Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעו סיפור הזוי.

קניתי לפני כ4 שנים אייפון X בספרד הכל עבד מושלם עד עכשיו.

קניתי לפני חודש אייפון חדש והשארתי את הישן במגירה ללא שימוש.

לפני שבוע אמרתי נביא לאבא את האייפון X בשבילו זה אחלה פלפון, אני מכניס את הסים שלו ובום - המכשיר נעול עליי לדבר עם הספק "SIM Not Supported "

כשהמכשיר בלי סים אפשר להיכנס להגדרות,ספארי,מחשבון וכו וכו אך אין שיחות.

כשאני מכניס את הסים הוא פשוט מראה לי מסך כזה:

https://www.google.com/search?q=sim+not+supported+iphone&sxsrf=AOaemvKGOoOLM6My9_rfRik8wzeoOnyJNg:1639320929600&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwixvrmtwt70AhXFUMAKHRBABTIQ_AUoAXoECAEQAw&biw=2048&bih=1010&dpr=1.25#imgrc=FwPkZIx4u8nF1M

אין אפשרות לצאת מההודעה הזאת והוא לא מצליח לאקטב. פשוט מוזר! עבד מושלם 4 שנים. - אבי ואני אצל גולן טלקום ושני הסים שלנו לא עובדים - אפילו שלי שתמיד עבד איתו!

התקשרתי לגולן, אין מענה. מבחינתם אם הסים עובד זה לא בעיה שלהם. וזה לא יעזור אם אחליף סים כי עובדה שבאייפון החדש שלי הסים תקין. שלחו אותי ל Idigital.

הלכתי לסניף של Idigital בחיפה, עשיתי את טעות חיי שאמרתי להם "נקנה בספרד" משם זה כמו לדבר לקיר - לך למקום שקנית אנחנו לא יכולים לעזור לך.

התקשרתי היום לאפל עצמם - שיחה של קרוב לשעה ואין מענה. שירות של תודה, סליחה, אתה לקוח מעולה וכו' וכו' אבל בתכלס שום מענה! הם לא יכולים לשחרר נעילה ורק נתנה לי לעשות פעולות שהם obvious.

זה היה המצב בבוקר:

image.thumb.png.5dbe9165e6370c44875a241b1be757e8.png

עכשיו ב 5 אחה"צ הגרסא שונתה הגרסא ל 48 וירדה האופציה לראות את הנעילה :

image.thumb.png.bd20bd7c8f2814938d6bf3e38ef2ceb2.png

מה אני עושה? עם מי אני מדבר?

ב Carrier הוא מראה לי בבירור גולן טלקום. 

פורסם

לא אייפוניסט ולכן התשובה שלי לא הכי הגיונית או נכונה.

ממה שאני מכיר, חברות הסלולר צריכות לפתוח לך את הטלפון על מנת שיהיה sim free, עשיתי בדיקה באתר של גולן טלקום אבל לא מצאתי סימוכין לכך.

יש מצב שמדובר בחברות הישנות יותר. לא בטוח..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, DareDevil כתב:

לא אייפוניסט ולכן התשובה שלי לא הכי הגיונית או נכונה.

ממה שאני מכיר, חברות הסלולר צריכות לפתוח לך את הטלפון על מנת שיהיה sim free, עשיתי בדיקה באתר של גולן טלקום אבל לא מצאתי סימוכין לכך.

יש מצב שמדובר בחברות הישנות יותר. לא בטוח..

גולן לא תוכל לשחרר נעילת מפעילה של מפעילה אחרת.

בתמונה השניה אבל זה נראה לא נעול…

הייתי מנסה לכבות ולהדליק או לנסות סים מפעילה אחרת.

אם שה חוזר למצב נעול - הייתי מתקשר למפעילה הספרדית (קנית מכשיר נעול 🤷‍♂️ אבל כך כך האבה זמן אחרי כנראה לא באמת אכפת להפ והוא שולם.

בארהב אוב המפעילות יאפשרו לעשות את זה באתר שלהן)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

טוב אז לאחר בדיקה יסודית עם מלא גורמים המסקנה היא שאין מה לעשות.

האייפון נקנה בספרד כסים פרי אבל אצל אפל הוא רשום כאייפון אמריקאי אפילו רשומה חנות בקליפורניה.. הוא נעול על ידי חברה בשם dish boost 

אחרי לא מעט דיבורים איתם לא הצלחתי לשחרר את הנעילה.

הוצאתי מהארכיון את הקבלה מצאתי את החנות, שלחתי להם וואצאפ, מייל, ואפילו פניה למנהלי החנות בפייסבוק אך אין תשובה.

