Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מטבח קבלן סטנדרטי - אביבי או סמל?

maor23
שימו לב! השרשור הזה בן 1221 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם.
רכשנו דירה ואין אנו מעוניינים בשדרוג המטבח ולכן ניקח סטנדרטי.
האופציות העומדות בפנינו:
1) אביבי מטבחים
2) סמל

ניסיתי לעשות סקר שוק קצר אבל לא נראה שיש יותר מדי ביקורות/חוות דעת על המטבחים הסטנדרטיים וכן בכלליות לא נראה שיש השוואות בין סמל לאביבי.
אשמח לעזרתכם בנושא, על מי לדעתכם שווה ללכת?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שתיהן חברות מצויינות.

תראה ספציפית מה נותנים בכל אחת.

(גם מבחינת מפרט פנימי ופרזול).

הסטנדרט בדרך כלל מאד פשוט וכולל בעיקר דלתות ולא מגירות.

אתם לא הולכים בכלל לפגישה עם מעצב שלהם?

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יודע מי מהם טובה יותר, שניהם חברות מעולות.

תבדוק מול הקבלן, יתכן שזיכוי על מטבח סטנדרט בחברות הנ''ל, יתן לך מטבח מאובזר יותר מחברה פשוטה.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היו לנו את שתי החברות (עם אחת אנחנו עדיין).מניסיוני האישי סמל עדיפים גם באיכות גם בהתקנה וגם בשירות. אבל אולי דברים השתנו.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, איצי בר כתב:

לא יודע מי מהם טובה יותר, שניהם חברות מעולות.

תבדוק מול הקבלן, יתכן שזיכוי על מטבח סטנדרט בחברות הנ''ל, יתן לך מטבח מאובזר יותר מחברה פשוטה.

הניסיון המצומצם שלי הוא שהזיכוי הוא די סמלי. היה לי ארוע כזה שבו הזיכוי היה כל כך קטן עד שלקחתי את הארונות והשתמשתי בהם למטרות אחרות, ושילמתי בנפרד לנגר תמורת המטבח.

האם הדירה מיועדת למגורים או להשכרה? אם למגורים המטבח הוא מקום שבו צריך להשקיע, ואם מחליטים לקחת מטבח שאינו סטנדרט קבלן צריך להרחיב את החיפוש לספקים אחרים, מנגריות פרטיות ועד היצרנים הגדולים ביותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, sperial כתב:

הניסיון המצומצם שלי הוא שהזיכוי הוא די סמלי. היה לי ארוע כזה שבו הזיכוי היה כל כך קטן עד שלקחתי את הארונות והשתמשתי בהם למטרות אחרות, ושילמתי בנפרד לנגר תמורת המטבח.

האם הדירה מיועדת למגורים או להשכרה? אם למגורים המטבח הוא מקום שבו צריך להשקיע, ואם מחליטים לקחת מטבח שאינו סטנדרט קבלן צריך להרחיב את החיפוש לספקים אחרים, מנגריות פרטיות ועד היצרנים הגדולים ביותר.

מצד אחד אתה צודק, מצד שני הדירה מיועדת בסופו של יום לאמא שלי, מפרנסת יחידה שגם ככה בקושי נמצאת במטבח.

זיכוי יעניק לנו סה"כ 5K לעומת מטבח חדש שיעלה פי 10 (אולי טיפה פחות, אבל אתה מבין את הנקודה שלי).

זאת הסיבה שאנחנו כן רוצים ללכת על הסטנדרט, משהו לבן ופשוט כרגע שלא יעמיס על אמא שלי מבחינה כספית.

הבעיה שאין לי אפילו דוגמה בעין למטבח כזה אז ממש קשה לי להבין איך זה הולך להיראות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה צריך לבדוק התאמה לצרכים ועלויות. אל תקבל החלטה בלי לראות מה מוצע לך ומה עלות השדרוג. ב-50 אש"ח קיבלתי לפני כמה שנים (בנגריה פרטית איכותית מאד) מטבח די משוכלל ושיש יחסית גדול. אז יתכן ששדרוג מטבח הקבלן בכמה אלפי ש"ח ישדרג מאד את איכות החיים של אמא. או שבכל זאת יהיה כדאי לוותר על מטבח הקבלן לטובת נגריה פחות פלצנית. ההצעות שקיבלתי מהחברות המוכרות עלו כפליים מהטבח שרכשתי בנגריה הפרטית.

כאמור - אל תקפוץ להחלטות בלי בדיקה יסודית. יתכן שעוד "מטר רץ" או החלפת מדפים למגירות יהיו השקעה מוצדקת. הבעיה היא בדרך כלל חוסר הפרופורציה בין הזיכוי שנותן הקבלן למחיר הנדרש תמורת שדרוג. יתכן שגם מבחינה זו יש הבדל בין הספקים - בדוק זאת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הזיכוי הוא רק 5 אלף ש''ח ואתה לא מעוניין להוסיף כסף תישאר איתם.

אני חשבתי שהזיכוי יהיה גבוה יותר על אף שמדובר במטבח סטנדרט כי מדובר בחברות מטבחים יקרות.

אגב מטבח טוב לא חייב לעלות 50 אלף ש''ח, גם בשליש מהמחיר הזה אתה יכול למצוא מטבחים שיהיו שדרוג משמעותי מאוד ממטבח סטנדרט.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי בטוח שהזיכוי קטן יותר, מכיר אנשים שקיבלו 2000 שקלים.

