Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש כאן אחד שמסביר ברוסית כמה התכנון של המנוע הזה מטומטם. שווה צפייה. (יש כתוביות)

הוא טוען שבאירופה בנוסף לרצועה החליפו גם משאבת וואקום כי הרצועה מתפוררת, סותמת את המשאבה ופוגעת ביכולת הבלימה של הרכב.

בארץ למיטב ידעתי עשו רק עדכון תוכנה שאמור (לא יודע איך בדיוק) לפתור את הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי Hari
  • אהבתי 5
  • מבאס 1
  • מעניין 1
  • תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בתור אחד שמחזיק והחזיק במשפחה 3 רכבים של PSA עם המנוע הנ"ל,אני רוצה לרשום כמה דברים פשוטים.

אני בכוונה לא לרוצה להכנס לדקויות והסברים טכנולוגיים מורכבים בגלל שרוב לקוחות הקצה לא מבינים בזה ולא צריכים להבין בזה,לא כולם מהנדסי מכונות או חוזק חומרים.

אפרופו "חוזק חומרים" מי שלמד את זה מבין שזה נושא קשה ועבדכם הנאמן אז בזמנו לפני 25 שנה הוציא את מירב היחידות.

ועכשיו למה שרציתי לרשום :

זה מנוע קטן,חזק,ומדוייק (חול שוויצרי מדוייק) שהופיע בשוק כדי לעמוד בסטנדרטים של הירוקים.

ברגע ש "נדפק הדיוק" קרי הרצועה אז המנוע הופך להיות כמו לב חולה שמתחיל לסתום את הורידים והעורקים,וגם אם תעשו לו ניתוח לב פתוח וצינתור,זה בחיים לא יחזור להיות מדוייק,חזק ואטום כמו פעם.

וכמובן אל תשכחו שזה מנוע עם הזרקה ישירה - שוב הסבר פשוט - אתמול הזמנתי חבר לסופגניות,הוא אמר שאין צורך וירדנו על חבילת מרגרינה.

הבנתם ?!

אלה מנועים של 75K (רצועה ישנה) עד ל 150K בלחץ (רצועה חדשה מ 2017).

זה כבר מוכח סטטיסטית (לכאורה)

הצרפתים מעדיפים להחליף מנועים במקום לפתח משהו חדש,וגם אין מה לפתח כי הכל עובר לחשמל.

רוצים רכב "אמין" רק דלק שמן וסע,קנו ,,,,הנה מגיע הבום : קנו רכב 4 צילינדרים פשוט אטמוספרי כמו ה NFU למשל

לאבי ז"ל היתה בארצות הברית באמצע שנות התשעים טויוטה סליקה,עוד לפני שסקוטי בלבל את המוח ביוטוב.

היום ! הייתי לוקח את הרכב הזה !

חג שמח לכולם

לפני 10 דקות, Hari כתב:

יש כאן אחד שמסביר ברוסית כמה התכנון של המנוע הזה מטומטם. שווה צפייה. (יש כתוביות)

ממליץ בחום,נתקלתי בוידאו הזה לפני שבועיים,יש לו גם על האקובוסט

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 38 דקות, hwgeek כתב:

אני מאוד סקרן לדעת אם מישהו פתח מנוע שדרש החלפה בשביל ליראות את מצב המכלולים והמוקד האחראי על אכילת השמן הקיצונית, יש מישהו כזה בארץ/בעולם?

בבקשה. יש כתוביות באנגלית

רואים בצורה מאוד ברורה את הנזק של הרעבת השמן.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

@ronrcz 

תרד תרד מהענן, מספיק עם זה כבר....אתה הולך עם ראש בקיר ואין שום ביסוס למה שאתה אומר, אומר לך באמת שאני ממש אוהב צרפתיות והיו לי 3 כאלה(אמנם לאחת מהן היה בכלל מנוע וגיר של קשקאי 2.0)...אבל אחרי מה שהעבירה אותי האחרונה אמרתי שאולי אני "אסבול" יותר מבחינת נוחות נסיעה עם אסייתית אבל יהיה לי ראש שקט מבחינת הטיפולים ומבחינת הכיס.

העובדות מדברות בעד עצמן...כן יש נפילות גם לאסייתיות אבל זה רחוק שנות אור מכמות הנפילות שיש לצרפתיות.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88
  • אהבתי 3

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 1 דקה, roy007 כתב:

אני לא מבין דבר אחד..?

