Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה עברתי דירה, בבית הקודם היה גז פרטי כלומר לכל דירה היה זוג בלונים קטנים וכל אחד היה אחראי על הגז שלו ולמלא כשנגמר.

בבית החדש יש כמו בבתים רבים גז משותף.

לאחר כמה פעמים של תשלומי גז מתגלה התמונה, יוצא שמשלמים על הגז המרכזי בין פי 4 ל 5 וכנראה אפילו יותר מזה.

מה שחשבתי הוא לעשות הסבה בדירה לגז פרטי ופשוט לקנות גז באופן פרטי ולא לשלם בצורה מרוכזת כמו עכשיו.

האם יש למישהו נסיון בנושא?

האם יש צורך להסכמת כלל הדיירים בבנין בשביל לעשות עמדה של שני בלונים קטנים בצידי הבניין בנוסף לבלונים הגדולים של הגז המרכזי?

לראייתי מדובר בתהליך לא מורכב מדי, כלומר צריך להביא טכנאי גז ולקנות שני בלונים, והטכנאי יצטרך רק לעשות שינוי שמקור הגז שמגיע כרגע לדירה יגיע מהבלונים הפרטיים ולא מהמרכזיים 

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

ראשית ניתן להתמקח על מחיר הגז וניתן גם לבצע מעבר מספק לספק ולהוריד משמעותית את מחיר הגז.

כל שינוי בנושא מחייב הסכמת דיירים ובדיקה עם טכנאי מוסמך האם ניתן לביצוע.

לדעתי הנושא אינו פשוט כל כך כיוון שהצנרת מתוכננת בצורה שונה כאשר מדובר על גז מרכזי , הדבר מחייב עירוב של איש מקצוע ובחינה של האפשרות לבצע פיצול .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תסתכל בהודעות הקודמות שלי (לפנים חודש

פירסמתי בעבר איך התמקחתי עם חברת הגז. הורדתי אותם מ32 לקוב ל18.5 

אפשר להוריד גם יותר 

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

להתמקח אפשר.  להתנתק מהגז המרכזי ולעבור לחשמל גם אפשר.

מעשית לא ניתן לעבור בבתים עם גז משותף לגז עצמאי.

- מיקום הבלונים צריך להיות תקני ומאושר.  בספק שתמצא. 

- אם תמצא, אתה צריך אשור דיירים לשמוש ברכוש המשותף.

- לאחר מכן צריך למתוח אליך קו גז חדש.  לשם כך צריך לעבור שוב ברכוש המשותף ו

- אם תרצה להניחו בחוץ ספק אם דיירים יסכימו לכיעור.

- אם תהיה מוכן לחצוב תעלה ולכסותה ולצבוע כך שלא ישאר סימן, עדין ספק אם דיירים יסכימו וגם אם יסכימו ספק עם העלות הגבוה תאפשר לזה עדין להיות כלכלי.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם

דני צודק.

וגם אם תרצה להתנתק ולעשות עצמאי, והשכנים יזרמו איתך. 90% שזה יהיה לא בטיחותי לגמרי.

גיסי התנתק מהמרכזי ושם בלונים בחוץ. אחריו חצי מהשכנים עשו כך (לא יודע איך מספקים להם גז במצב הזה) אבל זה נראה כך שכל הבניין מוקף בלונים.

מספיק מטומטם אחד שיזרוק סיגריה מהחלון יבעיר קצת עשב יבש ובמקרה הטוב זה יגמר בנזק רציני למבנה (שיתבעו אותו, הזהרתי אותו) במקרה הגרוע יותר, בפצועים והרוגים,שגם אם לא שלו (ח"ו) הוא יצטרך לתת על זה דין פלילי כנראה.

אישית, לא הייתי מתעסק עם זה.

מיתר רוז רוצה לחיות!

פורסם (נערך)

תודה על ההארות.

לפני 7 שעות, om2 כתב:

תסתכל בהודעות הקודמות שלי (לפנים חודש

פירסמתי בעבר איך התמקחתי עם חברת הגז. הורדתי אותם מ32 לקוב ל18.5 

אפשר להוריד גם יותר 

לא הצלתי למצא, אשמח לקישור להודעה.

