Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי סדרת ניסיונות כושלים שלא הצליחו להנחית את הטיל הענק שלהם, SpaceX הצליחו לבסוף להשלים נחיתה אנכית ללא התרסקות.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • אהבתי 1
פורסם

מבין כל הפרויקטים של ספייס X, הכי מעניין אותי זה Starlink, פרויקט שאמור על הנייר לשנות לחלוטין את עולם התקשרות שלנו ורלוונטי לעתיד הממש קרוב שלנו. השאר מעניין כמובן אבל את ההשפעה האמיתית אולי רק בני הנינים שלי יממשו כאשר יטוסו לחופשה על מאדים או משהו כזה. 

• אהבתי 1
פורסם

תחום החלל נמצא בפיתוח מטורף בעשור האחרון. לעומת העבר, יש כמה חברות פרטיות מלבד spacex שעוסקות בתחום ולכן אני לא אתפלא אם נראה תוצאות כבר בעשור הנוכחי. 

פורסם (נערך)

תוצאות כן, אבל משהו רלוונטי לאדם הממוצע מעבר לעניין שבדבר? זה כנראה יהיה רלוונטי רק עוד כמה עשורים טובים. מקווה שעוד בחיי יהיו טיסות מסחריות להקפה של כדור הארץ בגובה של כמה עשרות/מאות קילומטרים במחירים סבירים (סביר זה כמה מאות אלפי שקלים כנראה). 

תמיד מעניין אותי לדעת עד כמה כל החברות האלו באמת פרטיות, הפיתוחים אולי אזרחיים אבל בכל הקשור בחלל קשה לי להאמין שמדינות נותנות יד חופשית לחברות וליזמים מבחינת שמירה על הידע ולמי ניתן לספק שירות. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, ch2856 כתב:

תוצאות כן, אבל משהו רלוונטי לאדם הממוצע מעבר לעניין שבדבר?

אי אפשר לדעת. אני מניח שבבוא היום, המכשול העיקרי יהיה רגולציה (כמו בהרבה דברים אחרים). להבנתי, הניסוי הבא צריך לכלול הקפה מלאה של כדה"א ולאחר מכן נחיתה אנכית.

פורסם
לפני 7 שעות, eitanuch כתב:

אי אפשר לדעת. אני מניח שבבוא היום, המכשול העיקרי יהיה רגולציה (כמו בהרבה דברים אחרים).

דווקא אפשר לדעת :-)

יש איזו נוסחה ותיקה של אסטרונום רוסי (כן, אני יודע, זה נשמע כמו התחלה של בדיחת קרש) שבעזרתה אתה יכול לקבוע כמה אנרגיה נדרשת על מנת להתנתק מכוח המשיכה של כדור הארץ.

התשובה הפשוטה והעגמומית משהו הוא שגם אם ננצל את כל מקורות האנרגיה האפשריים, אי אפשר להוציא אפילו אחוז זעיר מהאוכלוסייה מעבר לגבולות הכדור שלנו.

יישוב ירח / מאדים - אפשרי, אבל לעולם לא בקנה מידה עולמי.

שיטוטים ברחבי הגלקסיה? כלום. לא יהיה דבר כזה לעולם. לא מתקמפל. המרחקים גדולים מדי, וזה מדיד לגמרי למרבה הצער.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

איך זה סותר? המטרה היא לא להעביר את כל האוכלוסיה למקום אחר. סביר להניח שרוב האוכלוסיה בכלל לא מעוניינת בכך.

פורסם
לפני 4 דקות, hans כתב:

דווקא אפשר לדעת :-)

יש איזו נוסחה ותיקה של אסטרונום רוסי (כן, אני יודע, זה נשמע כמו התחלה של בדיחת קרש) שבעזרתה אתה יכול לקבוע כמה אנרגיה נדרשת על מנת להתנתק מכוח המשיכה של כדור הארץ..

רוסי כאן.

הנוסחה מאוד פשוטה. יש מהירות קוסמית ראשונה שצריך להגיע אליה כדי להתנתק מכח המשיכה של כדור הארץ (16 קילומטר לשניה לפי מה שזכור לי).

את האנרגיה אתה מחשב לפי E=(mv^2)/2, כאשר m זאת המאסה שלך, וv זאת המהירות שאתה רוצה להגיע אליה ממנוחה, אז E זאת האנרגיה שצריך להשקיע בשביל זה.

https://en.wikipedia.org/wiki/Escape_velocity

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כשלתי בניסוח, כרגיל.

זה חלק אחד של הנוסחה, החלק השני הוא "כמה אנרגיה זמינה יש בכוכב לכת" - כמה פחם/נפט/אנרגיית רוח/סולרית קיימת בכל הכדור.

מהר מאוד אתה מגיע למיצוי כל המשאבים, מסתבר.

לפני 42 דקות, eitanuch כתב:

איך זה סותר? המטרה היא לא להעביר את כל האוכלוסיה למקום אחר. סביר להניח שרוב האוכלוסיה בכלל לא מעוניינת בכך.

לא סותר, שולל. :-)

מעבר לעניין הכלכלי, זה בזבוז משאבים בסדר גודל בלתי נתפס.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 29 דקות, hans כתב:

לא סותר, שולל. :-)

אני לא חושב שאתה גם שולל. עם כל סיפורי ההגירה למאדים, המטרה הראשונית והנרחבת יותר היא להקטין עלויות שיגור לתחנת החלל/ירח.

