Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשמגייסים, לא מגייסים מישהו "מספיק טוב" (עבר ראיון) אלא בד"כ מגייסים את הכי טוב(ים) מבין המועמדים הזמינים באותה עת. לכן, לפעמים התשובה השלילית או החיובית עשויות להתמהמה,

עד שיושלמו מספר ראיונות.

• רעיון טוב! 1
:turn-l:
  • תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש מיליון סיבות למה לא מקבלים אנשים לתפקיד, מ לא מספיק ניסיון ועד הבחור יותר מידי מוכשר ומחר הוא ישתעמם ויעזוב. יש גם דברים שלא קשורים אליך כמו שיגעונות של המראיינים ועד סגרו את התקן.

אני לא בטוח שאתה תקבל ביקורת בונה במייל ואם אתה מרגיש שיותר מידי פעמים אומרים לך לא אז או שאתה מכוון למקום הלא נכון או שכדי לך למצוא משהוא מנוסה שאתה סומך אליו שיעשה לך ראיון דמה בשביל לקבל פידבק אמיתי.

• אהבתי 1

טסלה 3 2022

פורסם
בתאריך 18.11.2020 בשעה 06:22, bagira כתב:

בנוגע לטלפון ולציפיה שהוא מייצר אצלכם והאכזבה... איזה נפש שברירית יש לכם, הדור הצעיר...

לדאבוננו, בנוסף לידע מקצועי, ראיונות עבודה בימינו מבוססים על טכניקה.  במילים אחרות, קח שני מתמודדים בעלי ידע טכני זהה - רק שאחד עבר קורס מזורז במכון נועם והשני לא - ו-'בוגר' מכון נועם לוקח בגדול.

אני חושב שאלון מסק אמר את זה בצורה הכי ברורה - הניקולה טסלה של היום כנראה לא היה מצליח לעבור את תהליך הראיונות של טסלה... וזו בעיה רצינית מאוד מבחינתו (לא מצאתי את הציטוט המדוייק).

לכן כן - פידבק יכול לעזור, במיוחד למועמד שנכשל פעם אחר פעם, שהעוול היחידי שלו הוא שהוא לא יודע כיצד לשווק את עצמו מבחינה מקצועית.

No worries 8)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ קצת. שלא יהיה משמעם.

אז בינתיים מי שלא עבר קיבל את ההודעה הסטנדרטית (לדעתי מייל, אבל זה ממש לא נתון להחלטתי, ה-HR עושים את זה).

מי שלא עבר בשלב הראיון כנראה הבין את זה, אף אחד מהם לא ביקש פידבק. לעומתם, שניים שנכשלו בשלב התרגיל חזרו לבקש פידבק. ישבתי עם כל אחד מהם 20-30 דקות לעבור על הקוד שלהם ולהסביר להם מה לא אהבתי בו. בסה"כ השיחות היו מעט מתוחות אבל שניהם קיבלו את זה יחסית בהבנה, אני חושב שזה בגלל שהיה משהו קונקרטי לדבר עליו (קוד) ואפשר היה ממש להראות להם מה היו הציפיות ולמה הם לא עמדו בהן.

מחרתיים אני צריך לדבר עם המועמד השלישי שנדחה בשלב הזה, והאמת, הוא היה ממש מאכזב. גם מועמד עם ממש לא מעט ניסיון מצד אחד, וגם קוד של... לא יודע, מישהו שיצא ממדמ"ח (הקורס, לא התואר) אתמול (ולא בהצטיינות יתרה), מצד שני.

אז מה עושים עם מישהו כזה? הולכים על גישת "כל האמת בפרצוף" (כאילו, לא בצורה מעליבה, אבל כן לעבור על הרבה נושאים)? או נותנים לו נקודה או שתיים בשביל ההרגשה הטובה?

• מעניין 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מה שיפה בקוד, זה שאין לן סנטימנטים...

אם נניח בשביל הפשטות שהמועמד ביצע 7 שגיאות חמורות, תבחר מתוכן 3 שהן הכי חמורות לדעתך ותציג אותן. חמורות מהסוג של "תשמע, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לאמן ג'וניור, אין לנו זמן לזה'.

אגב, בהמשך לדיון שהתעורר פה על בחירה בין מועמדים - בדיוק לאחרונה הייתי במצב כזה, שהיינו צריכים לבחור בין שני מועמדים שהגישו קוד מעולה. באמת, מעולה, ניסיתי בכל הכוח למצוא מה להעיר. כואב הלב אבל נאלצנו לבחור רק באחד מתוך השניים.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 שעות, pooh-bear כתב:

ז מה עושים עם מישהו כזה? הולכים על גישת "כל האמת בפרצוף" (כאילו, לא בצורה מעליבה, אבל כן לעבור על הרבה נושאים)? או נותנים לו נקודה או שתיים בשביל ההרגשה הטובה?

אומרים לו למה הקוד לא מתאים ואומרים גם שרואים א זה הרבה אצל אנשים מנוסים שהם "מתקבעים" על שיטות עבודה שלא מתאימות לאופי העבודה אצלכם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אומרים לו שיש פערים ואומרים איפה. אם מישהו מבקש פידבק - שיתמודד. כמובן, בתאוריה זה יכול לגרור ויכוח עקרוני על הקוד. אבל אני מניח שזו גם זכותך לא לנהל את הויכוח הזה, ובמקרה הכי "גרוע" להשאיר את המועמד עם תחושה שהוא מבין יותר טוב מכם.