מקריאה ברשת על הנושא אכן נראה שצריך 100% הסכמה על התקנת גז פרטי בבנין משותף,

נתקלתי באופציה נוספת שהיא החלפת ספק גז לאחת מחברות הגז האחרות(שלא מהרבעיה הגדולה), ואולי אפשר יהיה להגיע לעלות יותר סבירה

בנוסף לגבי החלפה של ספק גז נראה שצריך 51% הסכמה ואז החברה החדשה אחראית על כל ההחלפה של הספק גז(ציוד תשתית וכו)

בנוסף אם יש למישהו נסיון עם חברות גז נוספות שהם לא מהרבעייה הגדולה אשמח להמלצות, בדגש על כאלו שעובדים באיזור חיפה והקריות

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

ואתן לך עוד 3 טיפים שעולים לי לראש 

1. קוב גז לא שווה לק"ג גז

קוב גז שווה ל2.352 ק"ג גז = יש במיכל גז קטן (12 ק"ג) 5.1 קוב גז

ככה שאם היית רגיל בעבר לקנות בלון גז קטן  נגיד ב150 ש"ח, זה אומר ששילמת סביב 27.45 ש"ח לקוב

אני לא יודע כמה אתה משלם עכשיו לקוב, אבל כנראה יש טעות קטנה בחישוב, אם את חושב שאתה משלם פי 4-5 יותר על קוב גז

אני אומר את זה, כי גם אני בעצמי טעיתי בהתחלה שעברתי מדירת שכירות קטנה עם בלון אישי שלי ולגז מרכזי וחשבתי שעושקים אותי וזה גזל לאור יום.

אחרי בירור קצר הבנתי שהמחיר הוא די דומה למחיר ששילמתי בשכירות על הגז

וירדתי מזה, אבל כמו שכתבתי בשרשור הזה, בעקבות שיחה תמימה + התנקנת מחמם מים בגז  (חלום, מומלץ לכל אחד!)

נוצר לי מוטיבציה להורדת המחיר, האמת, התפלאתי כמה שהצלחתי להוריד, ואני בטוח שהיד עוד נטויה (עוד מעט אני מתכנן לעשות להם עוד שיחה כזאת, מקסימום לא נצליח להוריד אבל רוב הסיכויים שאצליח)

2. קשה לדעת אומדן אמיתי של מחירי הגז, יש שוני משמעותי בין אזורים

יש מקומות בארץ שהגז זול ויש מקומות בארץ שהגז יקר

אבל לשמחתך משרד האנרגיה מעדכן את ממוצע המחירים באתר שלו

https://lpgpricecomparison.energydmz.org/

למה אני מביא לך את זה,

תכין שיעורי בית, תגיע אקסטרה מוכן 

תברר מי הספק שנותן את המחיר הזול ביותר באיזור שלך

תגיע עם הצעת המחיר שלו ועם השם שלו לשיחה עם חברת הגז (אתה לא באמת צריך לדבר איתו, אף אחד לא באמת יודע פשוט תציין את שמו ואת המחיר שכאילו הוא מוכן לתת לכם) 

אתה אומנם לא יודע מי זה, הם יודעים טוב מאוד מי המתחרים שלהם, כך שיש מישהו מוכן, זה באמת מאיים עליהם.

3.

שים לב שיש איזה חוק (לא יודע אם נאכף או לא)  שאם חתמתם עם חברת גז אחת, לספק הקודם אסור לפנות אליכם תקופה מסוימת.

לכן אני ממליץ להגיד שהתחילו לאסוף חתימות בשבילו, יש את הרוב הדרוש, אבל עדיין לא חתמו איתו.

מיתר רוז רוצה לחיות!

פורסם

1. לא ידעתי שניתן ככה להוציא את הגז למיכלים נפרדים. זה נשמע ממש הזוי שמאפשרים את זה. בשביל מה כל התשתית המתקדמת של צובר גז ואז מספיק שכן אחד שעושה מה שבראש שלו? הזוי שהשכנים הסכימו.
2. הזוי שלאנשים לא אכפת מיוקר המחייה והם ישארו עם החברות הגדולות אם יעשו להם הנחה קטנה. אנשים צריכים להבין שכל הזמן צריך לחזק את היצרנים הקטנים והתחרות. 

