Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

Buki Derish

חכו לי ליד הבידונים עם דלי דס"ל וכמה סמרטוטים, יש לי כמה מטלות בשבילכם (-:

זכרונות מחיל האוויר 1993-2000

לפני 7 שעות, Derish כתב:

מגיב על זה בנפרד למקרה שידווח וימחק... היום אחרי שגרתי בכמה מדינות ואני עובד ביומיום עם קולגות ולקוחות מכל העולם, אני יכול לאפיין את ההתנהגות הזאת כ'מזרח-תיכונית' ולא במובן הטוב של המילה. בהיעדר גרעין של אוכלוסיה הומוגנית ובעלת cache היסטורי, החברה הישראלית לקחה לענ"ד את הגרוע ביותר מכל תרבות שנקלטה בה לאורך השנים, ומהווה דוגמה טובה למה שפלורליזם ופתיחות להגירה לא מבוקרת יכולים להוביל אליו. זה שיעור שאירופה הולכת ללמוד בדרך הקשה, ואני לא מדבר פה על איסלאם או כל סיפורי האימה שמספרים בחדשות. הרבה יותר פשוט.

מסכים לחלוטין.

אף על פי שאני צבר יליד שנות ה 70,אמי עלתה ב 1970,אני דובר רוסית שוטפת,וגם קורא ברוסית.

אני חייב להוסיף עוד משהו,וזה מאוד יעניין אתכם.

אני עשיתי את הדרך ההפוכה,פרספקטיבה של צבר שטס ב 1988 למוסקבה כדי לפגוש את סבא וסבתא,שעלו שנה לאחר מכן.

זה היה פרסטרוייקה,ברית המועצות כבר היתה בשלבי הפירוק האחרונים,ואני בתור צבר נחתתי במוסקבה ודי התפעלתי מהכבישים הגדולים,מהתחבורה הציבורית שכראה היתה יותר יעילה ממה שהיא היום בישראל,התפעלתי מהמטרו ושכל תחנה היא כמו מוזיאון לאומנות.

כן,היתה תרבות,אף אחד כמעט ולא צעק בתור הארוך לחלב,והחנויות הריקות.

נכנסו לחנות כמו המשביר,קראו לה גום,היא היתה ריקה לחלוטין,כמו המדפים בסופר,זה היה פשוט הזוי.

טעמתי בפעם הראשונה זימליניקה,חבל שאין בארץ,כמו תות שדה קטן וטעים.

נכון,לא היה את השפע המערבי,אבל היה איזה סדר וניקיון מסויים.

גם היום אני שומע מאנשים מבוגרים שהם הרגישו יותר מאושרים אי שם בשנות הששים בקוסמוס הסובייטי.

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 39 דקות, yoni2sh כתב:

גם היום אני שומע מאנשים מבוגרים שהם הרגישו יותר מאושרים אי שם בשנות הששים בקוסמוס הסובייטי

כמו שאתה היית צעיר יותר והיה לך ״טוב״

בפועל זה סיפורי סבתא של נוסטלגיה ב99% מהפעמים והל לא היו חוזרים לחיים האלו.

אמנם עליתי ממדינה אחרת מרוב הסיפורים פה (רומניה, עדיין קומוניסטית , תרבות קצת שונה , אבל דומה בהרבה דברים) עם הורים מפוכחים מאוד מהיתרונות והחסרונות של התרבות הזו ועליתי באמצע שנות ה80 והגעתי למרכז קליטה עם כל הצבעים והמינים מסביבי.

לי היה קל , הם עבדו קשה על ״להתקבל״ - לקח זמן אבל הצליחו.

מעולם לא החשבתי את עצמי כרומני - ובביקורים שם זה היה כמו להיות תייר במדינה שבמקרה אני מכיר את השפה מהבית.

גם ישראלי לא בדיוק הייתי (ועם השם שלי זה היה גם קל להבין אפילו שאין לי בדל של מבטא, אם כבר מבטא ישראלי ברומנית 😂) אבל תמיד החשבתי את עצמי לפי המקום שאני גר. וזה מחבר אותי לנקודה שלי בתור מהגר בפעם השניה בחיי במדינה חדשה - אני מסתכל על ארה״ב ובמעגלים שלי - חצי ״עלו״ לארה״ב בשלב כזה או אחר (ורוב החצי השני דור שני או שלישי גג) ומעבר לתרבות של המוצא שנשמרת כדבר יפה - אף אחד לא מדבר על זה בצורה שזה קיים בארץ - שאנשים כל החיים שלהם מרגישים לא שייכים.

זו מעין אנומליה חברתית שמצביעה על אי קבלת האחר לדעתי.

כמה שאנחנו מדברים על היום הישראלי , אם משהו נופל ברחוב , ערבות הדדית וכו ומייחסים מידה חזקה של זה בישראל - זה מרגיש יותר קרוב לעניין הקאסטות בהודו או קבוצות אתניות מקובצות בתוך עצמן באנגליה וצרפת יותר מכור היתןך אמיתי.

