Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך שותים כוס אספרסו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאן לא מדובר בשירשור מכונות קפה אלא בבעייה אחרת של מכורי הקפה בארץ.

אם אני בדרכים, ברגל או ברכב, וחשקה נפשי בכוס אספרסו. אני נכנס לבית קפה שצמוד לתחנת דלק או על הדרך. מבקש כוס אספרסו כפול.

אם מדובר בארומה, בדרך כלל אין בעיה. מזמין באפליקציה כוס לשבת, מקבל את הכוס, שותה אותה על הבר, והתשלום כבר מסודר.

בבית קפה אחר, מתחילה הסאגה: לקחת או לשבת? אני מבקש ספל, ולא רוצה לשבת.

ואז אומרים לי: או טייק אווי בכוס חד פעמית. לא בא בחשבון מבחינתי. או לשבת ליד שולחן, לחכות למלצר, שבא אחרי כמה דקות ומביא תפריט, אחרי 10 דקות מביא כוס קפה, ואחרי עוד 10 דקות חשבון. ממש לא מה שרציתי. זה כמו ההבדל בין להטעין רכב חשמלי לתידלוק רכב ice... ועוד צריך להוסיף טיפ על הביזבוז זמן הזה.

ואז צריך להתחנן לבריסטה: תן לי בבקשה כוס אספרסו כפול. בכוס זכוכית או ספל. אני שותה כאן על הבר ב10 שניות.

ואז אומרים לך. אי אפשר. רק בשולחן. או אני אכין לך רק היום, אבל פעם הבאה אי אפשר. כי זה מנוגד לנהלים של המקום.

ואתה צריך להתחנן שיעשו לך טובה.

למה כל כך קשה? 

מעולם לא נתקלתי בויכוח הסרק הזה בבית קפה באירופה. אנשים באמצע עבודה נכנסים, שותים כוס אספרסו ויוצאים.

מי שיודע את סיסמת הקסם, שיעזור לי בבקשה..

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

נכנסים, המלצר לוקח אותך לשולחן וכבר בדרך אומרים לו מה רוצים, יושבים, לאחר כמה דקות מגיע הקפה, שותים, הולכים לקופה ומצביעים לכיוון השולחן ומשלמים (לא חובה טיפ)

עריכה אחרונה על ידי mm1987
  • אהבתי 3
פורסם

מקינטה וגזייה.

אין בארץ תרבות של לעצור לאספרסו זריז ולהמשיך בדרכך. mm, גם האפשרות שהצעת אורכת יותר מידי זמן. אספרסו על הדרך צריך לקחת דקות ספורות 

לפני כעשור הייתי באיטליה, ובאחד האוטוגרילים, על האוטוסטרדה מאי פה לאי שם, ראיתי שאנשים נכנסים, מזמינים "קפה" (לא צריך להגיד אספרסו ואם אתה מבקש כפול, לא שואלים אותך אם ארוך או קצר 🤦🏻‍♂️), מקבלים תוך חצי דקה קפה בכוס זכוכית, משלמים, שותים ומתחפפים. 

אותי זה הגניב לגמרי.

• רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ובאירופה זה גם קיים לאלכוהול בעמידה ליד הבר ובמהירות וראיתי ושמעתי באיטליה

בשעות הבוקר שמזמינים "Vino del mattino" (יין של הבוקר)

ובצרפת "Un petit blanc" (לבן קטן אחד).

בברכה  -  רפי לין

פורסם

שביט, צריך להתמודד עם התרבות במדינת ישראל.

לא עוזר לנו שבאיטליה (או בכל מקום אחר) לוקח דקה לקבל קפה אם בישראל לוקח חמש דקות עד שהמלצר, הרי אין אופציה לקבל כוס נורמאלית בלי לשבת בשולחן, בכלל נזכר להעביר את ההזמנה לקופה/מטבח.

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

למה כל כך קשה? 

תרבות ארומה - זו שאתה כל כך מציין לטובה, התחילה את הקטע ההזוי עם הטייקאווי וכוס הקרטון שלה.

