Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 53 דקות, amosbmw כתב:

בערים באירופה לא עושים קנייה שבועית בסופר. יורדים כל יום וקונים את המצרכים לאותו יום בלבד.

זה שזה באירופה לא אומר שזו הדרך הנכונה... רק על הנסיעה הלוך חזור מהקניות והמתנה בקופה אני מבזבז יותר זמן מאשר על הקניות עצמן. אז לעשות את זה כמה פעמים בשבוע??

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שזה טימטום, רק ציינתי שככה הם נוהגים.

מי שכתב שבאירופה עושים קנייה שבועית בסופר פשוט לא היה שם בסופר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

@asixאתה חושב שהתחבורה השיתופית תהיה חינם? כנראה שתעלה פחות מהפרטית, השאלה כמה. 

@amosbmw ממה שהתרשמתי האירופים קונים יומיום בסופר השכונתי - אבל גם לסופרים הגדולים בשולי העיר לא חסרה פרנסה. נראה שנעשה שימוש בשני הפורמטים, אולי ביחס  שונה מאשר אצלנו. אבל אין לי מחקרים. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 53 דקות, asix כתב:

נתתי השערה של 15 דקות. אולי זה יהיה פחות, אולי זה יהיה יותר. אפשר להתפנק ולומר אני רוצה את הרכב צמוד אליי ומוכן לשלם על כך 250,000 שקל ויותר. לדעתי רוב האנשים ממחיר מסוים של רכב יתפשרו וישנו תפיסה.

רכב אוטונומי יהיה חשמלי בעיקר מהסיבה שמדינות חתמו על אמנה שמשנה מסויימת לא יכנסו למדינה רכבים המונעים ע"י בנזין או סולר. במדינת ישראל חתמו על כך בשנת 2030. זאת הסיבה שאף אחד לא ישקיע ברכב אוטונומי עם הנעה מבעירה פנימית.

גם אם הרכב יעלה לך מחיר גבוה מאוד. נניח 250,000 שקל ( משומש 100,000)? עדיין תהיה מוכן לשים סכום כזה רק שהוא יהיה בכל רגע נתון אן שתהיה מוכן לחכות כמה רגעים לרכב אוטונומי?

למה אתה מניח שרכב יהיה כל כך יקר?

ונניח שהרכב יהיה יקר יותר, אני מניח שעלויות האנרגיה שחו התהיינה נמוכות יותר (חשמל) וסך עלויות הרכישה והאחסקה תהיינה נמוכות מ-250k שח.

אני מניח שיעלו את עלויות הנסיעה עם אגרת גודש וכדו.

יבואני הרכב והמדינה לא ייתנו למחירים לעלות באופן כה גבוה כדי שהכנסותיהם לא תפגענה.

ושוב, העובדה שאני ורבים אחריםבוחרים  להחזיק רכב ולא לנסוע כל הזמן במוניות, מראה שהציבור מוכן לשלם יותר כדי להחזיק ברכב.

עוד נושא שעכשיו חשבתי עליו הוא מושבי תינוקות ובוסטרים.

איך ייסתגרו איתם ברכב שיתופי?

נגיד תסע להצגה עם שני ילדים קטנים, תצטרך להוריד את הבוסטרים והילדים לרכב השיתופי, להתקין אותם וכשתגיע ליעד, לפרק אותם ולהיסחב איתם עד הנסיעה בחזרה או עד ליעד הבא...

תחבורה שיתופית נשמעת נהדר בתיאוריה או מקסימום לאנשים בלי ילדים החיים במרכזי הערים הצפופות.

מיזם אוטותל לדוגמא, לא ממש רווחי.

דווקא בציבור החרדי, חברת citycar מצחיחה למדי, אבל זה בעיקר אצל אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם להחזיק קכב פרטי.

פורסם

לפי החזון לא יהיה צורך בבוסטרים, כריות אויר ואפילו חגורות בטיחות.

מכיוון שכל הרכבים יהיו אוטונומיים וידברו ביניהם, לא יהיו יותר תאונות.

מתי זה יקרה ואם בכלל? אין לי מושג.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 30 דקות, sperial כתב:

@asixאתה חושב שהתחבורה השיתופית תהיה חינם? כנראה שתעלה פחות מהפרטית, השאלה כמה.

בטוח שלא תהיה חינם, אך זה יהיה זול משמעותי לדעתי מלהחזיק רכב. צריך להבין שאנו צריכים להסתכל על הנושא לא במבט של התחבורה הציבורית של היום. זאת תהיה תחבורה אישית רק שהרכב הוא לא שלך ולא צמוד אליך כשאתה לא צריך אותו.

לפני 28 דקות, mottis כתב:

למה אתה מניח שרכב יהיה כל כך יקר?

ונניח שהרכב יהיה יקר יותר, אני מניח שעלויות האנרגיה שחו התהיינה נמוכות יותר (חשמל) וסך עלויות הרכישה והאחסקה תהיינה נמוכות מ-250k שח.

