Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפילו הפיאט 600 עם 29 כ"ס עלתה לירושלים או צפת, עם הפסקה לצורך החלפת רצועת רדיאטור.

אבל השוואות כאלה מטעות מאוד. כשהייתי ילד החלפת מכונית היתה סיבה להרמת כוסית במקום העבודה, וכשקנית טלוויזיה חדשה במחיר משכורת חודשית הזמנת את כל השכנים כדי להראות את הפלא. וליד הטלפון היתה קופסה כדי שהשכנים, שאין להם טלפון, ישאירו מטבעות תמורת פעימות המונה.

מבנה ההוצאות של משפחה היום שונה לגמרי, מוצרי צריכה הוזלו עד כדי הפיכה לחד פעמיים, אבל יש דרישה להרבה יותר שירותים. וגם להרבה יותר נוחות ובטיחות. והממשלות קבעו רגולציה. האם התאמה לדרישות NCAP מיותרת בעיניך? התאמה כזו עולה כסף, והקונה משלם תמורתה. ברכב של 1980 לא הית  מערכת שמע כלשהי, אם רצית כזו היית צריך לשלם למתקין תמורת רדיו תדיראן 5 לחצנים. גם הדבר הזה עבר אבולותיה, מערכת מדיה היא חלק בלתי נפרד מהרכב, ואתה משלם תמורתה.

וגם אם נסתכל בפרספקטיבה יותר קצרה, נניח של 15 שנים, כל התהליכים האלה התרחשו. זה, יחד עם דרישות חדשות של הרוכשים, מסבירים לפחות חלק נכבד של עליית המחירים. 50 אש"ח זה המחיר לרכב בסטנדרד הודי, לא אירופי.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, romansah כתב:

הוא בעצם נתן לי השראה לכתוב את הפוסט הזה.

בהתחלה חשבתי שזאת תופעה אמריקאית (אין יותר מכוניות קטנות, אבל יש SUV בשפע), אבל נראה שהמגמה מתפשטת בכל העולם.

לפני 51 דקות, yoav911gt2 כתב:

לא, יש אנשים שטורחים להעביר את השאלות האלה מדור לדור ולהמשיך לשאול את זה גם על מכוניות חדשות מ2021.

היום זה "האם הגיע לאילת עם X", כאשר X נע בין דייהטסו שרייד 95 לבין S קלאס 2021.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, Super_T כתב:

הוחלפו בארונה ואיביזה וקליאו וקיה פיקנטו.

כשהייתי ילד להורים שלי היתה אוטוביאנקי 3 דלתות עם צ'וק ידני ובלי מזגן,

לא זכור לי שזה מנע ממני להכיר את כ-ל הארץ בשבתות ולהגיע לירושלים לבקר את סבא שלי ז"ל.

😏

שהיית ילד היה את אותה כמות רכבים על הכביש?

אל תשווה תקופות שונות, עכשיו רוב הנסיעה היא בפקקים בהצלחה עם תינוק בוכה ורכב ידני,

חם יותר בהרבה במיוחד שאתה תקוע בפקק, בהצלחה שיהיה לך בלי מזגן.

ארונה זה איביזה גבוה יותר, פיקנטו \ I10 אין תא מטען

במחיר של הארונה הייתה יכול לקנות לפני שנתיים סיאט לאון. חבל.

פורסם

לפני כשנתיים התעניינתי בארונה ואני זוכר שגם הציעו לי לבדוק את הלאון שהצעת.

במחיר של הארונה FR לפני שנתיים היית קונה אולי לאון בסיסית שמחסירה הרבה מאוד אבזור שיש בארונה (Keyless, חיישני רוורס מקוריים, בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור, ניטור רכב בשטח מת, Full link, נדמה לי גם מולטימדיה מתקדמת יותר וכנראה עוד דברים שאני לא זוכר).

אם אני לא טועה, במחיר של הארונה FR מהסוכנות היית קונה לאון יד ראשונה 0 ק"מ, כלומר היה גם כתם של יד נוספת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מחזוריות חברים מחזוריות.

ברכבים כמו בהרבה שווקים אחרים קיימת מחזוריות מסויימת. בשנות ה80 עד ל90 היה גם שפע של רכבים קטנים וזולים שהיו נפוצים עד שבשנות ה2000 הם נעלמו כלא היו וכמעט כל דבר על הכביש היה "משפחתומתית 1600" אחרי זה הגיע המשבר של 2008 ואחריו המחאה החברתית שהכניסה את הצרכן למיינדסט של "האם אני באמת צריך את זה" במקום מיינדסט של "על הזוזו שלי חיים רק פעם אחת".

כיום אנחנו נמצאים במצב בו כל הבורסה בפיק ועם התופעות הפסיכולוגיות של הקורונה, אנשים חיים במיינדסט של "חיים רק פעם אחת" והכסף זול נורא... אבל אחרי המשבר הבא אני מהמר שנתחיל לראות שוב מכוניות קטנות וזולות על הכביש ולשאו לאת עצמינו "האם אני באמת צריך את זה?"

