Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, מחפש רכב (אם אפשר המלצה לרמת אבזור + מנוע, עדיף):
- עדיפות לחדש (למרות שיש בעיות זמינות לדגמים פופלארים ואני צריך את זה לחודש הבא, אז מתלבט בין חדש וכנראה לשכור רכב לכמה חודשים או יד 2)
- בן אדם גבוה יוכל לשבת בנוחות על כסא הנהג לנסיעות ארוכות
- ישמש בעיקר לנסיעה לעבודה אך גם מדי פעם ל 2 מבוגרים + 2 קטנים
- נוהג עצבני, מעדיף שיגיב (גם מבחינת תאוצה וגם מבחינת שקט / מעבר הילוכים) לפחות כמו רכבי סקודה עם מנוע 1.5 טורבו
- מחיר עד 180,000 ש"ח (הרכב הכי יקר שאני יכול לחשוב מבלי לרדת ל"מותגים" או גדלים ויכולות שאני לא צריך)
- תמיכה ב APPLE CARPLAY
- ציון טוב במבחני ריסוק ושיהיה לו יכולת בטיחות סבירות

- מצלמת רוורס
- תא מטען שוכל להחזיק בלי בעיה עגלה ועוד קצת שטויות
- אמין (עד כמה שאפשר לדעת, לפחות לפי ההיסטוריה של המותג אם דגם חדש)

בהתחלה חשבתי ישר על SUV ביניים, אבל אז אמרתי שעיקר השימוש הוא נסיעות לעבודה, אז אולי שאר הדברים פחות קריטים, אז אני פתוח להמלצות מכל הסוגים (כמובן שאם הרכב קטן יותר, אפשר להסתפק במנוע טורבו קטן יותר כנראה).

עריכה אחרונה על ידי carbugger
פורסם

לאון 2.0 ועוד תשאיר לך עודף בכיס,ובקלות עושים אותה 250 כח,רק עם תוכנה.

אין בעיה להתעלל בה עכשיו כי היא מגיעה עם גיר של קופרה. 

הייתי מציע מאזדה 3 אבל היא צפופה יותר,אבל יותר אמינה ואיכותית מהלאון בתא נוסעים.

פורסם (נערך)

פיגו 3008  180 כ"ס 1.6 Active Pack, הרכב סופר נוח ושקט,גם מנסיעה לאילת קמתי כמו חדש.

הוא זריז, מהנה לנהיגה , ותא המטען גדול מאד.

הדגם הוכיח את עצמו כמוצלח מאד ומבוקש.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Ido12 כתב:

לאון 2.0 ועוד תשאיר לך עודף בכיס,ובקלות עושים אותה 250 כח,רק עם תוכנה.

אין בעיה להתעלל בה עכשיו כי היא מגיעה עם גיר של קופרה. 

הייתי מציע מאזדה 3 אבל היא צפופה יותר,אבל יותר אמינה ואיכותית מהלאון בתא נוסעים.

בהנחה שרכבים של סקודה עם המנוע 1.5 TSI היו בסדר, הלאון 2.0 לא מוגזם וסתם יצרוך לי יותר דלק (בטח שהוא שוקל פחוות מקראוק למשל נראה לי) ?

ואיך אפשר להציע מאזדה ? המנוע 2.0 הרגיל שלהם לא יתן לי חוויה הרבה יותר גרועה ממנוע טורבו אם חשוב לי דברים כמו האצה ? (ואם כבר מאזדה, אז מה עם ה CX-30/CX-5/6 הם לא צפופים פחות ? כולם עולים באזור הלאון 2.0)

לפני 4 שעות, ronrcz כתב:

פיגו 3008  180 כ"ס 1.6 Active Pack, הרכב סופר נוח ושקט,גם מנסיעה לאילת קמתי כמו חדש.

הוא זריז, מהנה לנהיגה , ותא המטען גדול מאד.

הדגם הוכיח את עצמו כמוצלח מאד ומבוקש.

כן, זה מה שעולה כמעט 180000 ש"ח :) מבחינת צריכת דלק והפרשי ביצועים לא יותר משתלם ללכת על ה 1.5 דיזל (שמגיע גם אופציונלית ברמת אבזור עם קצת פחות "בטיחות") ולחסוך 11,000 ש"ח ?

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, carbugger כתב:

בהנחה שרכבים של סקודה עם המנוע 1.5 TSI היו בסדר, הלאון 2.0 לא מוגזם וסתם יצרוך לי יותר דלק (בטח שהוא שוקל פחוות מקראוק למשל נראה לי) ?