אני מרגיש שהעליה הרוסית והאתיופית שקרו בגלים קרובים בקטע הזה שנתה הרבה את החברה (לא כמשהו שהן גרמה לו - אלא יותר כשוק מערכת של עליה כ״כ גדולה של אנשים עם תרבות מבוססת או שונה מהותית שהסתגרו בתוך עצמה בהרבה מקרים - וכן - שלפעמים הרגישו שהטריקים של משרד העלייה בזמנו דפקו אותם מלהיות יכולים לעבור למקומות אחרים במקרה של העליה הרוסית.)

במקרה אני גם גר באיזור שהרבה רוסים ואוקראינים (יהודים ולא) היגרו אליו בארה״ב באותה תקופה וזה נראה מאוד שונה מבחינת האוכלוסיה. (אני גם שם בצד את מצבפ הסוציו-אקונומי המאוד גבוהה באיזור שלי - כי זה אולי נקודתי)

אין לי באמת מסקנות - זה יותר אוסף אנקדוטות ומחשבות בתור מהגר יותר מוקדם שגם ראה וחווה את הגזענות הזו על בשרו בשיא בעליה הרוסית (לא מעניין משהו אם האדם מולו הוא רוסי או לא הרי, לבן - עם שם לא ישראלי - זה מספיק)

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, yoni2sh כתב:

גם היום אני שומע מאנשים מבוגרים שהם הרגישו יותר מאושרים אי שם בשנות הששים בקוסמוס הסובייטי.

אפשר להבין את זה. 

"הוא" היה בתפקיד מכובד עם מעמד חברתי והפך להיות פנסיונר שישוב על הספסלים ליד הסופר, מקבל קצבה צנועה ולא מבין את השפה, איפה הוא היה יותר מאושר? 

פורסם
לפני 22 דקות, Liviur כתב:

לי היה קל , הם עבדו קשה על ״להתקבל״ - לקח זמן אבל הצליחו.

כי לא הגעת בגל ענק.

לא היה פקידבנק דובר רומנית, עיתון ברומנית, קהילה ענקית של רומנים שהגיעו איתך וחוץ מלגנוב קצת מהמדינה לא היה שום דבר "רומני" סביבך. בגלל זה אתם רציתם להיות ישראלים והישראלים לא הסתכלו עליכם כ"הם" כי פשוט לא איימתם על התרבות שלהם.

אם נלך אחורה אז בשנות החמישים כשהעולים הגיעו במאסות אז הקטע העדתי היה מאוד חזק ולעומת זאת בסוף שנות השבעים כשהגיעו העולים מפרס לא התייחסו אליהם כמו לעולים מאותו המקום בשנות החמישים והשישים כי הם באו בקבוצות קטנות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, yoni2sh כתב:

אף על פי שאני צבר יליד שנות ה 70,אמי עלתה ב 1970,אני דובר רוסית שוטפת,וגם קורא ברוסית.

זהו, החלק הזה היה חסר לי 😁

מאז שרשמת באחד השירשורים שדיברת עם המכונאי בלובינסיקי בשפת האם שלו על מנת שיעשה לך עידכון תוכנה לגיר, שאלתי את עצמי את השאלה הזו.

פורסם
לפני 19 דקות, Buki כתב:

מאז שרשמת באחד השירשורים שדיברת עם המכונאי בלובינסיקי בשפת האם שלו על מנת שיעשה לך עידכון תוכנה לגיר, שאלתי את עצמי את השאלה הזו.

זה מאוד נפוץ בקרב דוברי רוסית,בעיקר המבוגרים בהם.

מדבר בעברית,אפס תגובה.פונה ברוסית "אהה אתה משלנו,למה לא אמרת?".

ההורים שלי עלו לארץ דיי צעירים,התחתנו פה ונולדתי בארץ.

ועדיין לא יכול להגיד שאני מרגיש ישראלי למרות שהשתלבתי יפה מאוד יש איזה פער שבעיקר קשור לדור שלפני.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 11 שעות, vladclar כתב:

לא מעניינות אותי החדשות משם, לא העימות בין רוסיה לאוקראינה, לא מכיר את השמות של כל מיני פוליטיקאים, עיתונאים, סלבריטאים וכו.. מכל זה התנתקתי לגמרי על ההתחלה.

כנ"ל. זה לא מעניין אותי. לא עניין אותי לפני 30 שנה (כי הייתי נער), לא בשום שלב באמצע ולא היום. 

אבל בשנים האחרונות התחלתי לצרוך תוכן בנושאי רכב ברוסית שיש ממנו המון וברמה טובה. מנוי על מגזין רכב בתשלום ברוסית, רשום בקהילת רכב Drive2, צופה מפעם לפעם בערוצי יוטיוב שמדברים על מנועים ומכונאות. אה וגם מאזין כשיש מצב רוח ללהקות רוק קלאסיות שלהם משנות ה 80.

וגם נעזר הרבה בכל מיני חומרים ומדריכים  שיש באינטרנט ברוסית, מטעמי נוחות. מכיוון שיותר קל לי לקרוא מאשר באנגלית ומצליח להגיע לערכי חיפוש יותר מדוייקים. ובעבירת פשוט אין את זה באינטרנט בכלל. 

