Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה חושב לעבוד בתחום שיכול להיות בו הרבה כסף, לדעתי זה תלוי בשאלה אחת משמעותית-

האם אתה יודע למכור?

ולמכור בישראל זה דבר מאתגר כי כל הלקוחות יודעים יותר טוב ולא מוכנים לצאת פראיירים. אם יש לך הרבה סבלנות, פה חד, כח ויכולת לחייך ולהתחנחן כל היום אז יש מצב שתמריא משם. אם לא אז זה בזבוז זמן משווע.

אני לדוגמא, יודע לעשות הרבה דברים, וגם בצורה טובה. עברתי כמה תחומים ועבודות ותמיד היו מרוצים ממני מאוד.

אממה- אני לא יודע למכור. כלום. גרוע בזה. אולי אצליח למכור ממתקים לילדים, אבל זה שיא יכולת המכירות שלי.

אני עובד בתחום הרכב (אופנועים), מהצד של הליפט. מכיר כמה אנשי מכירות בתחום שמתפרנסים יפה מאוד ומאוד אוהבים את העבודה שלהם אבל זה טייפ-קאסט של אנשים די מסויים. 

לדעת לדקלם נתונים וללבוש חולצה יפה זה אפילו לא ההתחלה.

• אהבתי 2
  • תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ובן כמה אתה?

לפני 4 דקות, discoTD5 כתב:

אני עדיין לא יודע מה הכיוון שלי. 

.

לפני 4 דקות, אורח לרגע כתב:

אתה חושב לעבוד בתחום שיכול להיות בו הרבה כסף, לדעתי זה תלוי בשאלה אחת משמעותית-

האם אתה יודע למכור?

ולמכור בישראל זה דבר מאתגר כי כל הלקוחות יודעים יותר טוב ולא מוכנים לצאת פראיירים. אם יש לך הרבה סבלנות, פה חד, כח ויכולת לחייך ולהתחנחן כל היום אז יש מצב שתמריא משם. אם לא אז זה בזבוז זמן משווע.

אני לדוגמא, יודע לעשות הרבה דברים, וגם בצורה טובה. עברתי כמה תחומים ועבודות ותמיד היו מרוצים ממני מאוד.

אממה- אני לא יודע למכור. כלום. גרוע בזה. אולי אצליח למכור ממתקים לילדים, אבל זה שיא יכולת המכירות שלי.

אני עובד בתחום הרכב (אופנועים), מהצד של הליפט. מכיר כמה אנשי מכירות בתחום שמתפרנסים יפה מאוד ומאוד אוהבים את העבודה שלהם אבל זה טייפ-קאסט של אנשים די מסויים. 

לדעת לדקלם נתונים וללבוש חולצה יפה זה אפילו לא ההתחלה.

תראה, לא ניסיתי את העבודה אז לא יודע לומר לך, אני כן יודע לומר שמהפן האישי אני חסר סבלנות ומחפש מימוש מהר מאוד, זאת אומרת איפה שאני נמצא עכשיו, אחת הסיבות שאני מחפש לעזוב, בלי קשר לאכזבה שלי מהנסיעות הרחוקות, שעות היקיצה המוקדמות והשכר הנמוך, זה עבודה רובוטית ממרמרת וחסרת משמעות בעיניי, לא מרגיש שם סיפוק/מימוש/קשר לביצוע הפעולות, וזה מתסכל מהר מאוד (לפחות אותי).

וזה מה ששוב גרם לי להסתכל לתחום הרכב, כן שגם אם לא ארוויח הון, אולי אצליח סוף סוף לקום בבוקר עם הרגשה סבירה לכל הפחות בתקווה שטובה, כיום אני קם ממורמר כל בוקר ואני חושב שגם כבן 23 אין דבר גרוע מזה כי במילא יש לי מספיק עניינים אישיים שמקשים על ההתנהלות שלי עם שמחת חיים.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם (נערך)

לחוסר השכלה יש מחיר,ואתה משלם אותו בשכר נמוך כי אין לך כלום.

אל תצפה לקבל שכר גבוה גם לא עוד שנתיים,אין על מה לשלם לך וזה שתקפץ מעבודה לעבודה בשביל עוד 200 שקל לא יוסיף לך לרזומה.

