Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, David32 כתב:

אם תיהיה בלונדון ויגידו "stinking jew" עליך תגיד שזאת לא גזענות כי לא הפלו אותך?

מי זה ״יגידו?״ באיזו סיטואציה? 

לא כל אמירה אתנית שלילית היא ״גזענות״.

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

קווקזי זה לא רוסי.

רוסי רוסי. בלונדיני עיניים כחולות. לא קווקזי.

דרך אגב, כשלאקסית שלי היה חבר אוזבקי, היא לא סיפרה להורים שלה כי וואי וואי וואי, שרוסיה מרוסיה הלבנה תצא עם אוזבקי...

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

מצד שני אולי זה גם קשור לזה שכולנו היינו (ונשארנו) חננות, וזה קצת כמו בהייטק, שזה גם פחות מעסיק את הסביבה

מין הסתם, הסתגרות אתנית יותר מתאימה לאנשים שמרנים יותר, שצריכים תחושה של סביבה ודאית ומוכרת. אנשים שיותר פתוחים, אינטלקטואלית, מסתדרים טוב יותר עם אנשים שדומים להם מנטלית, אוהבים דברים דומים, חידושים, ופחות מעניינת אותם זהות במראה ובמנהגים. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

31 שנה, וכמה ימים. בדיוק היה אז אותו גם חום, ומצחיק שאני אומר את זה בדיוק כמה שעות אחרי שהוא נשבר עם גשמים מאד חזקים.

כבר מזמן לא עולה חדש, ומרגיש ורואה את עצמי ישראלי לחלוטין. חושב בעברית, כבר די הרבה שנים. לא מזניח את המקור, הרוסית שלי בסדר גמור, גם אם יש לי מבטא ישראלי מאד מאד מורגש (כמו לרובנו המכריע, אבל זה מסייע לזהות ספאמרים בטלפון, לענות להם בעברית ולגרום להם לרדת לך מהקו ומהווריד). שומע לא מעט רוק רוסי, אבל כמעט ולא צורך מדיה רוסית, חוץ מבנושאים מוטוריים, ועדיין הרבה פחות ממדיה מערבית.

בסופו של דבר, למרות נקודת פתיחה מאד נמוכה - הגעה בחוסר כל, בלי חסכונות ובלי מעמד, הורים בגיל 34 שהיו מבוססים מקצועית וכלכלית שם והגיעו להתחיל מחדש חסרי כל הלכה למעשה (ובסופו של דבר השתלבו היטב, עם השנים), אני כאן וכאמור, רואה את עצמי ישראלי לכל דבר, ואפילו, שומו שמיים, פטריוט (למרות שנראה שזאת מילה גסה היום).

ועם זאת - זה היה תהליך. באתי מטשקנט, שהייתה עיר מאד קוסמופוליטית, עם בני לאומים רבים מאד שחיו די בשלום האחד עם השני (ועובדה, קיבלו די יפה את הסבים והסבתות שלי והוריהם ובני דורם שפונו מאוקראינה ובלרוס בתחילת מלחה"ע השניה והשתקעו שם). את מכת הגזענות שעולים רבים קיבלו עוד שם, אני קיבלתי פה, וזאת הייתה חתיכת מכה. ממעמד חברתי מוביל בכיתה לאחד מתוך 4 רוסים שנאבק על עצמו ועל כבודו, וגם בצבא (בגדוד חירמ"כ, יחידה ירוקה קרבית לחלוטין, אם כבר הזכירו פה) הגזענות הייתה נוכחת מאד. לילד בן 10, וגם לחייל מורעל בן 18, זה היה כמו לקבל אגרוף לפנים. לקח לי באמת הרבה שנים להתאושש ממנה, משהו כמו 13-15 למן העליה אם אני מנתח את זה מנקודת המבט של היום, ברמה שלא הרשיתי לעצמי אפילו להריץ בדיחות עדתיות. בשום מערכת לא ידעו, או שלא רצו, להתמודד עם זה. עולים שעלו אחרי שנת 2000 שומעים את הסיפורים שלי ולא מבינים מה אני רוצה להגיד, הם לא חוו את זה. זאת גם כנראה הסיבה שאני לא רואה את עצמי עובר עוד הליך הגירה, למרות שבכל העולם היום זה לא מה שהיה לפני 30 שנה, ואפילו לא קרוב.

