Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה

המדובר במקרה קלאסי של חברת ביטוח שמתנערת מאחריות בשיטת מצליח.

כשאני חושב כמה אנשים מפסידים ולא יוצאים להילחם על הצדק זה ממש נורא!

לפני כחצי שנה נסעתי ומשמאלי הגיח רכב שעלה על המדרכה בין מכוניות חונות ועשה פרסה. 

הכביש תלול והוא היה מאחורי רכב גבוה ולא היה באפשרותי לראות אותו.

הרכב הוגדר כאבדן מוחלט וירד מהכביש. לקח לי כחודש לקנות רכב חדש ובינתיים שכרתי רכב. 

חברת הביטוח שלי שלחה דרישה בשם וחברת הליסינג שלו דחתה את התביעה בטענה שאני אשם..

חברת הביטוח שלי הכינה כתב תביעה לבית משפט לתביעות קטנות.

א. האם אני יכול לתבוע גם את השכירות עד שמצתאי רכב חדש (לפחות 14 יום וכדומה)

ב. האם הכתב תביעה מובן וברור טענתי?

ג. האם להוסיף בכתב התביעה שאם אני איני אשם מדוע לא תבעו אותי והרי אני הזקתי רכב חדש שנת 2021 ולמה ויתרו לי?

מצרף את הכתב תביעה במחיקת פרטים מזהים ותמונה ממקום התאונה

327839634_.jpg

כתב תביעה .pdf

פורסם

לא, לא ברור...

הרחוב הינו חד נתיבי או דו נתיבי? באיזה נתיב נסעת? באיזה נתיב נסע הפוגע? היית תוך כדי עקיפה של הרכב העבריין?

או שהוא הגיח מרחוב צידי? איזה? איזה שילוט יש (לפוגע ולנפגע)?

או שבכלל יצא מחנייה?

מהן נקודות הפגיעה? של הנפגע ושל הפוגע?

מה היה מזג האוויר והראות? נסעת עם אורות? (אם כן - מחזק את הטענה שהפוגע אמור היה לראות אותך) הפוגע היה עם אורות? (אם לא - מחזק את הטענה שלא יכולת להבחין בו)

אמנם חלק מהשאלות נענות בהודעה שלך, אבל חסרים ברקע העובדתי שבכתב התביעה.

כך או אחרת, הייתי מוסיף שנסעת כחוק, במגבלות המהירות המותרת, ובהתאם לתנאי הדרך והראות.

כמו כן, הייתי מוסיף תיעוד ותאריכים - באיזה יום נקבע אבדן להלכה? באיזה יום פנית לחברת הביטוח? באיזה יום נענית בשלילה? צרף תשובת חברת הביטוח. האם הייתה תכתובת או ניסיון להגיע להסדר טרם התביעה?

עוד, הייתי מפריד את החלקים המדידים מהחלקים המוערכים בתביעה. כך, למשל, הייתי שם את הוצאת השכרת הרכב הזמנית בנפרד, בליווי קבלה. כך גם את אבדן ימי העבודה, בליווי תלוש שכר שמראה ימים שנאלצת לקחת חופש. את עגמת הנפש הייתי משאיר ללא רכיבים מדידיים, ומוריד בגובהה.

וכמובן לציין שניסית לעשות כל אשר ביכולתך להימנע מהתאונה, לרבות בלימת חירום והסטת הרכב, אך נוכח הנסיבות, כל נסיונותך כשלו.

• אהבתי 1
פורסם

ממש תודה! 

במענה לשאלות חשבתי לבית המשפט לשלוח הרבה תמונות ואפילו סרטון שעשיתי גם אחרי התאונה. 

רחוב דו סטרי. אני נסעתי בנתיב הימני הוא עשה פרסה מהמדרכה ממול ורצה לחנות כמה מטרים מימין לנתיב הימני שנסעתי בו.

מזג האוויר מצוין שנינו בלי אורות זה היה 9 בבוקר. 

כעשרים מטר מטרים לפני התאונה מכל צד יש צומת לי היה מעבר חציה והנסיעה ישר היא בעליה תלולה שמאלה. 

לו היה כיכר והנסיעה ישר ירידה תלולה ימינה ואז עלה על המדרכה ועשה פרסה. את הפרסה עשה בסיבוב מלא של ההגה ובלחיצה חזקה על הגז. 