תבחר כיוון כלשהו,תישאר שם שנה.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני מבין שהמשכורת לא הולכת להשתנות יותר מדי, אבל בגלל שכרגע אני לא חושב על לימודים, ויודע שאם אלך ללמוד כל דבר זה יהיה בכוח, אתחרט על זה בשלב מוקדם, לכן, למרות שאפשר לקרוא לזה ''בזבוז זמן'', אני רוצה לראות האם יש תחומים מסוימים שאני כן מרגיש שאני רוצה להתקדם בהם, נתתי את הצ'אנס שלי בבנק, ככל הנראה זה לא העולם שלי, אמנם אני רוצה לתת לזה עוד קצת זמן כי אני לא הרבה שם.

פורסם (נערך)

ולעבוד בכל מיני עבודות מינימום עם dead end זה לא בזבוז זמן?

ההסתכלות צריכה להיות כמה שנים קדימה ולא רק לשנה הקרובה.

עריכה אחרונה על ידי Potato

פורסם

בזבוז זמן ככל שיהיה אבל מה עוד אוכל לעשות אם אני לא מעוניין בלימודים כרגע ומחפש תחום שאהנה לעבוד בו? 

זה שלב שאני מנסה דברים.

פורסם
לפני 41 דקות, שליקו99 כתב:

ובן כמה אתה?

.

תראה, לא ניסיתי את העבודה אז לא יודע לומר לך, אני כן יודע לומר שמהפן האישי אני חסר סבלנות ומחפש מימוש מהר מאוד, זאת אומרת איפה שאני נמצא עכשיו, אחת הסיבות שאני מחפש לעזוב, בלי קשר לאכזבה שלי מהנסיעות הרחוקות, שעות היקיצה המוקדמות והשכר הנמוך, זה עבודה רובוטית ממרמרת וחסרת משמעות בעיניי, לא מרגיש שם סיפוק/מימוש/קשר לביצוע הפעולות, וזה מתסכל מהר מאוד (לפחות אותי).

וזה מה ששוב גרם לי להסתכל לתחום הרכב, כן שגם אם לא ארוויח הון, אולי אצליח סוף סוף לקום בבוקר עם הרגשה סבירה לכל הפחות בתקווה שטובה, כיום אני קם ממורמר כל בוקר ואני חושב שגם כבן 23 אין דבר גרוע מזה כי במילא יש לי מספיק עניינים אישיים שמקשים על ההתנהלות שלי עם שמחת חיים.

53.5...

אני יכול להבין שהעבודה הנוכחית שלך לא מוצלחת, ואתה רוצה שינוי.

אבל תסתכל בעיניים של המעסיק שרואה אותך - מה אתה מביא איתך לעבודה? מה הכישורים / השכלה / יכולות שאתה מביא איתך, בהשוואה למועמד אחר? אל תספר לי על 'אני פרפקציוניסט / חרוץ / מוכן לתת את הנשמה' - זה כולם. 

עכשיו תחום הרכב הוא מעניין ומרתק (עובדה שכולנו גולשים כאן בcarsforum ולא ב shoesforum ) והוא מציע הרבה אפשרויות להתפתח ולהתקדם. אני כן הייתי הולך לעולם הזה לפי מה שתיארת, אבל מגיע כל בוקר עם סכין בין השיניים, ומבין שאני בורג קטן מאוד במערכת, מבין מה מצפים ממני ועושה הכל כדי להצליח. תהיה טוב - תתקדם. 

אתה רוצה כאן עכשיו הכל, וזה לרוב לא עובד ככה. ב 99.8% מהמקרים כדי להצליח צריך לקרוע את התחת, וגם אז זה לא מובטח.  

• אהבתי 5

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 24 דקות, שליקו99 כתב:

בזבוז זמן ככל שיהיה אבל מה עוד אוכל לעשות אם אני לא מעוניין בלימודים כרגע ומחפש תחום שאהנה לעבוד בו? 

אתה מבין שזה הכל בראש, כן?

לא מעוניין בלימודים - זה בסדר גמור, לא חסר עבודות שבהן מספיק רצון לעבוד ואופציונלית קורס מקצועי קצר של כמה חודשים, כדי להרוויח שכר שישים לך גג מעל הראש, אוכל במקרר ודלק בטנק.

אבל יש לי שאלה אחרת - נגיד והגעת למשהו שעל פניו נראה לך שאתה אוהב (מכירות בסוכנות רכבים), וגילית בפועל שזה דוחה אותך, מה הלאה? חוזר חלילה?

לפני 24 דקות, שליקו99 כתב:

זה שלב שאני מנסה דברים.

לדעתי, ואגיד לך את האמת בפנים, אתה מחפש קיצורי דרך. זה לא באמת קשור לתחום שתהיה מעוניין לעבוד בו.

אתה מצד אחד לא רוצה לעבוד קשה, מצד שני אותה להגיע מהר למשהו שאתה אוהב.

