Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, vadim6385 כתב:

אבל כשאני מציע לקנות להם כרטיסי טיסה לקייב לבקר את המשפחה, הם נותנים כל פעם תירוץ אחר.

גם ההורים שלי לא נסעו לשם אף פעם. 

אני לעומת זאת נסעתי כמה פעמים, אם אני לא טועה בקייב עצמה הייתי 5 פעמים. 

פורסם
לפני 11 שעות, Derish כתב:

ניואנס נוסף ששמתי לב אליו הוא הקיטוב בין האוכלוסיה המבוגרת והרגועה יחסית והאנשים הצעירים (מתחת ל-45 ככה) שמתנהגים כאילו העיסוק הנוכחי שלהם הוא הדבר הכי חשוב ובוער בעולם, ושתכף הם הולכים להביא איתו את המכה. וזה די מגוחך כי במבט מהצד ברור לך כשמישהו שבא ממדינה מפותחת שהם משחקים בנדמה לי ורוב הרעיונות/יוזמות/פרוייקטים שלהם זה פול גז בניוטרל. הזכיר לי קצת סג"מים בחיל האוויר שהיו חוזרים מורעלים מהקורס ומתחילים להעמיד את כל המחלקה בשלשות. נראה שתרבות עשיית הכסף שנוצרה שם בעשורים האחרונים פשוט הפכה את זה לסמל סטטוס, כלומר אם אתה לא עובד על הרעיון הבא שיהפוך את העולם על פיו ויבדל אותך מהפלבז אז אתה לא מצדיק את קיומך.

טיפוסים כאלה זה לא משהו ייחודי לשם (לא חסר גם פה), אבל נשמע כאילו לקחו לקצה את ה - hustle culture.

לדעתי זה בגלל שמצד אחד הם חשופים לכל מה שהולך במדיה חברתית, מצד שני אין יותר מדי הזדמנויות באיפה שהם חיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 12 דקות, vadim6385 כתב:

טיפוסים כאלה זה לא משהו ייחודי לשם (לא חסר גם פה), אבל נשמע כאילו לקחו לקצה את ה - hustle culture.

לדעתי זה בגלל שמצד אחד הם חשופים לכל מה שהולך במדיה חברתית, מצד שני אין יותר מדי הזדמנויות באיפה שהם חיים.

עדיף כאלה, חלקם כנראה מאוד קיצוניים וזה משעשע אבל זה יותר טוב מאלה שמקבלים על עצמם את המציאות כמו שהיא ללא שום רצון לשנות משהו, שותים, מבלים ומחכים שהסבתא תמות בשביל לקבל את הדירה שלה. 

• מעניין 1

פורסם
לפני 16 דקות, rev-Match כתב:

עדיף כאלה, חלקם כנראה מאוד קיצוניים וזה משעשע אבל זה יותר טוב מאלה שמקבלים על עצמם את המציאות כמו שהיא ללא שום רצון לשנות משהו, שותים, מבלים ומחכים שהסבתא תמות בשביל לקבל את הדירה שלה. 

זו נבלה וזו טרפה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עוד "תמונה". 

שנת 2006. נוסע למוסקבה פעם ראשונה, לבקר את אחי שנמצא שם ברילוקיישן מטעם חברת תוכנה ישראלית. 

באותה תקופה מוסקבה סובלת מכמויות מהגרי עבודה שבאים מקסחסון, אוזבקיסטן, ועוד "סטאנים" - מדינות צעירות עניות שהתפרקו מברית המועצות. 

בגלל שהמצב חמור מהבחינה הזו במוסקבה הופעל נוהל שמחייב כל מי שמגיע לעיר להירשם תוך 3 ימים במשרד הפנים, כולל סיבת ההגעה, עיסוק וכו'. בכל מקום, בכל כיכר ובכל תחנת מטרו נמצאים שוטרים (הם תמיד הלכו בצוותים של שלושה) שתופסים מהגרי עבודה בלתי חוקיים. 

תייר נורמלי שמגיע למלון, המלון דואג לו לרישום הזה, אבל מכיוון שהגעתי לאחי וגרתי בדירה שהעבודה שכרה לו, לא היה מי שידאג לרישום. 

