Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך שותים כוס אספרסו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@amosbmw

המודל האיטלקי לא יעבוד כאן, מסיבות שקשורות בעיקר להרגשת ה"שילמתי אז אקבל את מלוא התמורה" של הקונה הממוצע.

מאותה הסיבה בדיוק קצר כאן בא עם כמות של ארוך או כפול באיטליה, וכפול מתקרב לכמויות של אמריקנו. זה מה יש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• אחראי פורום
פורסם

אני מתפלצן על אספרסו כשאפשר.

כשאני בדרכים, כל מה שאני רוצה זה להיות ערני.

מצידי שיגישו לי את זה בתוך באנג.

אני כן מתחנן למפעילי מכונות הקפה בתחנות דלק (לא, לא הוכשרתם לבריסטה ב-6 דקות כולל טיפול בכוויה שחטפתם) - די לשרוף ת'אמאמא של הקפה, די.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בתחנת דלק אני לא מזמין שום דבר מעבר לקפה שחור. חבל על המכונה, על האנשים שגידלו את הקפה, ועל הפרות שנתנו את החלב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 דקות, itaysamurai כתב:

אני כן מתחנן למפעילי מכונות הקפה בתחנות דלק (לא, לא הוכשרתם לבריסטה ב-6 דקות כולל טיפול בכוויה שחטפתם) - די לשרוף ת'אמאמא של הקפה, די.

יש לך הוראות לתת להם שאשכרה יעבדו? 

פורסם
לפני 5 שעות, nadavd4 כתב:

מניח שזה תלוי בית קפה, לא כולם כמו ארומה (והאמת, הקפה שלהם לא כזה טוב).

אגב חום/חומר הכוס - בעל בית הקלייה שאני קונה ממנו קפה מגיש ללקוחות אספרסו בכוס קפואה, כנראה שכששותים מיד אחרי החליטה זה מקרר את הקפה מהר יותר לטמפרטורת שתיה.

גם אתה קונה קפה אצל ההוא עם החושה שקולה קפה בחצר? נגרו משהו.. 

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני שעה, Super_T כתב:

גם אתה קונה קפה אצל ההוא עם החושה שקולה קפה בחצר? נגרו משהו.. 

כן, בדיוק. יש לו איכות ומבחר יותר טובים באותו מחיר של כל מיני מותגים מחו"ל.

פורסם

אתם קונים דלק בבית קפה?

אז למה אתם קונים קפה בתחנת דלק?

בארץ שורפים את הקפה ומרתיחים את החלב כי ישראלים אוהבים שרוף (וקוראים לזה crema)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• אחראי פורום
פורסם
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

יש לך הוראות לתת להם שאשכרה יעבדו? 

לא, כי אני לא מתיימר לדעת להפעיל אותה.

יש להם ציוד לא רע, פשוט צריך לרצות להשתפר.

ואם כבר אנחנו פה, בא לי לפרגן לאסף ו-unico המצויין שלו, בית קלייה של בנאדם שחי ונושם קפה בקיבוץ יגור.

פעם אחרונה יצאתי ממנו עם סידאמו (אתיופי) מעולה אחרי כמה וכמה טעימות שהשאירו אותי ער 79 שעות בערך.

פורסם

אנחנו במציאות ישראלית, וכמו בכל מציאות, יש פשרות וצריך לבחור בהן.

אני חושב שעדיף להתפשר על כוס קרטון מאשר לבזבז פרק זמן בלתי סביר בעליל על ישיבה / המתנה / מילצור.

אפשר גם להסתובב עם ספלון אספרסו מחרסינה באוטו, לקנות טייק אוויי מקרטון, ולשפוך מיד לתוך הספל. נשמע מטומטם אבל יעבוד פגז.

בנוגע להבדלי כוסות - יש לקרטון הבדל גם במרקם וגם בריח - אי אפשר לטעות בזה. פשוט לא נעים.

בין זכוכית לחרסינה, להבדיל, אין שום הבדל. אותו מרקם כשמדובר בחרסינה מזוגגת (שזה 99.99 אחוז מהכוסות) ובשניהן אין ריח/טעם לוואי. מבחינת טמפרטורה בכל מקרה אין משמעות - שותים מיד אחרי המזיגה.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פעם ראשונה בשוודיה, מבקר אצל ידידה לשעבר, מתנדבת בקיבוץ אצלה בבית, אמא שלה שואלת אותי רוצה קפה?

היא(הידידה) אומרת לי, אתה יודע שזה לא מס קפה, זה פילטר. היו הימים שבישראל שתו רק נס קפה בבתים.

ואז שגרתי בנורווגיה, שם הקפה זה בערך משקה האלים, שלא נדבר על פינלנד.

פשוט מכינים קפה פילטר טחון טרי, שמים בקנקן נירוסטה גדול על השיש, ויש לך קפה ריחני לכמה שעות לתדלק

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 4 שעות, itaysamurai כתב:

אני מתפלצן על אספרסו כשאפשר.

כשאני בדרכים, כל מה שאני רוצה זה להיות ערני.

מצידי שיגישו לי את זה בתוך באנג.

למען האמת,ישראלים אוהבים שאני שורף את החלב העיקר שיהיה חם רותח. 

אם לא כואב בלשון,לא מוכנים לשלם על הקפה ולוקחים בלי לשלם קורה כל יום.

הכי מצחיק אותי אלה שמבקשים קפה שבור,חלב מוקצף בכוס בנפרד ואספרסו ארוך בכוס בנפרד וחלב קר בנפרד. 

נשמה זה קפה חינם כי מלאת דלק והקפה שוב,חינם. 

וגם מתלוננים שאין מספיק קצף. 

חדש הבא נגמר המועדפת...ברוך השם. 

פורסם

לדעתי יהיה קשה מאוד לשכנע ישראלי לשלם על משהו בתחנת דלק כשבתדלוק מעל 100 שקל הוא יקבל חינם.

ואם הוא כבר מוכן לשלם, תיהיה בטוח שזה צריך להיות מושלם.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 15 שעות, Ido12 כתב:

למען האמת,ישראלים אוהבים שאני שורף את החלב העיקר שיהיה חם רותח. 

אם לא כואב בלשון,לא מוכנים לשלם על הקפה ולוקחים בלי לשלם קורה כל יום.

לא שורף חם, אלא שרוף שהוא קלוי מדי, טעם של מוות. זה יכול להיות באשמת הקלייה ויכול להיות באשמת המפעיל.

פורסם

בבריסטה הקפה יוצא ב 70 מעלות, אם אני זוכר נכון, שזו הטמפ האידאלית.

גם אנשים עושים קשר לא נכון בין טעם חזק של קפה לאחוז קפאין גבוה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...