היום, בניגוד לעבר, כל זה נון-אישיו ובגדול, העליה היא סיפור הצלחה. ביחס לנקודת התחלה של דור 1.5 אני בסדר גמור. לא חי בעבר, בונה את עצמי פה, אבל מה - עדיין זוכר, ובנובמבר זה משום מה צץ יותר בזיכרון.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 15 שעות, Night Driver כתב:

כי לא הגעת בגל ענק.

לא היה פקידבנק דובר רומנית, עיתון ברומנית, קהילה ענקית של רומנים שהגיעו איתך וחוץ מלגנוב קצת מהמדינה לא היה שום דבר "רומני" סביבך. בגלל זה אתם רציתם להיות ישראלים והישראלים לא הסתכלו עליכם כ"הם" כי פשוט לא איימתם על התרבות שלהם.

לא ״איימנו״ על הישראלים - אולי.

אבל מצד שני היו את הקשיים בגלל שלא היה פקיד בנק דובר רומנית , עיתון ברומנית וקהילה גם שקיבלה אותנו.

נחתנו לתוך מדינה שלא היתה כבר בסטייט של לקבל עליות ב״מקצוענות״ כמו מאוחר יותר - לתוך מרכז קליטה, עם סל קליטה פיצי בזמן האינפלציה של 1984. אבא שלי אפילו לא סיים אולפן והלך לעבוד (למזלינו - מספיק קרוב למקצוע שלו, ואחרי כמה חודשים גם אמא שלי מצאה עבודה מוצלחת - וזה אולי המקום ששונה) עם עברית כמעט לא קיימת - וגם כמו שכתבו כמה הודעות מעלי - עברו ממצב של 2 מהנדסים עם קריירה ומעמד למאין איפוס של ילד בן שנתיים ישן איתם במיטה חזרה (כי יש חדר אחד מיטה אחת) ומערכת שלא מכירה עוד כמות עולים מאותו איזור / באותו סדר גודל.

בקיצר - היה כיף (אני כמובן לא הבנתי הרבה מהקשיים - הייתי צעיר מדי - חלקם אני מבין כמבוגר ומהגר) אבל יצא לטובה.

בטח אל מול האלטרנטיבה של רומניה באותה תקופה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 18.11.2021 בשעה 23:50, garicho כתב:

אני הייתי בן 5, ככה שאין לי הרבה זכרונות מרוסיה. אבל אני זוכר את ההלם מהפעם הראשונה בסופרמרקט בארץ והסתכלנו על מקרר מוצרי החלב המלא שהשתרע לאורך כל הקיר של הסופר. זה הזכרון שנחקק הכי חזק אצלי מחווית העלייה.

וואו החזרת אותי 30 שנה אחורה, לאוקטובר 1991. גם אנחנו חגגנו 30 לפני כמה שבועות, וגם אני זוכר את אותה חוויה מהביקור הראשון בסופרמרקט, שנמצא (עד היום) בפינת רחוב נתיב חן בחיפה. אני זוכר גם שלא הצלחנו בהתחלה להבין איך נכנסים אליו, זו הייתה הפעם הראשונה שראינו דלתות אוטומטיות. 

Good times

פורסם
לפני 12 דקות, MiniMiz3r כתב:

אני זוכר גם שלא הצלחנו בהתחלה להבין איך נכנסים אליו, זו הייתה הפעם הראשונה שראינו דלתות אוטומטיות

זה בגלל שהמערכת האוטמטית של הדלתות מזהה אנשים שלובשים גרבים עם סנדלים,ולא מכניסה אותם (-;

• מצחיק 4
פורסם

לא סופרמרקט (כי כשעלינו ב1996 היו כבר כאלה באוקראינה),

אבל מה שהדהים אותי שהיו מזגנים באוטובוסים. וגם האוטובוסים עצמם לא היו משהו דחוס, חנוק ומסריח.

בנוסף, הלו"ז של האוטובוסים זה לא בגדר סיפורים מארץ הפיות, הנהגים אשכרה מצייתים לו.

אפשר להגיד מה שרוצים על תח"צ בישראל, אבל היא עדיין משתדלת להיות (וגם מצליחה איפשהו) ברמה של מדינה מערבית. לא ברלין או הונג קונג, אבל גם לא חבר העמים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 22 דקות, vadim6385 כתב:

אבל מה שהדהים אותי שהיו מזגנים באוטובוסים. וגם האוטובוסים עצמם לא היו משהו דחוס, חנוק ומסריח.