הלכתי הכי רחוק בדקתי ושאלתי וכל זה מעצבים וכי עקרונית אין שום סיבה שדבר כזה יקרה.ששילמתי מחיר מלא ואפל עצמם אמרו לי שהוא סים פרי.

אני עוזב את זה אבל למדתי את הלקח שלי.

פורסם
לפני שעה, boy23 כתב:

מחיר מלא ואפל עצמם אמרו לי שהוא סים פרי.

לא קנית מאפל סטור בספרד נכון? (יש חנויות אפל בספרד, אבל זה לא נשמע המקרה לפי מה שאתה מתאר)

התלונה היחידה שצריכה להיות לך היא שלא קנית מהם ומול החנות ששיקרה לך לגבי מה שהיא מכרה לך (יבוא מקביל / פיראטי).

עם כל הצער - אפל הם לא צד - הם מחויבים בהסכמים מול המפעילות שקונות את המכשירים (בהנחה משמעותית) מהם.

אם קנית מאפל ויש לך קבלה של אפל - זה משהו אחד.

אם קנית מחנות לא רשמית ומבחינת אפל המכשיר נמכר למפעיל - חוץ מלדבר עם המפעיל אין לך כ״כ מה לעשות.

Then dying is forgetting

פורסם

זה מה שיפה באפל, באמת. לא מתוך ציניות.

הפעם זה קרה לך כבעל המכשיר. אבל טוב לדעת שאם מישהו חושב לגנוב מכשיר כזה - אין לו מה לעשות איתו. ולא יעזור כלום.

רמת אבטחה שאנחנו (בעלי האנדרואיד) היינו יכולים רק לחלום עליה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

SIM lock הוא טכנולוגיה ותיקה, ימיה כימי ה- GSM (כלומר, קרוב ל-30 שנה). ההגנה שהיא נותנת מוגבלת, למעשה היא מגנה על הכנסות חברת הסלולר שמוכרת את המכשיר, בדרך כלל בצירוף לחבילה. ההגנה על הלקוח מפני גניבה לא משמעותית, שכן הגנב יכול להכניס סים אחר של אותו מפעיל ולהשתמש במכשיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 37 דקות, Muzic4Ever כתב:

זה מה שיפה, באמת. לא מתוך ציניות.

הפעם זה קרה לך כבעל המכשיר. אבל טוב לדעת שאם מישהו חושב לגנוב מכשיר כזה - אין לו מה לעשות איתו. ולא יעזור כלום.

רמת אבטחה שאנחנו (בעלי האנדרואיד) היינו יכולים רק לחלום עליה.

וזה עצר פעם מישהו מלגנוב אייפון?

מה עדיף, שהגנב ייתקע, אם המכשיר נגנב, או שאתה תתקע?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לדעתי כל מי שגונב אייפון מכל סוג נפטר ממנו כמה שיותר מהר - הוא יודע שהמכשיר יפסיק לעבוד בקרוב מאוד. תמכור את האייפון למעבדה שאולי תשתמש בחלקים

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

וזה עצר פעם מישהו מלגנוב אייפון?

מה עדיף, שהגנב ייתקע, אם המכשיר נגנב, או שאתה תתקע?

האמת פחות הנעילה מהסוג הזה

אבל כן נעילה דרך iCloud כשהוכרזה ויושמה (נעילה מוחלטת של המכשיר) הורידה את גניבות האייפון משמעותית סביב 2013-4 לזכרוני (היו על זה דיי האבה כתבות בזמנו).

המכשיר לא יכול לעשות כלום חוץ מאיתור על ידי הבעלים של החשבון ולחלקים.

Then dying is forgetting

פורסם

גם לחלקים זה באופן חלקי בלבד.

חלק מהרכיבים עוברים "הצמדה" מול ה-SoC, מה שאומר שאי אפשר לחבר אותם ל-SoC אחר סתם ככה, הם לא יעבדו והמכשיר בכלל לא יעלה.

זכור לי בעיקר כפתור הבית עם החיישן טביעת אצבע המובנה אבל לא מן הנמנע שיש עוד רכיבים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

גם המצלמה של הface id, חלק מהפיצ׳רים של השבב NFC לזכרוני ובדגמים מסוימים זה גם מחובר לדיגיטייזר של המסך עצמו.

וזו אחת הכתבות בזמנו:

https://techcrunch.com/2015/02/11/apples-activation-lock-leads-to-big-drops-in-smartphone-theft-worldwide/

זכרתי לא נכון את השנים.

המספרים המשיכו לעלות ד״א אחרי זה.

Then dying is forgetting

פורסם

מעניין איך יתמודדו עם זה במסגרת Right to Repair.

אולי הם ימכרו רכיבים עם דגלון של "חדש" שיאפשר צימוד ל-SoC ואז ייכבה לנצח.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...