זה לא תמיד עובד ככה, לא משנה מי מספר לך מה.

אנשים משקיעים שנים של לימודים מפרכים, עבודות קשות בסביבה תחרותית ורעילה, עד שמגיעים לדרים ג׳וב.

ואז מה שקורה, זה שהם מגלים שבאותו דרים ג׳וב צריך לעבוד עוד יותר קשה, והסביבה שם עוד יותר רעילה ותחרותית, כי זה דרים ג׳וב של עוד מיליונים, ואתה כל הזמן צריך להוכיח את עצמך. למעסיק לא אכפת אם טוב לך או רע לך, כי עומדים מחוץ לדלת עוד מאה כמוך שמוכנים להחליף אותך בשניה. והדובדבן בקצפת - ישלמו לך פחות מאשר במקום פחות נוצץ, כי שוב, למעסיק לא אכפת. אתה תלך, יקפצו עוד מאות מועמדים לתפקיד. שעות עבודה לא הגיוניות? על ה*** שלו, if you want to work here, close.

חושב שאין באמת בוסים כאלה? הנה דוגמא, אדון אילון מאסק שכולם אוהבים אותו כל כך:

אמ;לק - אני אילון מאסק, ורק אני קובע פה. מי שלא מתאים לו, מוזמן ללכת להתקוועד.

ואנשים מבינים שבסוף עדיף להם לפרוש מאותו דרים ג׳וב, וללכת למקום פחות נחשב, אבל עם תנאים נורמליים ובוסים שלא מתנהגים כמו סוחרי עבדים מלואיזיאנה.

"תעשה את מה שאתה אוהב ולא תצטרך לעבוד" זה שקר אחד גדול.

לפני כשעה, שליקו99 כתב:

אני כן יודע לומר שמהפן האישי אני חסר סבלנות ומחפש מימוש מהר מאוד

sounds like a you problem

זאת בעיה שצריך לטפל בה.

עכשיו אני לא אומר שאתה צריך להיות בבנק עד הפנסיה, כי גם זה מקום לא להיט.

אבל מה שאני והאחרים פה מנסים להגיד לך, זה שאתה צריך להפסיק לחפש מימוש מהיר, ולהתחיל לחשוב בטווח ארוך.

אני אומר לך את זה כי בגיל שלך, וגם הרבה אחרי, הייתי בדיוק באותה גישה כמוך.

לימודים זה בזבוז זמן, אני לא יודע מה אני רוצה ללמוד, ובינתיים אני מבזבז זמן בעבודות dead end, ואת הזמן הפנוי שורף על משחקי מחשב. גם אם הייתה נופלת עליי הזדמנות להתקדם בחיים, אני הייתי פוסל אותה על סף, כי זה לא מעניין אותי, אני לא מתאים לזה, אני לא אוהב את זה, אני לא יודע מה. חייב מימוש מהיר כאן ועכשיו, אחרת זה לא שווה.

לי היה מזל שבסוף נפלתי עם אנשים שהאמינו בי ודחפו אותי להתקדם בחיים, לכן הלכתי ללמוד, ובסוף הגעתי לעבודה "של גדולים".

מה שאני מנסה להגיד לך, שאתה צריך לשנות גישה ולהבין שאין ארוחות חינם. אתה תרדוף אחרי סיפוקים מהירים, להפועל תהיה מסכן.

לפני כשעה, שליקו99 כתב:

יש לי מספיק עניינים אישיים שמקשים על ההתנהלות שלי עם שמחת חיים.

אתה לא שונה ולא מיוחד בקטע הזה. כל אחד צריך להתמודד עם שיט בחיים, זה החיים.

ותפסיק לרדוף אחרי שמחת חיים. שמחת חיים זה משהו מגיע מהתהליך ולא מהתוצאה.

לפני כשעה, שליקו99 כתב:

תראה, לא ניסיתי את העבודה אז לא יודע לומר לך.

נכנסת לחנות מוצרי חשמל פעם? ראית את העבודה של אנשי מכירות שם? אתה מתחבר לזה?

למכור מכוניות זה לא כזה שונה מלמכור מזרונים או מקררים. איש מכירות זה איש מכירות.

יהיו לך לקוחות שיבואו, יעשו קניה של סט מלא של מוצרי חשמל לבית עשרות אלפי שקלים בלי להתווכח, ויהיו כאלה שיוציאו לך את הנשמה כדי לקבל הנחה על קומקום חשמלי ב80 ש"ח. 