זה התפקיד של האזרח הפשוט, הממשלה רק צריכה לתת את המסגרת לכללים של המשחק. 

אני כל פעם שאני רואה תחנת דלק קטנה מול תחנת דלק של החברות הגדולות, אני תמיד אכנס לתחנת הדלק הקטנה

פורסם

ואני אכנס לזולה, גם אם היא של חברה גדולה. למעשה ב-99% אני מתדלק באלון (מיקום נוח, הנחה קטנה וניקוד כפול בכ"א). לפני כן בתחנה זולה מאד של סונול (הטכני) או דלק (דיסקאונט או איך שנקראה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה עכשיו משלמים לקוב?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, sperial כתב:

ואני אכנס לזולה, גם אם היא של חברה גדולה. למעשה ב-99% אני מתדלק באלון (מיקום נוח, הנחה קטנה וניקוד כפול בכ"א). לפני כן בתחנה זולה מאד של סונול (הטכני) או דלק (דיסקאונט או איך שנקראה).

אני כבר כמה שנים מתדלק בסונול טכני, היא זולה והדלק שם טוב(שמעתי שבמקומות זולים מסויימים משחקים עם האיכות של הדלק- במקרה הזה כמובן לא)

אם יש מקומות עדיפים באיזור לתדלק אשמח בהחלט להכיר אותם

לפני 3 שעות, arik100 כתב:

1. לא ידעתי שניתן ככה להוציא את הגז למיכלים נפרדים. זה נשמע ממש הזוי שמאפשרים את זה. בשביל מה כל התשתית המתקדמת של צובר גז ואז מספיק שכן אחד שעושה מה שבראש שלו? הזוי שהשכנים הסכימו.
2. הזוי שלאנשים לא אכפת מיוקר המחייה והם ישארו עם החברות הגדולות אם יעשו להם הנחה קטנה. אנשים צריכים להבין שכל הזמן צריך לחזק את היצרנים הקטנים והתחרות. 

זה התפקיד של האזרח הפשוט, הממשלה רק צריכה לתת את המסגרת לכללים של המשחק. 

אני כל פעם שאני רואה תחנת דלק קטנה מול תחנת דלק של החברות הגדולות, אני תמיד אכנס לתחנת הדלק הקטנה

אני לגמרי מסכים שצריך לעשות סקר שוק ולא ללכת כמו עדר אחר החברות הגדולות ששוחטות את האזרחים במחיר,

אם כי בנוגע ל1, עכשיו כשאני במצב הזה אני לגמרי מבין למה שמישהו ירצה להתקין גז עצמאי, פשוט כי עושקים אותו דרך הגז המרכזי

לפני 15 שעות, om2 כתב:

ככה שאם היית רגיל בעבר לקנות בלון גז קטן  נגיד ב150 ש"ח, זה אומר ששילמת סביב 27.45 ש"ח לקוב

אני לא יודע כמה אתה משלם עכשיו לקוב, אבל כנראה יש טעות קטנה בחישוב, אם את חושב שאתה משלם פי 4-5 יותר על קוב גז

אני אומר את זה, כי גם אני בעצמי טעיתי בהתחלה שעברתי מדירת שכירות קטנה עם בלון אישי שלי ולגז מרכזי וחשבתי שעושקים אותי וזה גזל לאור יום.

וירדתי מזה, אבל כמו שכתבתי בשרשור הזה, בעקבות שיחה תמימה + התנקנת מחמם מים בגז  (חלום, מומלץ לכל אחד!)

