Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני כשרציתי לקנות רכב חשבתי שזו לא תהיה בעיה, אבל לצערי התוודעתי לכך שכשקונים רכב שהוא לא חדש מהחברה לפעמים יש התפשרויות. כתלות ברכב עצמו ובשוק שלו, לא תמיד ההיצע בשמיים. 

לצערי הייתי צריך להתפשר על הצבע. מאוד רציתי שחור ובסוף קניתי אפור מטאלי. 

אז רציתי לשאול, על מה מהפרמטרים הבאים הייתם מתפשרים?

רכב עם ק"מ גבוה מהממוצע השנתי - (נניח עשה 18,000 ק"מ בשנה)

רכב שעבר כמה ידיים - (נניח אתם תהיו יד 3 או רביעית)

רכב עם היסטוריית טיפולים לא מלאה לגמרי - (נניח הטיפול האחרון לא מתועד. עבר 17,000 ק"מ מהטיפול האחרון ואין לכם מושג אם עבר טיפול אחרי ה-10-15 אלף)

רכב שעבר תאונה "קלה" - (נניח רכב שקיבל שריטה בדלת האחורית ונרשמה ירידת ערך של 2,000 ש"ח, אבל השלדה נקייה)

רכב עם צבע שלא לטעמכם - (נניח חיפשתם רכב בצבע לבן, והתקשיתם למצוא, אבל מצאתם רכב בצבע אדום במצב מושלם!)

רכב ברמת גימור מעט נמוכה יותר (נניח בלי תוספת של סאנרוף, ג'אנטים מוגדלים וכד')

רכב משנתון נמוך יותר (נניח התכוונתם לרכוש רכב שנת 2017, אבל מצאתם רכב מושלם משאר הבחינות שהוא 2015-2016)

אני מאמין שככל שהתקציב גבוה יותר ככה הדגש על הפרמטרים האלו הוא יותר חזק. 

בתקציב נמוך נאלץ לעשות ויתור על אי אלו פרמטרים. נעדיף משהו אחד על פני משהו אחר. 

אשמח לשמוע על מה הייתם מתפשרים? 😀

פורסם (נערך)

צבע למשל הוא פרמטר שאני לא מסתכל עליו בקניית רכב משומש. בכלל. למעט אולי סיטואציות שבהן יש רכבים לא סטנדרטיים כמו איביזות צהובות או כל מיני רכבים שאנשים חשבו שזה יעשה פוזה ובסוף זו ליצנות. מאלה אני מתרחק, אבל כל צבע סטנדרטי ונורמלי אני זורם וזה לא מהווה שיקול.

מבחינת שנת דגם, לרוב לעלות או לרדת שנתון לא משנה לי, אלא אם מדובר בשינוי דגם (לפני/אחרי מתיחת פנים או שינויי אבזור)

לגבי טיפולים, מוכן להתפשר על רכב שטופל לא במורשה אבל במוסך שאני מכיר בצורה זו או אחרת. לפני שנה למשל קניתי רכב (סיאט) שטופל מהיום הראשון במוסך רון  בתל אביב. מוסך שקיבל פה לא מעט ביקורות טובות ואף על פי שרגלי לא דרכה שם אף פעם, ניכר שהוא אוטוריטה בתחומי, ולכן לא הפריע לי.

באשר לאבזור: יש לי דרישות מסוימות מרכב כשאני מקבל החלטה על קניה, לרוב הן לא מוגזמות ביחס לשנתון ולדגם, למשל שמתי לעצמי מטרה לקנות רכב (הסיאט המדובר) עם מערכות בטיחות שייתרו מוביליי. בנוסף חייב בקרת שיוט אדפטיבית וקארפליי. כל השאר לא שינה לי. בסוף סיימתי עם ארונה שיש לה מוביליי בגלל שאין שמירה מנתיב אבל כל השאר יש (רמת גימור FR) ובהתחשב בכך שמעבר לאבזור הספציפי בעניין מוביליי, ענתה על כל שאר הדברים (פרט למחיר שהיה קצת יקר) הלכתי על זה בכל זאת ואני לא מצטער

עריכה אחרונה על ידי SuperBamba
  • אהבתי 1

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Dushane כתב:

רכב עם צבע שלא לטעמכם - (נניח חיפשתם רכב בצבע לבן, והתקשיתם למצוא, אבל מצאתם רכב בצבע אדום במצב מושלם!)

לא קונה אדום.

