Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים, אשמח לעזרתכם:
רכשתי קיה ספורטאז' EX 2014.
מבירורים בפורומים של ספורטאז', אנשים עם רכב דומה טוענים שהצריכה העירונית שלהם היא 1 ל9(כ20 תגובות זהות).

מילאתי פול ברכב(כ50 ליטרים) ואני לקראת סוף מיכל הדלק ונסעתי(רק בעיר ללא מזגן - נסיעה רגועה מאוד) 300 ק"מ.
משמע, הרכב צורך 1 ל6.

הבעלים הקודם אמר שעשה טיפול 120 באוגוסט האחרון לפני הטסט.
הליקויים שנמצאו בבדיקה: בוצה במנוע. 2 צמיגים קדמיים לא תקינים(לא יודע איך עברו טסט לפני חודשיים).

מה יכולה להיות הבעיה? האם אע"פ שטען שעשה טיפול 120, הבוצה מעידה שיש להחליף פילטר שמן?
האם החלפת הפילטר הנ"ל + פילטר אוויר + שמן איכותי... זה הפתרון?
האם הצמיגים השחוקים הם גם גורם רציני או שולי?
מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה לצריכה הגבוהה הזאת?

כאמור, 1 ל6, נסיעה רגועה מאוד, ללא מזגן בעיר בלבד(ממוצע של 40-50 ק"מ ביום עם כ10 עצירות + הנעות מנוע ביממה)
* יש מטען בבגאז' במשקל של כ70 קילוגרמים.
תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי shalom1981
פורסם

תבדוק קודם כל מתי החליפו פילטר אויר.

אם יש בוצה אז לא נעשו טיפולים בזמן,צריך לבדוק כמה הבוצה חמורה,אני הייתי עושה קודם כל פלאשינג ומחליף שמן ופילטר שמן.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מציע שתעשה בדיקה  נושא צריכת הדלק על  סמך כמה תדלוקים, שיטת המדידה פורטה בפורום עשרות פעמים. בקשר לבוצה חשוב שהנושא יבדק במוסך שמכיר את הרכב, בלי קשר לעניין תצרוכת הדלק

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם
לפני 49 דקות, Or05230 כתב:

נשמע צריכת דלק סבירה מאוד לנסיעות בעיר ברכב הנל.

כ20 אנשים עם רכב זהה טוענים לצריכה של 1 ל9

לפני שעתיים, ronrcz כתב:

תבדוק קודם כל מתי החליפו פילטר אויר.

אם יש בוצה אז לא נעשו טיפולים בזמן,צריך לבדוק כמה הבוצה חמורה,אני הייתי עושה קודם כל פלאשינג ומחליף שמן ופילטר שמן.

הבעלים הקודם אמר שלפני חודשיים עשה טיפול 120. אני מניח שמחליפים גם פילטר אוויר.
אני מתכנן לעשות טיפול שכולל החלפת שמן \ פילטר שמן \ פילטר אוויר. פלאשינג זה משהו נלווה או צריך לבקש גם?

לפני שעתיים, ד ו ד כתב:

לפני שעתיים, ד ו ד כתב:

פורסם (נערך)

כתבת שלפני חודשיים בוצע טיפול 120 , וודא שנעשה במוסך מורשה - לאו דווקא של היבואן והכל מתועד ומפורט בחשבונית. אם זה המצב, להבנתי אין סיבה לבצע טיפול נוסף , אלא במועד הרגיל בד"כ כל שנה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

צריכה לא הגיוני בעליל, אני יודע שמנוע ה2.0 די  דומה בצריכה למנוע ה1.6,

אצלי הרכב צורך בין 9.5-10.5 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית בלבד לפעמים עם מזגן ופעמים לא, ולא הייתי אומר שהנסיעה שלי קלה מדי על הגז וגם לא יותר מדי, די נורמלית, וכל זה עם העליות של חיפה.

כאשר אני יוצא מחוץ לעיר שזה גם בקושי, אולי סביב ה20% בינעירוני בלבד, אז הצריכה מגיעה בקלות לכיוון ה11,

אז מציע לך לבדוק באמת שפלטרים תקינים, ואם צריך תנסה אולי לבדוק במוסך.

פורסם

לדעתי צריכה הגיונית, אצלנו אוכל 1 ל-9 במשולב, ספורטאז 2018 מנוע 2 ליטר. תבדוק את הנושא הזה של הבוצה בלי קשר, אבל עושה לי רושם שהכל תקין. תעשה נסיעה משולבת ותבדוק את הצריכה שם לפי המחשב דרך.

פורסם
לפני 11 שעות, shalom1981 כתב:

מילאתי פול ברכב(כ50 ליטרים) ואני לקראת סוף מיכל הדלק ונסעתי(רק בעיר ללא מזגן - נסיעה רגועה מאוד) 300 ק"מ.
משמע, הרכב צורך 1 ל6.

המיכל הוא 50 ליטר?

נסעת עד הטיפה האחרונה? 

תהיה מדוייק- אם מילאת 50 ליטר ובינתיים נסעת 300 ק"מ ואתה מתקרב לסוף, אתה על יותר מ1 ל6. 

כדי להוציא צריכה מדוייקת, חלק את הק"מ שנסעת בליטרים שמילאת בתדלוק שאחרי כל נסועה. 

עדכן בתוצאות.

• רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שאלה - עד כמה הצמיגים הנוכחיים של פות"ש משפיעים על צריכת הדלק, אם בכלל?

בהינתן מקרה קצה בו ארבעת הצמיגים הם ישנים/מותגים שונים/יבשים, ויחליף ארבעתם לסט "נורמלי", האם בבדיקה מדודה של צריכת הדלק לפי משאבה יהיה הבדל בצריכה, בתנאי שתוואי הנסיעה זהה? או שזהו גורם שולי בצריכת הדלק?

פות"ש לדעתי תציין צריכה מדויקת לפי משאבה, כפי ששביט ציין, כדי שנדע בדיוק מה הצריכה ואז נדע איך להתקדם.

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

ההפרש בצריכת דלק בין צמיגים הכי חסכוניים ( מדד A ) לצמיגים בעלי מדד הכי גרוע G יכול להגיע ל כ-7.5%.

בין צמיגים עם מדד C למדד E - סביב 2.5%

https://www.willis-owen.co.uk/car-tyres-worth-paying-for-a-better-fuel-efficiency-rating/

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם הבעלים הקודם היה עושה את הטיפולים בזמן לא הייתה בוצה.

פלאשינג זה חלק מהטיפול בבוצה,יכול להיות שיצטרכו לפרק את הקרטר,תתייעץ עם המוסך.

פורסם

פות''ש תפרט בבקשה מה זה עירוני?

נסיעה בעיר פריפריה/שקטה ב 11 בבוקר? או נסיעה בתל אביב ב 8 בבוקר? 

אתה ניסע נסיעה רציפה או פקקים?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 18 שעות, שביט כתב:

המיכל הוא 50 ליטר?

נסעת עד הטיפה האחרונה? 

תהיה מדוייק- אם מילאת 50 ליטר ובינתיים נסעת 300 ק"מ ואתה מתקרב לסוף, אתה על יותר מ1 ל6. 

כדי להוציא צריכה מדוייקת, חלק את הק"מ שנסעת בליטרים שמילאת בתדלוק שאחרי כל נסועה. 

עדכן בתוצאות.

ההודעה הנכונה היחידה בשירשור היא זו. 

מיכל לקראת הסוף זה יכול להיות עוד 15 ליטר במיכל, כל החישוב הזה לא מדוייק בכלל. 

• אהבתי 3

• תוכן חדש...