוד בתחום?

קורס פייתון אתה יכול לעשות בחינם ביוטיוב.

הנה, בבקשה:

האם זה יבטיח לך עבודה? תלוי מה תעשה עם השפה הזאת (ויש המון מה אפשר לעשות איתה, אוטומציה, פיתוח משחקים, למידת מכונה, ומה לא). זה עוד כלי עבודה בסך הכל.

מישהו עשה קורס איך להשתמש במקדחה, והתחיל לעבוד בתחום?

כי זה בדיוק מה שזה - כלי עבודה, בדיוק כמו מקדחה, מלחם או רתכת.

במחשבה שניה, לעבוד עם הידיים מדבר אליך? אם כן, למה שלא תעשה קורס חשמלאי או משהו בסגנון?

האם מדובר בעבודה עם דינמיות מסוימת או שכמו הסטיגמה מדובר בלשבת מול המקלדת כל היום?

שוב, תלוי מה תעשה

מודה שמה שבעיקר מדבר אליי זה השכר אבל על פני לא נראה כמו עבודה איומה

זאת לא עבודה איומה. גם השכר טוב.

אבל שים לב שזה אתה עם הקורס פייתון שלך מול עשרות אלפי בוגרי בוט קאמפים ותארי מדמ"ח ללא ניסיון.

וכדי להיכנס לעבודת פיתוח תצטרך לעבוד הרבה יותר קשה מכולם ביחד.

עצה שלי - אם זה מעניין אותך, שקול תואר בכובד ראש (רצוי כזה מאחת האוניברסיטאות המובילות).

גילוי נאות - הכותב עובד בתור מפתח firmware לפני שיש לו תואר במשהו, תוך כדי עשיית אותו התואר (הנדסת מחשבים).

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא טוב לך בעבודה? תעוף משם. סבלתי מספיק בעבודה הקודמת בשביל לזהות חרא מקום. נכון שלא עבדתי בעבודה נחשקת או כזו שממצה את היכולות שלי אבל שם גם היה הרגע שהבנתי מה אני צריך בעבודה ועם מי אני רוצה לעבוד ואיזו סביבת עבודה תהיה לי נוחה יחסית, אני ממליץ לסיים בנעימות אלא אם בא לך לפתוח על אנשים שם מול הבוס שלך (מקום עבודה שאתה לא תרצה לחזור או לעבוד עם האנשים בעתיד הקרוב או הרחוק). 

מה אני ממליץ בנוגע לעבודה הבאה שלך? אם אתה רוצה מכירות לך למכירות, אל תעשה סיבוב שלם (דרך תפעול) בשביל להגיע למכירות.

ממליץ על הדרך לפתוח קרן פנסיה ולהכניס כסף באופן עצמאי, במידה ואתה מתכוון לקפוץ בין עבודות או שהעתיד המקצועי שלך עדיין לא ברור.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

קורס פייתון אתה יכול לעשות בחינם ביוטיוב.

לא נראה לי שזה הכיוון של פותח השרשור - אבל מה שכתבת נכון מאוד בכמה רבדים.

העבודה המעשית של מתכנת היא ללמוד לבד בכל רגע נתון. כל בוקר קופץ לעמוקים ולומד מחדש לצוף.

מבחינה גופנית זאת עבודה יושבנית נטו. חייבים לאזן עם פעילות גופנית כלשהי בשעות הפנאי למניעת כאבים.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

עצם זה שרק הרוב המוחלט ולכ כל העובדים מגיעים לתקרה שתיארת מראה שהיא למעשה לא קיימת.

אני לא יכול להפוך את החרט שלי לטייקון אבל החרט שלי עם הידע והניסיול שלו יכול לפתוח בית מלאכה שיכול לגדול משמעותית (סתם דוגמא קטנה https://www.google.com/amp/s/www.themarker.com/markets/2021-05-20/ty-article/.premium/0000017f-f825-d2d5-a9ff-f8ad8f320000%3f_amp=true)

אם אתה חושב על להישאר באותו התפקידאז אתה צודק אבל אותו איש היי טק יכול מחר להוביל סטארטאפ מצליח, על החרט כבר דיברתי וכמוהן גם מנהל הייצור.

מנהל הרכש יכול להיות יבואן גדול וכו'. לגבי המנקה או עובד כללי אתה צודק אבל אלה מקצועות שהם לא באמת מקצוע אלא עבודה 

אבל 99.995% מהמהנדסים ישארו מהנדסים והחרט יישאר חרט.

אפשר לחלום אבל צריך לאחוז במציאות והמציאות אומרת שאם אתה חרט השכר שלך יתייצב על X שקלים פחות או יותר ולא 10X כי השמיים הם הגבול.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Boltik כתב:

מסכים לגמרי, בתנאי שיתייחס לזה כמקצוע ולא כעוד נסיון לחפש את עצמו בחיים.