ואיך אפשר להציע מאזדה ? המנוע 2.0 הרגיל שלהם לא יתן לי חוויה הרבה יותר גרועה ממנוע טורבו אם חשוב לי דברים כמו האצה ? (ואם כבר מאזדה, אז מה עם ה CX-30/CX-5/6 הם לא צפופים פחות ? כולם עולים באזור הלאון 2.0)

כן, זה מה שעולה כמעט 180000 ש"ח :) מבחינת צריכת דלק והפרשי ביצועים לא יותר משתלם ללכת על ה 1.5 דיזל (שמגיע גם אופציונלית ברמת אבזור עם קצת פחות "בטיחות") ולחסוך 11,000 ש"ח ?

ההבדל בביצועים הוא גדול,הבנזין פשוט אוכל את הדיזל,על אף שהוא מנוע מוצלח בפני עצמו.

מבחינת צריכת דלק,הדיזל אוכל פחות ,זה ברור, אבל לא ציינת את זה כפקטור,ובכלל אם ההפרש שווה מול ההפרש בביצועים,אם ציינת שאתה נוהג עצבני אתה תאהב את הבנזין,את הדיזל פחות.

פורסם

הלאון 2.0 לא תצרוך יותר דלק מאוקטביה אם לא תלחץ עליה,היתרון שהולאון 2.0 מגיעה עם הגיר האמין. 

מאזדה 3 מתנהגת יותר טוב מאוקטביה או לאון,והרבה יותר כיפית לנהג הממהר. 

מבחינת כח תצטרך ללחוץ פשוט יותר על הגז בגלל שהכח מתקבל בסלד גבוה. 

אבל ממש לא חסר לה כח ואני מוצא את עצמי נוסע גם ב150 וצפונה שאני עוקף וקצת מגזים. 

Cx5 עם מנוע 2.0 היא חלשה,ה2.5 כבר יקרה ועם נהג ממהר עליה אתה תראה צריכת דלק של 1:8 בקלות.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, yonisi כתב:

טסלה?

אני גר בינתיים בבניין רב קומות, לא נראה לי שתהיה הסדרה בקרוב של נושא הטעינה החשמלית. כמו כן, טסלה זה נשמע כמו הרפתקאה נחמדה, אבל מעבר למחיר הסביל, הכל סיכון (אם לא קנית ערכת החלפת גלגלים באלי אקספרס אכלת אותה, אם אתה צריך שירות מהייצרן, אכלת אתה, אם עשית תאונה כמו נתקלת בחיית בר, אכלת אותה, אם אין לך חניה מוצלת, לא להיט, אם אתה צריך תיקון / גרר, אכלת אותה). מקווה שעוד שנה הם יסדרו הרבה מהבעיות ויהיה תעשייה מקומית לטיפול בטסלה כמו שיש בארה"ב.

לפני 30 דקות, Ido12 כתב:

הלאון 2.0 לא תצרוך יותר דלק מאוקטביה אם לא תלחץ עליה,היתרון שהולאון 2.0 מגיעה עם הגיר האמין. 

מאזדה 3 מתנהגת יותר טוב מאוקטביה או לאון,והרבה יותר כיפית לנהג הממהר. 

מבחינת כח תצטרך ללחוץ פשוט יותר על הגז בגלל שהכח מתקבל בסלד גבוה. 

אבל ממש לא חסר לה כח ואני מוצא את עצמי נוסע גם ב150 וצפונה שאני עוקף וקצת מגזים. 

Cx5 עם מנוע 2.0 היא חלשה,ה2.5 כבר יקרה ועם נהג ממהר עליה אתה תראה צריכת דלק של 1:8 בקלות.

מה לגבי ה CX-30 הוא לא יותר מרווח מה 3 או רק יותר גבוהה ? ללחוץ יותר על הגז = סל"ד גבוהה יותר = רעשי מנוע וגם לוקח לזה עדיין יותר זמן מרכבי האוקטביה.

ומה הכוונה לגבי הגיר של הלאון ? מבחינת רטוב / יבש ?

גם ראיתי שבדגמי ה FR של הלאון המתלים מכיולים יותר ספרטיבית, זה לא יפריע לי ביומיום ?

לפני 32 דקות, ronrcz כתב:

ההבדל בביצועים הוא גדול,הבנזין פשוט אוכל את הדיזל,על אף שהוא מנוע מוצלח בפני עצמו.