כמובן שיהיו גם כאלה שיקנו קומקום בלי לשאול שאלות, ויהיו כאלה שיוציאו ממך את החשק לחיים, אבל יסגרו קניה של עשרות אלפים.

לפני 54 דקות, discoTD5 כתב:

אתה רוצה כאן עכשיו הכל, וזה לרוב לא עובד ככה. ב 99.8% מהמקרים כדי להצליח צריך לקרוע את התחת, וגם אז זה לא מובטח.  

זה.

וגם אם תצליח להגיע למקום שאתה רצית להגיע אליו, תקלה ששם אתה עוד יותר צריך לקרוע את התחת.

• אהבתי 6

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני חושב שזה לא רעיון רע ללכת ולנסות להיות נציג מכירות. אם אתה אוהב את התחום ואתה אוהב לדבר עם אנשים, אני חושב שזו יכולה להיות אחלה של עבודה להרבה שנים. אפשר גם להתקדם ולנהל אולם מכירות אפילו, אם כי תדע שיש נציגים שיכולים להרוויח יותר מהמנהל בזכות עמלות וכו'. תלוי מיקום. 

נציג מכירות מוצלח זה אחלה ואפשר ללמוד ולהשכיל על עולם המכירות הרבה. אני יכול לומר לך בתור אחד שהיה מאוד לא טוב במכירות שזה גם מצריך כישורים מסוימים וגם אותם לוקח זמן ללמוד. וגם אחרי שלמדת יש זמן להשתפר. 

מה ההתלבטות בעצם? למה לא ללכת להיות נציג מכירות? אתה תמיד יכול להחליף כלשא טוב לך. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 14 דקות, vadim6385 כתב:

ואנשים מבינים שבסוף עדיף להם לפרוש מאותו דרים ג׳וב, וללכת למקום פחות נחשב, אבל עם תנאים נורמליים ובוסים שלא מתנהגים כמו סוחרי עבדים מלואיזיאנה.

"תעשה את מה שאתה אוהב ולא תצטרך לעבוד" זה שקר אחד גדול.

הנה עוד וידיאו שכדאי לראות בנושא - עבודה משעממת זה לא דבר רע:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קודם כל תנסה רגע לעכל את שעות העבודה. אני לא זוכר אם כתבת מה השעות המדויקות, אבל כן זוכר שכתבת 5 שעות בשישי כל שישי, ואיזה 9-10 שעות בשבוע.  ואני זוכר שכתבת 230 שעות בחודש. 

אחי עבד במשרה דומה, פשוט במקום מכירת רכבים זה היה מכירת חלקי מחשב (יותר שירות מאשר מכירה ודחיפה ללקוח). השעות דומות למה שאני חושב שתיארת, ושרד שם 3 שנים כדי לחסוך כל שקל ויצא מצב שהוא לא נהנה מהיום יום שלו. לקום ב7 וחצי, להתארגן, להגיע לעבודה ב 8 וחצי ולהגיע הביתה חזרה מהעבודה ב 7 וחצי בערב במקרה הטוב. 

עכשיו הוא עובד במשמרות במקום אחר ולגמרי נהנה מסדר היום שלו. כנ״ל אני - עבדתי שנה וחצי בחברת השכרה במשמרות (נתב״ג) - ארבעה חודשים במכירות, אחרי שנה וחודשיים שהייתי בשירות. 

כשהייתי בשירות תמיד הסתכלתי מהצד וקינאתי בעיקר בשכר שלהם ובתנאים שלהם. אז התעקשתי ונכנסתי לשם כשבאמת לא ידעתי לאן אני נכנס. 

כשהתחלתי ״למכור״ הבנתי כמה זה סיוט ועם מה צריך להתמודד. בגלל שזה נתב״ג רוב המכירות שלנו היו לתיירים כמובן ופחות לישראלים. אז זה כביכול יותר קל. 

אבל עדיין. משמרת שלמה ללקק ללקוחות. לזייף שמחה. לזייף התלהבות. בהרבה מקרים גם לשקר כי אני יודע דברים מאחורי הקלעים והוא לא. 

כמות השעות שלי בחודש בשירות הייתה 240 בערך. במכירות 200-210. ולמרות שהמשכורת הייתה זהה ולעיתים גם יותר גבוהה (כשעמדתי ביעדים. רוב הזמן לא עמדתי.) רוב הזמן ניסיתי להתחמק מהדלפק ולהיות עם נציגי השירות. אחרי חודש לא יכולתי כבר, אבל הייתי חייב כסף ללימודים. פשוט קמתי כל בוקר בלי חשק, בלי מוטיבציה, מתאמן לקראת המלחמות הבאות עם הלקוחות או שיחות הטלפון החופרות שצריך לטפל בהן. 