גם אם הוא בן 25 והוא לא מצא מה שמעניין אותו,

עדיף שיעבוד באולם תצוגה או בכל דבר אחד שכן סבבה לו עד שימצא כיוון

מאשר סתם ילך ללמוד כי אתה לחצת עליו

יבזבז זמן וכסף ולא יתייחס לזה ברצינות כי הוא עושה את זה בכוח

כל החיים עוד לפניו הוא בן 23 לא בן 53

למי שבאמת לוקח יוזמה ועושה דברים זה פשוט יבוא. אם לא היום אז מחר.

חבר פתח חנות מותגים בגיל 40, ראה שהולך לו סבבה, פתח עוד סניף בעיר

הסניף החדש התרסק והפסיד שם לא מעט

התמקד בסניף המקורי, החזיר את כל ההפסד ועבר לרווח מטורף 

אז מה אם זה לא קרה בגיל 23. זה קרה כשצריך לקרות והוא מסודר לגמרי כרגע

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Transporter כתב:

מאשר סתם ילך ללמוד כי אתה לחצת עליו

אתה כל כך אלרגי ללימודים שאפילו לא מנסה להבין מה אמרתי.
שיעבוד בעולם התצוגה כאיש מכירות, אבל שילמד למכור ויתמקצע כאיש מכירות בתקופה הזאת, ישקיע את זמנו הפנוי בבית להרצאות ומאמרים. הוא צריך להגיע מוכן לרגע שהנסיך בא....

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, Boltik כתב:

שיעבוד בעולם התצוגה כאיש מכירות, אבל שילמד למכור ויתמקצע כאיש מכירות בתקופה הזאת, ישקיע את זמנו הפנוי בבית להרצאות ומאמרים. הוא צריך להגיע מוכן לרגע שהנסיך בא....

הוא לגמרי צודק בעניין הלימודים.

אין סיבה ללמוד משהו שהוא לא מקצוע.

אם הוא לא רוצה להיות מהנדס/רואה חשבון/כלכלן אין סיבה להכנס לאקדמיה לשם האקדמיה,שום דבר טוב לא תמצא שם.

פורסם
לפני שעה, Boltik כתב:

לא יודע איזה כתבות ומאמרים צריך לקרוא בתור איש מכירות באולם תצוגה, אבל מה שבטוח, זה שכדי שה"נסיך" יחטוף את פות"ש, הוא צריך ללמוד להיות מסוגל למכור חול לבדואים.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 36 דקות, Potato כתב:

הוא לגמרי צודק בעניין הלימודים.

אין סיבה ללמוד משהו שהוא לא מקצוע.

אם הוא לא רוצה להיות מהנדס/רואה חשבון/כלכלן אין סיבה להכנס לאקדמיה לשם האקדמיה,שום דבר טוב לא תמצא שם.

הוא צודק, אבל הוא מדבר עם עצמו. אני לא דחפתי את הפות''ש ללמוד באקדמיה.

לפני 5 דקות, vadim6385 כתב:

לא יודע איזה כתבות ומאמרים צריך לקרוא בתור איש מכירות באולם תצוגה

אני לא איש מכירות, אז אין לי תשובה, אבל המקצוע קיים כבר המון שנים ובטוח היו אנשים שחשבו על מטודולוגיות וטכניקות ופירסמו אותם.

פורסם
לפני שעתיים, Boltik כתב:

הדברים האלה באים לבד כשאתה נהנה ממה שאתה עושה

הוא לא חייב לקרוא מאמרים ולא צריך להגיע מוכן לשום מקום

תן לו להתקבל לתפקיד ולקבל הדרכה במקום שיעבוד

עם הזמן הוא ירגיש מה חסר לו באופן אישי כדי למכור יותר טוב וישים על זה דגש

או שהוא ירגיש שזה גדול עליו ולא מתאים לו, גם אופציה וזה בסדר

תן לו לעבוד שם יום יומיים ושהרצון להשתפר יבוא ממנו, לא בגלל שאתה מלחיץ אותו כאילו הוא קיבל פה את גוב חייו

לפני 57 דקות, vadim6385 כתב:

לא יודע איזה כתבות ומאמרים צריך לקרוא בתור איש מכירות באולם תצוגה, אבל מה שבטוח, זה שכדי שה"נסיך" יחטוף את פות"ש, הוא צריך ללמוד להיות מסוגל למכור חול לבדואים.

הוא היה אומר את זה על כל מקצוע שהיו מציעים פה

סתם גישה מיותרת שגורמת לצד השני להתמרמר ומשיגה בדיוק את ההפך מהצלחה

אם הוא היה קורא מאמרים ומשתדל אז הוא היה אומר לו שלקרוא מאמרים לא מראה על רצינות ומי שרציני דואג לעשות דוקטורט ולא מבזבז זמן על מאמר

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני שעה, Transporter כתב:

אם הוא היה קורא מאמרים ומשתדל אז הוא היה אומר לו שלקרוא מאמרים לא מראה על רצינות ומי שרציני דואג לעשות דוקטורט ולא מבזבז זמן על מאמר

רוב הדוקטורט זה קריאת מאמרים, just saying

• תוכן חדש...