זה ללכת ולבזבז חצי יום או לא יודע כמה זמן במשרדים שם, וזה הדבר האחרון שרציתי לעשות. אז לא נרשמתי. 

נסעתי ל 6 ימים, ב 3 ימים הראשונים הלכתי רגיל עם ראש מורם, ב 3 ימים שאחרי זה נסיתי ככל האפשר להיראות מקומי ולא לפגוש שוטרים. הצלחתי, לא עצרו אותי לביקורת 😁

בפעמים הבאות שנסעתי הנוהל הזה בוטל. 

תמונה נוספת, כן אני יודע  שאני מעביר את החוויות באופן עקבי ורציף 😉

קרוונים "של אריאל שרון", היא אז שר השיכון. 

כמות העולים שהגיעה חייבה את הממשלה לדאוג לפתרון חרום - אתרי קרוונים שהוקמו באיזורים שונים, בעיקר בפריפריה אבל לא רק. כל עולה שרצה בכך יכל היה לקבל קרוון בעלות שכירות מסובסדת ונמוכה. אנחנו לא הלכנו על זה אבל אנשים רבים כן. 

אתרי הקרוונים פורקו אחרי מספר שנים. 

פורסם
לפני שעתיים, yotams4 כתב:

שרשור מעניין, אותי מפתיע שעוד לא הוזכרה כאן המיצובישי לנסר

סמוך על Buki 😄

https://carsforum.co.il/topic/698051-רק-הגיעו-וכבר-קיבלו-מיצובישים-חדשים/#comments

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 4 שעות, עדי-אל כתב:

היתה להורים\סבים\סבתות התייחסות ליהדות שלהם? דיבר אליהם? סיפרו לכם? אני שואל ברמה האישית, לא ההלכתית 

כן.

מעבר לזה שבני משפחה רבים שלי נרצחו בשואה, תמיד היתה שמירה כלשהי על זהות ומסורת יהודית (למשל - מצות בפסח)

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אצלנו 80% מהמשפחה נרצחו בשואה. 

אבל עד להגיעה לארץ לא ידעתי מה זה מצות ופסח. 

פורסם

אצלנו דווקא כן היו מצות בפסח.

סבתא שלי גם ידעה יידיש.

פורסם
לפני 26 דקות, vadim6385 כתב:

סבתא שלי גם ידעה יידיש.

גם שלי. 

זה היה מדהים לראות איך היא נפגשה עם האחים והאחיות שלה שעלו לארץ באיזור  1930-1940, לא ראתה אותם מעל 40 שנה, והתחילה לדבר איתם ביידיש. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 שעות, עדי-אל כתב:

חלקכם התייחסתם לזה וחלקכם לא אבל העליה הייתה מטעמים ציוניים (גם אם נסתרים) או הנקודת מוצא היתה "יש מקום יותר טוב לחיות בו אז נעבור לשם"

היתה להורים\סבים\סבתות התייחסות ליהדות שלהם? דיבר אליהם? סיפרו לכם? אני שואל ברמה האישית, לא ההלכתית 

אצלי חלק - אבל בעיקר להזדמנויות יותר טובות לילדים לטווח הארוך + חוסר רצון לחיות במקום לא חופשי.

סבא שלי - אם היה מתאפשר היה לוקח אותנו יותר מוקדם לארה״ב (והבנתי שניסה).

ברמה המשפחתית אם לוקחים את סבא של אבא שלי לדוגמא - הם היו בית דתי והוא היה השוחט של הכפר שלו מהסיפורים ששמעתי. אבל דברים משתנים ואצלינו בבית קידשו את החופש בבחירה (בנוסף להכרה של התרבות וההיסטוריה - אך לבוא אליהן בעין בוחנת)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 שעות, עדי-אל כתב:

שאלות מעניינות אותי:

חלקכם התייחסתם לזה וחלקכם לא אבל העליה הייתה מטעמים ציוניים (גם אם נסתרים) או הנקודת מוצא היתה "יש מקום יותר טוב לחיות בו אז נעבור לשם"

הזכרת לי נשכחות בשאלה הזאת, ולא מהטובות.