כל השאר אפשר להחליק.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אני מוכן להתפשר על צבע  ולקבל רכב עם תאונות קלות (בתנאי שאני די בטוח שאני יודע מה הייתה התאונה ומה המשמעות שלה).
קילומטרז' - כן גבוה מהממוצע, אבל לא משמעותית. (את האוריס שיש לי קניתי עם 65000 ק"מ למכונית בת 3 - להיברידיים זה לא בהכרח גבוה מהממוצע)
מניח שאסכים גם לרדת בשנתון אם המכונית תתאים בכל שאר הפרמטרים.

לגבי רמת גימור, היסטוריית טיפולים וידיים אני חושב שלא אתפשר

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

ברכב יד2 אין לך את הפריבילגיה לבחור צבע.

כל עוד זה לא משהו מזעזע ממש (כמו ורוד ברבי/ירוק תוכי/צהוב קיא/תכלת אסלה/שחור מט), אני מוכן לחיות על זה.

על מה אני לא מוכן להתפשר?

א) רכב שעבר שיפור כלשהו, חיצוני, פנימי או יותר גרוע, מכני. כולל ספוילרים, חצאיות, צבע, פלסטיקה בסלון, לדים, פנסים, אפילו ג׳נטים לא מקוריים. 

ב) רכב שפתחו בו מנוע, או יותר גרוע, גיר. כנ"ל רכב שהוחלפו בו הדברים האלה. כן, גם אם זה בוצע במסגרת האחריות, מבחינתי זה רכב זומבי שחי על זמן מושאל.

ג) רכב עם ק"מ ומספר ידיים אסטרונומי.

ד) רכב שיש בו סימנים לשימוש לא סביר - בלאי מוגזם על פלסטיקה/ריפוד, קפיצים שקועים, הגה בלוי.

ה) רכב מטונף בצורה מוגזמת, במיוחד מבפנים. לא בא לי לשים כמה אלפים על דיטיילינג עם פירוק והרכבה.

ו) אוטו מסריח מסיגריות

יש עוד דברים, כשאזכר, ארשום פה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אז רציתי לשאול, על מה מהפרמטרים הבאים הייתם מתפשרים?

רכב שעבר כמה ידיים - (נניח אתם תהיו יד 3 או רביעית)

תלוי במחיר.

אם הרכב במצב טוב והמחיר משקף את זה - מוכן לשקול.

רכב עם היסטוריית טיפולים לא מלאה לגמרי - (נניח הטיפול האחרון לא מתועד. עבר 17,000 ק"מ מהטיפול האחרון ואין לכם מושג אם עבר טיפול אחרי ה-10-15 אלף)

אם כל הסיפור זה שהוא מאחר ב-2000 קמ בטיפול האחרון לא הייתי מתרגש מזה.

מצד שני רכב עם חורים משמעותיים יותר בהיסטוריה לא הייתי קונה.

בגדול לא אכפת לי מה הצבע. תמיד יש צבע מועדף.

מצד שני יש צבעים שאני אפסול בגללם רכב. נגיד האדום שציינת, או צהוב. ברוב המקרים זה יותר מדי בשבילי ופשוט אוותר. 

סבבה שיש ניילון בכסא האחורי. אבל לא רוצה להתבאס כל פעם שאני רואה את הרכב.

רכב ברמת גימור מעט נמוכה יותר (נניח בלי תוספת של סאנרוף, ג'אנטים מוגדלים וכד')

תלוי מה ההבדלים ברמות הגימור. לפעמים אחת הסיבות שאני מחפש רכב מסויים זה האבזור שמגיע איתו.

על אבזור בטיחותי לא הייתי מתפשר. על סאנרוף וגאנטים אני מוותר בשמחה.

רכב משנתון נמוך יותר (נניח התכוונתם לרכוש רכב שנת 2017, אבל מצאתם רכב מושלם משאר הבחינות שהוא 2015-2016)

לדעתי, אנשים מחפשים יד וקמ נמוכים ושנתון גבוה בשביל למצוא רכב שמור ככל הניתן.