פורסם

המדינה הזו הבנתה כולה מעולים, הכל תלוי באיזה שלב הגעת.

אני כבר צבר אבל ההורים שלי עלו מצפון אפריקה. ה"חוויה" שלהם קצת שונה משלי. הם היו צריכים להתמודד הרבה עם יחס מזלזל לספרדים.

אצלי נשארו רק הבדיחות ואני מעריך שבדור הבא\אחריו גם זה יעלם.

סה"כ מדינה,עם,תרבות, ציבוריות וכו' אלו דברים שלא נבנים ברגע וגם לא בשנים. בטח לעם עתיק כמונו.

מן הסתם אם יראו את השרשור הזה לנינים שלנו הם יגרדו את הראש וינסו להבין על מה אנחנו מדברים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

אה וגם מאזין כשיש מצב רוח ללהקות רוק קלאסיות שלהם משנות ה 80.

גם אני. לא מתחבר בכלל למוזיקה מ-20 השנים האחרונות (לא ברוסיה, לא בישראל, לא מאמריקה או אנגליה), אבל רוק רוסי קלאסי משנות ה-80 עד אמצע ה-90 מבחינתי מהווה Staple שאני חוזר אליו שוב ושוב.

להקות כמו Nautilus Pompilius, Aghata Christie וכמובן Kino עיצבו את הטעם המוזיקלי שלי. זה היה אקספרמינטלי, הסאונד היה מיוחד, Underground במובן האמיתי של המילה. יש לי בבית אפילו כמה תקליטים שאבא שלי הכין בזמנו על צילומי רנטגן. ממש רואים עצם מסתובבת על הפטיפון 🤣

דוגמית קטנה לעד כמה הדברים היו מיוחדים - סצנת הסיום של הסרט ASSA עם ויקטור צוי (כתוביות באנגלית). סרט שיצא ב-87, חמש שנים לפני נפילת ברה״מ. סרט כזה היה Unthinkable רק כמה שנים לפני:

ולדוברי הרוסית שביניו - מטאליקה שרים את Grupa Krovi בהופעה לפני שנתיים באצטדיון לוז׳ניקי במוסקבה. תראו את תגובת הקהל ברגע שהתו הראשון התנגן:

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, nev כתב:

יש מקומות ויש מקומות

תראה את הכמה פרקים ראשונים של הישרדות vip הישראלית ותבין בדיוק על מה אני מדבר.

יש אנשים שגם דור שני שלישי עמוק בתוך זה לצערי

Then dying is forgetting

פורסם

אני ממש לא צופה בזבל הזה. בכל מקרה לדברים האלו מביאים בכוונה את אנשי השוליים עם התכונות הכי הזויות מודגשות כי זה מה שמביא רייטינג.

• אהבתי 2
פורסם

בלי קשר לאיכות הטלוויזיונית (או לא 😂) עובדתית - זו עדיין המציאות של הרבה אנשים ולא רק של ״אנשי שוליים״

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, nev כתב:

אני יכול רק לקוות. 

כי את ה-"רוסי מסריח" לאורך חיי, קיבלתי ב-99 אחוז מאנשים ממוצא מזרחי.

וחס וחלילה שאני טוען שמזרחים הם גזענים. פשוט לדעתי הרבה מגיע מאותו יחס חרא ומגעיל שהם אכלו לפני 50 שנה כשהם הגיעו וארץ, והם פשוט השרישו וחינכו ככה את הילדים שלהם(אלו שקראו לי בשמות כאלה). ככה שלדברים האלה לוקח זמן לעבור. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

טוב גם זה צריך להיכתב:

מספר המקרים בהם סבלתי מגזענות או אפליה על רקע עדתי, בכל 30 השנים הוא מינימלי ביותר, אפשר לאמור זניח. לא מצליח אפילו להיזכר בכזה מקרה. 

ואת הביטוי המפורסם "רוסי מסריח" לא שמעתי אף פעם מופנה כלפי. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

בהתחשב בעובדה שהגיעו לכאן מאסה של מהגרים בשנות ה-90׳, הקליטה של עולי רוסיה היא הצלחה פנומנלית. ההתערות הייתה יחסית קלה והתרומה למדינה - אדירה. חלק גדול מהפריחה של ההיי טק בישראל מגיעה מהאנשים האיכותיים שהגיעו לכאן בעלייה הזו. המדינה כבר היתה מבוססת ויחסית ידעה למצוא פתרונות, והצבא שימש מנגנון הטמעה מאוד יעיל.

זה שיש עדיין קשר לתרבות הקודמת, זה תמיד קיים. אבל אם סרגיי, הסרס״פ הצעיר שלי במילואים מנתיבות, היה חובב מושבע של זוהר ארגוב... עשינו את שלנו 😆

לפני 10 דקות, Buki כתב:

ואת הביטוי המפורסם "רוסי מסריח" לא שמעתי אף פעם מופנה כלפי. 

בוא. כינוי גנאי אתני שמופנה פה ושם, זו לא ״גזענות״, כמו שלא כל 'fucking Jew׳ זו גזענות. גזענות זו אפליה שיטתית שפוגעת באופן מהותי בחיים.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...