נוצר לי מוטיבציה להורדת המחיר, האמת, התפלאתי כמה שהצלחתי להוריד, ואני בטוח שהיד עוד נטויה (עוד מעט אני מתכנן לעשות להם עוד שיחה כזאת, מקסימום לא נצליח להוריד אבל רוב הסיכויים שאצליח)

2. קשה לדעת אומדן אמיתי של מחירי הגז, יש שוני משמעותי בין אזורים

יש מקומות בארץ שהגז זול ויש מקומות בארץ שהגז יקר

אבל לשמחתך משרד האנרגיה מעדכן את ממוצע המחירים באתר שלו

https://lpgpricecomparison.energydmz.org/

למה אני מביא לך את זה,

תכין שיעורי בית, תגיע אקסטרה מוכן 

תברר מי הספק שנותן את המחיר הזול ביותר באיזור שלך

תגיע עם הצעת המחיר שלו ועם השם שלו לשיחה עם חברת הגז (אתה לא באמת צריך לדבר איתו, אף אחד לא באמת יודע פשוט תציין את שמו ואת המחיר שכאילו הוא מוכן לתת לכם) 

אתה אומנם לא יודע מי זה, הם יודעים טוב מאוד מי המתחרים שלהם, כך שיש מישהו מוכן, זה באמת מאיים עליהם.

3.

שים לב שיש איזה חוק (לא יודע אם נאכף או לא)  שאם חתמתם עם חברת גז אחת, לספק הקודם אסור לפנות אליכם תקופה מסוימת.

לכן אני ממליץ להגיד שהתחילו לאסוף חתימות בשבילו, יש את הרוב הדרוש, אבל עדיין לא חתמו איתו.

אכן עשיתי אתמול קצת שיעורי בית בעניין ובאמת נתקלתי בנושא הזה של קוב והיחס שלו לקג.

עד כמה שזכור לי בלון קטן היה עולה כ140-150 שח

למה אמרתי פי 4-5? כי בבית הקודם ועם שימוש דומה בגז היה מספיק בלון יחיד לכ6-8 חודשים של שימוש(150 שקל בחצי שנה) בבית שעברתי אליו המחיר האחרון היה 200 לחודשיים...

לאחר מכן באמת בדקתי את המחיר לקוב ומה שכתוב הוא 39 וקצת ללא מעמ, וכולל מעמ אם אני לא טועה היה 42 או משהו כזה.

בנוסף יש איזה 25 שקל של עלות קבועה.

ככה שבמצטבר זה יוצא באופן ניכר יותר יקר מהמצב שבו הייתי עם בלוני גז קטנים ששייכים לדירה

לגבי 2 אכן יצא לי להתקל בעמוד הזה אבל נראה היה שהוא לא אומר הרבה ולא מראה מחירים אטרקטיביים.

מה שכן נתקליתי במידע של כמה יוצא המחיר של קוב גז לחברות הגז, והמחיר שמצאתי הוא כ9 וקצת שקלים(כמובן הם קונים את זה בטונות ממפעלי הזיקוק)

לגבי 3, צודק אכן יש כזה חוק שנתקלתי בו בחיפושים- לחברה שעזבת אותה אסור לפנות אליך במשך חצי שנה לאחר שעזבת.

האם אתה משלם עלות קבועה גם כן? האם זה דבר מקובל או שניתן לביטול?

עריכה אחרונה על ידי ik3

פורסם
לפני 17 שעות, om2 כתב:

אתה שוכח להכניס את העלות הקבועה של 25 שח שלא קיימת בבלון אישי.  זה לבד יכול להכפיל את העלות. 

במיוחד אם אתה לא משתמש בהרבה גז . 

לדעתי אם יש תלת פאזי בדירה , פשוט לעבור לכיריים חשמליים ולהתנתק מחברת הגז כלל. 

• רעיון טוב! 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, ik3 כתב:

אם יש מקומות עדיפים באיזור לתדלק אשמח בהחלט להכיר אותם

בכניסה המזרחית לחיפה יש את "אורות חיפה".  סגורה בשבת.

אם אתה מגיע לחיפה עצמה, אז בפלי'ם 2 יש תחנת דלק (בתוך הכניסה לחניה התת קרקעית) זולה, ונוחה.  כרגע בשיפץ.

הטכני ככל שבדקתי לפני כחודש כבר לא הזולה בחיפה.

פורסם

מחזק את @YaronNahum. אנחנו זנחנו את הגז בגלל תקלה, עברנו לבישול על אינדוקציה והבשלנית מאושרת. הבעיה היחידה - מחייב לא רק אספקה תלת פאזית אלא גם תשתית עד הכיריים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...