Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 51 דקות, arturkopit כתב:

מתי שאתה כותב מחרבנת על חוקי המדינה, הכוונה שלך שהיא פוגעת בקהל  הנאמן של ביבי[נהגי המוניות] והם מאיימים שלא יצביעו לו וככה הוא ימשיך לאכול חרא?

או שאתה פשוט מתנגד לשוק חופשי ושבירת המונופל של נהגי המוניות והשחיטה הכלכלית שהם עושים?

פי ומקלדתי שווים, כשאני כותב שאובר מחרבנת על חוקי המדינה, אני מתכוון שהיא מחרבנת על חוקי המדינה.

לא יותר, לא פחות.

דוגמה אחת, אבל מייצגת אמ-אמא של המייצגת את התנהלות אובר בארץ:

אובר ביקשה להשיק בארץ שירות הסעות (למרות שעשו בדיקת Due Dilligence וידעו שהסעות בתשלום אסורות בישראל), קיבלה תשובה שאסור.

אז אובר ביקשה להשיק בארץ שירות של "תחנת מוניות וירטואלית", בקיצור מתחרה ל(דאז) GetTaxi, שמאז שינתה את השם ל-Gett.

הציבו לה תנאים לקבל רישיון לתחנת מוניות, כמו כל תחנת מוניות אחרת, עמדו בתנאים וקיבלו אישור, אספו לעצמם מוניות וכו' ובגדול היו תחנת מוניות וירטואלית.

ואז בשקט בשקט, הפעילו שירות של הסעה בתשלום, שלא על ידי מוניות, לכאורה כ"פיילוט", במחשבה שהם יכופפו את תקנות התעבורה וחוקי המיסים של ישראל.

ואז מהר מהר הם התקפלו מפה עם הזנב בין הרגליים, כשבעלי התפקידים הרלוונטיים באובר ישראל עמדו על הכוונת של רשות המיסים.

אתה מוזמן לקרוא לזה בשם אחר מאשר "מחרבנת על חוקי המדינה", אני לא.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז בעצם כלל הטענות שלכם נובעות לעובדה שהמדינה לא מוכנה לשנות את החוקים או להביא רגולציות על מנת למנוע את "חירבון" עליה.
אבל זה נח לכם, אתם מעדיפים שהמצב ישאר כמו שהוא, במקום לטפל בו.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם (נערך)

לא, הטענה שלי היא שהם חשבו קודם לעשות, ואח"כ לטעון שהחוק הוא "אות מתה" ולפיכך לבקש לבטל אותו.

זה לא עובד. אי אפשר קודם לאנוס ואז להגיד "אבל המדינה לא מוכנה לשנות את החוקים של אונס!!!".

במדינת חוק אי אפשר לעבוד בצורה כזאת.

ואני אפילו לא נכנס לעניין הביטוחי - שהרכבים של אובר בפיילוט נסעו ללא ביטוח, עכשיו מילא ביטוח מקיף, אבל לא היה להם ביטוח חובה.

זה עוד עבירה.

מה שאובר רצו לעשות זה לא להיכנס כשווה בין שווים לענף כלכלי כלשהו ולהתחרות.

הם רצו לקצר את הדרכים, להפחית הוצאות, גם אם זה אומר לעבור על חוקי המדינה ותקנות התעבורה, כדי לשבור את השוק.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שום דבר רלוונטי, אפילו לא בטיפה, לא השתנה מאז.

הדבר היחיד שאושר, זה קארפול, לפי תנאים של רשות המיסים כדי לא לאפשר רווח לנהג המסיע.

וזה מה לעשות, לא קצת, אלא לחלוטין נוגד את התוכנית העסקית של אובר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

דיון ארוך בפורום מלפני 5 שנים. בקצרה, אתה מוזמן לקרוא ולהחכים. בקצרה, כל אותה "כלכלת חלטורה" (gig economy) מבוססת על עבירות על הרבה חוקים, שרובם מגנים עליך ועלי, וגם אם יש לך השגות על כך מדובר בחוקים שיקשה מאוד לשנותם.

אובר היא דוגמה קלסית - נהג אובר (שאינו נוהג מונית) עובר על חוקי רישוי נהיגה, רישוי רכב, ביטוח, מיסוי וכו'.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה בדיוק הדיון שאליו התכוונתי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא ברור לי איפה כתבתי שמעניין אותי על מה התווכחתם לפני 5 שנים, אשמח שתביאו לי ציטוט איפה כתבתי את זה.
מילא, שום דבר לא השתנה במהלך ה5 שנים האלו מסיבות ידועות שאני לא נכנס אלהיין.
אף אחד בממשלה לא מעוניין לשנות את החוקים, כיוון שהינם מתאימים למצב הנוכחי.

https://finance.walla.co.il/item/2928559

נעזוב רגע את הכסף, הרי הסיבה האמיתית היא לא כסף ולא כל מה שאתם מתנגדים אליו מסיבות כאלה ואחרות.

פורסם (נערך)

אף אחד בממשלה גם לא מעוניין לשנות את החוקים של רצח, אונס וכו'.