הנקודה שלי היא שמהצד תמיד הכל נראה כיף ומדהים ומושלם, וכשאתה בפנים אתה מתחיל לסבול. 

השאלה היא מה הפתרון? הרי אם לא תנסה לא תדע. אבל כן אפשר לחלוץ כמה שיותר מידע (כמו שעשית פה בפוסט) מאנשים שעובדים בתחום. לנסות להבין אם זה באמת בשבילך. מבחינת השעות, השחיקה, השכר, ההוואי החברתי במקום אם יש לך חברים שעובדים שם וכו. 

בהצלחה. 

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

אני אתן זווית נוספת,

כל דבר שתתחיל לעשות בהתחלה תהיה גרוע בו ותרצה לפרוש.

נניח קניתי מדפסת תלת מימד יקרה לעבודה,במשך חודשיים התעסקתי בכיול שלה,משחקים עם פרמטרים מלא מלא נסיונות וניסויים עם חומרים, גישות לעבודה וכו'.

עכשו אני מייצר בעזרתה דברים משוגעים והלקוחות מרוצים עד הגג מהאיכות והמחיר.

עכשו אני נהנה להתעסק בה ולהשתמש,אבל לפני חודש זה היה מתסכל ומייאש.

הנקודה של הסיפור היא פשוטה וקלה,צריך להתמיד ולעבור תקופה קשה ומתסכלת של עקומת למידה עד שמשהו נהיה כיף ומתעניין ןמספק.

אם תמיד תפרוש בתקופה הקשה של הלמידה לא תחווה סיפוק מכלום.

• אהבתי 2

פורסם

אני מציע שלפני שתתחיל לעשות טיולים בין העבודות, תלמד לפחות קורס ולו הבסיסי שבהם, רק כדי שתהיה לך רשת ביטחון. 

קורס הנהלת חשבונות יכול להוות רשת ביטחון טובה. 

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

א. לימודים זה לא לכל אחד. או שבמקרים מסויימים צריך דחיפה אמיתית ממישהו שמאמין בך ולא בפורום ציבורי מאדם שלא מכירים. אני אישית, כשהייתי בן 23, לא ידעתי מה אני רוצה לעשות, אהבתי מחשבים אבל לא ראיתי את עצמי מתכנת בחברה ושאשכרה משלמים לי על זה. חייב תודה לעולמים לחברה שלי לשעבר שקלטה שיש לי שכל ודחפה אותי לעשות פסיכומטרי, אני בתור דתל"ש, עם בגרות ממוצעת וחסר ידע לחלוטין איך להשיג דברים בחיים אמרתי נלך על זה. וואלה הוצאתי ציון די גבוה, שיפרתי עוד בגרות פה ושם ולמדתי מדעי המחשב, מצאתי עבודה ועכשיו אני ראש צוות פיתוח. משהו שאז לא ראיתי אפילו בתיאוריה. לכן, המשפט לא רוצה ללמוד עכשיו לא נובע מעצלות אלא מחוסר כיוון בחיים/חוסר מודעות או שילוב של שניהם.

ב. העבודה הראשונה שלך בתחום מסויים כנראה תמיד תהיה משעממת ונראית כחסרת תוחלת, אבל אם לא תתמיד ותראה את עצמך מתקדם למשרה אחרת באותו התחום אבל עם יותר עניין/כסף/יוקרה אז לעולם תיתקע בעבודות ראשונות במגוון תחומים - לא יקדם אותך לעולם 

ג. בתור אחד שמכיר סוכן מכירות רכבים, עבור יבואן שהרכבים שלו לא "מוכרים את עצמם" - שברולט, אני יכול להגיד לך בוודאות שזה דורש ממך תעצומות נפש ולהתמודד עם חוסר יכולת למכור במשך שבועות ארוכים(שבהם המשכורת נמוכה) ומצד שני לדעת לשמור על רצף בחודשים הטובים.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם
לפני 30 דקות, חולה רכב#1 כתב:

אני מציע שלפני שתתחיל לעשות טיולים בין העבודות, תלמד לפחות קורס ולו הבסיסי שבהם, רק כדי שתהיה לך רשת ביטחון. 

קורס הנהלת חשבונות יכול להוות רשת ביטחון טובה. 

מעדיף להיות מכונאי במוסך ולא מנהל חשבונות.

למה לדחוף לתחום כזה משמים?

• תוכן חדש...