• רעיון טוב! 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שוב, לא ברור לי מה המטרה לשבת עם בן אדם שלא התקבל.

זה בשבילו? זה בשביל המוניטין של החברה?

אם זה בשבילו פשוט תגיד לו מה אתה מצפה לראות מאדם עם ניסיון כמו שלו וזהוא.

אם זה בשביל החברה אז אני מניח שזה לא משנה מה תגיד כל עוד תגיד את זה בצורה הכי עדינה ומנומסת שאפשר.

• אהבתי 1

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

אומרים לו למה הקוד לא מתאים ואומרים גם שרואים א זה הרבה אצל אנשים מנוסים שהם "מתקבעים" על שיטות עבודה שלא מתאימות לאופי העבודה אצלכם.

זה לא "שיטת עבודה", זה פשוט גרוע באופן מוחלט (ברור שיש נושאים שונים שיש לגביהן גישות שונות, אבל יש גם דברים אבסולוטיים).

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

אומרים לו שיש פערים ואומרים איפה. אם מישהו מבקש פידבק - שיתמודד. כמובן, בתאוריה זה יכול לגרור ויכוח עקרוני על הקוד. אבל אני מניח שזו גם זכותך לא לנהל את הויכוח הזה, ובמקרה הכי "גרוע" להשאיר את המועמד עם תחושה שהוא מבין יותר טוב מכם.

אני יותר מסכים עם זה. מרגיש לי נורא פספוס ללכת על גישת ה"הכל בסדר חוץ מאיזו נקודה או שתיים" גם כי זה לא לגמרי מסביר למועמד למה הוא לא התקבל, וגם כי זה מפספס את המטרה. אם אני כבר משקיע בזה חצי שעה, שלפחות יקבל תמונה יחסית סבירה על מצבו.

לפני 2 דקות, motizkn כתב:

שוב, לא ברור לי מה המטרה לשבת עם בן אדם שלא התקבל.

זה בשבילו? זה בשביל המוניטין של החברה?

גם וגם, וגם בשביל עצמי (תחשוב על זה כסוג של התנדבות).

• רעיון טוב! 2

אני מסכים איתך

פורסם
לפני שעתיים, pooh-bear כתב:

זה לא "שיטת עבודה", זה פשוט גרוע באופן מוחלט (ברור שיש נושאים שונים שיש לגביהן גישות שונות, אבל יש גם דברים אבסולוטיים).

מבין. פשוט לתת ביקורת שלא תוביל לשינוי אבל כן תפגע אין טעם.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברור. אני מנסה להיות כמה שיותר ענייני, זה יחסית אפשרי כי יש ממש דוגמאות קונקרטיות לדבר עליהן. אין שום מטרה לבאס או להקטין את הצד השני.

אני מסכים איתך

פורסם

פו, אני מתאר לעצמי שהאחרים כתבו קטע קוד שעושה את אותו הדבר.

תן לו קוד טוב, ואת שלו. וזהו, מקסימום סמן את הקטעים הקריטיים שבהם הוא עשה טעות.

לי לפחות דבר כזה היה עוזר מאוד - לפחות לדעתי.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 13 שעות, pooh-bear כתב:

מחרתיים אני צריך לדבר עם המועמד השלישי שנדחה בשלב הזה, והאמת, הוא היה ממש מאכזב. גם מועמד עם ממש לא מעט ניסיון מצד אחד, וגם קוד של... לא יודע, מישהו שיצא ממדמ"ח (הקורס, לא התואר) אתמול (ולא בהצטיינות יתרה), מצד שני.

אז מה עושים עם מישהו כזה? הולכים על גישת "כל האמת בפרצוף" (כאילו, לא בצורה מעליבה, אבל כן לעבור על הרבה נושאים)? או נותנים לו נקודה או שתיים בשביל ההרגשה הטובה?

זו בדיוק הסיטואציה לפנות לאומנות האנגלית העתיקה של האנדרסטייטמנט. לא להגיד לו שהיה גרוע, אלא להגיד שהיו טובים יותר. אחרי שהודעת שהוא לא התקבל, שאל האם הוא מעוניין בפידבק ענייני. אם כן, הייתי הולך על הדרך שדיוויד הציע.

למה לעשות את זה?

נכון, לך לא ייצא מזה כלום. אבל עשית משהו שיכול להועיל למישהו אחר, וזה לא עלה לך כלום. אם הוא אדם סביר, הוא גם יעריך את מה שעשית, ויש עוד אחד בעולם שיגיד עליך ועל החברה שלך דברים טובים. תפזר מספיק כאלה בעולם, והם יתחילו לחזור אליך.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 6 שעות, yohai71 כתב:

^

תהיה עדין- תניח מולו על השולחן אקדח עם כדור בודד.

יש 3 אפשרויות

א) יברח ויזמין לך משטרה

ב) יתאבד

ג) יזהה הזדמנות, יירה בך, ויתפוס את התפקיד

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...