כולנו ידענו שאנחנו יהודים. סבים וסבתות וגם חלק מההורים (אמא שלי למשל, אבא שלי לא) דיברו יידיש. השיחות ביניהם היו בעיקר ביידיש, על אחת כמה וכמה כשלא רצו שאנחנו נבין. מצות בפסח (שהיו משיגים בשושו), אזני המן בפורים (טעים הרבה יותר מהג'יפה התעשייתי שרווח פה, חבל שלסבתא אין כח לזה יותר), מאכלים מסורתיים, מה לא. סבא רבא שלי (שלא הכרתי) עוד היה דתי לחלוטין, ומן הסתם כך הייתה רוב המשפחה שלי, שנגדעה ב-1941 עם בוא הנאצים.

אז כן, הבאנו לפה משהו חוץ מחזיר וזונות.

• אהבתי 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם אני חי בארץ הזו זה נטו בגלל הציונות של ההורים שלי. אבא שלי גדל במשפחה מתבוללת כמעט לחלוטין, הוא גילה שהוא יהודי בסביבות גיל 10, כאשר איזה ילד נאצי בברלין קרא לו "יהודי מלוכלך", ובבר המצווה שלו הוא התענה בלימוד שתי הברכות לעליה לתורה. אבל פעם שהגיע לארץ, ובנה עצמו מקצועית, ויתר על כמה וכמה הצעות מפתות ללימודים ועבודה כי היה חשוב לו לחיות בארץ הזו. ואמא שלי היתה היחידה ממי ששרד ממשפחתה שעלה ארצה, גם היא בדרכים הזויות, משיקולים ציוניים טהורים. היא דווקא הגיעה ממשפחה מסורתית והתנתקה מהדת - אבל לא מהשורשים. אבל את החשבון שלה עם ההולנדים היא לא תשלים לעולם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, yotams4 כתב:

שרשור מעניין, אותי מפתיע שעוד לא הוזכרה כאן המיצובישי לנסר

סוזוקי בלאנו

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

Интересная тема ...

אופס, סליחה.. נסחפתי בשרשור העליה הזה.

בתור תושב אתר הקרוונים בכפר דניאל לתקופה של 5-6 שנים בשנות ה90, יש עוד התייחסות מעניינת  ובעלת גוון מפלה שלא הוזכרה בשרשור.

אתר הקרוונים, ובו כ100 משפחות עולים, מוקם בצמוד לצומת כבישים שאיחדה שני מושבים, כפר דניאל וגמזו. מושב חילוני ודתי בהתאמה.

כמו שצויין בפוסטים קודמים עניין תחבורה הציבורית הלא קיימת, אז בשנות ה90 זה היה זוועתי ממש, שני אוטובוסים ביום..חחח לשלושה מושבים. בקיצור, תושבי האתר נדרשו להפעיל את דמיונם בדרכם לעבודה וממנה.

מיותר לציין כי תושבי המושבים היו לרוב בעלי רכב, ומבחינתם העדר תחב''צ לא היווה בעיה ממשית. אך בקרב העולים באתר הקרוונים למעטים היו מכוניות.

לכן רוב העולים בקרוונים היו תופסים טרמפים בצומת ההוא, המשותף לשני המושבים.

וכאן הקטע המעניין.

הרוב המוחלט של תושבי המושב החילוני, היו מתעלמים לאורך השנים מכל טופסי הטרמפים (חוץ מטרמפים לבחורות צעירות) מאתר הקרוונים.

מנגד,

הרוב המוחלט של תושבי המושב הדתי עצרו בקביעות לטופסי הטרמפים, לאורך השנים.

לאור הדוגמה הזו, חייב לציין שיחסה של הציונית הדתית לעולים היה ברוב המוחלט של מקרים חם ואוהד. כנראה מתוך תחושת ערבות וציונות.

עריכה אחרונה על ידי Yaroki
  • מעניין 3
  • רעיון טוב! 1

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

• תוכן חדש...