ההפוך שהוא בעצם קפוצינו (סרט שלא נגמר כי ישראלים נתקעו עם המילה "הפוך" כשם כולל לקפה על בסיס חלב. )

חבל לי שדווקא באוטוסטרדה הישראלית לא מחבקים באהבה כזה דבר. הרי אתה כ-לקוח, מאוד שווה כלכלית לבית הקפה, הזמנת קפה, שתית והלכת. סביר להניח שעל הדרך תקנה איזה בקבוק שתיה קטן. מעבר לזה אין הרבה הוצאות לבית קפה. הוצאות זניחות אם מדובר רק באספרסו. לפני עשור זה היה 3 שקל לכוס אספרסו. בטח במחירים של היום מדובר על 4 שקל. עדיין ישתלם לבית קפה על כביש 6 וכן להגיש בכוס זכוכית\חרסינה. 

האמת אני מופתע שדווקא Si Cafe לא אימצו כזה דבר.בייחוד שהם שולטים בכביש 6

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

סיסמת הקסם = מה אכפת לך באיזה כוס?

זכוכית, קרמיקה, שיקקה - הכל הולך!

קח את האקספרסו שלך ולך לדרכך.

מי ישמע כאילו לזכוכית או לחד"פ יש טעם שונה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם
לפני 10 דקות, מה רע בשביט? כתב:

מי ישמע כאילו לזכוכית או לחד"פ יש טעם שונה.

חום הכוס וחום הנוזל. משפיע על הטעם של האספרסו. 

מה שיוצא לתוך כוס קרטון ירגיש קר יותר והחליטה לא תהיה שלמה בטעם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

די די די עם זה.

אף אחד מעולם לא עמד במבחנים העיוורים שלי.

אודיופילים הפלתי עם מגברי class t וחשבו שמינימום מדובר במגברי class a בוטיקי.

יאללה, נהיינו אנינים בכל דבר. מבטיח לכם שבמבחן התוצאה, אין הבדל.

כולה קפה.

שחררו.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם
לפני 1 דקה, מה רע בשביט? כתב:

כולה קפה.

צודק, אין הרבה מרחב פה (בישראל9 בשביל לקבל את האספרסו בטמפרטורה הנכונה, בכוס המתאימה כשהיא מחוממת מראש. בתחנת דלק או בית קפה רגיל ברחוב.

אבל אם שואפים לטוב זה אחלה דרך להתלונן על הדברים הקטנים בדרך. נראה לי אם פות"ש ישתף אותנו נמצא לו גם בריסטה בבית קפה שיודע את כל התהליך וגם על הדרך שלו.

דרך אגב אני אשמח לדעת אם יש בכביש 6 לכיוון דרום\ מ\אל מחלף נחשונים. בית קפה נורמלי לעצור בו עם בריסטה שבאמת יודע להכין. 

על אותו משקל, כביש 4. יש בריסטה לרפואה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, מה רע בשביט? כתב:

די די די עם זה.

אף אחד מעולם לא עמד במבחנים העיוורים שלי.

אודיופילים הפלתי עם מגברי class t וחשבו שמינימום מדובר במגברי class a בוטיקי.

יאללה, נהיינו אנינים בכל דבר. מבטיח לכם שבמבחן התוצאה, אין הבדל.

כולה קפה.

שחררו.

הקפה אולי אותו טעם, החוויה שונה.
לשתות קפה טוב בכוס קרטון זה כמו לאכול סטייק איכותי עם סכו"ם חד פעמי.
לחומר של הכלים יש השפעה גדולה על החוויה של האוכל, אפילו מים הרבה יותר כיף לשתות מכוס קריסטל מאשר מכוס זכוכית זולה של איקאה.
אישית אני מעדיף את האספרסו בכוס חרסינה, לא בזכוכית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, mm1987 כתב:

שביט, צריך להתמודד עם התרבות במדינת ישראל.

לא עוזר לנו שבאיטליה (או בכל מקום אחר) לוקח דקה לקבל קפה אם בישראל לוקח חמש דקות עד שהמלצר, הרי אין אופציה לקבל כוס נורמאלית בלי לשבת בשולחן, בכלל נזכר להעביר את ההזמנה לקופה/מטבח.

גם מה שיש חשוב לא לקחת כמובן מאליו. צריך להגיד תודה שאנחנו לא בארה"ב, שם אתה מבקש קפה ומביאים לך נוזל דלוח שחור שנראה כמו המים שיוצאים ממכונת הכביסה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 20 דקות, קורן בן אשר כתב:

צריך להגיד תודה שאנחנו לא בארה"ב,

אלה שנות אור מאיתנו הן בקפה והן בשירות..

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...