אני ראיתי אותו מגיח בפתאומיות לעברי לחצתי על הבלם חזק אבל לא הסטתי את הרכב כי כפי שרואים בתמונה הייתי נכנס ברכב שחנה לימיני. 

הפגיעות אפשר לראות בתמונה שצירפתי אצלי בכל החלק הקדמי שמאלי כולל פנס השמאלי ואצלו החלק הימני קדמי. 

להוסיף אני גם נהגתי ממש לאט זה רנו סניק לא רכב בעל תאוצה מי יודע מה ובעליה תלולה בוודאי ואחרי שעצרתי במעבר חציה בתחילת העליה בערך 20 לפני מקום התאונה 

פורסם

כמו שכתב קייזר, התיאור צריך להיות הרבה יותר מפורט.

נסע ברחוב ... לכיוון ..., בנתיב ... מתוך .. נתיבים.

ליד בית מספר ... רכב שמספרו שעמד/נסע בנתיב ... עם הפנים לכיוון ... ביצע ... ופגע עם חלקו ה.... בחלקו ה .... של רכבי

שרטוט יכול לעזור או אפילו צילום עילי מגוגל.

הנהג השני מודה במשהו? אישר לפחות את תיאור הנסיבות (אם הוא הודה שביצע פנית פרסה זו התחלה טובה, כי זה מטיל את רוב האחריות עליו מעצם התקנות.)

פורסם

ממש תודה! חשבתי שהמשרד עו"ד של החברת ביטוח יעשה עבודה יותר טובה

אבל חשדתי שזה לא מספיק טוב לכן שאלתי. מעריך מאוד את התשובות.

בהקלטה מיד שיצאתי מהרכב הוא אמר שעשה פרסה 

פורסם
לפני 7 דקות, הדיין כתב:

בהקלטה מיד שיצאתי מהרכב הוא אמר שעשה פרסה

זה משחק לטובתך. אולי הוא הסתיר את העובדות מחברת הביטוח שלו.

• אהבתי 1
פורסם

אני חושב שגם בלי קשר להקלטה איך הוא יסביר את התמונות איך בדיוק הוא הגיע להיכן שהגיע בלי פרסה. אבל כמובן שאכין איתי את ההקלטה. 

האם יש פסקי דין שנתנו החזר עבור שכירות רכב בנוסף לשווי הרכב במקרה של אבדן גמור? 

פורסם (נערך)

עם חשבונית, למה שלא תוכל לקבל?

שכירת הרכב היא תוצאה ישירה של התאונה שגרם לה צד ג', לולא התאונה היית משתמש ברכבך ולא נאלץ לשכור רכב.

כמובן שזה צריך להיות הגיוני - לא שכירת רכב לחודשיים כשהיה לך אוטו ישן, ולא שכירת מרצדס S כשהיה לך פונטו וכו'.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בהחלט שכרתי רכב שיתופי כדי למעט בהוצאות ורכשתי רכב במהירות האפשרית זה עדיין הגיע לכמעט 3 אלף שקל. 

ממש תודה לכולם על התשובות אלך לתקן את הכתב תביעה ולהגיש.. בינתיים קניתי רכב אחר באותו מחיר..

והכסף נצרך לי מאוד.. 

פורסם

האם היה לך ביטוח מקיף?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הכנת התביעה אפשרי על ידי עו"ד . כתב התביעה מרושל כפי שכתבו לפני ויש לעבותו 

בבית המשפט אסור ייצוג של עו"ד לכן תדרוש מחברת הביטוח שלך כי נציג מטעמה ממחלקת תביעות שזה עיסוקו ייצג אותך בדיון!!

אלה טובים מכל עורך דין מצוי.

כמו כן יש להוסיף את סכום ההשכרה בלויית חשבונית כמובן. 

מספר ימי עבודה כפול השכר החודשי ( תלוש השכר יוצג בעת הדיון )

עוגמת נפש לא יותר מ 500 ש"ח.

בהצלחה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה רבה! 

אני אנסה לבקש מחברת הביטוח בביטחון מלא שייצגו אותי אבל לא בטוח שאצליח כתוב בכתב שירות כתוב משהו שלא ברור שאוכל לדרוש כזה דבר 

"נגד צד ג' בתביעות קטנות ללא עלות- אם מישהו פגע ברכב שלך אתה מקבל עזרה בתביעת הביטוח שלו וייעוץ של פרקליט." 

• 7 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...