אני מניח שיעלו את עלויות הנסיעה עם אגרת גודש וכדו.

יבואני הרכב והמדינה לא ייתנו למחירים לעלות באופן כה גבוה כדי שהכנסותיהם לא תפגענה.

ושוב, העובדה שאני ורבים אחריםבוחרים  להחזיק רכב ולא לנסוע כל הזמן במוניות, מראה שהציבור מוכן לשלם יותר כדי להחזיק ברכב.

למה אני מניח? לא צריך להניח. תראה את המחירים בעצמך ואת העליה בכל שנה.

היבואנים? כל עוד קונים הכל טוב. אל תשכח שגם היצרנים ישנו פאזה והלקוח הפרטי לא יעניין אותם. יעניין אותם להכניס רכבים אוטונומיים חשמליים לחברת תפעול.

תנסה לחשוב על הנושא לא במבט על ההווה אלא על העתיד. המחשבה שלך היא על מה שיש כרגע. אני לא מדבר על תחבורה ציבורית. אני מדבר על תחבורה אישית רק שהרכב לא צמוד אליך כל היום ( כמו שאמרתי לך sperial). 

פורסם

מבחינה אישית, ברור שהייתי מעדיף לוותר על רכב פרטי עבור תחבורה שיתופית. אני לא משתמש "כבד" ולכן החזקת רכב מרגישה לי מיותרת כי רוב הזמן הרכב עומד. הבעייה היא שמצד שני, אני לא יכול להתסדר כרגע בלי רכב פרטי כי התחבורה הציבורית בחיפה היא על הפנים. כך נוצר מצב שבשביל המעט שאני נוסע, אין לי ברירה אלא לשלם על התענוג הרבה.

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

ברור שזה טימטום, רק ציינתי שככה הם נוהגים.

מי שכתב שבאירופה עושים קנייה שבועית בסופר פשוט לא היה שם בסופר.

הייתי כמה פעמים במספר מדינות באירופה, יש להם סופרים גדולים, אנשים עושים שם קניות. לא יודע אם זו קנייה שבועית או חודשית לא ראיינתי את הקונים אבל ברור שהם קונים גם בסופרים גדולים כמו אצלנו. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

MaaS או TaaS מדברים (לפחות כל מי שאני שמעתי מדבר) על חברות פרטיות שיציעו שירותים ויתחרו זו בזו (מיעוט מדבר על סובסידיות ממשלתיות / מוניציפליות לאותן חברות כדי לעודד מעבר לתחבורה שיתופית).

זה אומר שגם עם רכבים אוטונומיים יהיו חברות שיחזיקו צי רכבים אוטונומיים ומערכת הזמנות אוטומטית.

וזה אומר שאם תהיה דרישה מהשוק - תהיה גם חברה שתציע את השירות בלילות ובשבתות וכו'.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

הדרך לנטישת הרכב הפרטי עוברת קודם כל בתחבורה ציבורית טובה, יעיד העומס בחניון שפירים בדרך לת"א, או חניון הרכבת הקלה בגבעת התחמושת.

ביום הבחירות התחבורה ציבורית בין עירונית היא חינם, העלות 3 מליון ש"ח, כלומר תחבורה ציבורית חינם, תעלה כמיליארד ש"ח בשנה,

לדעתי זה מה שהמדינה אמורה לעשות.

לפני 10 שעות, ArikB כתב:

יש מקומות שכבר החליטו בשבילנו. לדוגמה:

רכב שיתופי? רק לא בשבת, אלא אם תשלמו 10,000 שקל "קנס"

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3888214,00.html

מתוך הכתבה

סיטי קאר, מתמחה במגזר החרדי, והיא כיום חברת הרכב השיתופי בגדולה בארץ, עם כ-400 מכוניות לפי דיווחיה. החברה אינה מחייבת את הלקוחות על שעות השכרת רכב בשבת, אך גם אוסרת את השימוש בו באותן שעות.

החברה הזאת מאד מצליחה במגזר החרדי מה שאומר שרעיון הרכב השיתופי אפשרי,

בשונה מחברה אחרת שפעלה בשיתוף פעולה עם עירית ירושלים, היו לה חניות ייעודית צבועות בירוק, והדבר הזה נפסק מחוסר שימוש.

עריכה אחרונה על ידי איש חדש
פורסם

אתה לא יכול להסיק דבר מיום הבחירות - זה לא יום עבודה ועסקים רגיל, אבל גם לא יום שבתון מלא.

לגבי המגזר החרדי - הוא כל כך שונה מכל מגזר אחרמעד שאי אפשר להקיש ממנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, arturkopit כתב:

כל עוד התחב"צ פה הוא פח אשפה ואין בשבת, אז לא משנה כמה יקר זה יהיה הרכב הפרטי עדיין יהיה חזק.

קודם צריך להתמקד שתהיה תחבורה ציבורית מתפקדת בין ראשון לחמישי. 

• תוכן חדש...