אז מה? זה לא השאלה בכלל.

אתה לא אוהב את המצב החוקי? רוצה שינוי של החוקים? תצביע בקלפי למי שרוצה לשנות אותם.

אתה לא יכול להחליט שאתה לא אוהב חוקים מסוימים ולכן אתה עובר עליהם.

לא אם אתה אדם פרטי, לא אם אתה חברה, קל וחומר לא אם אתה חברה מחו"ל שרוצה דריסת רגל ראשונה פה.

במדינת חוק אי אפשר לחרבן על חוק רק כי אתה לא אוהב אותו או לא מסכים איתו.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

אף אחד בממשלה גם לא מעוניין לשנות את החוקים של רצח, אונס וכו'.

אז מה? זה לא השאלה בכלל.

אתה לא אוהב את המצב החוקי? רוצה שינוי של החוקים? תצביע בקלפי למי שרוצה לשנות אותם.

אתה לא יכול להחליט שאתה לא אוהב חוקים מסוימים ולכן אתה עובר עליהם.

לא אם אתה אדם פרטי, לא אם אתה חברה, קל וחומר לא אם אתה חברה מחו"ל שרוצה דריסת רגל ראשונה פה.

במדינת חוק אי אפשר לחרבן על חוק רק כי אתה לא אוהב אותו או לא מסכים איתו.

לפני שעתיים, asix כתב:

בבקשה אל תיקח את הפוסט הזה לכיוון פוליטי כי זאת לא מטרת הפוסט. 

אני מניח שההודעה שלך התכוונה אליו ולא אלי.

🙂

פורסם

לא, הוא התכוון אליך וספציפית להערה הזו:

לפני שעתיים, arturkopit כתב:

הכוונה שלך שהיא פוגעת בקהל  הנאמן של ביבי[נהגי המוניות] והם מאיימים שלא יצביעו לו

• אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתאריך 24.5.2021 בשעה 20:47, Gorpi כתב:

בארץ אנשים חיים בסרט אמריקאי. זה לא רק חוגים של ילדים. כל בוקר יש פקקי ענק בצירים מרכזיים בערים בגלל הורים חרדתיים שלא נותנים לילד לנסוע באוטובוס לבית הספר.

תעיף את ההורים האלה מהכבישים בבוקר והקטנת את הפקקים ב-40 אחוז.

לדעתי רוב ההורים שמסיעים את הילדים לבית הספר בבוקר ממשיכים משם לעבודה כך שגם אם הילדים יסעו באוטובוסים הכבישים עדיין פקוקים.

אגב, כשהילדים שלי היו בתיכון הם העדיפו ללכת ברגל - חצי שעה לכל כיוון - מאשר לנסוע לאוטובוס בשל הצפיפות וחוסר האמינות של האוטובוסים.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בהמשך לפוסט של בוקי לגבי הרכב החשמלי, הייתי רוצה להעלות סוגיה שאני מעלה בקרב אנשי הרכב.
זה לא סוד שבכל שנה הרכבים מתייקרים והמעבר לרכבים חשמליים מייקר אותם עוד. אני טוען שיש מחיר מסויים שהאדם הממוצע יעדיף לוותר על רכב. הוא יעדיף להשתמש בשירות כגון גט-טקסי אך עם רכב אוטונומי ולא להחזיק רכב. לא יעניין אותם מאיזה תוצר הרכב, איזה הנעה יש ברכב, איזה מולטימדיה יש ברכב ועוד.
אני דיי בטוח שהילדים שהיום בני 6-8 לא ידעו מה זה להיות בעלי רכב. הם יראו את הנושא של הגעה ממקום א' ל מקום ב' כשירות שמשלמים עליו והוא חלק מהחיים.
אבל זה יקרה רק לאחר שהמחירים יהיו גבוהים ואנשים יבשילו לכך שאין להם צורך ברכב שאחוז השימוש שלו ביממה הוא 4 אחוז בלבד וכל שאר הזמן הוא חונה ( שגם החניה תהיה יקרה).
לפי דעתכם תוך כמה זמן זה יקרה? אני נותן לזה 10-15 שנה מהיום.

הרכבים מתייקרים כי יש אנשים שיהיו מוכנים לשלם.
תעשיית הרכב צריכה שאנשים יקנו רכבים, אחרת איך היא תתפרנס?
לכן ברגע שתהייה האטה ברכישות הרכב, המחיר ירד.
הדבר היחיד שיכול לייצר ״תפנית״ זו טכנולוגיה חדשה ופורצת דרך או אסון (לא עלינו) בקנה מידה עולמי.

Sent from my iPhone using Tapatalk
פורסם
לא, הוא התכוון אליך וספציפית להערה הזו:

הערה?זאת לא הערה אלא שאלה עם עובדה שהינה נכונה.

פורסם

זה טקסט, שהוא לא רלוונטי לנושא השרשור, ולא רלוונטי לציטוט שלי שאליו הגבת.

ולכן זהו טקסט, שהוא בסך הכל הערה.

נכונה, לא נכונה, הערה, לא רלוונטית

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...