• אהבתי 3
  • מעניין 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

^

כבר מרגישים את הלחץ הכלכלי הפוקד אותנו ואחריו תגיע גם סטירת לחי מצלצלת, אכן צפוי.

מפגני ראוות השופוני כבר מעוררים גועל, המימון זול ויש קופצים.

גם מגמת החישמול, הברוכה לכשעצמה, הגיעה באטרף אופייני לנו וגורמת לרוכש הממוצע להוציא 20-30-40 אלף יותר מאשר על רכב ICE מקביל.

לפני 13 שעות, nev כתב:

האוטוביאנקי עלה את הקסטל? (שאלות שרק זקנים יבינו)

לקח 4 חיילים משוחררים לסיני וחזרה, דרך ירושלים :-)

(תשובה של ותיקים)

עריכה אחרונה על ידי Dudi2
  • אהבתי 1

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Dudi2 כתב:

^

כבר מרגישים את הלחץ הכלכלי הפוקד אותנו ואחריו תגיע גם סטירת לחי מצלצלת, אכן צפוי.

השאלה אם יגיעו גם מכוניות זולות, כי בינתיים נראה שהיצרנים מפסיקים לייצר כאלה. הרבה יותר משתלם להם לדחוף לך עוד קרוסאובר.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 22 שעות, dj_dani כתב:

זה התחיל בפשרה של רכישת רכב ידני, קטן, חלש, ולא מאובזר, כי זה זול ואפשר לקנות חדש. ואז מהר מאוד אתה מגלה שזה ידני, חלש, קטן ולא מאובזר. שזה כל מה שישראלים שונאים.

הם רוצים גדול וגבוה, אפילו שהם נוהגים בו לבד ולא יורדים לדרכי עפר, הם רוצים אוטומט בפקקים, הם רוצים כמה שיותר אבזור, ואם אפשר שהרכב ינהג במקום, יבלום במקום, ויגיד לך מי לפנייך מאחורייך ומצדדיך זה עדיף. 

הישראלים קפצו על המציאה של רכב חדש ב60 אלף שקל, וניסו לשכנע את עצמם שמי צריך אוטומט, מרווח, וכו' וכו', אבל זה לא עבד עליהם כשהשכן חנה לידם קרוסאובר. 

אז הם זרקו את האלטואים לעזאזל, חנקו את עצמם עם מימון, העיקר לשבת יותר גבוה מהשכן. 

זה באמת תופס הטיעון הזה? "מה יש לשכן". הרי יודעים שזה במימון רוב הזמן, זה כזו פסיכולוגיה בגרוש, מצטער לא מבין את הטיעון הזה בקשר לקניית רכב.

אם אני לא טועה וורן בפאט נוהג לקנות רכבים פשוטים, לנהוג בהם שנים רבות. והוא עדיין גר בבית הראשון שהוא קנה בשנות ה 50. האם הוא מסתכל על איזה קרוסאובר יש לשכן שלו 😅

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

אין פה קונספירציות, אף אחד לא היה קונה את הרכבים הללו. משנה לשנה הם נמכרו פחות ופחות אז הפסיקו להביא אותם.

אין קונספירציה. זה מצד אחד לא קונים, מצד שני לא משתלם לייצר מכוניות זולות עם שולי רווח דקים, שכדי להרוויח עליהן, צריך להזיז כמויות מהן.

השאלה אם וכאשר יתעורר ביקוש בעקבות משבר כזה או אחר, יהיה גם היצע.

פורסם
לפני 47 דקות, לירון .ה. כתב:

זה באמת תופס הטיעון הזה? "מה יש לשכן". הרי יודעים שזה במימון רוב הזמן, זה כזו פסיכולוגיה בגרוש, מצטער לא מבין את הטיעון הזה בקשר לקניית רכב.

אם אני לא טועה וורן בפאט נוהג לקנות רכבים פשוטים, לנהוג בהם שנים רבות. והוא עדיין גר בבית הראשון שהוא קנה בשנות ה 50. האם הוא מסתכל על איזה קרוסאובר יש לשכן שלו 😅

לגמרי תופס. העובדה שהאפשרויות הכלכליות היום מאפשרות שלכל שכן יהיה את אותו אוטו שיש לשכנו, פשוט שינו את מרכיב התחרות שקודם לכן התנהלה תחת הכותרת אני יותר מוצלח/מוכשר/עשיר, לכזו שבה אין באמת מנצחים, יש רק מפסידים והכי חשוב להשאר במרוץ. וזו אגב תחרות הרבה יותר בעייתית, יש המון משתתפים. ווארן באפט לא צריך מזמן להוכיח כלום לאף אחד, ובכל מקרה גם כשעוד לא היה מוכר הוא השתייך כנראה לזן הנדיר שלא באמת מענין לו את העכוז מה יחשבו עליו. ואגב, יש גם אצלנו פה כאלו, לא הרבה, אבל יש.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 10 שעות, לירון .ה. כתב:

עדיין תופס. 

אף אחד לא מתעניין איך זה נרכש. יש לך רכב חדש וזהו. 

• תוכן חדש...