מעטים האנשים, אפילו פה בפורום, שיושבים ובוהים בזמנם הפנוי ברישיון הרכב ומתענגים על התאריך עלייה לכביש או מספר בעלים קודם.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Dushane כתב:

רכב שעבר תאונה "קלה" - (נניח רכב שקיבל שריטה בדלת האחורית ונרשמה ירידת ערך של 2,000 ש"ח, אבל השלדה נקייה)

מוכן להתפשר על הדברים האלו. תאונות קלות זה בלתי נמנע. רכב הקודם למשל גילח לי קצת אוטובוס עם כיפוף בכנף ושריטות - כמובן ברח ולא השאיר פרטים. רכב נוכחי גילח מישהו "נחמד" שלא השאיר פרטים בחנייה ויש כיפוף בדלת ושריטות בכנף. בשני המקרים לא רציתי לעשות צבע לא מקורי ופחחות והוצאתי על ידי כלי PDR את הכיפופים כמה שיכולתי. זה לא נראה כמו PDR מקצועי, אבל המצב השתפר מאוד לאומת המקור.
הדברים האלו בלתי נמנעים בארץ כי חוויה אנטרופולוגית של משתמשי דרך בארץ היא ברמה נמוכה.

אם לרכב יש נסועה גבוהה אבל בבין עירוני, זה עדיף מרכב שנסע הרבה פחות אבל בעיר עם עליות ופקקים או נסיעות קצרות. הרכב צובר הרבה שעות מנוע בעיר ופקקים, אבל טיפולים נעשים לא לפי שעות מנוע. רכב שנסע בבים עירוני, סביר להניח שיש לו פחות שעות מנוע ובתנאים טובים יותר למנוע.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמו כן לא קונה רכבים שהיו בעברם בהשכרה או ממגרשים פרטיים. חוק בל יעבור.

השכרה: גם ריבוי הנהגים בעייתי וגם מדובר תמיד ברמות הגימור הנמוכות

מגרשים עלומי שם:

אף אחד לא מגיע למגרש כזה ופשוט מוכר לו רכב, המגרשים האלה תמיד קונים רכבים במצב פחות טוב ממגרשים גדולים יותר ומוכרים שמוכרים את הרכבים הפחות טובים בהיצע שהם יודעים שלא ימכרו בקלות או יצטרכו לתת עליהם הנחה משמעותית. מכאן שמדובר בהכרח בסחורה הפחות טובה שיש בשוק.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אגב צבע הרכב... זוכרים את פולו ארלקינו?

מסתבר שפולקסווגן הוציאו אותו מחדש השנה.

מעניין מי קונה מכוניות בצבעים כאלה. אני לא חושב שאני הייתי קונה כזה.

https://thecar.co.il/קבלו-ידיעת-צבע-פולקסווגן-מחזירה-את-ארל/

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

למה לא?

זה עדיין עדיף על הצבע חרדל המזעזע הזה של סוזוקי קרוסאובר. שם באמת לא ברור מה עבר בראשו של אלה שבאו לסוכנות ואמרו "תארוז לי כזה בצבע הזה". או כל אוטו בצבע חום או בז׳.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

דבר ראשון שאני מסתכל על השני שאני רואה רכב יד שניה, זה המוכר.

אם המוכר לא נראה לי, לא אמין, נראה לא ישר, אני כבר מקבל הרבה נורות אדומות ויש סיכוי שאני כבר מאוד מאוד חשדן לגבי העסקה

• רעיון טוב! 1
פורסם

דברים שמוכן להתפשר עליהם:

רכב עם ק"מ גבוה מהממוצע השנתי - כל עוד הוא טופל בזמן ועם תיעוד של הטיפולים

רכב שעבר כמה ידיים - זניח (אלא אם זה רכב בן שנתיים שעבר כבר 5 ידיים)

רכב שעבר תאונה "קלה" - תלוי ברכב ובמורכבות התאונה/ירידת הערך

רכב עם צבע שלא לטעמכם -- התפשרתי בעבר וכנראה שאתפשר בעתיד.

רכב משנתון נמוך יותר - גם זה פקטור די זניח. קניתי כבר רכבים "זקנים" בשנה-שנתיים ממה שיכולתי להרשות לעצמי, אבל במצב הרבה יותר טוב. זה באמת פרמטר שולי

דברים שלא מוכן להתפשר:

רכב מליסינג/השכרה - לא תודה.

רכב עם היסטוריית טיפולים לא מלאה לגמרי - סימן חשוד שמראה על בעייתיות/הזנחה פוטנציאלית.

רכב ברמת גימור מעט נמוכה יותר (נניח בלי תוספת של סאנרוף, ג'אנטים מוגדלים וכד') - לא מתפשר.

עד היום קניתי את הרכבים שלי רק ברמת גימור הכי גבוהה - גם כי ביד2 ההפרש בדר"כ זניח בין רמות הגימור, וגם כי אם כבר אני קונה, שיהיה הכי מפנק שיש, כדי שלא אתבאס אחרי חצי שנה/שנה שאין לי את זה ואת זה ואת זה.

