Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם!

בגלל שאין לי קומפרסור אני לא יכולתי לבצע טיפול גומיות שסתומים לבד,

ניסיתי לחשוב על פתרון כלשהוא בשביל לא להשתמש בקומפרסור,

נפל לי ראיון שרציתי להתייעץ אתכם המקצוענים אם הוא ראיון טוב או להפך,

חשבתי: לאחר שמכווצים את הקפיץ ומוציאים את הטבעת שעל גבי השסתום, לקשור חוט לשסתום ועל ידי כך למנוע מהשסתום ליפול, שזה בעצם תחליף לקומפרסור,

אני יודע שזה כפול עבודה רק מעניין אותי אם תאורטית שייך לעבוד כך ,

פורסם

נשמע פתרון מסורבל.

אם היית מציין את סוג הרכב יכולתי לעזור לך יותר.

בחלק מהרכבים, ניתן לסובב את המנוע כאשר הבוכנה תגיע לנ.מ.ע ולשחרר את הקפיץ בבטחה, מה שיקרה הוא השסתום ירד רק כ2 מ"מ פנימה, אחרי החלפת הגומיה מרימים את השסתום למעלה והגומיה החדשה תופסת אותו במקומו.

כמובן שיש צורך במיומנות רבה בעת החלפת גומיות שסתומים ללא פירוק הראש, מי שאין לו את הניסיון בקלות יגרום ל"תאונה" שיצטרך לפרק ראש מנוע להחזיר את המצב לקדמותו.

גם עם לחץ אוויר אין זה בטוח שתקבל חסינות, לפתע הצינור אוויר מתנתק או לחצת בטעות על קנה השסתום, המנוע לפתע הסתובב וקפץ והשסתום צולל לך למטה.

פורסם (נערך)

אתה יכול להרים את הבוכנה עד הסוף ולדחוף חוט עבה דרך הפלאג שימלא את התא שרפה ולשסתומים לא יהיה לאן לזוז.

עריכה אחרונה על ידי tribel
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני בידיוק עשיתי אתמול גומיות שסתומים בלי קומפרסור

מורידים את הבוכנה לנקודה מתה תחתונה

מחדירים דרך פתח המצת חוט קשירה ארוך (עדיפות לאחד מבד לא מניילון) כמה שיותר יותר טוב צריך שיכנס איזה 2/3 מטר עושים את זה בסבלנות

אחרי שממלאים את תא השרפה בחוט פשוט מסובבים את המנוע לאט עד שתרגיש שאין לך יותר ואז זהו הכל תפוס ובהצלחה

עריכה: אם זה פעם ראשונה שלך , לא לשכוח מגנט בשביל להרים את נועלי שסתומים אחרי שתשחרר אותם ולהזהר לא להפיל את נועלי השסתום - לך תחפש כאילה חדשים אח"כ , מנסיון 😅

עריכה אחרונה על ידי elisb
פורסם
לפני 14 שעות, tribel כתב:

חוט עבה דרך הפלאג שימלא את התא שרפה ולשסתומים

לפני 6 שעות, elisb כתב:

מחדירים דרך פתח המצת חוט קשירה ארוך

נשמע לי קצת אזוי להכניס חוט, כי מאוד קשה לדעת אם הכל התמלא שם בחוט.

לא הבנתי, מה היא כוונתך לסובב את המנוע ועל ידי כך לבדוק שאין עוד מקום, איך עושים את זה?

מה יותר מסורבל להכניס חוט דרך הפלאג או לקשור שסתום להוציא את נועל השסתום להוציא קפיץ ואח"כ להוציא גומיה וכן אותו הדרך הכנסת גומיה וכו' ?

מדובר באקסנט 2004

פורסם (נערך)

צריך ליצור חלל כזה שהחוט מצד אחד נעצר על ידי הבוכנה ומהצד השני הוא מגיע עד הסוף למעלה בצורה שהוא עוצר את השסתומים.

חוט עשוי מחומר רך ולא פוגע בכלום, אתה תרגיש שהשסתום נעצר בחוט כשתנסה להוריד אותו.

בשביל לעשות את העבודה הזו צריך לפרק את הרצועה או השרשרת תזמון על מנת שתוכל להוריד את מה שמפעיל את השסתומים בשביל לקבל גישה לאטמים האלה.

בשביל להוציא את הקפיץ אתה צריך כלי.

יש אלתורים ויש מכווצי קפיצים יעודיים.

להוציא את הנועלים של הקפיץ בדפיקות יכול לגרום לעיקום שסתום ואז אין מנוס מלהרים ראש מנוע.

עריכה אחרונה על ידי tribel
  • תוכן חדש...