Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בברירת המחדל כמעט כולם גזענים, כל העדות. ככה זה.

הרבה רוסים לא ירצו שהבנות שלהם יצאו עם אתיופים.

הרבה פולנים לא ירצו להתחתן עם משפחה טריפוליטאית.

הרבה מרוקאים לא רוצים להתחתן עם רוסים.

שלא לדבר על קווקזים וכל השיט שלהם.

אבל מצד שני אחרי שעוברים את המחסום של העדה ומכירים את הבן אדם זה משתחרר די מהר. ואז הדיבור משתנה ל "רוסים דפוקים אבל הוא משלנו, זה בחור טוב". תקף כמובן לשילובים עם כל העדות.

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, falou כתב:

בהתחשב בעובדה שהגיעו לכאן מאסה של מהגרים בשנות ה-90׳, הקליטה של עולי רוסיה היא הצלחה פנומנלית. ההתערות הייתה יחסית קלה והתרומה למדינה - אדירה. חלק גדול מהפריחה של ההיי טק בישראל מגיעה מהאנשים האיכותיים שהגיעו לכאן בעלייה הזו. המדינה כבר היתה מבוססת ויחסית ידעה למצוא פתרונות, והצבא שימש מנגנון הטמעה מאוד יעיל.

אני לא בטוח מה יותר גרם להצלחה פנומנלית של קליטת העליה הגדולה - המדינה או שהאנשים הצליחו להסתדר בזכות עצמם.

ברור שבהתחלה היה סל קליטה שהספיק לכמה חודשים בודדים כדי לשרוד. זה היה מאוד - מאוד חשוב ממש בהתחלה. גם העזרה בשכר דירה של השנים הראשונות.

אבל , רוב האנשים פשוט היו מוכנים ללכת לכל עבודה שקיימת ( בלי קשר להשכלה או מקצוע הקודם  - מהנדסים הפכו למנקי רחובות ) , ולא להיות תלויים בקצבאות, מרכז קליטה ונדבות אחרות של המדינה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 10 דקות, falou כתב:

בוא. כינוי גנאי אתני שמופנה פה ושם, זו לא ״גזענות״, כמו שלא כל 'fucking Jew׳ זו גזענות. גזענות זו אפליה שיטתית שפוגעת באופן מהותי בחיים.

מה?

אם תיהיה בלונדון ויגידו "stinking jew" עליך תגיד שזאת לא גזענות כי לא הפלו אותך?

גם את ה- N word סבבה כי זה כינוי גנאי אתני שמופנה פה ושם?

לא יודע, לסבא/אבא שלי פחות מצחיק אם יקראו לו ז'יד... וגם כשקראו לנו רוסים מסריחים לא היה כיף, וגם כשזרקו עלינו שיט כי שיחקנו כדורגל בשכונה - לא היה סבבה בכלל.

מזל שמבחינתך זה בקטנה כי זאת לא אפליה שיטתית שפוגת באופן מהותי.

• רעיון טוב! 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לדעתי מה שאתה מתאר זה המצב הקלאסי ליהודים יוצאי מזרח אירופה ש"ברחו" מהמדינה שלהם.

ההורים שלי עלו לארץ באמצע שנות ה-20 שלהם.

אני נולדתי בארץ.

יש לי משפחה שבמקום להגיע לכאן טסה למקומות אחרים בעולם.

אני לא חושב שהם מרגישים ישראלים.

אבל גם אלו שבמדינות אחרות לדעתי לא מרגישים מקומיים.

אני מאמין שיש שנים מאוד חשובות שמעצבות אותך, את האופי והערכים שלך  ויש שנים שאתה פשוט מי שאתה. שזה רוב החיים.

גם מה זה ישראלי?

צבר שנולד בקיבוץ? עולה?

הרי אנחנו מדינת עולים.

עכשיו כבר פחות. אבל עד לפני 20 שנה בערך, זה מה שהיה פה. עלייה אחרי עלייה.

אז זה היה כמו בצבא, מי שעלה חצי שנה לפנייך הרגיש מקומי.

פורסם
לפני 43 דקות, Buki כתב:

טוב גם זה צריך להיכתב:

מספר המקרים בהם סבלתי מגזענות או אפליה על רקע עדתי, בכל 30 השנים הוא מינימלי ביותר, אפשר לאמור זניח. לא מצליח אפילו להיזכר בכזה מקרה. 

ואת הביטוי המפורסם "רוסי מסריח" לא שמעתי אף פעם מופנה כלפי. 

כנ"ל

אבל זה כנראה כי אותו קהל נוטה לחשוב פעמיים לפני שזורק מילה לא במקום לבחור גדול עם חזות מזרח אירופאית וטרנינג אדידס 😎

• מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מי שיש לו קצת נסיון יודע שגם בחור קטן עם חזות מזרח אירופאית וטרנינג אדידס יכול להיות מתאגרף עם קפיצים במקום רגליים.

• מצחיק 6

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

זה שיש עדיין קשר לתרבות הקודמת, זה תמיד קיים. אבל אם סרגיי, הסרס״פ הצעיר שלי במילואים מנתיבות, היה חובב מושבע של זוהר ארגוב... עשינו את שלנו 😆

קווקזי זה לא רוסי.