איבזור שלא אתפשר עליו: בקרת שיוט אדפטיבית, סאנרוף/גג פנורמי, מערכות בטיחות מלאות, פנסי קסנון/לד.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

על מה אני מוכן להתפשר?

- צבע, קוסמטיקה חיצונית וכו' - כל עוד זה בתחום הסביר, ובמיוחד ברכב ישן.

- "תאונות פח" בהינתן תיעוד, כולל תמונות.

- גיל/ק"מ אם הרכב במצב טוב מאוד. למשל, רכב שנסע הרבה ק"מ בנסיעה בינעירונית רגועה.

על מה לא אוותר?

- בחירת מוכר "נכון" - אם אני רואה רמז לחוסר יושרה, הזנחה וכו' - קם והולך. במקרה של רכב ישן, אני מנסה לגשש ולהבין אם המוכר קנה בעצמו ממישהו לא ישר.

- תחזוקה מסודרת - המינימום הוא שיהיה תיעוד של תחזוקה סדורה של הרכב לאורך חייו, עם "חור" פה ושם.

לצערי ב 90% מהרכבים שבדקתי לא היה כמעט שום סוג של תיעוד (לפעמים גם ללא תחזוקה נאותה), ככה שזה הסעיף הכי מקשה בחיפוש.

- רכב ש"פתחו" בו מנוע/גיר - big no no.

- בדיקה של הרכב ונסיעת מבחן. מוכר שמתפתל למשמע אלה, יחפש קונה אחר.

פורסם

לא קונה יד שניה, אבל אם הייתי קונה, מתוך הפרמטרים שלך הייתי מוכן להתפשר על הפרמטרים הבאים:

רכב עם ק"מ גבוה מהממוצע השנתי - (נניח עשה 18,000 ק"מ בשנה) בהנחה ולא מדובר בחריגה רצינית והרכב מטופל כראוי.

רכב שעבר כמה ידיים - (נניח אתם תהיו יד 3 או רביעית) תלוי בגיל הרכב, ברכב צעיר זה Big no no.

רכב עם היסטוריית טיפולים לא מלאה לגמרי - (נניח הטיפול האחרון לא מתועד. עבר 17,000 ק"מ מהטיפול האחרון ואין לכם מושג אם עבר טיפול אחרי ה-10-15 אלף) כפונקציה של גיר הרכב ושל המחיר, חריגה של 2000 ק"מ בטיפול זה לא נורא, אבל אם הרכב באחריות יכול להיות שזה יוריד לי מהרכב כי זו תהיה הזדמנות של היבואן גם להתחמק מהאחריות כי הרכב לא טופל לפי ההנחיות.

רכב שעבר תאונה "קלה" - (נניח רכב שקיבל שריטה בדלת האחורית ונרשמה ירידת ערך של 2,000 ש"ח, אבל השלדה נקייה) כן, כל עוד אין נזק מבחינה בטיחותית או מסחרית לא רואה בעיה.

רכב עם צבע שלא לטעמכם - (נניח חיפשתם רכב בצבע לבן, והתקשיתם למצוא, אבל מצאתם רכב בצבע אדום במצב מושלם!) מסוג הדברים שצריך להתפשר עליהם כשקונים יד שניה.

רכב ברמת גימור מעט נמוכה יותר (נניח בלי תוספת של סאנרוף, ג'אנטים מוגדלים וכד') אם זה לא דורש פשרה בבטיחות - לגיטימי.

רכב משנתון נמוך יותר (נניח התכוונתם לרכוש רכב שנת 2017, אבל מצאתם רכב מושלם משאר הבחינות שהוא 2015-2016) כן, בהנחה שמדובר באותו רכב ולא מדובר פתאום ברכב שונה לגמרי כי הוסיפו אבזור נוסף או מערכות בטיחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעה, DROR748 כתב:

דבר ראשון שאני מסתכל על השני שאני רואה רכב יד שניה, זה המוכר.

אם המוכר לא נראה לי, לא אמין, נראה לא ישר, אני כבר מקבל הרבה נורות אדומות ויש סיכוי שאני כבר מאוד מאוד חשדן לגבי העסקה

כנ"ל לגבי קונה.

אם מזהים משהו fishy לגבי הבן אדם שבא לקנות, עדיף לסרב בעדינות ולהתקדם הלאה.

• תוכן חדש...