Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי הבדלי מנטליות\תפיסה יש ותמיד יהיו בלי קשר לאם נולדת פה או לא. מעבר לזה אין לי מה להוסיף מנק' המבט שלי כצבר, רק לקוות שלא חווית גזענות, אני חושב שאנחנו אחד העמים שאכל הכי הרבה חרא בנושא הזה ועדיין אנחנו כאלו כלפי עצמנו.

בנימה אישית אני אומר שאני מאוד מעריך אנשים שעזבו את הבית שלהם ועלו לארץ, זה צעד קשה מאוד בלי קשר למדינה שהם עזבו אם היא מפותחת או לא.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בקרוב כמו אחגוג 30.

עברתי כל מיני גלגולים. 

פעם לא חשבתי על זה בכלל. אחר כך בזכות דריש פה גיליתי את דור 1.5 ומצאתי הסבר הגיוני לכל כך הרבה דברים שמפריעים לי והפריעו לי וימשיכו להפריע. אחר כך נמאס לי מהם ומפוליטיקת הזהויות שהם מפמפמים.

בסופו של דבר, רובינו השתלבנו - בטח אנשים שעלו לכאן בגיל צעיר יחסית. למרות שעדיין לא נדיר לשמוע או לקרוא "למה אתה חי כאן?" גזענו - וגם פה בפורום "זכיתי" לזה יותר מפעם אחת כשהצגתי איזו דעה פוליטית שחלק פחות התחברו אליה, או פחות ה צטיירתי כפטריוט גדול. וכמובן, כולנו סוחבים איתנו טראומות כאלו ואחרות, כנראה כמו כל מהגר. ויש גם לא מעט "תקועים" - חלקם גם כותבים כאן לפעמים או כתבו כאן בעבר. ואני מרשה לעצמי לנחש שההגירה והחוויות בעקבותה זה חלק מהסיבות לזה. 

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

עברתי כל מיני גלגולים. 

פעם לא חשבתי על זה בכלל. אחר כך בזכות דריש פה גיליתי את דור 1.5 ומצאתי הסבר הגיוני לכל כך הרבה דברים שמפריעים לי והפריעו לי וימשיכו להפריע. אחר כך נמאס לי מהם ומפוליטיקת הזהויות שהם מפמפמים.

אני גם עבתי כל מיני גלגולים. ניתוק מהעבר, חזרה למקורות, מחשבות שישראל היא המקום הכי טוב בעולם ואז בדיוק ההפיך, ואז משהו באמצע, כל זה השתנה אצלי ולכן גם חוסר יכולת לכתוב שורת סיכום ברורה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

31 שנה. הגעתי בגיל 10+. גם היינו בקונקשן ברומניה. דובר עברית ברמה טובה יותר מ95% ילידי הארץ. מנטליות - ברומא התנהג כרומאי. אף פעם לא התנתקתי מהעבר, למרות מספר תקופות מצומצם של "רוסי מסריח", אגב בעיקר כששהינו בקיבוץ. 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני יליד הארץ וכל חיי חי פה.

תמיד היו בארץ הבדלי מנטליות בין העדות השונות ואפילו בין איזורים שונים (ירושלמים שונים מתל אביבים ששונים מחיפאים וזה עוד לפני שדיברנו על המושבניקים של פעם, הקיבוצניקים ואלה שגדלו בפריפריה הרחוקה של פעם). פשוט אנחנו נולדנו לתוך זה ואתם נתקלתם בזה כשבאתם לארץ.

מבחינת אלה שאומרים לעולים אז בשביל מה באת לפה התשובה היא פשוטה. אני (לא אני אני אלא אני הצבר) חי פה כי פשוט נולדתי פה אבל אתם בחרתם לבוא ולבנות פה את הבית שלכם. אתם יותר ציוניים מרוב ילידי הארץ ולו בגלל הבחירה הזו שעשיתם וששילמתם עליה מחיר בכלל לא פשוט.

גם השאלה אם מרוצים פה או לא היא מאוד מורכבת. אין מקום בעולם שהכל מושלם בו בדיוק שאם נוציא את צפון קוריאה ועוד כמה מקומות יוצאי דופן אין מקום שהכל רע בו. בסך הכל עסקת החבילה שלנו לא רעה.