לשם השוואה:

- עלות השיגור של פאלקון 9 היא מעל 50 מיליון דולר.

- עלות השיגור של falcon heavy היא מעל 90 מיליון דולר

- עלות השיגור של starship מוערכת בפחות מ-10 מיליון דולר.

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

כשלתי בניסוח, כרגיל.

זה חלק אחד של הנוסחה, החלק השני הוא "כמה אנרגיה זמינה יש בכוכב לכת" - כמה פחם/נפט/אנרגיית רוח/סולרית קיימת בכל הכדור.

מהר מאוד אתה מגיע למיצוי כל המשאבים, מסתבר.

ברגע שאתה מתקרב למהירות היעד, אתה צריך להשקיע פחות ופחות אנרגיה.

עיקר האנרגיה תלך על להתנגד לכח הכבידה. ברגע שהוא ייחלש, תצטרך להשקיע פחות ופחות אנרגיה, עד שתגיע למהירות היעד, וכשתגיע למהירות קבועה, לא תצטרך להשקיע אנרגיה כלל. במקרה הצורך, אפשר יהיה לעשות את זה עם תותח פוטונים חשמלי, כי לא יהיה לך כח כבידה להילחם בו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מהירות קבועה זה לא העניין, בעיקרון מהירות הימלטות נקבעת עפ"י שוויון בין אנרגיה פוטנציאלית של גוף "באינסוף" לאנרגיה הקינטית שלו בשיגור. כלומר איזו כמות אנרגיה יש להשקיע על מנת להביא את הגוף לאינסוף.

עכשיו, מפה יש כל מיני פטנטים, כמו למשל לשגר עם כיוון הסיבוב של כדור הארץ, שמקנה מהירות התחלתית לא מבוטלת.

לשגר לכיוון השמש, שבעצמה מפעילה כבידה גדולה ומקטינה את כמות האנרגיה הדרושה, ועוד ועוד.

האנס- מה שאתה כותב ממש ממש לא נכון. "כמה אנרגיה סולרית קיימת בכל הפלנטה"? כמה שתחפוץ בה, בהינתן זמן. השמש מספקת לך את זה נונסטופ. רוצה להפוך את זה לדלק כימי? אלקטרוליזה למים, והנה יש לך דלק (מימן)+מחמצן (חמצן), היידה להתחיל למלא טילים. רוצה ללכת בדרך החשמלית היעילה? תותחי מסילה ארוכים+כורים גרעיניים. כמות האנרגיה שמקבלים בביקוע לעומת כל שריפה קונבנציונלית היא קנה מידה אחר.

בקיצור, יש אנרגיה להזיז מספיק אנשים, אם תרצה אוכל להעלות גם חישובים. אין סיבה באופן כללי להסיר מפה את כל האוכלוסיה.

לפני 7 שעות, hans כתב:

אני לא חושב שאתה מבין כמה מחצבים ומשאבים מחכים על האדמה של הירח ומאדים. גגל "הליום 3".

• אהבתי 1
פורסם

באופן אישי, חשבתי שמימן היא ההנעה הנכונה לרכבים כי היא מאפשרת ניצול של אנרגיית השמש להפקת מימן. אבל העולם מתעקש על סוללות, לא רק לרכבים אלא כדרך לאגירת אנרגיית השמש והרוח. לא מכיר תחשיבים בהסתכלות גלובלית, אבל זה נראה לי רעיון לא מוצלח לזהם המון בייצור סוללות בכדי לאגור את אנרגיית השמש המופקת בתהליכים לא ממש יעילים כמו פאנלים סולאריים במקום להפיק ממנה מימן לחבורה. אני לא מתמצא כל כך בתפוקה של פאנלים סולאריים מהדור הנוכחי, אך אם אני זוכר נכון הסיבה היחידה שהתקנה שלהם משתלמת היא עדיין רק כי יש סבסוד אדיר לנושא. 

פורסם
לפני 9 שעות, Pika007 כתב:

אנרגיה סולרית קיימת בכל הפלנטה"? כמה שתחפוץ בה, בהינתן זמן. השמש מספקת לך את זה נונסטופ. רוצה להפוך את זה לדלק כימי? אלקטרוליזה למים, והנה יש לך דלק (מימן)+מחמצן (חמצן), היידה להתחיל למלא טילים.

רקטות לחלל לא משתמשות במנוע מימני. זה לא מספיק חזק, או לחלופין, דורש מיכל גדול מדי - וכבד מדי.

בכל מקרה הוויכוח הזה עקר משום שאני לא מוצא את הסימוכין ואת ההגדרה המדויקת של הבעיה. My bad, ממשיך לחפש.

לגבי הליום ושאר מחצבים בחלל - אותו סיפור, העלות של ההזזה של החומרים, גם אם נניח טכניקות חציבה הכי יעילות בעולם ואיזה מנוע רקטי יעיל פי 10 ממה שיש לנו עכשיו - תהיה גבוהה יותר משווי המחצב, בסדרי גודל. יש פה ממש קבועים בפיסיקה שמתנגשים עם כל מה שספגנו בחיינו מעולם המד"ב (ואני חובב גדול של מד"ב, כן?)

• תוכן חדש...