לפני כשעה, falou כתב:
לפני כשעה, Buki כתב:

בוא. כינוי גנאי אתני שמופנה פה ושם, זו לא ״גזענות״, כמו שלא כל 'fucking Jew׳ זו גזענות. גזענות זו אפליה שיטתית שפוגעת באופן מהותי בחיים.

יש הבדל גדול בין אם מישהו שאני מכיר זורק לי בצחוק יהודון לבין כשאני מגיע לנותן שירות או בויכוח עם מישהו והוא קורא לי ככה.

עם הראשון סהיר להניח שאצחק אבל עם השני סביר להניח שהוא יאושפז ואותי יעצרו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

לסבא/אבא שלי פחות מצחיק אם יקראו לו ז'יד

אחד הדברים שממש הפריעו לנו כשהגענו לפולין. הם קוראים ליהודים ז׳ידים. אבל מכל מי שיצא לנו לדבר איתו, כולל מורה לפולנית, הבנו שזאת המילה בפולנית ליהודים. אין מילה אחרת. וזה ממש לא כינוי גנאי או משהו כזה.

עדיין, בתור דובר רוסית זה מציק באוזן.

פורסם
לפני 4 דקות, garicho כתב:

הם קוראים ליהודים ז׳ידים

בווילנה ברובע היהודי יש רחוב שנקרא רחוב ז'ידים, שם רשמי לגמרי. כנראה שזה בסדר גם בשפה שלהם. 

פורסם
לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

גם מה זה ישראלי?

אנחנו בתקופה שמעצבת את מה שנקרא "ישראליות" שבאופן אירוני זה עם המשפט "מה ישראלי בעיניך" אולי הולך לשלוט חלק קטן מן הזמן הזה.

כרגע אין תשובה, בשביל שזה יקרה אנחנו צריכים להיות בשנות פוריות וגדילה עם פחות מלחמות ו"לישון עם חרבנו" (למרות שלא נפסיק "לישון עם חרבנו"). 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 57 דקות, Night Driver כתב:

אשתו של לקוח הולנדי שלי קוראת ליהודים jude.

אז או שלא קלטת נכון, או שהיא לא מדברת הולנדית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

אז או שלא קלטת נכון, או שהיא לא מדברת הולנדית.

אנחנו מדברים ביננו אנגלית כי ההולנדית שלי בערך ברמה דל העברית שלהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, garicho כתב:

אחד הדברים שממש הפריעו לנו כשהגענו לפולין. הם קוראים ליהודים ז׳ידים. אבל מכל מי שיצא לנו לדבר איתו, כולל מורה לפולנית, הבנו שזאת המילה בפולנית ליהודים. אין מילה אחרת. וזה ממש לא כינוי גנאי או משהו כזה.

עדיין, בתור דובר רוסית זה מציק באוזן.

זה על אותו משקל כמו שברוסית קוראים לאפריקאי negr.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לגבי הריבים העדתיים בארץ - אני חושב שזה גם מאוד קשור למקום מגורים ולסביבה. 

גדלתי בשרון. ביסודי החבר הכי טוב שלי היה ממוצא מרוקאי ואף פעם לא עסקנו בזה. גם היו מעט מאוד ילדים רוסים אחרים בסביבה שלי, וזה עזר לי, אולי, להתחבר לצברים. בצבא אישית גם לא נתקלתי בזה בכלל, והחברים שלי משם הם מכל העדות. מצד שני אולי זה גם קשור לזה שכולנו היינו (ונשארנו) חננות, וזה קצת כמו בהייטק, שזה גם פחות מעסיק את הסביבה. אה ואני נשוי לעיראקית ובכלליות המשפחה המורחבת שלנו מאוד מגוונת יחסית. מקווה שזה העתיד. עדתיות זה נחמד לפולקלור ואנקדוטות. לא להסתגרות פנימית.

לגבי התרבות  - כמו שאומרים אצלנו, כל המשפחות המאושרות דומות וכל משפחה אומללה - אומללה בדרכה. רוסיה היא מדינה דפוקה לחלוטין. היא תמיד היתה כזו. והיא גם לא תשתנה. ואני לא לגמרי בטוח שהמדינות הכי קרובות אליה מנטלית ואתנית (בלרוס ואוקראינה) מאוד שונות. השיט שם הוא פשוט שונה מהשיט כאן. על רמת החרדה שיש כאן, הפחד מלהדפק והויתור המוחצן על כל דבר שאפשר להגדיר כ"נימוס" אפשר לכתוב הרבה דוקטורטים בהיסטוריה וסוציולוגיה. וכן, גם לי יהיה לנצח קשה להתרגל לאנשים שלא יאפשרו לי לרדת מהאוטובוס או לצאת מהמעלית, לפני שיכנסו בעצמם. מקווה שאולי גם זה ישתנה מתישהו. בכל זאת, חוץ מימי הקורונה, יותר ויותר אנשים טסים יותר ויותר למערב. אולי מתישהו יתחילו לשים לב גם לזה?

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...