Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ישנה דירה מסוימת שאני שוקל לרכוש.

העניין שכרגע אני מתלבט בגללו הוא שלפי התוואי המתוכנן של הרכבת הקלה בגוש דן, הבניין בו נמצאת הדירה ( קומה 11) נמצא על רחוב שבו עומדת לעבור הרכבת (3 חדרי שינה פונים לרחוב הזה), ובמרחק של ~50 מטר ממיקום של תחנה עתידית.

השאלה שלי היא עד כמה זה ישפיע על איכות החיים של מגורים בבניין שכזה? האם הרכבת הקלה מייצרת מפגע רעש משמעותי?

סה"כ אני חושב שזה דבר חיובי שיש תחנת רכבת קלה במרחק הליכה מהבית, וכן דובר על צפי לעליית מחירים של דירות שמצויות בסביבת רכבת קלה, אך האם מגורים ממש מעל פסי הרכבת כבר הופכים לחיסרון?

תודה מראש למייעצים.

פורסם

לא יכול להתנבא לגבי תל אביב. אני גר בסמיכות דומה לתחנה של הרכבת הקלה בירושלים - אפס חסרונות, הצליל היחיד שאתה שומע זה דינדון של הפעמון כשהרכבות יוצאות ונכנסות מהתחנה. אמנם צליל חזק אבל נעים ואחרי כמה שבועות מתרגלים אליו. בקומה 11 אני בספק אם תשמע משהו. אין רעידות והמנוע החשמלי שקט לגמרי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כן, בירושלים זה באמת שקט מאוד.

יתרה מכך, מי שגר בסמיכות לתחנה מוצא עצמו משתמש בתחבורה הזאת יותר מאחרים.

לעניות דעתי, כשייסתיימו העבודות ערך הדירות על תוואי הרכבת יעלה.

פורסם

המלון הקבוע שלי באמסטרדם נמצא ליד תחנת טראם. בפעם האחרונה קיבלתי חדר פונה לתחנה בקומה חמישית ולמרות הזיגוג הכפול בחלונות אחרי לילה אחד ביקשתי לעבור חדר ואני ממש לא סובל מרעשים כשאני ישן.

אם זו תחנה וקו עילי בדוק מה יש בינך לתחנה. אם יש שורת בניינים לא צריכה להיות בעיה אבל אם שטח פתוח הייתי חושש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לדעתי אתה תהנה מעליית מחירים בשנים הבאות ותוכל למכור את הרכב😃

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

החסרון היחיד שאני רואה זה הזמן של ההקמה שלה, לך תדע כמה זמן זה יקח אבל השקעה טובה, בסופו של דבר. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע לגבי הקלה בי-ם אבל לאוטובוסים בת"א והסביבה יש קריינות אוטומטית מעצבנת כזו ששומעים למרחקים כשהאוטובוס מגיע לתחנה. מקווה שלא יעשו את זה ככה ברכבת העתידית הזו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

לא יודע לגבי הקלה בי-ם אבל לאוטובוסים בת"א והסביבה יש קריינות אוטומטית מעצבנת כזו ששומעים למרחקים כשהאוטובוס מגיע לתחנה. מקווה שלא יעשו את זה ככה ברכבת העתידית הזו.

מהביקור האחרון שלי באמסטרדם, אהבתי את הקול שיש בטארם. מקווה שיהיה קול דומה ברקלית (או איך שלא קוראים לרכבת הקלה הזו).

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

זה באמת מעצבן, גם אותי זה עצבן

אבל ששמעתי שזה נועד בשביל ליקוי ראיה ועיוורים וכמה זה באמת עוזר להם, הבנתי שאני כנראה לא מבין כלום

מה שכן, ניתן לעשות את זה בווליום יותר נמוך.

.

פורסם

איך הייתי אוהב את הרעש של הרכבות בלילה ביפן. וואי זה היה מרדים אותי מושלם. אני מניח שזה עניין של אנשים, יש כאלו שאוהבים ויש כאלו שפחות. זה גם תלוי באזור, ככל שיותר מבוקש כך גדל סף הדברים שאנשים מוכנים לסבול. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא ציינת אם מדובר בקטע ותחנה עיליים או תת קרקעיים. אלה יצורים שונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, om2 כתב:

זה באמת מעצבן, גם אותי זה עצבן

אבל ששמעתי שזה נועד בשביל ליקוי ראיה ועיוורים וכמה זה באמת עוזר להם, הבנתי שאני כנראה לא מבין כלום

מה שכן, ניתן לעשות את זה בווליום יותר נמוך.

אם הייתי גר בבית שמעל לתחנה הייתי מבין, ברור שזה לא קיים סתם כדי להפריע. אבל אני גר ברחוב ניצב במרחק כמה בניינים ועדיין שומע את זה. מצד שני, יש לנו חלונות עץ משנת תרפפ"ו. מאמין שעם חלונות מודרניים זה יהיה פחות מורגש.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מעבר לכן רעש לא רעש- שים לב האם מתוכנן שנאי קרוב לבית, אזור של עליה/ירידה לקרקע עם חסימת רחוב ארוכה

פורסם

עד כמה שאני זוכר, כל הרחובות שמתוכננת לעבור בהם רכבת קלה הם רחובות סואנים ממילא, אז רעש נוסף מכיוון הרכבת הקלה לא יהיה משמעותי. ייתכן גם שעם מעבר הרכבת תקטן תנועת המכוניות והאוטובוסים על התוואי, מה שבהחלט יקטין את רמת זיהום הרעש. אמורות להיות תוכניות מסודרות להסדרי התנועה ברחוב לאחר הקמת הרכבת. מהם אפשר ללמוד הרבה על התנועה העתידית ברחוב ועל הרעשים האפשריים.

פורסם

מנסיון ! רחוב הרצל 123 ירושליים, קומה 3 פונה לרחוב, תוואי הרכבת מול החלון, תחנה במרחק 100 מטר בערך. שום כלום.

ביתי עבדה בממילא, הרכבת הייתה הדבר! היה גם השיקול של למצוא דירה על התוואי. הבית ישן אבל החלונות היו אלומיניום יחסית חדשים ודי אטומים. השורה התחתונה - שווה. 

מנסיון גם במגורים קצרים מאד באמסטרדם וברלין, הוחות שווה הכל. לא צריך חנייה ולא ללכת הרבה בכל מזג אוויר. אוטובוסים מרעישים יותר. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...