מבחינת צריכת דלק,הדיזל אוכל פחות ,זה ברור, אבל לא ציינת את זה כפקטור,ובכלל אם ההפרש שווה מול ההפרש בביצועים,אם ציינת שאתה נוהג עצבני אתה תאהב את הבנזין,את הדיזל פחות.

טוב, אזמין נסיעת מבחן בדגם 1600 (ואוו דרגת זיהום 14) ונראה, הבעיה שהוא יהיה זמין רק באזור דצמבר ואני צריך לחודש הבא.... ד"א סקודה קארק 1.5 (מנוע שמספיק לי) עולה 166 אלף ש"ח, האם ה 3008 שעולה 11 אלף ש"ח יותר שווה את זה ?

פורסם (נערך)

אני בטוח שאם תסע לסוכנות הראשית בשורק ימצאו לך רכב מהמלאי.

בסקודה לא הייתי נוגע רק בגלל הגיר המעצבן/לא אמין/יקר לאחזקה,שלא לדבר שה3008 משמעותית יותר מאובזר ומרשים.

פורסם (נערך)

הגיר בדגמי ה2 ליטר של וואג הוא רטוב לרוב,

והגיר הזה מתנהג שמים וארץ אחרת מהיבש,

גם מבחינת צורת העבודה (לטעמי נעימה מאוד) וגם מבחינת העומסים,

אני יודע פשוט כי יש לי את שניהם בחניה.

ה-3008 רכב נהדר אם הוא נוח לך, במיוחד המאובזר יותר.

אני לא יכולתי לסבול את ההגה שלו.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

קיה ספורטאז' פרימיום - הרכב הכי יפה שיש היום על הכביש 

מרווח בטירוף, סביבות נהג עצומה, מגיע עם כל השדרוגים האפשריים, נוח, נסיעה חלקה בלי תקלות, תחזוקה קלה מאוד ולגמרי נכנס בטווח מחיר שלך 

פורסם

עוד כמה שאלות, האם לליאון FR יש תמיכה ב APPLE CARPLAY ? לא מצאתי לזה אף אזכור במפרט...

כמו כן, איך ה CITROEN C5 Aircross לעומת ה 3008 ? (יתרון אחד, שיש זמינות מיידית לחלק מהדגמים במקום עוד כמה חודשים ו/או להיות ברשימת ביטולים)

הספורטאז גם נשמע מעניין וגם יש את ה 1.6 במלאי.

לפני 21 דקות, yoav911gt2 כתב:

פרימיום מגיע עם ה1.6T והגיר הכפול מצמדים של יונדאי, שלגבי שניהם נשמעו כמה וכמה פעמים טענות מבחינת אמינות. 

ומה יש ב 3008 ?

פורסם
לפני 55 דקות, yuvals1 כתב:

קיה ספורטאז' פרימיום - הרכב הכי יפה שיש היום על הכביש 

מרווח בטירוף, סביבות נהג עצומה, מגיע עם כל השדרוגים האפשריים, נוח, נסיעה חלקה בלי תקלות, תחזוקה קלה מאוד ולגמרי נכנס בטווח מחיר שלך 

יפה זה עניין של טעם- לטעמי הוא דומה למיס פיגי אבל זה רק לטעמי.

פותח הנושא מחפש לקנות רכב ולא לכלה לחתונה.

לגבי האמינות- נסעתי שבוע שעבר באילת סיבוב עם חבר והזדעזעתי מעלייה ממש קלה- הוא אמר ששם בגלל טמפ' קיצון הגיר מתחמם בקלות- חומר למחשבה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 17 דקות, carbugger כתב:

עוד כמה שאלות, האם לליאון FR יש תמיכה ב APPLE CARPLAY ? לא מצאתי לזה אף אזכור במפרט...

כמו כן, איך ה CITROEN C5 Aircross לעומת ה 3008 ? (יתרון אחד, שיש זמינות מיידית לחלק מהדגמים במקום עוד כמה חודשים ו/או להיות ברשימת ביטולים)

הספורטאז גם נשמע מעניין וגם יש את ה 1.6 במלאי.

ומה יש ב 3008 ?

מה הכוונה מה יש ב3008 (ובC5 ) ? גיר ומנוע? כל המנועים מגיעים עם גיר פלנטרי

עוד מינוס לספורטז' זו העובדה שהדגם התחלף בחול והחדש יגיע מתישהו לקראת סוף השנה (לדעתי). 

לגבי הלאון ,לא זוכר בדיוק אבל מאמין שיש כמו שיש אנדרואיד אוטו (מניסיון איתה) . מצוין שיש מערכת full link במפרט. 

• תוכן חדש...