אסור לרגע גם שלמרות כל הקשיים בקליטת מאסת עולים כזו (והיו לא מעט קשיים. ב 90' השתחררתי מהצבא וכשתכננתי לחזור לארץ לקראת סוף 90' כולם אמרו לי שלא תעיז כי אין עבודה. בפועל חזרתי ואחרי יום כבר התחלתי לעבוד) העלייה הזו הביאה איתה אנשים חרוצים, בעלי מוסר עבודה גבוה ובעתי תרבות שונה ממה שהכרנו אבל עשירה מאוד.

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אני 25 שנה פה, מגיל 12.

אני נוטה לחשוב שהתנתקתי מהשורשים האוקראיניים, אבל מצד שני לא מרגיש שישראל היא בית ששווה למות למענו.

כרגע אני לא סובל פה, לא חסר פה דברים טובים, כמו שלא חסר פה דברים רעים.

אבל להגיד שאני איזשהו ציוני מטורף, אז לא.

מצד שני מאוקראינה לגמרי לא אכפת לי, לא ביקרתי שם מאז שעליתי לארץ, וגם לא מתכוון בשנים הקרובות. בסך הכל אין לי מה לחפש במדינה ששללה לי את האזרחות*

אני כן חושב להמשיך למדינה אחרת בהמשך, כזאת שמדברים בה אנגלית.

*פעם היה להם חוק שאוסר אזרחות כפולה. היום הבנתי שאפשר לחדש את הדרכון האוקראיני, אבל עד שאוקראינה לא נכנסת לאיחוד האירופי, לא רואה סיבה (מי בכלל רוצה אותם שם?).

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אתם בחרתם לבוא ולבנות פה את הבית שלכם. אתם יותר ציוניים מרוב ילידי הארץ ולו בגלל הבחירה הזו שעשיתם וששילמתם עליה מחיר בכלל לא פשוט.

צריך לזכור שישראל לחצה על ארצות הברית לא לקבל את יוצאי ברה"מ, כדי שיגיעו לפה.

וטוב עשו (מבחינתנו הצברים), כי העלייה הזו הקפיצה את ישראל מכל כך הרבה בחינות. לאנשים בכל העולם יש פחד ממהגרים, שמתודלק ע"י גזענים, שמהגרים יקחו להם את העבודה וכו'. למרות שכמעט תמיד מדינות שקולטות הגירה יוצאות נשכרות בטווח הארוך. 

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

גם האופציה לא לצאת מבריה"מ

זו אולי היתה אופציה תיאוריתית, אבל מעשית המצב בבריה"מ היה די מחורבן בשנים של ההתפרקות כך שהישארות לא היתה אופציה ריאלית עבור רבים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

תשמע, אם הכל היה שם דבש לא מאמין שאנשים בשנות החמישים שלהם היו עוזבים הכל ומגיעים חסרי כל למדינה זרה בלי שפה, בלי עבודה ועם סיכוי מאוד קטן לחזור למעמד שהיה להם.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

נולדתי פה אז אין לי מושג, אבל אני חושב שאם מבקרים שם לפעמים או מדברים עם אנשים שנשארו, אפשר להשוות מה יכל להיות לך שם לעומת מה יש לך פה.

לא חושב שישראל זה המקום הכי טוב בעולם, אבל אני גם בטוח שזה לא אחד מהגרועים במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

אבל אני חושב שאם מבקרים שם לפעמים או מדברים עם אנשים שנשארו, אפשר להשוות מה יכל להיות לך שם לעומת מה יש לך פה.

בן דוד שלי שהוא בערך בגילי, נשאר שם. אני בקשר קבוע איתו וביקרתי אצלו הרבה פעמים, יש לי פרופורציה מצויינית. 

• מעניין 1

פורסם

לחיות בארץ זה טראומתי ממש, שרדת לספר על כך

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 26 דקות, DareDevil כתב:

לחיות בארץ זה טראומתי ממש, שרדת לספר על כך

כי אוקראינה זה ממש גן עדן עם דובוני אכפת לי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...