אם אתה לא מוכן להשקיע אפילו שקל אחד, נסה לדלות כמה שיותר מידע מאנשים ולהחליט, מניסיוני כנראה שהן שקולות

אבל אם אתה כן מוכן להשקיע סכום מסויים תדע שאצל נגרים פרטיים ו/או חברות קטנות המחירים הרבה יותר הגיוניים.

מכיר חבר שעשה מטבח מאובזר ופרקטי(אמנם קטן יחסית) ב-11K עם מעט מאוד עבודה עצמית שלו

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, sperial כתב:

אתה צריך לבדוק התאמה לצרכים ועלויות. אל תקבל החלטה בלי לראות מה מוצע לך ומה עלות השדרוג. ב-50 אש"ח קיבלתי לפני כמה שנים (בנגריה פרטית איכותית מאד) מטבח די משוכלל ושיש יחסית גדול. אז יתכן ששדרוג מטבח הקבלן בכמה אלפי ש"ח ישדרג מאד את איכות החיים של אמא. או שבכל זאת יהיה כדאי לוותר על מטבח הקבלן לטובת נגריה פחות פלצנית. ההצעות שקיבלתי מהחברות המוכרות עלו כפליים מהטבח שרכשתי בנגריה הפרטית.

כאמור - אל תקפוץ להחלטות בלי בדיקה יסודית. יתכן שעוד "מטר רץ" או החלפת מדפים למגירות יהיו השקעה מוצדקת. הבעיה היא בדרך כלל חוסר הפרופורציה בין הזיכוי שנותן הקבלן למחיר הנדרש תמורת שדרוג. יתכן שגם מבחינה זו יש הבדל בין הספקים - בדוק זאת.

ברור, זה לא שאנחנו בוחרים על עיוור.

קבענו פגישה ב2 החברות הללו, פשוט אני מנסה להבין יותר את הכיוון לאיזה מטבח שווה יותר ללכת ולנסות לדבר שם.

נניח המטבח הסטנדרטי של סמל + כמה שדרוגים יכול להיות יחסית סביר לא?

שוב, הכל מנקודת מבט על מפרנסת יחידה שבקושי נמצאת במטבח ומבשלת.

זה לא שאנחנו צריכים מטבח מפוצץ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחברת המטבחים אין "מטבח סטנדרטי".

ה"סטנדרט" נקבע על-ידי היזם, בהתאם למקובל באיזור בו מצוי הנכס. 

אין דין "מטבח סטנדרט" בהרצליה פיתוח, כדין "מטבח סטנדרט" בקרית גת.

מטבח זה לא מוצר מדף. זה משהו שמתוכנן ומתומחר בין היזם לחברת המטבחים, וככל הנראה ה"סטנדרט" יהיה דומה מאד בכל החברות שהקבלן עובד איתן.

מה שהדייר מקבל ב"סטנדרט" רשום במפרט המכר המצורף לחוזה המכר.

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@natco

הדבר היחיד שאני מצליח לראות במפרט זה שמגיע לנו ארון עליון וארון תחתון, כשבארון העליון 2 מגירות וזהו.

מעבר לזה לא מפרטים יותר מדי

כן יש לי את השרטוט של איך זה אמור להיות, מה בדיוק אומרים שם? אלוהים יודע

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריכות להופיע לפחות מידות. אם לא - בקש אותן מהקבלן. צריך מידע גם על משטח העבודה ("שיש") מבחינת סוג ומידה, הברז, נקודות חשמל ומים. גם לגביהן כדאי להתעניין, הן מבחינת כמות והן מבחינת מיקום.

בסופו של דבר המטבח הוא מקום מרכזי, ריהוט המטבח הוא ריהיט קבוע, ומה שלא תתקינו כעת כנראה לא תתקינו ב-20 השנים הבאות. אז כדאי להתאמץ ולהתאים את המטבח לצרכים. זה לא צריך לעלות 50,000 ש"ח, יתכן שבאלפים בודדים או קצת יותר תשדרגו את איכות החיים למשך עשורים. אלה סכומים שנראים גדולים כעת, אבל בטווח הזמן של מגורים בדירה הם מצטמצמים למאות שקלים בשנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד דבר שצריך לשים לב אליו הוא לגבי הקולט אדים.

אם אתה אתה עדיין יכול לעשות שינויים בדירה, תתקין נקודת חשמל לקולט לפני התקנת המטבח והקרמיקה ואז אתה גם צריך לומר לחברת המטבחים לתכנן את המטבח כדי שהוא יתאים לזה.

גם אתה לא מתכנן לקנות קולט אדים, כדאי להכין את האופציה לעתיד, כי אחרת זה בד"כ דורש פירוק של הקרמיקה כדי להעביר חשמל בגובה של הקולט וגם שינוי של הארונות.

עריכה אחרונה על ידי bobi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה חשמל לקולט אדים, זה תלת פאזי לכיריים (מומלץ!), זה מקום, חיבורי מים, ביוב וחשמל למדיח, זה נקודות חשמל למכשירים הקטנים, זו נקודת מים למקרר (בר מים/קרח), זו הכנה לתמי 4 אם הוא בתוכנית - יש במטבח כל כך הרבה דברים שמצריכים חשיבה מקדימה, תכנון והשקעה. 

חשוב גם מה תרצה לאחסן במטבח ואיזה ציוד תרצה על משטח העבודה, ותכנן בהתאם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...