בנוסף, הלו"ז של האוטובוסים זה לא בגדר סיפורים מארץ הפיות, הנהגים אשכרה מצייתים לו.

נראה לי שעבדו עליכם וסתם אמרו לכם שזה ישראל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 36 דקות, vadim6385 כתב:

בו. אמנם כמה שנים קודם לכן (לא הרבה), ונסענו דחוסים ובלי מזגן. הרבה.

לעומת זאת, התחתית במוסקבה ופיטר, תענוג. 

פורסם

אכן, מצד אחד מרצדס 0303 חדש וממוזג שאסף אותנו מנתב"ג היה וואו!

ומצד שני ישראל רחוקה מאוד ממערכת המטרו של מוסקבה עם מאות תחנות שמרשתת את כל העיר, וגם לאחרונה  חלק נכבד מהאוטובוסים במוסקבה (רק בה אבל) הוחלף בחשמליים 100%. 

פריפריה  עדיין נוסעים באוטביסים חלודים ולא ממוזגם מלפני 20-30 שנה. 

אז תלוי למה משווים... 

פורסם

זה הקטע שקצת קלטתי מרוסיה. אתה בפיטר ומרגיש כמו פריס. עשר דקות נהיגה, ואתה בשיכונים ברוטליסטים הכי מכוערים שיש. עוד עשר דקות... מחממים בפחם.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

בברה"מ איפשרו לכל עיר שהגיעה למיליון תושבים לבנות רכבת תחתית. מן הסתם, זה שיפור אדיר לערים בכזה גודל מול כל אפשרות אחרת.

הערים הרוסיות תמיד היות שונות מאלו במערב (וכנראה במקומות אחרים בעולם), והמאפיין העיקרי שלהן לפחות ב-100 שנים האחרונות הוא כיעור יוצא דופן, בטח באזורים פריפריאלים יותר (ובטח ובטח במזרח הרחוק ובצפון - איפה שמלכתחילה הערים נבנו יותר כמחנות עבודה). לכל מי שרוצה להנות מהכיעור - ממליץ על העמוד הזה בפייסבוק (ברוסית, אבל זה בעיקר תמונות).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם כבר לראות את ברה"מ - אני ממליץ על bald and bankrupt

https://www.youtube.com/c/baldandbankrupt

יש לו אחלה ערוץ והוא יודע להעביר את הסיפור בצורה מעניינת.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, falou כתב:

זה הקטע שקצת קלטתי מרוסיה. אתה בפיטר ומרגיש כמו פריס. עשר דקות נהיגה, ואתה בשיכונים ברוטליסטים הכי מכוערים שיש. עוד עשר דקות... מחממים בפחם.

בבירת אוקראינה, קייב זה ממש ככה. מרכז העיר ניראה מודרני ויפה, אבל כשאתה מתרחק משם מתחילים להיות דברים הזויים. השיא היה מביקור של ההורים שלי לפני כמה חודשים, זה שיש מקומות עם כבישים ברמה כול כך ירודה, שאנשים בוחרים מרצון לנסוע בדרכי אפר המקבילות לכבישים הללו. 

פורסם
לפני 4 דקות, davemustaine87 כתב:

זה שיש מקומות עם כבישים ברמה כול כך ירודה, שאנשים בוחרים מרצון לנסוע בדרכי אפר המקבילות לכבישים הללו. 

די נכון. נהגתי בקייב בכמה ביקורים. 

אבל הכי מצחיק היה ב 2017 כשעזרתי שם לבן דוד בארגון ראלי רכבי אספנות. 

כמה צוותים ממדינות בלטיות סירבו להשתתף בטענה "עם הכבישים פה, חבל על המכוניות". 

אם כי באמת מרכז העיר ברובו משופץ ויפה מאוד. 

פורסם

לפחות נכון ללפני עשר שנים בעיר שעלינו ממנה (עיר של חצי מיליון תושבים) לא היו מים זורמים 24/7, אפילו לא בבתי המלון. אבל המטרו במוסקבה בהחלט מרשים. 

• מצחיק 2
  • תוכן חדש...