Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לא להעביר לשרשור על רוסיה-אוקראינה? ולגבי האברמס, נשמע לי מוזר שטנק שפותח ונבנה בראש וראשונה להלחם בפתחת פולדה בגרמיה לא מתאים לתנאים באוקראינה…

• אהבתי 2
פורסם

בהחלט  האברמס פותח בשנות השמונים בראש ובראשונה לקראת מלחמה באירופה. לגבי תמיכה ותחזוקה, יש מאות טנקי האברמס אמריקרים שמוצבים באירופה עם מערך טכני שנמצא ומבוסס שם כבר קרוב ל 40 שנה.

פורסם
לפני 6 שעות, bobi כתב:

וגם הצרפתים משמיעים קולות שהם ישלחו טנקי לקלארק (שתאכלס הוא מתאים לאוקראינים כמו כפפה ליד בגלל שהוא הטנק המערבי היחיד עם מטען אוטומטי לתותח ואין צורך לאמן טען, בדומה לטנקים הסובייטים שהאוקראינים מכירים).

יש עם הלקלרק רק בעיה אחת: הם נוסעים רק ברוורס...

• מצחיק 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

בטנק, להבדיל מרכב, נסיעה ברוורס לא פחות חשובה מנסיעה קדימה.

יחד עם זה אני בהחלט חושב שצריך לבסס את האוקראינים על מערך שיריון כבד אחד. טנק זה לא ג׳יפ. אפילו לא נגמש. אם כבר הוחלט על לאופרד אז יש מספיק מהם כדי לצייד את אוקראינה כמו שצריך, עם כל הדרגים ומה שמסביב.

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 19 דקות, garicho כתב:

נסיעה ברוורס לא פחות חשובה מנסיעה קדימה.

כפי שהוכח מספר פעמים במלחמה הזאת, עם המהירות רברס האיטית של הטנקים הרוסים.

הסיבה לדעתי שעיניין הטנקים כול כך לחוץ להם, זה שגם כמות הטנקים מתדללת, ובמיוחד כמות הפגזים.

ולדעתי לא לאופרד, ולא אברמס, ולא מרכבה ישנו יותר מדי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

יש בערך 800 ליאופרדים מדגמים שונים שמפוזרים בכל רחבי אירופה. לא כל מדינה מוכנה לתרום את הציוד שלה, ולא כולם שמישים.

ואגב, מי שהזכיר את הצ'לנג'ר 2, מתברר שגם בו מותקן ציוד ישראלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 56 דקות, sperial כתב:

יש בערך 800 ליאופרדים מדגמים שונים שמפוזרים בכל רחבי אירופה. לא כל מדינה מוכנה לתרום את הציוד שלה, ולא כולם שמישים.

ואגב, מי שהזכיר את הצ'לנג'ר 2, מתברר שגם בו מותקן ציוד ישראלי.

בידיוק ראיתי שאחד העיתונים הגרמנים מעריך את הכמות (כולל הלאופרד 1) בכ-2500.

פורסם

אני התייחסתי לליאופרד 2 בלבד, אבל כנראה שהיתה לי איזה אי הבנה של המקורות. הליאופרד 1 הוא טנק מיושן מאוד (50 שנה בקירוב) שיוצר במספרים עוד יותר גדולים.

בעקבות השרשור גיגלתי היום קצת את מספרי הטנקים בצבאות שונים. המספרים כל כך שונים ממקור למקור, עד שלא ברור לי מה אמין. 

ולגבי ציוד ישן - שוב, השאלה היא מה מצבו. כולנו יודעים מה זה ימ"חים, ואי מניח שבהרבה מדינות הציוד הישן מאוחסן בלי שום תחזוקה, ממתין לגריטה ומיחזור הברזל.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלום לכולם

ותודה למנהלים שנתנו לי את האפשרות להצטרף לשרשור גם בלי 150 הודעות

אני מנסה למצוא מקורות ברשת שמתעדכנים אונליין במצב המלחמה אם מישהו יעזור לי - אשמח

מה שדיברו פה על התיקון והאחזקה של הטנקים המערביים - כבר היום יש מפעלים בסרביה שהאוקראינים שולחים לשם ציוד מהחזית