למה פיג׳ו משתמשת ברצועת טיימינג כשאפשר להשתמש בשרשרת טיימינג?

שוב פעם,כדי לעמוד בסטנדרטים של הירוקים,יותר חסכוני ואקולוגי

פורסם (נערך)

לשרשרת יש גם לא מעט חסרונות ולא חסר שרשראות טיימינג בעייתיות (להלן TSI EA111 שהיו סובלים ממתיחת שרשרת וכשל מותחן שהיה גורם לקפיצת שן והרס מנוע).

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, roy007 כתב:

אני לא מבין דבר אחד..?

למה פיג׳ו משתמשת ברצועת טיימינג כשאפשר להשתמש בשרשרת טיימינג?

הקטנת חיכוך שעוזרת לעמוד בסטנדרטים של פליטת מזהמים.

כמובן אף אחד לא לוקח בחשבון את הזיהום שנוצר מהחלפה של מאות אלפי מנועים.

לצערי זה חלק גדול מהפייק של הירוקים, אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

עריכה אחרונה על ידי Hari
פורסם

אני לא רוצה להסיט את הדיון המאוד מעניין שהתפתח כאן יותר מדי אבל אני כן מסוקרן (ואולי גם קצת מודאג).

אני לקראת רכישה של רכב חדש, עשינו סיבוב באולמות ובסופו של דבר בחרנו ב 2008 שאמורה להגיע בעוד כ 3-4 חודשים לארץ.

האם מבחינת המנוע מדובר באותו מנוע של ה 308 הישנות יותר שספג כאן חבטות ומפחי נפש קשים או שמדובר במשהו אחר לגמרי? (בין השורות הבנתי שבוצע שינוי ברצועה, אבל האם כאן מסתכם השוני או שקרו עוד שינויים?)

במידה ומדובר באותו מנוע בעייתי, האם העובדה שהתכנון הוא להחזיק את הרכב לכל היותר 3-4 שנים (ועד סדר גודל של 60-80 אלף קילומטר) אמורה מעט להרגיע את החששות?

פורסם (נערך)

אם מדובר במנוע 1.2 אז זה אותו מנוע בדיוק + רצועה חדשה שאמורה להיות יותר אמינה. 

סתם סקרנות אחרי שראית את כל זה למה לך להכניס ראש בריא למיטה חולה? גם אם אצלך ספציפית לא תהיה בעיה הערך של הרכב שלך יפגע קשה בשוק המשומשות.

עריכה אחרונה על ידי Hari
  • לא הבנתי... 1
פורסם (נערך)

לא בטוח. ל 3008 יש שמירת ערך טובה בשוק המשומשות, יכול להיות שה 2008 תמשיך בעקבותיה.

ולגבי הרצועה, רוב העדויות כאן הן תרום שינוי הרצועה.

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, zvit כתב:

בוא ניתן לעובדות לדבר:

בשנים 2003-2007 נמכרו 12743 מכוניות מדגם פיג'ו 307. מתוכן שרדו 2942 המהוות 23% מכלל המכוניות שנמכרוץ

בשנים 2003-2007 נמכרו 54743 מכוניות מדגם טויוטה קורולה מתוכן שרדו 42282 המהוות 77% מכלל המכוניות שנמכרו.

אז זהו שהעובדות מדברות בעד עצמן.

יש לציין שזה מדד קצת בעייתי כי אנשים לא נוטים "להשקיע" בתיקון רכבים עם מחירון נמוך, שוק חלש ומוניטין אמינות מפוקפק. 

יותר מעניין להסתכל על רכב זהה מכאנית אבל עם מותג שונה כגון פיג'ו 108, סיטורואן C1 וטויוטה אייגו. 

הניחוש שלי שהרבה יותר אייגו ישרדו מהרכב הצרפתי המקביל למרות שהכל אותו דבר בגדול.

עריכה אחרונה על ידי edward
  • אהבתי 2

האתר שלי: long.co.il

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, poomba כתב:

במידה ומדובר באותו מנוע בעייתי, האם העובדה שהתכנון הוא להחזיק את הרכב לכל היותר 3-4 שנים (ועד סדר גודל של 60-80 אלף קילומטר) אמורה מעט להרגיע את החששות?

אין שום חשש,פשוט סע מעט,וסע לאט (-:

ועכשיו ברצינות,יש לך חששות ? אז תבטל,רכב קונים בלב שלם.

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh

• תוכן חדש...