כנראה שיש קבוצות בעוד מקומות

מהיום - אסטוניה סוגרת את מפרץ פינלנד בפני ספינות רוסיות בניצול זכות המים הטריטוריאלים שלה 

מעניין האם זה איום אסטרטגי אמיתי או רק כיפופי ידיים אחרי שרוסיה שלחה את שגריר אסטוניה הביתה

מעיון במפות גוגל ראיתי שיש מובלעת רוסית קטנה בין ליטא לפולין לצד הים בשם קלינגראד

האם סגירת מפרץ פינלד היא כדי למנוע מרוסיה העברת נשק דרך הים למובלעת? האם הם באמת חוששים שהם יפרצו לאוקראינה דרך ליטא (שחברה בנאט"ו כידוע)?

איזה עוד צורך אסטרטגי יכול להיות בלסגור את המפרץ?

image.thumb.png.7552cc6df350bfead640d9b836015bef.png

פורסם

הצ'אלנג'ר הבריטי הוא בעיקר קוריוז הצהרתי. גם 14 טנקים בלבד יסופקו, זאת בערך הכמות היומית של טנקים שמושמדת במלחמה הזאת וגם אני לא מצליח לחשוב על טנק פחות מתאים ממנו לצבא האוקראיני. מדובר בטנק יחסית מיושן מסוף שנות ה-90 שיוצר בכמויות מאוד קטנות, שיש לו תותח מחורק, משמע אף פגז של אף טנק מודרני אחר בעולם לא יכול להתאים אליו, רק של יצרן הפגזים של חיל השריון הבריטי שמייצר פגזים יחודיים שמתאימים רק לטנק הצ'אלנג'ר.

הליאופרד 2 יוצר בכמות גדולה, אבל אם מסתכלים על המפעילים שלו, רואים שאין אף מדינה עם כמויות מאוד גדולות של הטנק הזה שיכולה לוותר על מאות יחידות בלי לחסל לגמרי את כוח השריון של אותה מדינה. מאות יחידות זאת הכמות שאוקראינה צריכה בשביל באמת ליצור אימפקט.

היחידים שיכולים לספק מאות טנקים הם האמריקאים שיש להם כ 8800 טנקי האברמס בשרות.

1) האברמס האמריקאי תוכנן בשנות השמונים בעיקר כדי לעצור שריון סובייטי באירופה ואין לו שום בעיה של התאמה לפעולה באירופה. 
2) גם האוקראינים וגם הרוסים מפעילים טנקים מדגם T-80 עם מנוע שמבוסס על טורבינת גז כמו של האברמס, כך שיש להם נסיון עם המנועים המסובכים ושתייני הדלק האלה.
3) לאמריקאים יש מאות טנקי אברמס שמוצבים באירופה ועם מחסני תחמושת ומערך אחזקה מפותח שנמצא שם כבר כ 40 שנים והם יכולים ללא בעיה לתמוך בטנקים האוקראינים.

פורסם
לפני 8 דקות, bobi כתב:

הצ'אלנג'ר הבריטי הוא בעיקר קוריוז הצהרתי

כל הסיפור הזה נשמע שבא רק ללחוץ על גרמניה

אבל תסמוך על האוקראינים שימצאו שימוש גם לתותחים מזמן נפוליאון

פורסם
לפני 22 דקות, נקודה טובה כתב:

שלום לכולם

ותודה למנהלים שנתנו לי את האפשרות להצטרף לשרשור גם בלי 150 הודעות

אני מנסה למצוא מקורות ברשת שמתעדכנים אונליין במצב המלחמה אם מישהו יעזור לי - אשמח

מקור מצוין ויחסית אובייקטיבי שמתעדכן כל הזמן:

https://defensepoliticsasia.com/ukraine/

• רעיון טוב! 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

ולגבי ציוד ישן - שוב, השאלה היא מה מצבו. כולנו יודעים מה זה ימ"חים, ואי מניח שבהרבה מדינות הציוד הישן מאוחסן בלי שום תחזוקה, ממתין לגריטה ומיחזור הברזל.

זה יותר טוב מכלום, תאמין לי מקסימום עושים משטובה אוקראינית

לפני 28 דקות, נקודה טובה כתב:

https://deepstatemap.live/en#6/49.438/32.053

https://militaryland.net/

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...